Ух не само да имамо податке већ егзактне податке, можемо да вадимо проценте над њима
Можеш ли да ми кажеш шта је тачно и шта све од пројеката обећано? И како је расподељено тих 14 милијарди на њих? Подразумева се да за баратање процентима мораш да имаш бар коначну листу са јасним пројектима?
Будући да ћемо у наредних 16 месеци имати готове 3/4 тих пројеката вредних 14 милијарди евра волео бих да знам који су, да не испадне да сам преспавао
Ne skreci temu. Na to ne padam. Tema diskusije je sta je ostvareno, i moj se odgovor odnosi na to, a ne kako je raspodeljeno 14 milijardi. Da, imam listu, i neces da verujes, posle tvog posta sam potrosio pola sata da se potsetim sta je sve uslo u obecanja Srbija 2025. Ne zbog tebe, nego da proverim da li vlast ispunjava obecanja. I drago mi je da sam se jos jednom uverio da im se moze verovati. Sada, neki projekti nece biti zavrseni do 2025, kasnice godinu ili dve, mozda i 3, ne moze sve ici uvek po planu, nekad se dese neplanirane stvari (na primer korona, rat u Ukrajini, oluje koje naprave veliku stetu i tako dalje), ali ostaje sustina da ce veliki deo biti ostvaren, ili zapocet.
Sto se tice toga da ti kazem sta je i kako obecano, mogu vrlo lako, evo u brauzeru jos evek nezatvoreni tabovi od sinoc kad sam trazio. Medjutim, iz principa ti necu reci dok prvo ti ne postavis listu sta je obecano (ne mora cela lista, dovoljno je 10 stvari da nabrojis, ali konkretno, ne uopsteno tipa kanalizacija, nego konkretno kanalizcija u Kragujevcu na primer). Kada se nekome sudi, ne podigne sud optuznicu protiv njega pa da kaze ti si ubio coveka, dokazi da nisi, nego tuzilac prikupi listu dokaza, pa onda optuzeni ima priliku da izlozi svoju odbranu. Posto si u ovom slucaju ti tuzillac (optuzujes da nesto nije ostvareno) , iznesi dokaze sta je obecano, a ja cu onda reci sta je uradjeno. Hvala puno
A sto se neutralnih posmatraca tice, da vas ne bi zaveli neargumentovanim optuzbama, evo samo jedan skrinsot na program 2025 na dve stvari koje su obecane, i vest od pre desetak dana kada je otvaranje istih.
Obecano:
Otvaranje: