Šta je novo?

Izbori 2025

Pazljivo procitajte i ovo.
A to grupisanje ćacijevaca liči na pozicioniranje kao ispred predsednistva pa kao oni su tu tu ne sme skup, naravno cuva ih policija....

Samo masovnost kolege forumasi, kad bi doslo 100.000 pa super. Neko rece da nece biti zaustavljanja na mostovima, mozda puste konstantan prelazak ali se nesto organizuju KO IDE PREKO KOG MOSTA, pa ako idete sa NBG proverite

Samo sam hteo podvući da se ja imenom, prizemenom i svojim javnim radom borim protiv ovog zla preko 10 godina dok neki ne smeju ni na forumu da se predstave, a kamoli da urade nešto više. Dovoljno sam toga žrtvovao u pogledu svog posla, a i više puta fizički napadan, ali neki internet ratnici me nazivaju saradnikom vlasti.
Nikada ne bi smeo da organizujem protest gde bi unapred najavljivao da posle određenog trenutka nisam odgovoran, jer protest nije tajm šer da je Pera zadužen do 21h a posle je Laza, već je to događaj gde ste odgovorni i za one koji dolaze i odlaze sa protesta.

Studenti razmišljaju šta će SNS misliti o njima, čime su izgubili napred, a istovremeno vređaju ljude koji ih podržavaju jer oni hoće istinu i podržavaju ne žele da budu lagani.
Studenti su hteli da sami vode proteste i to povlači pored potpune kontrole protesta i potpunu odgovornost. Svako sakrivanje iza zborova, veterana i bajkera samo ugrožava bezbednost ljudi posle 21h i obiće se studentima o glavu.
Sa ovim stvarima se ne sme igrati bezbednost ljudi mora biti na prvom mestu.

Boze sacuvaj sta ti napisa....
Prvo, JA sam te pitala a posle sam videla da si ono Zeleni Lev Front, otkud znam ko si, a pominju te.
Drugo , studente ne zanima sta ce da kaze SNS nego da im ne upadnu na fakultete...ajde procitaj izjavu vise puta, naglas, poooolakooo, bice ti jasno.
Trece, studenti pozivaju, ali ovo nije koncert, svako odgovara za svoju bezbednost, hoces da tw cuva dete od 20g? Da plati obezebđenje?
Ovo je POZIV SVIMA NAMA, niko se ne krije iza bajkera i veterana oni samo pomazu ali NIKO TI NECE GARANTOVATI BEZBEDNOST NI NA UTAKMICI, a da ne govorim ovde. NIKO TI NE GARANTUJE BEZBEDNOST NI DO 21H, mislim da ce vwrovatnije i provokacija biti pre 9.

Tebi smeta sto je neizvesno, to nesto sto znamo ali se ne izgovara....ok idi kuci ili nemoj ni dolaziti, ok je.
Ali nam javi kako mislis da se Gospodin ubedi da raspise izbore ako opet bude ignorisao ogroman broj ljudi. Jesili li ti za izbore uopste? Ozbiljno pitam jer Ponos nije, Đilas ako je i on na listi, ne znam za ZLF, ako niste za preveremene onda je ok, ali se tesko moze uciniti nesto da ih nateramo da reaguju.

Mozda ako dođe 150.000 bude i sam rekao OK, ili onaj Đuro podnese ostavku....
Ponavljam STUDENTI SU PISALI KRVNE GRUPE, ne kriju se oni ni izakoga i to ne pričajte, prosli put au na prvi znak nevolje rekli da se razilaze, sada je na svakome od nas, tada su pozvali da se raziđu, sada....

Najbolje je da ides kuci u 20:30h i procitaj nekoliko puta bice ti jasnije sta pise, sve ce nam u ostalom reci, ali ljudi idu pa makar da ostanu duze eto makar to, blokiraju mozda neku ulicu, most... lepo pise samo procitaj nama je upuceno

Poslednja izmena:
Nema potrebe za raspravom i deljenjem. 99,9% ljudi na forumu zeli smenu vlasti i to je glavni cilj (prvi korak ka uspostavljanju pravne drzave).

