Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886695#p886695:1u7qd2qg je napisao(la):
tragac » Uto Okt 05, 2021 3:56 pm[/url]":1u7qd2qg]Mislim na propusnice koje ne mogu doneti željeni efekat, kao i zatvaranje. Ovo bi brzo oborilo brojeve ali bi posle isteka 10 dana oni ponovo početi da rastu.
I isto tako bi počeli da rastu i nakon onih tvojih zatvaranja na 10 ili 14 dana, pa opet nisi imao problem da to predlažeš.

A što se vesti tiče, Medicinski deo slobodno neka napusti ŠZ. Ionako su efikasni i stručni taman koliko i ovaj ne-medicinski...

Ponovo se sudaramo sa ponavljajućim problemom potpunog nerazumevanja verovatnoća. Ne, to što kažeš NIJE MOGUĆE u praksi. Nema tu ništa arbitrarno i nesigurno. Kad bi višak smrti bio sastavljen uglavnom od bolesnih od drugih bolesti koji nisu mogli da dobiju lečenje u bolnicama (a NE uglavnom od direktnih žrtava virusa), onda ne bi bilo moguće objasniti gornji grafik. Tj poklapanje krive viška smrti i dokazanih žrtava korone i po vremenu i po obliku. Kad neko želi do lekara, a ne uspe da dopre do njega, taj VEOMA RETKO umire ODMAH, ili za kratko vreme. Izostavljanje redovne kontrole ili lečenja tek kasnije, ili mnogo kasnije, dovodi do smrtnih ishoda. Taj račun ćemo tek plaćati u godinama koje dolaze. Da je takvih bilo iole značajan broj, kriva viška smrti bi kasnila za zvanično dokazanim žrtvama virusa. Čak i da ih ima realtivno malo, bar bi bila "razmrljana", bezoblična, iskrivljena ili pomerena u odnosu na onu drugu krivu. Mađutim SAVRŠENO SE POKLAPAJU. Zaključak je sasvim jasan. Te žrtve koje predstavlja kriva viška smrti su stalno umrali na isti način, u isto vreme, i u istom tempu kao i ovi drugi, dokazani, dakle od VIRUSA. A ne od ne-lečenja čije posledice u proseku kasne.

Nije to ničija "teorija zavera". Do sada smo imali oko 21.000 mrtvih (samo) od virusa. To je tako, i komisija je to svojim izveštajem priznala svima koji se dovoljno potrude da razmišljaju i čitaju šta je napisano umesto da slušaju šta je rečeno. Isto ćeš naći i u analizama drugih ljudi. Na opozicionim medijima toga ima koliko hoćeš. Naravno da vlast to neće baš otvoreno i zvanično da prizna, jer bi onda imali na vratu i Evropu, tj priznanje da su ih lagali. Što uopšte nije naivno kad je u pitanju zdravstvena opasnost za EU. Ovako imaju pokriće za stručnjake ("mož' da bidne, al ne mora da znači" pošto ih je Dr Kon navukao na tank led svojom analizom i obećanjem revizije, pa su morali), a da to njihovim glasačima ipak ne zvuči kao priznanje.

Ok, komisija priznala svakom ko voli teorije zavere :) Ponovo ideš u teorije zavere i misliš tj tvrdiš da ako ti tako misliš da je to tako i da ne može drugačije. Pa mi ovde smo od početka pričali da neće umreti svako ko izadje napolje pa smo dobijali odgovore da je to logički netačno. Takodje to što ti veruješ da retko ili mnogo kasnije umire onaj ko nema koronu je takodje priča za sebe. Tako da batali teorije zavere i drži se činjenica. Ja bih više voleo da je sav taj višak od korone, jer bi to značilo samo da smo nespremni dočekali epidemiju, a drugi slučaj znači da nam je zdravstveni sistem u kolapsu i da nas leče partijski drugovi sa minimalno znanja pa su neki šutirani s vrata jer je korona. Na žalost svako ko je iskusio naš zdravstven sistem pre korone više će naginjati ka drugoj verovatnoći. Kažem, meni je ok, misli i da je umrlo 50000 ljudi ja ću te podržati, samo nemoj da mi pričaš kako je negde gde nikada nisi bio ali si pročitao na internetu i da ja ne trebam da verujem svojim očima i iskustvom. :sesir:

Broj slučajeva uopšte ne opada kao što pričaju. On stagnira uz očigledno slučajne varjacije koje još ne znače ništa. Trenutno se situacija "lomi", tj jednako lako može poći naviše, kao i naniže, dakle ne postoji prethodni "momenat kretanja" u bilo kom smeru. Što se tiče vakcinacije, trećom dozom se vakcinišu oni koji su se već vakcnisali drugom, pa se procenat vakcinisanih praktično i ne menja. Ne vidim šta je tu razlog za zvanični optimizam.

2021.10.05. Tok epidemije, Slucajeva.jpg

Da li je moguce da se uspostavi "plato", na otprilike 8000 slucajeva dnevno koji ce trajati duze vreme?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886692#p886692:1dvxk4cf je napisao(la):
Žika » Uto Okt 05, 2021 3:51 pm[/url]":1dvxk4cf]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886672#p886672:1dvxk4cf je napisao(la):
astrodule » Uto Okt 05, 2021 1:36 pm[/url]":1dvxk4cf]@Žika vakcinisani na dijalizi je očigledno već bolesna osoba i po meni nije merodavan za neki opšti slučaj.

Ti ljudi se moraju čuvati i kad su kompletno vakcinisani.

