Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Jel mu ovo retoričko pitanje, ili... ?
drKon.jpg

Ova epidemija bi se resila u par meseci da se ceo svet vakcinisao ili da su postojale kontrole na svakoj granici. Za par meseci bi se resio problem.

Ja uvek krivim politicare koji nesto pilicare i gledaju svoj interes.

Ovako cemo da se mrcvarimo godinama.

Kad već ulazimo u ŠBB KBB područje, može se reći da ove epidemije ne bi uopšte ni bilo da su neki poštovali osnovne bezbednosne i sanitarne procedure...

Inače, Kipar nas skinuo sa Zelene liste. Hvala braći Nesvrstanima i hvala Vladi što ih prima.

Još samo da provalimo kako da vakcinišemo ceo svet istovremeno i da sprečimo i sve druge bolesti u nastajanju :)

Pa kada bi se svi ujedinili lako bi bilo. Ako smo mi mogli celu državu da brzo vakcinišemo protiv variole vere, to znači da je to moguće izvesti u svakoj državi.

Pa zavisi od dosta toga, nije svaka država ista, nije ni svaki narod isti, a nije ni svaka proizvodnja ista. Variolu ne možemo porediti sa koronom. Da je smrtnost sada kao tada od variole ni političari ne bi pravili skupove dok se ne vakcinišu niti bi se igde kretali. I to je mozda jedina bolest koja je "iskorenjena", sve ostale bolesti su i dalje prisutne. Covid19 je brzomutirajući što dodatno pravi problem "iskorenjavanja".

Suviše je tu politike i zarade da bi neko rešavao problem smrtnosti od 1-3%. Da žele npr da zaustave rat u Avganistanu rešili bi ga odavno ali se nekako non stop produžuje, svi žele da ga reše ali ga niko ne rešava.

I ja sam povremeno idealista pa čak ni ja ne mislim da bi se virus eliminisao kada bi svaki stanovnik planete primio vakcinu.

Nije mi jasno, čovečanstvo već milenijumima živi sa raznim bolestima i žgadijama, i to se prihvata. Onda se pojavi Korona sa 3% smrtnosti i odjednom se insistira na tome da treba sve da stane dok se ona ne istrebi. Ne ljudi, neće sve stati. Kuga jeste istrebljena, ali ona je jedna od 1000 bolesti. Čekati da se istrebi Korona, i savijati i kalupiti celu planetu da se prilagođava njoj, je ne samo suludo nego i bezobrazno.

Pogotovu ako imamo u vidu da veći deo ljudi ne želi više da ih bilo ko ''spašava'' od Korone, nego žele da se vrate normalnom životu i funkcionisanju. Zato sam ja na ovoj temi nekoliko puta - bez uspeha - pitao Klevetajuću kukavicu, da mi kaže zašto se toliko upinje da spašava narod koji očigledno mrzi i ne podnosi, i koji pritom sam ne želi da ga iko spašava i čuva pod staklenim zvonom ''za njegovo dobro''. Do dana današnjeg nisam dobio odgovor na to pitanje.

Ova epidemija je izrodila mnoštvo raznih samoproklamovanih mesija širom sveta koji su sebe ustoličili kao neke bogom dane spasitelje, i ubedili sebe da imaju pravo i moć da drugima remete živote samo na osnovu svojih deluzionih ubeđenja. A istina je da zapravo 2/3 ljudi ne daje više ni pišljiva boba za bolest sa 3% smrtnošću, ali itekako brine o tome gde će raditi i gde će živeti za 6 meseci. Ali samoproklamovane spasitelje to ne zanima. Jer jedno je propovedati o vakcinisanju i moralu i poštenju, a drugo je zapravo pomoći nekome da nađe posao ili izgradi kuću...

Istina, ali tada ljudi nisu bili tako mobilni. Sada virus bukvalno za par sati pređe put od Afrike do Londona i sledećeg dana je taj virus došao u skoro svaku državu na svetu.