Vuckovu poentu razumem, iako se ne slazem sa njim po ovom pitanju. Ipak, covek je javno stao protiv SNSa, a to nije mala stvar. Mislim da zasluzuje kredit da ga ne napadamo, bar po pitanju njegove privrzenosti borbi protiv vlasti.

Slazem se sa Mirom po vise tacaka, pa tako mislim da ne treba napadati ni studente. Da pustimo da prodje 28. pa posle da sabiramo utiske, vidimo sta je moglo bolje, kako ubuduce da delamo.

Studenti prave greske, najveca je bila propustena sansa da se kapitalizuje 15.3. a Vucko ima pravo da su oni sami hteli da vode ovu borbu, pa imaju i odgovornost vecu. Svaka im cast svakako, punu podrsku imaju od mene, ali mozda posle 28.6. treba podvuci crtu i videti kako dalje. Trcim pred rudu, suzdrzavam se da ne pisem ovih dana pre protesta jer nisam veliki optimista. Iskreno se ne secam kada sam vise zeleo da nisam u pravu.

Stalno se priča da je ovaj ucenjen, mislim da je ova fotka trag

1000042461.jpg

Samo sam hteo podvući da se ja imenom, prizemenom i svojim javnim radom borim protiv ovog zla preko 10 godina dok neki ne smeju ni na forumu da se predstave, a kamoli da urade nešto više. Dovoljno sam toga žrtvovao u pogledu svog posla, a i više puta fizički napadan, ali neki internet ratnici me nazivaju saradnikom vlasti.
Nikada ne bi smeo da organizujem protest gde bi unapred najavljivao da posle određenog trenutka nisam odgovoran, jer protest nije tajm šer da je Pera zadužen do 21h a posle je Laza, već je to događaj gde ste odgovorni i za one koji dolaze i odlaze sa protesta.

Studenti razmišljaju šta će SNS misliti o njima, čime su izgubili napred, a istovremeno vređaju ljude koji ih podržavaju jer oni hoće istinu i podržavaju ne žele da budu lagani.
Studenti su hteli da sami vode proteste i to povlači pored potpune kontrole protesta i potpunu odgovornost. Svako sakrivanje iza zborova, veterana i bajkera samo ugrožava bezbednost ljudi posle 21h i obiće se studentima o glavu.
Sa ovim stvarima se ne sme igrati bezbednost ljudi mora biti na prvom mestu.
Теби концепт слободе и једнакости у политичком деловању суштински није јасан. Издриловали те изгледа са оним 76им местом на листи одборника и у реду си са тим да ти два бивша сквотера и комана одређују опсег, правац и место деловања. То је сушта негација принципа студентске побуне где свако има право гласа и нема хијерархије

Па нико нормалан ко поштује себе не би изашао на улицу а да је неко други одговоран за њега и да му наређује шта и како у сваком тренутку. То је грешка коју су студенти увидели 15. марта. Ово је друштвена побуна и нема партијских ових или оних организатора. То је цела поента.

Приметно је и да сада цинично потенцираш што су студенти одбили сарадњу са вама. Имаш неки проблем са тим? Реци лепо. Немој да увијаш.

Немогуће је да ниси свестан да је баш због тога народ уз студенте. Немогуће је да ниси свестан чињенице да си део историјски најнеспособније опозиције у Србији гледано по два једина битна параметра: Дужина владавине режима и штетности истог.

Толико тога си сам постигао и сада си се везао за највеће губитнике и неспособњаковиће који су притом барем у два наврата показали непоштовање према теби и твојим успесима.

У реду, твој избор, ал немој да упадаш у замку кривљења друштвене реалности и општих вредности у циљу правдања нечега тако безначајног и безвредног као што је партија из кухиње немачке службе.

Poslednja izmena:
Нисам оптимиста што се тиче броја људи сутра, сезона годишњих одмора и свадбе су у току.
Очекивања немам, добро је да се народ окупи и дигне морал ако је пољуљан, да види да није сам. Подићи енергију пред изазове који нам предстоје.

Само да се нико не разочара због мањег броја људи или јер се није десило нешто што су очекивали.
Ово је маратон.

