Šta je novo?

Forum, sajt - sugestije, primedbe, pitanja

@Igor
Predlog da se tema "Obrenovački drum" preimenuje u temu "Predlog rasterećanja Obrenovačkog druma u zoni Ade Ciganlije" i prebaci u deo "Beobuild - radionica"

@Igor

Igore kako se može proveriti da li je korisnik banovan ili je prestao da koristim forum? Konkretno pitam za JohnnyLee koji je ovde petnaest godina ali ga nema već skoro dva meseca.

@Igor

Igore kako se može proveriti da li je korisnik banovan ili je prestao da koristim forum? Konkretno pitam za JohnnyLee koji je ovde petnaest godina ali ga nema već skoro dva meseca.

нисам ја банован, већ сам био на одмору од форума. јбг, 15 година, па дође мало до засићења

Inače kada je forumaš banovan korisničko ime je precrtano.

@Igor
Gde se vidi to precrtano, obzirom da kada uđem u neku temu za koju znam da se u njoj nalazi banovan član, on nije precrtan.

primer.jpg

Jelanča banovan 😅 to ni u najluđim snovima ne bih mogao zamisliti, tako da...

Žao mi je što je Sodarac banovan, nadam se da je privremeno..! On je često imao izvrsne stavove na politici... Čak nije delovalo da je sklon ličnim uvredama, ali ko zna, verovatno mu je dozlogrdilo nešto, što nisam ispratio...

Jelanča nije banovan nego mu je post posle Sodarca.

Evo da interpretiram svoj post 🙂

Kažem, ni u najluđim snovima ne bih mogao zamisliti

onda dodajem, tako da

i osvrćem se na banovnaog. 🙂

Dakle, razumeo sam odmah ko je banovan. 🙂

Sličan logo je odavno u upotrebi na fb stranicama i kod nekih strukovnih udruženja. U principu Beobuild je ime a ne toliko sam logo u pogledu brendiranja i prepoznatljivosti.

spamer ne znaci da je neinteligentan, vec samo o kulturi razgovora, svaki drugi post je bio njegov. Ima nesto o tomr kada moras toliko nesto da kazes

Boravak na ovom forumu je mazohizam.

Ja ne radim, ne zivim, ne spavam, ne druzim se, ne izlazim... sa ljudskim olosem i ljudima koji mi ne prijaju.

Jedino ovde uopste dolazim u susret sa takvima svesno birajuci da to uradim i dodjem na forum.

Mogu u stvarnom zivotu da se ne slazem sa nekim, na primer oko mesta gde cemo da izadjemo veceras, hocemo li u poslu nesto da uradimo ovako ili onako, hocemo li da jedemo ovo ili ono... ali to su sve sitni, normalni, ljudski nesporazumi.

Ne postoji osoba u mom zivotu sa kojom se potpuno ne slazem oko nekih bitnih zivotnih pitanja, nivoi neslaganja su tipa - neko navija za Partizan, ja za Zvezdu.

Sto se tice mog internet zivota, on se svodi da gledam stvari koje ja biram da gledam, dopisujem se sa ljudima koje i poznajem licno i sa kojima delim slicne sisteme vrednosti i ucestvujem na jednom stranom internet forumu, gde najvisi nivo neslaganja moze biti neslaganje oko produkcije nekog albuma ili slicno.

Nigde apsolutno ne nalecem na bolesnike koji brane stvari koje su neodbranjive. Samo ovde. Ne, neke stvari nisu pravo na drugacije misljenje. Rasizam na primer nije drugacije misljenje, kao ja mislim da smo svi isti, ti mislis da nismo i da sve crnce treba pobiti, ok, postujem tvoje drugacije misljenje. Ne, to nije drugacije misljenje.

Ovde nema rasizma (valjda, jos?), ali bolest kod pojedinaca uzima maha i ima stvari koje su na istom nivou odvratnosti poput rasizma.

E, sad, ovo je privatan forum i pise se ono sto vlasnik i urednik/urednici dozvole da se pise. I oni biraju kako ce ovo mesto izgledati.

A ovde je dozvoljeno neko navodno pravo na drugacije misljenje, iako to uopste nije pravo na drugacije misljenje, to je dozvoljavanje najgorem olosu da leci svoje frustracije ovde ili to radi po zadatku.

I posto se ovo mesto, kao privatan forum, odlucilo da ide u tom pravcu, to je ok, ali mene to ne zanima.

