Šta je novo?

Fauna Beograda

ЈКП „Ветерина Београд” збринуло залуталу животињу у Обреновцу


Служба комуналне зоохигијене поново се сусрела са несвакидашњим случајем збрињавања животиња. Овог пута, ЈКП „Ветерина Београд” добило је пријаву о ноју који је залутао из непознатог правца, а нашао се у насељу Грабовац у градској општини Обреновац.

Овај случај разликовао се од ситуација са којима се екипе свакодневно сусрећу, с обзиром на то да је било речи о једној од најбржих и највећих птица на свету, која је уз то и изузетно плашљива, те су запослени „Ветерине Београд” имали пред собом посебан изазов. Уз много стрпљења и захваљујући уиграности екипе у овим ситуацијама и добром тимском раду, Служба комуналне зоохигијене успешно је завршила и овај, нимало лак задатак, а ној је збринут и тренутно се налази у Зоолошком врту града Београда, саопштено је из Јавног комуналног предузећа „Ветерина Београд”.

931347abca85cb0dfd35681b0ecd9c6e_4096596931.jpg


 
Da li je dozvoljen lov na gradske golubove?
 
To što nekolicina bu**** gađa iz puške, ne znači po automatizmu da je to i dozvoljeno. Golubove na aerodromu rasteruju tako što puštaju sokolove i jastrebove da lete, koji su dresirani da ih ne love nego samo da zaplaše.​
 
Šta je uzrok pomora ptica još se ne zna, ali se pretpostavlja da je reč o ptičjem gripu
Iz udruženja upozoravaju građane da do daljnjeg izbegavaju bilo kakav kontakt sa labudovima, bilo da su živi ili uginuli, jer je ptičiji grip prenosiv i na čoveka.

 
Sviđa mi se što je provalnik zbrinut, umesto ubijen... Ali bi svakako tukao na nekom javnom mestu po goloj guzici svakog "novinara" za ovakve naslove i tekstove.
 
Ja bih pre one koji čitaju takve stvari i to smatraju zdravo za gotovo. Ali sveukupno gledano, ne nerviram se zbog ovakvih stvari, jer ih jednostavno ni ne čitam, što će reći 99% naslova ni ne otvaram, jer znam da te teraju da otvoriš vest i da u poslednjoj rečenici saznaš šta se desilo ili informaciju zbog koje si i kliknuo. A nekad ni tu informaciju ne saznaš. Pogotovu mi je smešno, konkretno vezano za ovakve cesti, što je njima čak i puž golać krvoločno biće.​
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Nije beograd, ali u nedostatku adekvatne teme.

Mladunče lava je pronađeno kod Subotice.



Životinjski svet u Srbiji postaje sve zanimljiviji.
Zna li se šta je bilo sa onim panterom koji je prošle godine lutao po Bačkoj?

Склупчао се ко кућна мачка нека.
 
Pa zato što je u suštini to i bila i teško da će ikada biti sposobna za samostalan život.
 
Вероватно је младунче и дошло из неког илегалног приватног "зоо врта" или "одгајивачнице" у Европи тако да нажалост по самом рођењу није предодређено за нормалан самосталан живот у природи.
 
Da li ce sa promenama klime i africke zivotinje poceti da zive kod nas?
 
Samo ako ih mi uvezemo radi slobodnog uzgoja. U suprotnom će biti kao što je decenijama unazad, po Zoo vrtovima.
 
Vrh