Studenti prave greske, najveca je bila propustena sansa da se kapitalizuje 15.3. a Vucko ima pravo da su oni sami hteli da vode ovu borbu, pa imaju i odgovornost vecu.
Smatram vređanje građana da je do 21h protest studentski, a posle građanski ili kako kažu. Protest nije tajmšer na Kopaoniku. Studenti su tražili poverenje i dobili ga, odbili su pomoć svih sa strane i to je njihova odluka, ali je sva odgovornost na studentima jer ljudi dolaze zbog studentskog protesta.
Ja ću ići kući u 21h jer ne želim da budem kolateralna šteta nekoj usijanoj glavi.

Mislim da je ovakvo razmišljanje, i sad od KlauKalash i od Vučka, pogubno, nerazumno i sebično.
Studenti su u ovu borbu krenuli jer su bili napadnuti dok su odavali počast žrtvama. Ne zbog politike, ne jer im je dosadno, ne jer bi da zarade, ne zarad pažnje - nego jer im je dojadilo da svi drugi ćute i sede i gledaju nepravdu svaki dan i trpe istu - a ti drugi smo mi stariji od njih.

Sada pričati kako su studenti pravili greške, kako je trebalo iskoristiti 15. mart (ovde nikad nisam video predlog šta je trebalo uraditi), kako sada ne kapiraju šta sutra posle 21:00 i da ne žele da budu tuđe žrtveno jagnje.

Okej, šta je sa celom žrtvom studenata? Šta ste vi izgubili za ovih skoro 8 meseci? Šta ste vi to više izgubili od studenata? Šta vama daje tu privilegiju da se toliko žalite na poteze studenata dok skrštenih ruku sedite i čekate sledeću njihovu akciju?

Prekinite da kukate, da baljezgate i da se ponašate toliko privilegovano kada to upravo niste. Ovo je trenutak kada ovaj režim nikada nije bio ovako slab, izudaran i poljuljan, u strahu i neizvesnosti, bez ideje. Njima je naneta trajna šteta, a onda kada bi kritikujete studente u ovom je*******enom raspadu od države, vi režimu vraćate ugled. Dosta više. Ili iskoristite situaciju i celo dešavanje sutra ili jednostavno odje*******ite više, bez ikakvog prava kasnije na žalbu na režim.

Za mene je ovde stvar jednostavna - ko nije na strani studenata i ko ih ne podržava, taj je na strani režima. A biti na strani režima znači podržavati kriminal, ubistva, silovanja, mizoginiju, korupciju, nepotizam, ubistva, ubistva i ubistva. Ne znam da li ste vi oguglali ili se pravite ludi - koliko je samo ubistva počinio ovaj režim, direktno i indirektno. Pa da smo normalan narod, samo za neku izjavu "volim kad mi novinarke kleče" bi čovek dobio trajni zabranu bavljenja javnim poslovima, a kamoli da bude je*******eni ministar odbrane. A za ubistva tek...

Za mene je ovde stvar jednostavna - ko nije na strani studenata i ko ih ne podržava, taj je na strani režima. A biti na strani režima znači podržavati kriminal, ubistva, silovanja, mizoginiju, korupciju, nepotizam, ubistva, ubistva i ubistva. Ne znam da li ste vi oguglali ili se pravite ludi - koliko je samo ubistva počinio ovaj režim, direktno i indirektno. Pa da smo normalan narod, samo za neku izjavu "volim kad mi novinarke kleče" bi čovek dobio trajni zabranu bavljenja javnim poslovima, a kamoli da bude je*******eni ministar odbrane. A za ubistva tek...

mislim da je ovo vrlo opasno, i da time se ljudi samo guraju ljudi od nas. pogotovo u srbiji, gde je inat mnogo jaka stvar.
poetna je sto mi moramo da konvertujemo ljude da predju na nasu stranu, da bi vlast pala. vredjanjem i ovakvim stavom nece se to desiti.