Vakcinisani koji je uneo kovid je bio jedan od 40 obolelih. 23 su bili pacijenti i 19 radnici bolnice i jedan je bio vakcinisan sa jednom dozom.
Dva su bila nevakcinisana pacijenta jedan 50-59 godina drugi 80-89 i čim su bili pacijenti u bolnici znači sa nekim problemom kao i ostali. Ta dva nevakcinisana su lagano bez problema pregurali koronu.

Ono što zabrinjava je virusni load kod vakcinisanog koji je je imao PCR prag od 13,6 - što je gotovo nemoguće, pokazalo je da je virusno opterećenje otprilike milion puta veće od opterećenja kod blago zaražene osobe.
Drugo šta zabrinjava da zaštićenost vakcine i propaganda imuniteta krda ništa ne znači ni sa 96% vakcinisnih.

Ivermektin izgleda pruža daleko bolju zaštitu od ekperimentalnih vakcina.

Još samo da neko dokaže kako lek protiv parazita štiti od virusa. Možda pomogne kod nekih simptoma ili da se ne razvije nešto ozbiljnije ali dok neko ne napravi dovoljno veliku i zvaničnu studiju ne možemo znati. Sve je moguće, i mRNA se do sada koristio samo na životinjama.

Sa druge strane već znamo da vakcine ne deluju kod svih, pogotovo kod starih i bolesnih te i da njih možemo smatrati nevakcinisanima tj oni tako trebaju smatarti sebe i paziti da ne zakače virus, to je jedini lek. Na žalost zbog nekolicine ne možemo zaključati planetu već je na njima da se dodatno čuvaju i da štite sebe koliko god je moguće. Svakako je tim ljudima preporučljivija vakcina nego da se kreću nevakcinisani.

Mariks treba veći dokaz od Indije ?
Pročitaj unazad pa ćeš videti gomilu dokaza ili ponovo trebam da serviram.

Problem je i što se današnjim danom konačno završava leto 2021. Čekaju nas kiše i hladno vreme, a to će neminovno povećati reprodukcioni faktor virusa.

Tako da, ostavite Beobuild i izađite na Sunce. To je daleko najbolje što sada možete učiniti. Ko zna kad će biti sledeći ovakav dan.

2021.10.05. Vremenska prognoza.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886656#p886656:2socztdt je napisao(la):
solecar » 05 Oct 2021 01:44 pm[/url]":2socztdt]
Šta je realno rešenje? Pa da živimo svoje živote kako znamo i umemo. Šta god smo radili od marta prošle godine, pa do danas, radili smo pogrešno. Od maksimalno zategnutih mera, do maksimalno relaksiranih, preko raznoraznih dvostrukih aršina i toga da nam nema spasa ako se ne vakcinišemo 120%, jer jedino tako možemo da "pobedimo" koronu. Sve ostalo je neefikasno, pa zato i onaj koji je preležao koronu i stekao antitela, mora odmah po izlasku iz bolnice ili stana da se uputi do najbližeg vakcinalnog punkta i da primi vakcinu, čak i u slučaju da ima sasvim dovoljan nivo antitela.
Okej, ja se slažem u tom pogledu, i ja sam za povratak u normalu.
Ali šta ćemo onda kada krene masovno zaražavanje, a time opterećenje zdravstvenog sistema? I sam znaš da to znači da se drugim pacijentima onemogućava lečenje, da se odlažu operacije, kontrolni pregledi, itd. Da li onda to znači da oni koji razviju teške simptome usled korone ne treba da se leče? Nemoj sledeće da shvatiš pogrešno, ali čini mi se da si ti pričao da je tvojoj majci onemogućeno lečenje zbog ove situacije, jer se prednost daje pacijentima sa koronom (izvini ako sam pogrešio). Da li bi pristao, u slučaju da razviješ teške simptome usled korone i da ti je potrebna hospitalizacija (ne daj bože), onda odbiješ lečenje jer smatraš da drugi pacijenti treba da se leče? Opterećenje na zdravstveni sistem mora da se izbegne, a to ne može da se učini nesavesnim lečenje lekara, koji će da odbijaju pacijente i da prave pogrešne dijagnoze sa ciljem da taj pacijent ne zauzme mesto u bolnici drugom pacijentu.
To je cela poenta na kraju. Naravno da i ja želim normalan život nazad i da se ukinu sve mere, ali sam istovremeno svestan velikih posledica. Zato sam i onda prvobitno napisao da je glavno rešenje obavezna vakcinacija, da se stane na put stručnjacima sa fejsbuka i Balkan info kanala, jer upravo ti koji propagiraju ukidanje mera, odbijanjem vakcinacije dovode do potrebe za postavljanjem novih zaštitnih mera.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886623#p886623:133hx6v9 je napisao(la):
Žika » 05 Oct 2021 12:37 pm[/url]":133hx6v9]Kad imunitet stada sa 96% vakcinisanih ne pomaže.
Slučaj iz jedne izraelske bolnice gde je proboj krenuo od potpuno vakcinisane osobe.
Vakcinisani pacijent na dijalizi primljen je u medicinski centar Meir - veliku izraelsku bolnicu u blizini Tel Aviva - s groznicom i kašljem. Na dan prijema indeksni slučaj nije testiran na SARS-CoV-2, jer su njegovi simptomi zamenjeni za moguću infekciju krvotoka koja uzrokuje zastoj srca. Tokom boravka, indeksni slučaj i jedan cimer bili su na dijalizi svaki drugi dan u jedinici za dijalizu. Četiri dana je ostao na jedinici za dijalizu, jer mu se stanje pogoršalo.
Do trenutka kada mu je dijagnosticiran Covid-19, već je zarazio tri pacijenta. Također je imao PCR prag od 13,6 - što je gotovo nemoguće, pokazalo je da je virusno opterećenje otprilike milion puta veće od opterećenja kod blago zaražene osobe. Premešten je na Covid-19 odelenje, gdje je na kraju umro.

