Šta je novo?

Fauna Beograda

Kome smetaju ove simpatične živuljke, inače vegetarijanci, pa da se istrebljuju? Ne penju se na bandere da kidaju žice, nismo ih viđali po haustorima... dakle, samo opušteno i tolerantno. :)

Nekada davno je ćale jednog drugara imao farmu nutrija u Staroj Pazovi, radi krzna, pa je ovaj nudio njihovo meso. Sprema se kao svaka druga divljač, krto je i vrlo ukusno. 😋
Invazivne vrste obicno zauzimaju ekolosku nisu lokalnih zivotinja. Ima mnogonuzasnih primera iz Australije i Floride, vezanih za invazivne vrste. Daju se nagrade za ubijanje takvih zivitinja.

Invazivne vrste obicno zauzimaju ekolosku nisu lokalnih zivotinja. Ima mnogonuzasnih primera iz Australije i Floride, vezanih za invazivne vrste. Daju se nagrade za ubijanje takvih zivitinja.
Kolega, meni matorom superinformisanom konju ne treba crtati šta je invazivna vrsta. I, čemu mnogoužasni primeri iz Australije i Floride, kada govorimo o nutrijama u Srbiji? Treba imati meru, moliću lepo! :)

1000026094.jpg

Na krovu i potkrovlju zgrade u kojoj zivim nalazi se ogromna kolonija golubova.
Njihov izmet mi zatrpava prozor i klimu.
Krov nije dostupan za postavl;janje siljaka.

Imam li zakonsko pravo na odstrel ovih golubova?

Uh, neverujem, a deluje kao jedan od onih pravno nerešivih problema.

Ja inače stalno šaljem prijave za rešavanje problema izmeta golubova u prolazu kod Infostana. Gradska uprava (opštinska) ne radi ništa konkretno da naredi firmama da postave šiljke na svoje simseve odakle golubovi bombarduju prolaz.

Kad smo god golubova, kod tašte, na drvetu preko puta, gnezdo svio golub grivnaš. Taj golub je baš onako velik, jedno 30% veći od "običnih" golubova.

A kad smo kod ptica, sad za vikend kada je grad bio prazan, galebovi su krstarili kod Fontane. Poslednji put se to desilo za vreme korone, kada smo bili zatvoreni, pa nije bilo saobraćaja. Tada su i patke sa Dunava letele kod moje zgrade.

Na krovu i potkrovlju zgrade u kojoj zivim nalazi se ogromna kolonija golubova.​

Imam li zakonsko pravo na odstrel ovih golubova?​
Isto koliko bilo ko ima pravo na odstrel beskućnika jer mu smetaju ili ljudi koji prave ðubre oko pijace.

A kad smo kod ptica, sad za vikend kada je grad bio prazan, galebovi su krstarili kod Fontane. Poslednji put se to desilo za vreme korone,​
Kod mene u naselju je jednom prilikom, ne za vreme corone, bio par patki, jedno nedelju dana. Bili su se muvali oko moje zgrade, ja sam najnormalnije prošao pored njih, na oko pola metra. Nisu se uopšte uplašili, a kamoli štrecnuli.​

Dodao bih da je rešenje angažovanje firme za radove na visini. Ne verujem da postoji krov koji nije njima dostupan.
Bili su iz jedne takve firme i rekli da ne mogu nista da urade jer nisu u stanju da postave one siljke za plasenje golubova ili mrezu.

Треба ту мачке убацити. Природни предатор.

Pazi, cim su postavili limeni krov, to znaci da je moguce popeti se gore i dodati nesto na taj krov.

Jedino ako je to bas nekako isfuserisano, ali nemoguce ne postoji u mom recniku.

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Bili su iz jedne takve firme i rekli da ne mogu nista da urade jer nisu u stanju da postave one siljke za plasenje golubova ili mrezu.
Treba probati sa više firmi. Neki ti za radove na visini nema gde neće da se popnu. Ali ih je sve teže i teže naći jer uzimaju dobre pare kako u inostranstvu tako i na pranje prozora na sve većem broju visokih zgrada sa staklenim fasadama (a vremenski uslovi im ograničavaju kada mogu da rade). Ekipa koja je radila kod mene u firmi prozore kaže da bukvalno svake nedelje odbijaju poslove, a da nemaju čak ni koga da ponude kao zamenu jer su svi prebukirani.

Zgrada je nadzidana, limeni krov vrlo los.

Можда ће ти предлог деловати смешан, али покушај са дроном да спустиш те шиљке, с тим што претходно намажеш лепоком део који треба да се лепи за кров/део крова/или већ где треба!!!

Vrh