Beogradski orao belorepan Dušan još uvek se nalazi na teritoriji svojih roditelja. Treba mu još vremena da se osamostali i odvaži na lutanje po Dunavu ili Savi. Ovaj put možemo da ga pratimo i otkrivamo navike orlova belorepana kao nikad ranije. To će nam omogućiti satelitska tehnologija praćenje prvog orla belorepana u Srbiji.
Ono što je meni zanimljivo, je da sam ove godine na baš puno lokacija po gradu, video posude sa vodom. Što za kučiće i mačke, što za ptice. Ranijih godina, toga gotovo da i nieje bilo. Ne znam šta se to promenilo, ali evidentno je da jeste, i to na bolje. Ne znam kako je u drugim krajevima, ali znam da kod mene nije počelo ništa da se dešava po tom pitanju, dok ja nisam počeo da nosim vodu dvoma psima lutalicama, koje gotovo redovno i hranim. Nakon što sam počeo da im nosim vodu, tako su počeli i drugi ljudi da im donose vodu.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=874141#p874141:2ofu5odo je napisao(la):astrodule » 24 Avg 2021 11:37[/url]":2ofu5odo]Ovog leta smo postavili oko ulaza par plastičnih činija sa vodom koje punimo kada nema kiše. Danas je bila žurka, a pojavila se i senica.
Vrabaca je bilo milion u travi, ne može fotka to da dočara.