Šta je novo?

EPS, EDB Blok 20 - [Multifunkcionalni kompleks - 42.250 kvm]

Eeeeeh kada bi sredili lepo ceo taj blok odnosno da potpuno rekonstruišu postojeće zgrade - braon i belu zgradu.
Tu bi se morale skidati kompletne fasade, toliko su oronule... :(

to jeste lep deo zajedno kad bi grad izasoa tu na reke bio bi to super deo, ali kad vidim ko obnavlja te zgrade najezim se

Sad tek videh da je jedan deo vec skoro sagradjen.Mislio sam da su samo temelji sagradjeni.Bice ovo mnogo brze nego sto sam ocekivao.

BOKI SMOKI":253omzhy je napisao(la):
Sad tek videh da je jedan deo vec skoro sagradjen.

Verovatno mislis na onu sa braon mermerom i plavim staklima. To stoji tako vec ihaha

Homer Jay":253omzhy je napisao(la):
Uprkos jedva dozvoljenih 11 spratova, moglo je to dosta bolje da izgleda. Ovako dobijema još jednu poslovnu zgradu na Novom Beogradu koja liči na mnoge druge u svom susedstvu. Možda bih i ovog puta mogao da kažem "nije loše", ali iskustvo je pokazalo da mnogo zgrada koje "nisu loše" u zbiru jednostavno daju "loše".

Ja i dalje tvrdim da na celu mnogih znacajnih institucija u ovom gradu sede ljudi koji jos uvek zive u sesdesetim godinama proslog veka. Ne razumem koji je problem bio da se oba dela zgrade spoje u jednu visespratnicu od 20 - 25 spratova i da se ujedno dobije znacajnog prostora za parking i zelenu povrsinu. Logika je u ovom slucaju jasna ko suza!

И, колика је заузетост парцеле? 90%? :bash:

nebojša kamo sreće da žive u šezdesetim. u šezdesetim bi tu nikla vertikala ko ništa.

nažalost što se urbanizma tiče nazadovali smo od šezdesetih. uporedi samo novi beograd i današnju investitorsku gradnju i sve će ti biti jasno.

Poređenje jeste neumesno, ali tek donekle: srodna kompanija sa samo 50% kvadrata više ima ovo.

736f2bf9-70f3-4e49-af9a-2f3bac1d2a62.jpg

Idem da plačem, molim vas da me ne uznemiravate.

Milisave sta vise reci, ovo je poslovni deo NBGA i ovakvi primeri najbolje govore o konzervativizmu i zaziranju od velikih promena ili o necem drugom. Sto kaze Igor, ni punih sto metara dalje imamo dozvolu za objekat od 35 spratova(Miskovic) a ovde jedva dozvolise ovih 11!!? Pa nek onda neko kaze da ovde nema tajkunizacije, korupcije itd. U najmanju ruku sve je sumnjivo ...

Minheima sto si tako surov, odo' sad i ja .. ;)

Legla bi tu kula od 20 spratova slazem se.

Nazdravljam kada zavrse zgradu do visine zemlje,i to ce biti napredak posle one rupe koja je stajala x godina.

Ma, od 30, minimum. I to sasvim ozbiljno mislim.
Danas prelazim Brankov most i samo što ne zaridam kakvu priliku propuštamo - mesto je dušu dalo za "stremljenje ka zvezdama".

Ми стремимо паланачком менталитету и изгледу .

Сад ће се овде јавити многи да се ишчуђавају томе што толико кукамо за кулама али заправо постоји читав низ разлога много битнијих од естетике и симболике да се иде у висину. Па нисмо ми паметнији од целог света који одавно иде у висину и поштеђује (унапређује) простор.

Овако,ми добијамо читаве НБГ блокове који или деградирају или граде по ономе најгорем из иначе вредног урбанистичког наслеђа Новог Београда.

:violina:

Razumeo bih da je u pitanju 1000 kvadrata, s tim se stvarno ne može daleko od zemlje, ali protraćiti više od 40 hiljadarki na žabokrečinu je stvarno za plakanje.
Pre par nedelja, dok sam vozio bicikl pored Sajma, pogledam preko reke i pomislim: kako je sve to nekako dosadno, tako pri zemlji, ušuškano u šikaru i korov... Kao da niko tamo i ne živi, ne radi. Tačno fali malo vertikalne dinamike, malo poleta.

Ali pazi kad je bilo natezanja i oko ovih 11 spratova, jedva i to dozvolise!? dva savograda jedan preko puta drugog ... cccc, a moglo je da bude drugacije i mnogo lepse ali nije se nista drugo ni moglo ocekivati od gospodje koja se nalazi na celu urbanistickog zavoda Beograda!

Mogli bi da pokrenemo inicijativu za njenu smenu, da pokrenemo i potpisemo peticiju, ta zena od kad se nalazi na tom mestu unazadjuje ovaj grad, nema drugog zakljucka za ono sto radi.

Поента стремљења у висину је добијање огромног броја квадрата а притом зелене површине не трпе због тога....
...код нас је хумани урбанизам очигледно јерес...како другачије описати урбанизам задњих 10 година....Белвил, Вест65, блокови код Арене, Војводе Степе.....зграда до зграде, зграда до зграде...рокај квадрате а за игралишта, паркове, паркинг...ма коме то треба....имамо шопинг молове...
......Београд 2025......ускоро у Делта натурал шупинг молу ексклузивни забавни парк на 7 спрату....трава....

Poenta je da treba doneti uredbu ili zakon da investitor (bilo koji) na svakom placu koji radi mora da ima 70 posto zelenila u nivou prizemlja... da vidite onda kako bi se sve promenilo ka visini...

Jedno je insistirati na visokoj gradnji kada za nju nema interesa ili potencijala. Ali, ukoliko neko ima i interes i reshenost da gradi visoko na Novom Beogradu, krajnje je suludo osujecivati ga! Jel to duh dela grada koji je zamisljen kao moderan, savremen, komercijalan i nesputan? Za mene je to cista autodestrukcija.

Meni se projekat zgrade svidja jer ce se dobro uklopiti.
Jedino mi je krivo sto nije visa :(

не знам да ли вам је познато, али она црвена камена фасада (не знам за стакло) се скида и замењује другом.

пресрећан сам јер је одвратна, са друге стране ја плаћам за такво бацање пара. да се прода нормално још и хајд, ал пошто очекујем да ће тај камен да се "одложи на анонимно место" или "прода на аукцији".

едит: СТФ +1 одлично запажање са Д планетом као круном :)

Zar to nisu neki metalni (plastični?) paneli?

Obzirom koliko je zgrada stajala poluzavršena, verovatno moraju da menjaju i svu izolaciju ispod fasade.

Trebalo bi i onu belu zgradu "Rada" kompletno rekonstruisati, naravno i fasadu zameniti

Skoro dva meseca je proslo a nijedne fotke. Kako napreuduje ovo? Ja kada sam bio pre mesec dana, solidno je napredovalo.Ali ne uslikah.

Ja prolazih cesto tramvajem tuda u zadnje vreme,radi se,ali po mojem osecaju veoma sporo.

Ja recimo mislim da kada objekat izadje iznad visine zemlje da je ozbiljan,ovi i dalje rovare nesto po onim podzemnim nivoima i tako ce raditi jos neki mesec ako se secam dobro tempa izgradnje.

Koliko se sećam, rekoše da nadzemna faza ide tek od septembra, tako da se sve odvija prema planovima :D

Vrh