Rad, objavljen u časopisu Eurosurveillance, koji objavljuju Europski centri za kontrolu bolesti, objašnjava da se epidemija brzo proširila i među pacijentima i među osobljem bolničke jedinice za dijalizu, odjelom Covid-19 i drugim odjelima. U to vrijeme 238 od 248 izloženih pacijenata i osoblja bilo je potpuno cijepljeno Pfizerovim cjepivom protiv mRNA.

Opet, činjenica da je 96 posto ljudi u ovoj populaciji cijepljeno - što je razina daleko iznad ranih procjena postotaka potrebnih za imunitet stada - očito nije napravilo razliku .

Nadalje, svi pacijenti i osoblje morali su nositi kirurške maske dok su bili u istoj prostoriji, a osoblje jedinice Covid-19 nosilo je maske N95 i štitnike za lice.

U konačnici, 39 od 238 izloženih cijepljenih osoba (16 posto) bilo je zaraženo, zajedno s 3 od 10 necijepljenih osoba - razlika koja ne doseže statističku značajnost jer je necijepljena skupina premala.

Od zaraženih, 23 su bili pacijenti i 19 djelatnika. Osoblje se brzo oporavilo. No pet je pacijenata umrlo, a još devet imalo je teške ili kritične slučajeve. Svi su bili cijepljeni . Oboje necijepljenih zaraženih pacijenata imali su blage slučajeve.
Kako su autori objasnili:

“Ova komunikacija ... dovodi u pitanje pretpostavku da će visoke stope univerzalnog cijepljenja dovesti do imuniteta stada i spriječiti izbijanje COVID-19 ... U ovdje opisanoj epidemiji cijepljeno je 96,2% izložene populacije. Infekcija je brzo napredovala (mnogi su slučajevi postali simptomatski unutar 2 dana od izlaganja), a virusno opterećenje bilo je veliko. ”

Studija celog slučaja

https://www.eurosurveillance.org/conten ... 39.2100822
file.php
Prvo ovo podebljano - ne postoji nikakvo virusno opterećenje, niti to piše u studiji tako. Taj broj je 13.6, kao što u tekstu studije piše, predstavlja broj ciklusa, odnosno koliko puta je uzorak prošao kroz sistem dok se nije indirektno detektovao virus. Mislim da je granična vrednost 30, da se onda od tog broja ciklusa, na više, smatra da osoba nike zaražena virusom, ili da ne može više da zarazi druge osobe. Sve ispod toga znači da je osoba zaražena i rizična za okolinu.

Opterećenje može da se shvati isključivo u smislu da je dovoljan mali broj ciklusa za detekciju, što znači da je u sistemu pacijenta velika količina virusa. A to dovodi do druge tačke - čovek je u svojim 70im godinama, na dijalizi. Čim je na dijalizi znači da ima izuzetno slab imuni sistem, tako da mu je vakcina samo poslednja nada koja može, a i ne mora pomoći.
Dalje, treća tačka, ako si pročitao studiju. Svi pacijenti koji su umrli nakon zaražavanja su imali godine u rasponu od 70 do 90 (I nešto), svi su imali neke druge teške bolesti i zdravstvene probleme - drugim rečima jednom nogom u grobu, a drugom iznad groba. I ne čudi uopšte da su se zarazili i umrli.
Dalje, kao što bi se videlo na tabeli, samo što si je ti isekao, treća kolona gde piše "not vaccinated", sve druge brojke označavaju broj dana od vakcinisanja, dakle prošlo je u skoro svim slučajevima oko 6 meseci. To je koja tačka sad, četvrta? Dakle, pojavila se potpuno nova varijanta virusa, za koju uopšte nije razvijana vakcina, a tom vakcinom su se svi vakcinisali odmah na početku.

Mislim, ne znam opet šta želiš da dokažeš.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886709#p886709:pkgy44do je napisao(la):
Žika » Uto Okt 05, 2021 4:23 pm[/url]":pkgy44do]Mariks treba veći dokaz od Indije ?

Nisam od onih koji negiraju sve, valjda si zaključio do sada. Čak šta više mislim da možda i pomaže negde, možda i namerno sabotiraju ali je činjenica da nije svemoćan (kao ni vakcina) i da nema potrebnih studija. Kolega jedan je završio u bolnici iako ga je koristio (tada nije bilo vakcina), ok rizična je kategorija ali su mu, kako on kaže, jedino kortikosteroidi pomogli. Kućno lečenje, ab, ivermektin... skoro ništa. Indiju ne gledam kao relevantnu u bilo čemu, oni ne znaju ni koliko ih umire dnevno. Jednostavno mnogo ih ima, možda je velik broj prokuženih.

Ali šta ćemo onda kada krene masovno zaražavanje, a time opterećenje zdravstvenog sistema?