Imali smo mi sigurno gomilu ovkavih virusa tokom istorije, ali to je bilo lokalnog karaktera. Teorija kaže da je HIV godinama postojao u nekim oblastima u Africi početkom 20. veka, ali je do širenja došlo kada su neki radnici došli iz Afrike na Haiti, a tamo prostitucija cveta, pa je i SAD blizu...

E to je cena koju ćemo svi lepo da platimo i lekcija koju ćemo da naučimo zašto usiljena globalizacija nije baš tako dobra kako se predstavlja.

Prethodnih godina, od 1990. pa do Korone, kad god bi neko pokušao da objasni zašto nije dobro da se ceo svet pretvara u jedno veliko globalno homogeno bezlično selo... bilo da se radi o običnom čoveku ili o analitičaru, i bilo da je Srbin ili pak Nemac ili Amer... uvek bi se našle horde ''avangardista'' i ''prosvećenika'' koji bi ga napali da je ksenofob, zatucan, nacionalista i slično. Globalizacija je viđena i nametnuta kao rešenje za sve, a svako nastojanje da se sačuva bilo šta od starih vrednosti i praksi, pa čak i ako su bile dobre i benigne, bilo je proglašeno za nepoželjno.

Epa evo, sad smo svi pri kraju puta da postanemo veliko globalno homogeno selo. I sad ćemo tek da vidimo sve što to donosi, a ne samo lepote i prednosti koje se serviraju u pamfletima, nego i sve cene, mane i žrtve koje dolaze sa time.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=871192#p871192:3rwtyom7 je napisao(la):
Bender Rodriguez » Чет Авг 12, 2021 1:19 pm[/url]":3rwtyom7]I ja sam povremeno idealista pa čak ni ja ne mislim da bi se virus eliminisao kada bi svaki stanovnik planete primio vakcinu.

Судећи по овоме што говоре доктори, који се разумеју у материју али нису део ”прихваћеног наратива” - вирус неће нестати јер може да поново пређе на животиње, јер је то једна од карактеристика коронавируса.

https://tv.gab.com/channel/standonprinc ... a59dd65777

Мене брине што се уопште не говори о различитим врстама терапија које су се показале врло ефикасним и лечењу ковида19, поготово ако се крене у прве 2 седмице са применом. Да се разумемо, ја сам се вакцинисао иако сам ”прележао” ковид тако што нисам ни знао да га имам (сазнао сам тестом на антитела да сам га имао) јер сам поверовао у причу лекара да после вакцинације не само да ја нећу имати теже симптоме већ да ће бити мања шанса да заразим друге - што се сада испоставља да и није баш тако.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=871166#p871166:3uw8e8so je napisao(la):
Bender Rodriguez » 12 Aug 2021 12:12 pm[/url]":3uw8e8so]Mislio sam - dokle tako sa svim merama? Koliko još decenija planeta treba da provede u ovom socio-ekonomskom stanju gorem nego Drugi svetski rat (izuzimajući razaranja) zbog bolesti sa 3% smrtnosti?
Naravno, tu se potpuno slažem. Ja sam za potpuno ukidanje bilo kakvih mera, jer mi je iskreno preko glave svega. Zato malo optimistično gledam na ove izjave i mere o tom pravilu vakcina/ozdravljenje/test, kao način da se ljudi malo pokrenu i da se vakcinišu. S druge strane, ne znam šta sprečava vlade širom sveta da jednostavno ukinu sve mere i da kažu da se od sada vakcina plaća - što ste se besplatno vakcinisali, vakcinisali ste se. I na taj način prebaciti odgovornost na pojedinca i vratiti život u normalu.
Evo Šekler je izjavio da on nije za zatvaranja i "ograničenja" ali po cenu pravila vakcina/ozdravljenje/test. Što čisto sumnjam da može ovde da zaživi jer nigde drugde nije u potpunosti zaživelo.

Zašto ne pišete o veoma ozbiljnim posledicama vakcinisanja, kao što su naprasni smrtni slučajevi, upale srčanog mišića (kod mlađih muškaraca izraženo), trombocitopeniji, neurološkim ispadima, da ne idemo u sitnije nus pojave?

