Studenti prave greske, najveca je bila propustena sansa da se kapitalizuje 15.3. a Vucko ima pravo da su oni sami hteli da vode ovu borbu, pa imaju i odgovornost vecu.
Smatram vređanje građana da je do 21h protest studentski, a posle građanski ili kako kažu. Protest nije tajmšer na Kopaoniku. Studenti su tražili poverenje i dobili ga, odbili su pomoć svih sa strane i to je njihova odluka, ali je sva odgovornost na studentima jer ljudi dolaze zbog studentskog protesta.
Ja ću ići kući u 21h jer ne želim da budem kolateralna šteta nekoj usijanoj glavi.
Mislim da je ovakvo razmišljanje, i sad od KlauKalash i od Vučka, pogubno, nerazumno i sebično.
Studenti su u ovu borbu krenuli jer su bili napadnuti dok su odavali počast žrtvama. Ne zbog politike, ne jer im je dosadno, ne jer bi da zarade, ne zarad pažnje - nego jer im je dojadilo da svi drugi ćute i sede i gledaju nepravdu svaki dan i trpe istu - a ti drugi smo mi stariji od njih.
Sada pričati kako su studenti pravili greške, kako je trebalo iskoristiti 15. mart (ovde nikad nisam video predlog šta je trebalo uraditi), kako sada ne kapiraju šta sutra posle 21:00 i da ne žele da budu tuđe žrtveno jagnje.
Okej, šta je sa celom žrtvom studenata? Šta ste vi izgubili za ovih skoro 8 meseci? Šta ste vi to više izgubili od studenata? Šta vama daje tu privilegiju da se toliko žalite na poteze studenata dok skrštenih ruku sedite i čekate sledeću njihovu akciju?
Prekinite da kukate, da baljezgate i da se ponašate toliko privilegovano kada to upravo niste. Ovo je trenutak kada ovaj režim nikada nije bio ovako slab, izudaran i poljuljan, u strahu i neizvesnosti, bez ideje. Njima je naneta trajna šteta, a onda kada bi kritikujete studente u ovom je*******enom raspadu od države, vi režimu vraćate ugled. Dosta više. Ili iskoristite situaciju i celo dešavanje sutra ili jednostavno odje*******ite više, bez ikakvog prava kasnije na žalbu na režim.
Za mene je ovde stvar jednostavna - ko nije na strani studenata i ko ih ne podržava, taj je na strani režima. A biti na strani režima znači podržavati kriminal, ubistva, silovanja, mizoginiju, korupciju, nepotizam, ubistva, ubistva i ubistva. Ne znam da li ste vi oguglali ili se pravite ludi - koliko je samo ubistva počinio ovaj režim, direktno i indirektno. Pa da smo normalan narod, samo za neku izjavu "volim kad mi novinarke kleče" bi čovek dobio trajni zabranu bavljenja javnim poslovima, a kamoli da bude je*******eni ministar odbrane. A za ubistva tek...