Svi smo za "resume life" dugme. Ok je i to za preopterećenje ali trebamo znati koji su nam kapaciteti. Šta kada budemo imali 90% imunih i opet imamo po 100,200, 1000 zaraženih, da se opet plašimo? Jer i sami vidimo da vakcinacija neće sprečiti virus, biće ga u manjem broju ali će oni rizični i dalje biti rizični. Ja sam za to kao i za grip. Kada krenu da se popunjavaju kapaciteti tada ograničavati dogadjaje, posete bolnicama i slično, bitan je ulaz u bolnicu, a ne broj zaraženih. A za maske u domu zdravlja/bolnicama sam uvek. Za obaveznu vakcinaciju nemam stav, svakakvih ljudi ima da bi to tako lako moglo da se odluči ali jesam za promenu pristupa u vakcinisanju jer ovo što su do sada radili vidimo da ne prolazi. Sada se setih, gledajući ove brojke nikako mi nije bilo jasno kako to da nema gužve sada po kovid ambulantama kao zimus gde su sedeli jedni drugima na glavi. A rešenje je prosto, i za bol u obrvama su slali u kovid ambulantu jer drugačije ne možeš da dodješ kod lekara, a ona radi od 9 do 17h. Sada bar radi od 7-22h. Logika im je bila kao zatvaranje prodavnica u 18h i ukidanje i smanjivanje broja volzila gradskog prevoza. Koliko li se ljudi zarazilo čekajući u redu u kovid ambulanti, a nema kovid, po gužvana u lidlovima i slično.

Okej, da, rizični će i dalje biti rizični. Ali ako je, hipotetički, 98% vakcinisano (2% onih koji ne mogu primiti vakcinu iz nekog razloga), pri čemu opet imamo ovakvu varijantu koja se lako širi, onda znači da će u ovom slučaju samo rizični "opterećivati" zdravstveni sistem, a verujem da njihov broj nije veliki. Uz njih će biti i sporadičnih slučajeva slučajeva. Ali je jasna razlika između ovako nevakcinisanog stanovništva, gde svakome (nevakcinisanom) može da se desi da razvije teške simptome, bez obzira na to da li pripada rizičnoj grupi ili ne, i hipotetički masovno vakcinisanom stanovništvu, gde će možda kružiti virus, ali će teških slučajeva biti daleko manje. I to je ta bitna razlika, u jednom slučaju gde se zdravstveni sistem opterećuje i u drugom gde se teži slučajevi leče normalno, bez pritiska na sistem.

Mislim da je 8 hiljada novih slučajeva dnevno na tako malo testiranih zaista previše. Kao i da je, znajući nas narod, veliki broj njih ostalo kući, sa simptomima i ne žele da se testiraju, nego se leče kući iz bilo kog razloga. To je sve neodrživo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886716#p886716:obuq9q95 je napisao(la):
marrecar » Uto Okt 05, 2021 3:46 pm[/url]":obuq9q95]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886623#p886623:obuq9q95 je napisao(la):
Žika » 05 Oct 2021 12:37 pm[/url]":obuq9q95]Kad imunitet stada sa 96% vakcinisanih ne pomaže.
Slučaj iz jedne izraelske bolnice gde je proboj krenuo od potpuno vakcinisane osobe.
Vakcinisani pacijent na dijalizi primljen je u medicinski centar Meir - veliku izraelsku bolnicu u blizini Tel Aviva - s groznicom i kašljem. Na dan prijema indeksni slučaj nije testiran na SARS-CoV-2, jer su njegovi simptomi zamenjeni za moguću infekciju krvotoka koja uzrokuje zastoj srca. Tokom boravka, indeksni slučaj i jedan cimer bili su na dijalizi svaki drugi dan u jedinici za dijalizu. Četiri dana je ostao na jedinici za dijalizu, jer mu se stanje pogoršalo.
Do trenutka kada mu je dijagnosticiran Covid-19, već je zarazio tri pacijenta. Također je imao PCR prag od 13,6 - što je gotovo nemoguće, pokazalo je da je virusno opterećenje otprilike milion puta veće od opterećenja kod blago zaražene osobe. Premešten je na Covid-19 odelenje, gdje je na kraju umro.

Rad, objavljen u časopisu Eurosurveillance, koji objavljuju Europski centri za kontrolu bolesti, objašnjava da se epidemija brzo proširila i među pacijentima i među osobljem bolničke jedinice za dijalizu, odjelom Covid-19 i drugim odjelima. U to vrijeme 238 od 248 izloženih pacijenata i osoblja bilo je potpuno cijepljeno Pfizerovim cjepivom protiv mRNA.

Opet, činjenica da je 96 posto ljudi u ovoj populaciji cijepljeno - što je razina daleko iznad ranih procjena postotaka potrebnih za imunitet stada - očito nije napravilo razliku .

Nadalje, svi pacijenti i osoblje morali su nositi kirurške maske dok su bili u istoj prostoriji, a osoblje jedinice Covid-19 nosilo je maske N95 i štitnike za lice.

U konačnici, 39 od 238 izloženih cijepljenih osoba (16 posto) bilo je zaraženo, zajedno s 3 od 10 necijepljenih osoba - razlika koja ne doseže statističku značajnost jer je necijepljena skupina premala.

