Šta je novo?

Fauna Beograda

solecar

Professional
Učlanjen(a)
06.12.2011.
Pohvaljen
21.227

ЈКП „Ветерина Београд” збринуло залуталу животињу у Обреновцу

Служба комуналне зоохигијене поново се сусрела са несвакидашњим случајем збрињавања животиња. Овог пута, ЈКП „Ветерина Београд” добило је пријаву о ноју који је залутао из непознатог правца, а нашао се у насељу Грабовац у градској општини Обреновац.

Овај случај разликовао се од ситуација са којима се екипе свакодневно сусрећу, с обзиром на то да је било речи о једној од најбржих и највећих птица на свету, која је уз то и изузетно плашљива, те су запослени „Ветерине Београд” имали пред собом посебан изазов. Уз много стрпљења и захваљујући уиграности екипе у овим ситуацијама и добром тимском раду, Служба комуналне зоохигијене успешно је завршила и овај, нимало лак задатак, а ној је збринут и тренутно се налази у Зоолошком врту града Београда, саопштено је из Јавног комуналног предузећа „Ветерина Београд”.

931347abca85cb0dfd35681b0ecd9c6e_4096596931.jpg

MC_

Expert
Učlanjen(a)
14.11.2017.
Pohvaljen
8.201
Da li je dozvoljen lov na gradske golubove?

solecar

Professional
Učlanjen(a)
06.12.2011.
Pohvaljen
21.227
To što nekolicina bu**** gađa iz puške, ne znači po automatizmu da je to i dozvoljeno. Golubove na aerodromu rasteruju tako što puštaju sokolove i jastrebove da lete, koji su dresirani da ih ne love nego samo da zaplaše.​

Dzigi Bau

Advanced
Učlanjen(a)
25.05.2018.
Pohvaljen
8.214
Šta je uzrok pomora ptica još se ne zna, ali se pretpostavlja da je reč o ptičjem gripu
Iz udruženja upozoravaju građane da do daljnjeg izbegavaju bilo kakav kontakt sa labudovima, bilo da su živi ili uginuli, jer je ptičiji grip prenosiv i na čoveka.

ink

Higher intermediate
Učlanjen(a)
07.07.2009.
Pohvaljen
1.317
Sviđa mi se što je provalnik zbrinut, umesto ubijen... Ali bi svakako tukao na nekom javnom mestu po goloj guzici svakog "novinara" za ovakve naslove i tekstove.

solecar

Professional
Učlanjen(a)
06.12.2011.
Pohvaljen
21.227
Ja bih pre one koji čitaju takve stvari i to smatraju zdravo za gotovo. Ali sveukupno gledano, ne nerviram se zbog ovakvih stvari, jer ih jednostavno ni ne čitam, što će reći 99% naslova ni ne otvaram, jer znam da te teraju da otvoriš vest i da u poslednjoj rečenici saznaš šta se desilo ili informaciju zbog koje si i kliknuo. A nekad ni tu informaciju ne saznaš. Pogotovu mi je smešno, konkretno vezano za ovakve cesti, što je njima čak i puž golać krvoločno biće.​

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Vrh