Cinimi se da sam procitao negde da pravdaju to dobrom provetronoscu bloka, insolacijom itd. Iskereno meni su trouglaste zgrade glupost jer su nefunkcionalne. Jobst takodje kaze i ovo:Organizacijom prostora sa tri velika volumena i trougaonim osnovama vratili smo se na originalnu urbanističku matricu po kojoj su rađeni npr. hotel “Hyatt“, upravne zgrade preduzeća Jugopetrol i Rad, objekat Elektrodistribucije itd......Pokazali smo da ne treba tako lako napuštati prethodne prostorne analize koje je radio urbanistički zavod.
izvor:http://www.austrotherm.rs/upload/download/austrotimes_02.pdfNovi Beograd ima ograničenu budućnost jer ima ograničen prostor koji se neracionalno troši na P+6+Pk. Niti struka, niti strani i domaći investitori nemaju toliko mašte da bi shvatili zašto je to tako
Homer Jay":6b65xmn1 je napisao(la):Našao sam odgovore o dinamici gradnje ovog kompleksa. Do septembra treba da dođu do nulte kote kada će početi treća faza radova - tj. izgradnja nadzemnih etaža.
Sawovsky":25iebe36 je napisao(la):Homer Jay":25iebe36 je napisao(la):Našao sam odgovore o dinamici gradnje ovog kompleksa. Do septembra treba da dođu do nulte kote kada će početi treća faza radova - tj. izgradnja nadzemnih etaža.
Do kog bre spemtembra? Pa šta ima da kopaju skoro godinu dana?
Inače vrlo sam zadovoljan što se i ovo pokrenulo, još samo da se zgrada RADa sredi i ceo taj deo ima da sija.
prostorni planer":6qj5r9lf je napisao(la):Mozda nisam dobro pratio predhodne postove, ali zanima me jel oni planiraju da ruse zgradu sa braon mermernom fasadom ili je ona, ona niza zgrada koja je planirana renderom?