Od zaraženih, 23 su bili pacijenti i 19 djelatnika. Osoblje se brzo oporavilo. No pet je pacijenata umrlo, a još devet imalo je teške ili kritične slučajeve. Svi su bili cijepljeni . Oboje necijepljenih zaraženih pacijenata imali su blage slučajeve.
Kako su autori objasnili:

“Ova komunikacija ... dovodi u pitanje pretpostavku da će visoke stope univerzalnog cijepljenja dovesti do imuniteta stada i spriječiti izbijanje COVID-19 ... U ovdje opisanoj epidemiji cijepljeno je 96,2% izložene populacije. Infekcija je brzo napredovala (mnogi su slučajevi postali simptomatski unutar 2 dana od izlaganja), a virusno opterećenje bilo je veliko. ”

Studija celog slučaja

https://www.eurosurveillance.org/conten ... 39.2100822
file.php
Prvo ovo podebljano - ne postoji nikakvo virusno opterećenje, niti to piše u studiji tako. Taj broj je 13.6, kao što u tekstu studije piše, predstavlja broj ciklusa, odnosno koliko puta je uzorak prošao kroz sistem dok se nije indirektno detektovao virus. Mislim da je granična vrednost 30, da se onda od tog broja ciklusa, na više, smatra da osoba nike zaražena virusom, ili da ne može više da zarazi druge osobe. Sve ispod toga znači da je osoba zaražena i rizična za okolinu.

Opterećenje može da se shvati isključivo u smislu da je dovoljan mali broj ciklusa za detekciju, što znači da je u sistemu pacijenta velika količina virusa. A to dovodi do druge tačke - čovek je u svojim 70im godinama, na dijalizi. Čim je na dijalizi znači da ima izuzetno slab imuni sistem, tako da mu je vakcina samo poslednja nada koja može, a i ne mora pomoći.
Dalje, treća tačka, ako si pročitao studiju. Svi pacijenti koji su umrli nakon zaražavanja su imali godine u rasponu od 70 do 90 (I nešto), svi su imali neke druge teške bolesti i zdravstvene probleme - drugim rečima jednom nogom u grobu, a drugom iznad groba. I ne čudi uopšte da su se zarazili i umrli.
Dalje, kao što bi se videlo na tabeli, samo što si je ti isekao, treća kolona gde piše "not vaccinated", sve druge brojke označavaju broj dana od vakcinisanja, dakle prošlo je u skoro svim slučajevima oko 6 meseci. To je koja tačka sad, četvrta? Dakle, pojavila se potpuno nova varijanta virusa, za koju uopšte nije razvijana vakcina, a tom vakcinom su se svi vakcinisali odmah na početku.

Mislim, ne znam opet šta želiš da dokažeš.

Ne vidiš ili ne želiš da vidi da dva zaražena nevakcinisana pacijetna (jedan 50-59 drugi 80-89 godina) su lagano pregurali koronu. Oni su bili na nekom izletu u dotičnoj bolnici ili ?
Kao i svi imali su bolesti koje im mogu doći glave.
Drugo osoblje koje se i pored zaštite zarazilo je daleko mlađe 33 godine i zarazili su članove porodica.

Treće, propust zahvaljujući glupostima koje se svuda poturaju pa potpuno vakcinisani pacijent nije testiran na prijemu već je zahvaljujući pasošu uspeo da zarazi veliki broj ljudi.
Tu priču da vakcine ne štite ste poprilično kasno počeli da kapirate kao što i ne kapirate puno stvari vezano za njih. Vreme će sve pokazati.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886733#p886733:29cckb8u je napisao(la):
mariks » Uto Okt 05, 2021 5:29 pm[/url]":29cckb8u]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886709#p886709:29cckb8u je napisao(la):
Žika » Uto Okt 05, 2021 4:23 pm[/url]":29cckb8u]Mariks treba veći dokaz od Indije ?

Nisam od onih koji negiraju sve, valjda si zaključio do sada. Čak šta više mislim da možda i pomaže negde, možda i namerno sabotiraju ali je činjenica da nije svemoćan (kao ni vakcina) i da nema potrebnih studija. Kolega jedan je završio u bolnici iako ga je koristio (tada nije bilo vakcina), ok rizična je kategorija ali su mu, kako on kaže, jedino kortikosteroidi pomogli. Kućno lečenje, ab, ivermektin... skoro ništa. Indiju ne gledam kao relevantnu u bilo čemu, oni ne znaju ni koliko ih umire dnevno. Jednostavno mnogo ih ima, možda je velik broj prokuženih.

Ali šta ćemo onda kada krene masovno zaražavanje, a time opterećenje zdravstvenog sistema?

Svi smo za "resume life" dugme. Ok je i to za preopterećenje ali trebamo znati koji su nam kapaciteti. Šta kada budemo imali 90% imunih i opet imamo po 100,200, 1000 zaraženih, da se opet plašimo? Jer i sami vidimo da vakcinacija neće sprečiti virus, biće ga u manjem broju ali će oni rizični i dalje biti rizični. Ja sam za to kao i za grip. Kada krenu da se popunjavaju kapaciteti tada ograničavati dogadjaje, posete bolnicama i slično, bitan je ulaz u bolnicu, a ne broj zaraženih. A za maske u domu zdravlja/bolnicama sam uvek. Za obaveznu vakcinaciju nemam stav, svakakvih ljudi ima da bi to tako lako moglo da se odluči ali jesam za promenu pristupa u vakcinisanju jer ovo što su do sada radili vidimo da ne prolazi. Sada se setih, gledajući ove brojke nikako mi nije bilo jasno kako to da nema gužve sada po kovid ambulantama kao zimus gde su sedeli jedni drugima na glavi. A rešenje je prosto, i za bol u obrvama su slali u kovid ambulantu jer drugačije ne možeš da dodješ kod lekara, a ona radi od 9 do 17h. Sada bar radi od 7-22h. Logika im je bila kao zatvaranje prodavnica u 18h i ukidanje i smanjivanje broja volzila gradskog prevoza. Koliko li se ljudi zarazilo čekajući u redu u kovid ambulanti, a nema kovid, po gužvana u lidlovima i slično.
Lekar mu prepisao Ivermektin ili ?