Yahoo: Kids with COVID-19 often have no symptoms; smoking linked to vaccine response

pa ako deca nemaju simptoma ne treba ih vakcinisati.Ne njih nego odrasle.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=871201#p871201:kyqya0eo je napisao(la):
niko_bitan » Čet Avg 12, 2021 1:36 pm[/url]":kyqya0eo]
Судећи по овоме што говоре доктори, који се разумеју у материју али нису део ”прихваћеног наратива” - вирус неће нестати јер може да поново пређе на животиње, јер је то једна од карактеристика коронавируса.

Мене брине што се уопште не говори о различитим врстама терапија које су се показале врло ефикасним и лечењу ковида19, поготово ако се крене у прве 2 седмице са применом. Да се разумемо, ја сам се вакцинисао иако сам ”прележао” ковид тако што нисам ни знао да га имам (сазнао сам тестом на антитела да сам га имао) јер сам поверовао у причу лекара да после вакцинације не само да ја нећу имати теже симптоме већ да ће бити мања шанса да заразим друге - што се сада испоставља да и није баш тако.
Slažem se. Te ideje ''e samo kad bi svih 7 milijardi ljudi odreagovalo istovremeno i složno'' možda rade za neke bolesti, ali za ovakvu sigurno ne.
Onda posle kažu ''pa dobro, moramo da naučimo da živimo sa virusom''. Pa da, u tome se svi slažemo. Ali ne da ''živimo'' tako što ćemo da mu robujemo, nego tako da nastavimo da živimo i funkcionišemo normalno. A da se paralelno sa time radi na novim rešenjima.

Ono što mi takođe zapada za oko je kako se predviđanja i molbe stalno pomeraju. Te hajde da dostignemo 40% vakcinisanih, te ajde treba nam 50, pa onda hajmo ljudi do 2/3, pa na kraju ispade da samo i samo ako se svi vakcinišu, ima nade... Tačno osećam da kad bi se sutra neka zemlja 100% vakcinisala, a virus nastavio da kruži, i onda bi se našao neki novi zahtev. Npr ''e a hajde sad svi po treću dozu, ali ovaj put drugog proizvođača''. I tako u nedogled...

I da, i meni je isto čudno kako su sve te vesti o lekovima protiv Kovida kratkog trajanja ili su opskurne.
Inače, i ja sam isto preležao prošle godine pa se vakcinisao ove.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=871202#p871202:kyqya0eo je napisao(la):
marrecar » Čet Avg 12, 2021 1:38 pm[/url]":kyqya0eo]
Naravno, tu se potpuno slažem. Ja sam za potpuno ukidanje bilo kakvih mera, jer mi je iskreno preko glave svega.
steve-carell-thank-you.gif

Pa mogao bi ti i ostali koji to mislite da nekad iznesete to ovde, a ne da uvek ćutite i ostavljate nas trojicu-četvoricu da budemo jedine bundžije i proglašeni za antivaksere, teoretičare zavera, masovne ubice, psihopate i bolesnike. I onda me posle pitaš na drugoj temi, što su mi se pisanja i način obraćanja promenili zadnjih meseci... Pa promenili su se, između ostalog, i zato što se ljudima koji su znali da sam od starta bio i glasao za vakcinu, i da sam se posle vakcinisao, tolerisalo da me 5 meseci nazivaju antivakserom. A kada im je to napokon izbijeno iz glave i usta, onda sad nastavljaju mene i druge da etiketiraju kao teoretičare zavera i masovne ubice samo zato što nećemo da budemo deo njihove diktature utemeljene na paranoji i psihozi dok oni samo potpuno nonšalantno i hladnokrvno odbacuju muke drugih ljudi nastalih usled ove globalne histerije i diktature. Pored etiketa i suptilnih uvreda, usta im puna statistike i brojki, a s druge strane kad im je dostave brojke o ekonomskoj šteti ove globalne histerije, ili o tome koliko ljudi zbog nje nema posao ili im visi o koncu, onda beže i prave se ludi.