Nisam mazohista.

Jedno je da se mi ovde raspravljamo da li fasada neke zgrade treba biti crvena ili zelena, nije problem raspravljati se oko toga, moze cak i ostro, ali u sustini, to se raspravljaju dva coveka sa nekim istim pogledom na svet - da fasadu treba obnoviti, a to da li da bude crvena ili zelena boja, to su razlike u nijansama. I svako ima pravo na misljenje i da kaze da on misli da treba da bude crvena ili da misli da treba da bude zelena.

Ali ovde se vise ne okupljaju takvi ljudi, ovde se talozi olos koji brani neodbranjivo.

Ako ja otvorim temu: ,,Ante Pavelic zlocinac ili heroj?", ne moze se reci da oni koji bi ga branili na toj temi su samo ljudi sa drugacijim misljenjem.

A ovde smo na ivici da se takve teme otvaraju i vec vidim i neke koji bi ga branili. A i pise se o nekim stvarima pozitivno koje nisu daleko od nivoa zlocina koji je Pavelic radio.

Kad drzis privatan forum, nemas nijedan razlog da takve stvari trpis i mozes laganica da ih seces u startu, mislim to bi i trebala drzava da radi i tako da funkcionise, ali kod privatnih mesta imas apsolutno svako pravo na to bez da ti iko ista moze zameriti povodom toga.

Ovde se to ne radi i svakim danom je sve gore.

Tako da, kao sto necu veceras izaci na mesto koje mi se ne svidja puno ljudi koji mi se ne svidjaju i koji klicu stvarima kojima ne smes da klices, necu veceras leci u krevet sa osobom koja ljigava i placena da legne sa mnom, necu sutra raditi posao sa ljudima koji mi se gadi i koji su prevaranti bez casti... tako da ne vidim razlog sto bih ovde provodio vreme sa svakakvim sljamom koji promovise stavove koji su potpuno nehumani, zverski...

Ovaj forum je izabrao svoj pravac, mazohista nisam, od mene zbogom 👋

Boravak na ovom forumu je mazohizam.
Izvini Beki, ali ja sam to isto pomislio zbog tebe i nekih drugih članova zbog kojih su mi urednici uskratili mogućnost da odgovaram u mnogim temama, i istina primirio sam se i ne dolazim više na forum često.

Samo da te podsetim i na privatne poruke koje si mi slao nekoliko puta da me čačkaš i bodeš (moji odgovori tebi su bili kratki, u 2 reči jer nisam hteo da budem mazohista i da dozvolim da me neko maltretira).

Da ljudi imaju malo više takta i da druge ljude sa kojima se ne slažu na njima bitne teme ne nazivaju "bolesnicima" i "ljudskim šljamom", i da stavove za i kontra ove vlasti (i projektima koji ulaze u politikanstvo) ne izjednačavaju sa temama tipa rasizam, onda bi moglo vrlo civilizovano i dostojanstveno da se polemiše i da se ljudski prevazilaze razlike.

A nažalost dokle god se koriste izrazi "bot", "sendvičar", "plaćen", "na zadatku" prema drugim članovima, onda se dobije toksična atmosfera i nemogućnost polemisanja na bilo koju temu, i shodno tome sve teme se pretvaraju manje ili više u politikanstvo.

Za kraj, nadam se da makar sada znaš kako sam se ja osećao kada sam napisao oproštajnu poruku pre 2 meseca. Istina nisam otišao u potpunosti sa foruma, zahvaljući nekolicini članova čije mišljenje cenim, a koji su me kontaktirali putem privatnih poruka i zamolili da ipak ovde ostanem (naravno razumem ih zašto nisu javno istupili u moju zaštitu na forumu jer bi ih verovatno neki ljudi, u koje ubrajam i tebe, linčovali).

Nemoj da ideš skroz Beki pauziraj malo, uživaj u letu i gledaj sa vedrije strane...

A to je da ako si život sebi podesio tako da u poslu i privatno sarađuješ i da se viđaš samo sa ljudima sa kojima ti prija, a ja sam u svom životu jako blizu toga... Onda valjda ovaj jedan forum može da se izdrži 🙂 gledaj na to kao na kamenčić u cipeli 😀 pogotovo jer situacija nije ista uvek i na svim temama...

Toksičnih ljudi će biti ali manjina su, a tvoja ignor lista je nepogrešiva i samo furaš dalje, šta te briga na sve da se osvrćeš. 🙂

Vrh