Uporedi dve pokrajne u Indiji Utap Pradeš 230 mil. i u piku 300 000 dnevno novoobolelih i veoma mali procenat vakcinisanih, korišćen Ivermektin i pokrajnu Kerala koja ima naveći procenat vakcinisanih i odbili upotrebu Ivermektina.

Sad sam slušao Brnabićku. Nemam drugu reč za njen govor osim - lupetanje i pametovanje bez ikakvog osnova. Bukvalno sledi se po*rala po medicinskom delu Kriznog štaba.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886748#p886748:1trvl3uh je napisao(la):
Žika » 05 Oct 2021 07:41 pm[/url]":1trvl3uh]

Ne vidiš ili ne želiš da vidi da dva zaražena nevakcinisana pacijetna (jedan 50-59 drugi 80-89 godina) su lagano pregurali koronu. Oni su bili na nekom izletu u dotičnoj bolnici ili ?
Drugo osoblje koje se i pored zaštite zarazilo je daleko mlađe 33 godine i zarazili su članove porodica.

Treće, propust zahvaljujući glupostima koje se svuda poturaju pa potpuno vakcinisani pacijent nije testiran na prijemu već je zahvaljujući pasošu uspeo da zarazi veliki broj ljudi.
Tu priču da vakcine ne štite ste poprilično kasno počeli da kapirate kao što i ne kapirate puno stvari vezano za njih. Vreme će sve pokazati.
Okej. Dva slučaja nevakcinisanih su prošli lagano kroz koronu. I ti na osnovu toga praviš zaključak da vakcine ne valjaju uopšte, pa čak i da pogoršavaju situaciju? Svi ti pacijenti koji su vakcinisani i razvili teške simptome, a neki i umrli, nisu došli na izlet u bolnicu. Došli su da se leče protiv drugih bolesti, za koje vrlo verovatno uzimaju imunosupresiv. I da ne uzimaju, opet im je imuni sistem nepostojeći.
I onda, šta ćemo sa ostatkom sveta, gde intenzivne jedinice u kovid bolnicama/odeljenjima u najvećem broju zauzimaju nevakcinisane osobe? Šta sad, ne treba niko da se vakciniše, samo na osnovu ova dva slučaja? Ili treba da se vakcinišemo zbog tih stotine hiljada (možda miliona) trenutnih teških slučajeva pacijenata koji nisu hteli da se vakcinišu?

Lekar mu prepisao Ivermektin ili ?

Medicinske je struke, a tada nije bilo vakcina. Sada je preležao plus vakcinisan.

gde intenzivne jedinice u kovid bolnicama/odeljenjima u najvećem broju zauzimaju nevakcinisane osobe?

Eto, ja bih to prvo prestao da propagiram. Tipa 41 dan nijedan vakcinisani nije umro, vakcinisani ne oboljevaju teže, vakcinisani se ne zarazuju u 95% slučajeva, svi teški su nevakcinisani... svašta piše po medijima. Pa ko onda umire ako je prosek umrlih 73 godine, a oni svi većinom vakcinisani? Zar se ne bi hvalili na sva vrata kako samo nevakcinisani umiru? Mislim daj bože davakcinisani ne oboljevaju teže ali prema mojim saznanjima nije tako.

https://www.politika.rs/sr/clanak/48706 ... kcinisanih

a onda neko izjavi i ovo

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=680908

https://nsuzivo.rs/novi-sad/bivsi-minis ... na-virusom

A ljudi treba da ne veruju svojim očima i da ih prave budalama. Bolje je reći iskreno to i to, toliko vakcinisanih toliko umrlih, toliko nevakcisanih teških toliko umrlih, rizične grupe te i te, cilj nam je % vakcinisanih nakon čega popuštamo mere (iako su labave) i td... Mladje osobe te i te imaju pogodnosti zbog vakcina tu i tu... Forsirati lokalne doktore i mladje osobe, ne razne Šeklere koji samo pljuju po narodu. Umesto da iznesu precizne podatke kako bi povećali broj vakcinisanih izmedju 40 i 50god koji su sledeći ugroženi oni samo lažu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886765#p886765:3kvs0cs4 je napisao(la):
marrecar » Uto Okt 05, 2021 7:21 pm[/url]":3kvs0cs4]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886748#p886748:3kvs0cs4 je napisao(la):
Žika » 05 Oct 2021 07:41 pm[/url]":3kvs0cs4]

Okej. Dva slučaja nevakcinisanih su prošli lagano kroz koronu. I ti na osnovu toga praviš zaključak da vakcine ne valjaju uopšte, pa čak i da pogoršavaju situaciju? Svi ti pacijenti koji su vakcinisani i razvili teške simptome, a neki i umrli, nisu došli na izlet u bolnicu. Došli su da se leče protiv drugih bolesti, za koje vrlo verovatno uzimaju imunosupresiv. I da ne uzimaju, opet im je imuni sistem nepostojeći.
I onda, šta ćemo sa ostatkom sveta, gde intenzivne jedinice u kovid bolnicama/odeljenjima u najvećem broju zauzimaju nevakcinisane osobe? Šta sad, ne treba niko da se vakciniše, samo na osnovu ova dva slučaja? Ili treba da se vakcinišemo zbog tih stotine hiljada (možda miliona) trenutnih teških slučajeva pacijenata koji nisu hteli da se vakcinišu?
Prazna propaganda. Brojevi iz Izraela su bili drugačiji.
U Engleskoj, populacija ispod 50 godina na 100 000 stanovnika veća je smrtnost među vakcinisanim itou julu preko 60%. Avgust je bilo nešto iznad 50%.