Зар нема Израел око 60% вакцинисаних па опет имају неколико хиљада нових случајева?

https://www.worldometers.info/coronavir ... ry/israel/

Мени је овај графикон за исход обољења најбољи показатељ свега. Израел има од августа прошле године 99% опоравак од ковида 19.

Prilozi

• Screenshot 2021-08-12 at 14.21.45.png
    Screenshot 2021-08-12 at 14.21.45.png
    154,5 KB · Pregleda: 754
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=871209#p871209:s55xdj4z je napisao(la):
astrodule » 12 Aug 2021 01:01 pm[/url]":s55xdj4z]Koliko imamo tih slučajeva na milion vakcinisanih?

Koliko imamo tih slučajeva na milion stanovnika?
Koliko god da ima upala srčanog mišića posle vakcinisanja Fajzerom kod dvadesetogodišnjaka, a ima ih, dovoljno je da se ta populacija ne vakciniše tom vakcinom, jer je rizik od kovida za nju nikakav. Iz sličnih razloga je npr. Norveška zaustavila vakcinaciju AZ-om za mlađe od 46 godina - rizik je veći od rizika za obolele od kovida u toj starosnoj grupi.

Takođe, priča sa kolektivnim imunitetom je gotova: vakcinom štitite sami sebe, i nikog drugog.

To ujedno znači i da nikad ne bih pristao da mi se dete vakciniše Fajzerom. Nećemo valjda da žrtvujemo mlade zarad starih? Koji je to faking rezon?? Da pitamo nekog dedu ili babu da li bi pre da rizikuje da ode, ili da rizikuje unukovo zdravlje? Ja ako bih za 30 godina izabrao ovo drugo, sad potpisujem da budem podvrgnut lapotu.

E, sad, naši pedijatri, zvanično, predložiše baš Fajzer za tinejdžere. I ja ću samo ponoviti: mi smo, tokom poslednjih decenija, obrazovali pogrešne ljude, dobar deo naše intelektualne diploma-elite čine ljudi koji nisu za bolje od rala i volova.

^Slažem se sa napisanim. Fajzer je moderan jbg, a o posledicama se ćuti. Pogotovo što se te posledice javljaju kod mladjih ljudi kojima korona nije problem. Problem je što se ti "side effects" marginalizuju i šutiraju pod tepih, iako ih ima cak i u većem broju nego sto se priča po medijima. Fora je što te stvari medije ne interesuje toliko kao ni lečenje koliko ih interesuje da je jedan dečak od 16 godina u bolnici zbog covida, i onda se taj jedan slučaj diže toliko u nebesa i takvi doomsday scenariji se pišu da to prelazi u debilizam, e to je problem.

1 bolestan dečak = svi će pomremo
1 side effect = ma to nije nista, šum, statistika, retkost

Obe varijante treba da imaju identican pristup

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8aAk36PovnU[/youtube]

Moja sućut Zumi i chiku. :( Posle godinu i po dana pritiska, i SZO počinje da priznaje da je virusčina potekla iz laboratorije u Vuhanu:

Zvaničnik Svetske zdravstvene tvrdi da je nulti pacijent radnik koga je zarazio slepi miš u laboratoriji u Vuhanu, javljaju svetski mediji.

Dr Peter Ben Embarek otkriva da se drugi laboratorij nalazi pod kontrolom kineskog Centra za zarazne bolesti i otvoren je 2. decembra 2019. godine i lociran je tek 500 metara od tržnice za koju se vjeruje da je izvorište pandemije.

“Pitam upravu: ‘Koliko je stara ova laboratorija?’ I onda kažu: ‘Pa, to je od decembra 2019. Tu smo se preselili u ove nove laboratorije 2. decembra 2019.’. Zanimljivo je da se laboratorija preselila 2. decembra 2019. Ovo je period kada je sve počelo, a znate da kada selite laboratoriju to remeti sve. Također morate premjestiti zbirku virusa, zbirku uzoraka i druge zbirke s jednog mjesta na drugo. Cijela ova procedura uvijek je remetilački element u svakodnevnom toku rada laboratorije, pa će u nekom trenutku biti zanimljivo pogledati i taj period i ovu laboratoriju”, kaže Peter Embarek.

