Fantomske liste služe za uzimanje glasova (ne bi verovali koliko opozicionih glasača je glasalo za Žujovićeve zelene u Beogradu jer su mislili da su to ZLF ili Ćuta) , ali i za preglasavanje u OIK, GIK i RIK gde svaka lista dobija po dva člana zavisno od nivoa izbora na kojem se kandidovala (lokalni opštinski, lokalni gradski, parlamentarni (republički). Tako fantomske liste makar imale 0 glasova građana na izborima imaju 2 glasa u izbornim komisijama pa se zato odbacuju svi prigovori opozicije kao oni u Beogradu, Nišu i opštinama u ova dva grada.Тачно је да су фантомске мањинске странке и раније коришћене и од других, Ђорђе Вукадиновић је постао посланих као први на листи која се регистровала као мањинска Влашка ако се не варам, али не сећам се да су до сад ове листе представљале тас на ваги за успостављање власти на неким нивоима, барем не у већим градовима. То је додатни степен и разлог да се дигне прашина због тога, али сви знамо да са оваквим судовима од тога нема ништа. Још ако је тачно да су током ноћи преправљани записници онда је то заиста велика крађа, али мислим да Нишка опозиција дугује више доказа за то, не мислим ка судовима него ка јавности. Ја сам видео да приказују пар записника где се пореде неки листићи и види да је 5 претворено у 6, али мислим да треба да изаћу са тачним подацима: на тим и тим избориним местима уочене су разлике те и те. Овако делују неубедљиво.
Poslednja izmena: