Lekler je i meni bio zanimljivNeki pišu sramota što ste kao mlađi stajali u redu među prvima da je primite a drugi kažu - aaaa koliko si čekao od decembra da je primiš
Šta je tačno herojski a šta kukavički, čekati ili primiti odmah
Ja sam primio u aprilu... To je negde na pola puta taman su me svi relavantni faktori uverili da se vakcina pravi od postojećih komponenti kojima nije potreban ne znam koliko dug razvoj i da može za kraće vreme da se testira i odobri pogotovo u kriznim situacijama za hitnu upotrebu i već je dosta ljudi zavrnulo rukav, a s deuge strane nisam se gurao sa gerijatrijom u januaru kao neka kukavica...
Tako da je april ispao zlatna sredina
Na ova pitanja da li bi se država umešala kod jače epidemije i propisala vakcinaciju kao obaveznu. Naravno da bi zato organizovana društva i postoje i naravno da treba da interveniše, samo treba ujedno da imamo i ozbiljne i odgovorne ljudi da vode državu, a ne karijeriste (Kisić) i šoumene (Nestor), da steknemo poverenje, dobijemo prave informacije na vreme. To je neki minimum...
Ja sam recimo verovao onom Milanku Šekleru. Prosto mi je negde zvučao razumno i energično delovao i morao sam da se oslonim i presečem. To je nužno kod polaganja vere u lekara.
Inače razumem da je nekima trebalo više kod kovida i poučeni iskustvom života u ovoj državi su oklevali, nisu verovali... al ne razumem za sve ostale vakcine od ranije, to je baš nerazumno skroz...
Što se vakcinacije tiče, ako već zagovaraš obaveznu (ne ti nego figurativno recimo da postoje takvi ljudi ) vakcinaciju, pravo jačeg tj nametanje obavezne vakcinacije protiv kovida onda te očekujem u prvim redovima za vakcinisanje za primer, a ne da se vakcinišeš pola godine kasnije. Onda ništa nisi bolji od tih antivaksera koje prozivaš i ljudi koji su preležali kovid pa nisu imali potrebu da se vakcinišu.