Druga vrlo važna tvrdnja koja dolazi od Embareka je ona o pristupu podacima koje je posjedovao laboratorij Instituta za virologiju u Vuhanu, a kojoj nisu imali pristup.[/b]

“ Sve do 48 sati prije nego što smo završili cijelu misiju, još uvijek nismo imali dogovor da ćemo govoriti o laboratorijskom dijelu izvještaja, pa se do samog kraja razgovaralo o tome treba li to uključiti ili ne. Nismo uspjeli pogledati laboratorijske knjige ili dokumente direktno iz laboratorije. Dobili smo prezentaciju, a zatim smo razgovarali i postavljali pitanja koja smo htjeli postaviti, ali nismo uspjeli pogledati nikakvu dokumentaciju”, navodi Embarek.

On je također izjavio kako je posjeta SZO Vuhanu bila naučne prirode, a ne prava istraga. Stoga je većina toga zavisila od dobre volje Kineza. Kada je trebalo da se piše konačni izveštaj, bilo je i intenzivnih pregovora s Kinezima o tome šta bi moglo da u njemu stoji.

“U početku nisu hteli ništa o laboratoriji, jer je to bilo nemoguće, pa ne treba gubiti vrijeme na to. Insistirali smo da ga ponesemo sa sobom jer je to bio deo celog problema odakle je virus došao”, navodi Emabrek i dodaje da su na kraju zaključci svedeni na četiri moguća ishoda i izvora pandemije: Ili je šišmiš direktno inficirao čovjeka, ili je ljudsko biće inficirano proizvodom zaraženim virusom preko šišmiša, ili je šišmiš inficirao drugu životinju koja je zarazila čoveka, ili je to počelo u jednoj od laboratorija u Vuhanu, za poslednju ishod je stavljen kao “Izuzetno malo verovatno” što je bio kompromis, prenosi N1.

Embarek se pitao i zašto se pojavilo toliko otpora prema četvrtoj opciji, a za TV 2 je pokušao da objasni stavove.

“To je verovatno zato što to znači da iza ovakvog incidenta stoji ljudska greška, a oni to baš i ne priznaju. Delimično postoji tradicionalni azijski osećaj da ne bi trebalo da izgubite obraz, a onda se i ceo sistem fokusira na činjenicu da ste nepogrešivi i da sve mora biti savršeno. Moguće je i da neko nešto želi da sakrije. Ko zna?”, kaže Peter Embarek, koji je predvodio delegaciju SZO u Vuhanu.

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1906159

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=871212#p871212:1wntbcom je napisao(la):
Bender Rodriguez » 12 Aug 2021 02:11 pm[/url]":1wntbcom]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=871201#p871201:1wntbcom je napisao(la):
niko_bitan » Čet Avg 12, 2021 1:36 pm[/url]":1wntbcom]

Slažem se. Te ideje ''e samo kad bi svih 7 milijardi ljudi odreagovalo istovremeno i složno'' možda rade za neke bolesti, ali za ovakvu sigurno ne.
Onda posle kažu ''pa dobro, moramo da naučimo da živimo sa virusom''. Pa da, u tome se svi slažemo. Ali ne da ''živimo'' tako što ćemo da mu robujemo, nego tako da nastavimo da živimo i funkcionišemo normalno. A da se paralelno sa time radi na novim rešenjima.

Ono što mi takođe zapada za oko je kako se predviđanja i molbe stalno pomeraju. Te hajde da dostignemo 40% vakcinisanih, te ajde treba nam 50, pa onda hajmo ljudi do 2/3, pa na kraju ispade da samo i samo ako se svi vakcinišu, ima nade... Tačno osećam da kad bi se sutra neka zemlja 100% vakcinisala, a virus nastavio da kruži, i onda bi se našao neki novi zahtev. Npr ''e a hajde sad svi po treću dozu, ali ovaj put drugog proizvođača''. I tako u nedogled...

