Šta je novo?

EPS, EDB Blok 20 - [Multifunkcionalni kompleks - 42.250 kvm]

Najverovatnije ovo:

bm151802.jpg

Izvor: Gradjevinarstvo.rs

A ovde lepo pise da projekat radi Masinoprojekt. Sve se uklapa :)

Fino fino samo me interesuje kakva je prvobitno trebala biti zgrada :vops:

Ni ja nisam odusevljen sto se nastavlja sa ovim spicevima,trouglovima a koliko vidim,nije se moglo ni skroz raskrstiti sa glavnom odlikom srpske moderne arhitekture - onim sivim nadstresnicama. :rolleyes:

Mada,moram priznati da ce se bar to sve lepo uklopiti sa postojecim zgradama.

Meni se ne svidja. :/

Kao sto ste vec rekli, vec vidjeno (koliko puta samo), a i gabaritom ce "pojesti" Radovu zgradu... :(

Garantovano je prvobitno resenje predvidjalo nesto skromnije... :p

:/

ja stvarno ne znam koji je nama fazon sa tim dijagonalno rasecenim zgradama sa atrijumom..

Ništa posebno, ali se uklapa u zatečeni ambijent i još važnije - bar više nećemo gledati jedno napušteno gradilište i njegovu raspalu ogradu...

Joj, Relja, vishe bih voleo da to napusteno gradiliste sacheka ingenioznog arhitektu koji ce "imati sluha" za Radovog suseda, te u odnosu na njega, da ne kazem nju, tvoriti harmoniju... :)

Sto kaze Mradulovic, dokle vise. :p Kao i sa onim krilcima na krovovima zgrada, postala su srpski brend u arhitekturi... :laugh:

lepo recite - alukobond (u 70%) detalji. Nekada mogu da izgledaju lepo - npr cepterova zgrada u kralja petra (ako se ne varam) a nekada predimenzionisano i pretesko - sediste lukoila sa strelicom na gore, kod opstine NBg

A u tom kraju već postoji opasan problem sa parkingom... :p Previše poslovnih objekata, a premalo parking mesta! :cool:

Ako ne naprave podzemni parking srusicemo i ovu novu zgradu :)

Nek javne neko ko prolazi malo je zavucena zgrada,evo jos jednog rendera

edb%20-%20eps.jpg

Poslovni kompleks EDB i EPS
površina: 46.000m2
projektovanje i projektni nadzor

Potvrđujem...baš sam juče išao pešaka iz pravca Končara u Kontinental i prošao tuda...samo čuvar bleji tamo. Ono kako su bili krenuli da rade, mislio sam da će za 6 meseci da završe.

Gradiliste je ponovo aktivirano, video sam radnike danas kada sam tuda prolazio.

Potvrdjujem!Imaju i 2 neke masine za kopanje ili sta li su.

Sada vare cevi po ovoj cicoj zimi,jadni radnici.

Opa, na kom mestu se nalaze masine, jel kod zgrade DELTE ili onamo kod RADA i elektrodistribucije?

Evo i ja da potvrdim. Iz dana u dan viđam sve više mašina. Samo mi nije jasno koji genijalac se setio sada po minusu da počinje gradnju, cela godina prošla bezveze. Moram i da odem malo u off...sada se setili da ruše one preostale "velike" gsp stanice (Stari merkator, opština NBG, Zeleni venac)...kao da nisu mogli da njih srede zajedno sa ostalima, nego tek sada posle 2 godine i još u zimu...

Vrh