Ја не памтим да сам скоро видео пример толико масовне самообмане и параноје као код данашњих антивакцинаша.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886795#p886795:1eahkzxe je napisao(la):
Astrotrain » Uto Okt 05, 2021 10:20 pm[/url]":1eahkzxe]Ја не памтим да сам скоро видео пример толико масовне самообмане и параноје као код данашњих антивакцинаша.
Sad sam siguran da hemtrails nije teorija zavere.
Sigurno nesto izbacuju iz vazduha i onda dolazi do masovnih halucinacija.

https://rs.sputniknews.com/20211005...-puta-manju-dozu-sputnjika-ve-1130436146.html

Русија: Тинејџери ће добијати пет пута мању дозу „Спутњика Ве“
21:47 05.10.2021
Вакцинација - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
Sputnik / Лола Ђорђевић

Тинејџери ће приликом вакцинације „Спутњиком Ве“ (Sputnik V) добијати пет пута мање дозе, саопштио је директор центра „Гамалеја“ Александар Гинцбург.
Пацијенти узраста 12-17 година ће вакцину добијати у две дозе.
„Све је идентично, али је концентрација вакцине мања пет пута“, рекао је он.
Током прошле недеље влада Русије је издвојила више од 1,4 милиона долара за трећу фазу истраживања вакцине „Спутњик Ве“ на тинејџерима.
Раније је Министарство здравља Русије саопштило да ће вакцинација тинејџера бити добровољна и уз сагласност родитеља или старатеља.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886713#p886713:225dtrw6 je napisao(la):
marrecar » 05 Okt 2021 16:33[/url]":225dtrw6]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886656#p886656:225dtrw6 je napisao(la):
solecar » 05 Oct 2021 01:44 pm[/url]":225dtrw6]
Šta je realno rešenje? Pa da živimo svoje živote kako znamo i umemo. Šta god smo radili od marta prošle godine, pa do danas, radili smo pogrešno. Od maksimalno zategnutih mera, do maksimalno relaksiranih, preko raznoraznih dvostrukih aršina i toga da nam nema spasa ako se ne vakcinišemo 120%, jer jedino tako možemo da "pobedimo" koronu. Sve ostalo je neefikasno, pa zato i onaj koji je preležao koronu i stekao antitela, mora odmah po izlasku iz bolnice ili stana da se uputi do najbližeg vakcinalnog punkta i da primi vakcinu, čak i u slučaju da ima sasvim dovoljan nivo antitela.
Okej, ja se slažem u tom pogledu, i ja sam za povratak u normalu.
Ali šta ćemo onda kada krene masovno zaražavanje, a time opterećenje zdravstvenog sistema? I sam znaš da to znači da se drugim pacijentima onemogućava lečenje, da se odlažu operacije, kontrolni pregledi, itd. Da li onda to znači da oni koji razviju teške simptome usled korone ne treba da se leče? Nemoj sledeće da shvatiš pogrešno, ali čini mi se da si ti pričao da je tvojoj majci onemogućeno lečenje zbog ove situacije, jer se prednost daje pacijentima sa koronom (izvini ako sam pogrešio). Da li bi pristao, u slučaju da razviješ teške simptome usled korone i da ti je potrebna hospitalizacija (ne daj bože), onda odbiješ lečenje jer smatraš da drugi pacijenti treba da se leče? Opterećenje na zdravstveni sistem mora da se izbegne, a to ne može da se učini nesavesnim lečenje lekara, koji će da odbijaju pacijente i da prave pogrešne dijagnoze sa ciljem da taj pacijent ne zauzme mesto u bolnici drugom pacijentu.
To je cela poenta na kraju. Naravno da i ja želim normalan život nazad i da se ukinu sve mere, ali sam istovremeno svestan velikih posledica. Zato sam i onda prvobitno napisao da je glavno rešenje obavezna vakcinacija, da se stane na put stručnjacima sa fejsbuka i Balkan info kanala, jer upravo ti koji propagiraju ukidanje mera, odbijanjem vakcinacije dovode do potrebe za postavljanjem novih zaštitnih mera.
Ja sam zaključio da "radio - ne radio, svira ti radio", da se slikovito izrazim. I kada smo imali mere i lockdown, i sada kada je sve max relaksirano, imamo identičnu situaciju. I što se tiče preopterećenosti bolnica i što se tiče broja zaraženih. Ne znam da li zapazio kada sam to pisao, pošto nisi redovno pratio temu, konkretno za Beograd, i sl. mesta gde je to izvodljivo, predlagao sam da se ostavi određeni broj bolnica gde bi ljudi mogli da se leče i gde bi radili doktori koji bi samo tu bili, a ne smalo u normaslnoj bolnici, malo u kovid bolnici. Recimo, ostave se KBC Zemun, KBC Dragiša Mišović, VMA i Gradska bolnica na Zvezdari. Domovio zdravlja bi radili kao i do sada. Ovako smo svi podmireni i manje nezadovoljni. Uz sve to, ne bi bilo loše da se lakši slučajevi smeštaju u improvizovane bolnice kao na početku, poput Sajma, Areme, Hale sportova, Pionira... , a da bolnice budu slobodne za teže slučajeve.