I da, i meni je isto čudno kako su sve te vesti o lekovima protiv Kovida kratkog trajanja ili su opskurne.
Inače, i ja sam isto preležao prošle godine pa se vakcinisao ove.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=871202#p871202:1wntbcom je napisao(la):
marrecar » Čet Avg 12, 2021 1:38 pm[/url]":1wntbcom]
Naravno, tu se potpuno slažem. Ja sam za potpuno ukidanje bilo kakvih mera, jer mi je iskreno preko glave svega.
steve-carell-thank-you.gif

Pa mogao bi ti i ostali koji to mislite da nekad iznesete to ovde, a ne da uvek ćutite i ostavljate nas trojicu-četvoricu da budemo jedine bundžije i proglašeni za antivaksere, teoretičare zavera, masovne ubice, psihopate i bolesnike. I onda me posle pitaš na drugoj temi, što su mi se pisanja i način obraćanja promenili zadnjih meseci... Pa promenili su se, između ostalog, i zato što se ljudima koji su znali da sam od starta bio i glasao za vakcinu, i da sam se posle vakcinisao, tolerisalo da me 5 meseci nazivaju antivakserom. A kada im je to napokon izbijeno iz glave i usta, onda sad nastavljaju mene i druge da etiketiraju kao teoretičare zavera i masovne ubice samo zato što nećemo da budemo deo njihove diktature utemeljene na paranoji i psihozi dok oni samo potpuno nonšalantno i hladnokrvno odbacuju muke drugih ljudi nastalih usled ove globalne histerije i diktature. Pored etiketa i suptilnih uvreda, usta im puna statistike i brojki, a s druge strane kad im je dostave brojke o ekonomskoj šteti ove globalne histerije, ili o tome koliko ljudi zbog nje nema posao ili im visi o koncu, onda beže i prave se ludi.
:laugh:
Bender, otkako ste vas par ovde preuzeli temu sa međusobnim prepucavanjem, meni je postalo naporno da čitam temu. Otvorim je i samo preletim očima i ako vidim nešto interesantno, prokomentarišem. Jer se tema vec duže vreme vrti u začarani krug - mora se vakcinisati > a šta ćemo sa posledicama vakcine (eno ga gore već takav komentar) > to je mali procenat, mora se prekinuti epidemija > onda samo ukinuti sve mere > ne mogu se ukinuti sve mere jer ne mogu svi da se zaštite > mora se vakcinisati. Tu ima opet varijacija, ali se sve svodi da ista suprotstavljena mišljenja gde nigde niko ne spusti loptu da prihvati tuđe razmišljanje. U stvari ne mora ni da prihvati, nego jednostavno da prepozna. Najgore je kada počnu cinični, ironični, podsmevajući i trol komentari, pa onda opet krene ciklus.
Moj stav je već odavno takav, čak i stojim duže pri njemu, iako se baš nije ostvarilo. Kada dođe vakcina, tada će se odgovornost prebaciti na pojedinca, jer onda država svima nudi mogućnost da se sami zaštite. Mere će se ukinuti, a život vratiti u normalu. Ali očigledno da to ne ide tako lako kako sam ja poželeo i zamislio. Zato sada više razmišljam tako da živim što slobodnije i da se što manje bavim epidemijom.

Канбера иде у тотално закључавање на 7 дана због 1 случаја короне, моје лично мишљење ово невсамо а је тотални дебилизам, већ и злочин против човечности за који би неко требао да одговара
49837c833254e9c491758f7d8fbf3acb.jpg

bac943a6ee69c825d7198a0439346ef9.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Očekivati od nekoga da se prihvati mišljenje druge strane, a ta ista druga strana ne prihvata mišljenje koje je drukčije od njenog, je iluzorno. Otuda i proizilazi svo ovo "prepucavanje" i negiranje sopstvenog pisanja, uz obrazloženje da je pogrešno protumačeno.

@Džigi Bau

Naravno, to je vrsta državnog udara. Većina nosilaca vlasti u Komonveltu Australije treba da bude osuđena na... transportation (tako je i nastala ta zemlja).

Jadni Kanberijanci, idemo krug zgrazavanja pa #nirnberg

Vrh