Ne znam cemu ovoliko dugi odgovor od @marrecar koji bas i nema mnogo veze sa mojim komentarom.
Ja studentima skidam kapu, to sam i napisao vise puta, pa i u komentaru iznad, ali si taj deo izostavio.
Mogu da pojasnim i samo citirani deo: greska je bila jer nije poslat nikakav zahtev sa tolikog skupa, mozemo reci najveceg u istoriji. Eto, ovaj zahtev za izbore je mozda mogao tada da se uspostavi.
No nema veze, ja i dalje podrzavam studente koliko mogu, ne mislim da sam povlascen, svestan sam njihove zrtve, ali to ne ukida valjda pravo da kazem da mislim da je neka sansa propustena.
Sto se tice povecane odgovornosti studenata to stoji. Ali ne zato sto sam ja povlasceni drkadzija, nego po prirodi stvari. Oni tu odgovornost nisu trazili, ali ebi ga, zivot nije fer. Animirali su i ujedinili toliko ljudi, i opet svaka im cast na tome.

Po meni je problem u tebi jer kazes da treba da odje*******em, ali se ne pitas, boricu se protiv ove vlasti sta god ti pisao i mislio. Kao da pokusavas da nas delis dalje, ali nece uspeti. To sto smatram da studenti prave greske, a i dalje ih podrzavam u potpunosti pokazuje moj stav prema svemu.

mislim da je ovo vrlo opasno, i da time se ljudi samo guraju ljudi od nas. pogotovo u srbiji, gde je inat mnogo jaka stvar.
poetna je sto mi moramo da konvertuju ljude da predju na nasu stranu, da bi vlast pala. vredjanjem i ovakvim stavom nece se to desiti.
I dalje se ne bih složio. Mora se narodu pokazati i vratiti stid i sram. Pričamo već godinama o nekakvim "pravim vrednostima" dok puštamo vlast da radi ono najgore - gore od toga ko se kako oblači i kakve operacije radi na sebi. Ovo je vrlo i banalna stvar sa političarima, a posebno sa vlašću - narod ih plaća i moraju da se povinuju narodu, a ne da rade šta god žele, da izjavljuju šta im padne na pamet. Ako im je svima na vlasti stalo do rijalitija, izvolite pozovite pokojnog Mitrovića i idite u elitu.
Ali dokle god narod ignoriše takvo ponašanje javnih funkcionera, do tada ćemo imati ovakav opasan režim. Onog dana kada odeš u kancelariju predsednika opštine na razgovor o svojim problemima i kada taj čovek tebi ukaže poštovanje i poniznost, tada ćemo možda nešto uraditi u ovoj državi. A dokle god vlast misli da je vlasnik države, onda ćemo biti u govnima. A to im ne može niko drugi dozvoliti nego narod.

Narod mora da se menja i da bude agresivan prema javnim funkcionerima. Sada nam je svejedno da li je ovaj pijan, da li je ovaj stavio pištolj ženi na glavu, da li je ubio nekoga kolima na ulici. Kao da gledamo fejk rijaliti i ne kapiramo da je to realnost.

Ne znam šta bih vam napisao, mogu samo da kažem da se ne slažem sa onim što sam video da se planira za sutra. Već smo dovoljno podeljeni kao društvo a ovo će izazvati dodatne podele i među studentima

Ма најбоље да остане како тренутно јесте. Дивно нам је овако и економски смо тигар, стање у држави је одлично и нема никакве потребе за променом актуелног поретка. И да, није било подела док се нису појавили зли студенти и поделили Србију и подигли тензије. Срам их било!

Ма најбоље да остане како тренутно јесте. Дивно нам је овако и економски смо тигар, стање у држави је одлично и нема никакве потребе за променом актуелног поретка. И да, није било подела док се нису појавили зли студенти и поделили Србију и подигли тензије. Срам их било!

Nemaš uvid u sve i nemaš pojma o čemu pričaš ali razumem te. Problem je što su se i studenti podelili, ali se to još nije videlo konkretno.

Problem je i ono što trenutno radi N1. Namerno ili slučajno žmure na neke objave studenata, što će sutra dovesti do još većih problema.

edit: gore kada sam napisao "video", mislio sam video u zapisnicima, a ne po medijima

Ne branim nikoga i ne sporim da živimo u dupetu kontinenta u kome je sve moguće, pa i kopanje rovova oko institucija.

Ali mislim da ovde nije neka politička stvar u pitanju jer Palata Srbija, koliko je meni poznato, nije uključena u dosadašnje, sutrašnje i buduće događaje i skupove.

Vrh