Što se tiče poslednje rečenice, slažem se u potpunosti. A u slučaju da se razbolim i da moram u bolnicu, ne bih to odbio, jer mislim da ne bi pomoglo mnogo to što bi se moj slučaj razvlačio po televiji i što bih bio nazivan svakvim imenima, izetiketiran i ispinovano na režimskim televizijama, kao što je bio slučaj sa dečakom koji je učestvovao u protestima jer nisu njegovog oca smestili na vreme na respirator, a ni da ga transportuju u drugu bolnicu. N1 i Nova S, ne znam koliko bi bili od koristi, jer se sigurno ne bi zbog mene pravila čitava reorganizacija ionako posrnulog zdravstvenog sistema (zdravstvo nam je bilo u rasulu i pre kovida i nije tačno da je u rasulu zbog nevakcinisanih). Ovo u zagradi se ne odnosi na tebe, nego na one koji su pomenuto pisali.

Dr Kon se ljuti, ali nepada mu na pamet da da ostavku. To je slika naseg mentaliteta. JOs smao malo para da zgrabim.

Imam informaciju da suprestali da testiraju decu da bi se dokazala Vodjina tvrdnja da nam ide na bolje i da se smanjuje broj zarazenih.

U Italiji, koja ima deset puta više stanovnika od nas, samo 3.000 novoobolelih na dnevnom nivou. U primeni sve one mere, koje je naša predsednica vlade juče izignorisala.

Po prvi put vidim da je neko iz zvaničnih ili kvazi zvaničnih izvora kod nas ovo eksplicitno napisao, i to sa nekom konkretnom cifrom.

Nacionalni koordinacioni tim za imunizaciju treba da preporuči Kriznom štabu tajming za buster dozu kako bi se mogućnost zaražavanja svela na minimum.

Iako je bilo najavljeno da će na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba biti preporučen novi skraćeni tajming za treću dozu to se nije dogodilo. Odluka je odložena jer Nacionalni koordinacioni tim za imunizaciju još uvek radi na analizi podataka o najčešćem vremenu zaražavanja nakon druge doze. U odnosu na taj podatak biće doneta konačna odluka.

U Srbiji najviše građana vakcinisano je kineskom vakcinom. U Kini je rađeno istraživanje u kome su učestvovali zdravstveni radnici i koje pokazuje da nivo antitela opada za 70 odsto pet meseci posle revakcinacije Sinofarmom. Međutim, i da nedelju dana posle treće doze koncentracija antitela ponovo raste. Ovo istraživanje je pokazalo i da se posle treće doze Sinofarmom popravlja i ćelijski odgovor na virus koji je i najbitniji za dugoročnu zaštitu od virusa.

Inače u Kini se daje treća doza vakcine rizičnim grupama populacije, iz straha da zaštita slabi protokom vremena. Osim u Kini i Srbiji, Sinofarm je najzastupljenija vakcina u Ujedinjenim emiratima i Kambodži.

Međutim, i druge vakcine protiv kovida 19 slabe kako odmiče vreme od revakcinacije. Generalno posmatrano 250 dana od vakcinacije je crvena linija.

Iako u Srbiji Nacionalni kordinacioni tim nije isključio mogućnost da građani sami biraju za treću dozu bilo koju od vakcina koje postoje kod nas u upotrebi, preporuka je ipak pala - treća doza Fajzer ili Moderna vakcina, koja bi u Srbiju trebalo da stigne tokom jeseni.

Fajzer i Moderna vakcine, zasnovane su na informacionoj platformi RNK i do sada su se pokazale najboljim u zaštiti protiv virusa. Zašto je najbolje da takozvana buster doza bude RNK vakcina pojasnio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju Mirsad Đerlek.

"Preporuka Fajzerove ili Moderna vakcine za treću dozu zasniva na ispitivanjima na velikom uzorku u svetu, kao i na osnovu iskustva stručnog komiteta koji je ustanovio da ove dve vakcine imaju najbrži imunološki odgovor na korona virus Međutim, i sve ostale vakcine su kvalitetne i ne možemo ih zanemariti", naveo je Đerlek.

Treća doza je posebno potrebna određenim kategorijama stanovništva: hronični bolesnici, pacijenti sa malignim bolestima, transplantirani pacijenti, pacijenti stariji od 70 godina, pacijenti stariji od 60 godina u domovima za stare, zaposleni u zdravstvu i službama socijalne zaštite.

Iz ministarstva zdravlja poručuju da na treću dozu imaju pravo i svi građani gde nije bilo očekivanog imunološkog odgovora.

U Srbiji je treća takozvana buster doza vakcine preporučena od 17. avgusta ove godine.

Najnovija vest iz Evropske unije je iz Evropske agencije za lekove (EMA) koja je obavila juče da je treća doza “Fajzerove” vakcije za osobe između 15 i 55 godina, uzeta najmanje šest meseci nakon druge doze - bezbedna.

"Treća doza je bezbedna i daje značajan skok anitetela u odnosu na ona koja su postojala nakon druge doze", navode u EMA.

U EMA navode da je važno “buster dozu kod osoba sa normalinim imunološki sitemom i dodatnu dozu za osobe sa oslabljenim imunološkim sistemom”.

Doktor Marko Kavaleri iz EMA poručio je da se treća doza vakcina Fajzer i Spajvaks (Moderna) može dati osobama starijim do 12 godina sa jako oslabljenim imunološkim sistemom najmanje 28 dana nakon druge doze. kaže Кavaleri. Kako je dodao studije vakcina Fajzer i Moderne pokazuju i da se kod osoba podvrgnutih transplantaciji organa treća doza izaziva stvaranje zadovoljavajućeg nivoa antitela koja su mogla izostati nakon druge doze.

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1932896

Vrh