Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

 • Da - Sinopharm

  Glasovi: 32 10,2%
 • Da - Sputnik V

  Glasovi: 25 7,9%
 • Da - Pfizer-BioNTech

  Glasovi: 81 25,7%
 • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

  Glasovi: 49 15,6%
 • Da - AstraZeneca

  Glasovi: 23 7,3%
 • Da - Moderna

  Glasovi: 2 0,6%
 • Nisam siguran sačekaću još

  Glasovi: 43 13,7%
 • Ne želim da se vakcinišem

  Glasovi: 60 19,0%

 • Ukupno glasača
  315
Više ne. Npr. moja supruga ne nosi otkad je SZO suštinski odjavio pandemiju (i otkad je Hrvatska npr. ukinula obavezu nošenja maski u zdr. ustanovama). Sestre, većinom, ne nose odranije i ne zakeraju pacijentima. Sramota je da ova država formalno ne ukida tu obavezu. To ima veze sa inertnošću sistema i sa tupošću većine srpskih lekara - strašljivih bubalica sa rđavih fakulteta.

Inače, zdravstveni radnici nikad nisu bili bolesniji nego ove zime, dok su nosili maske. Bukvalno, moja žena je kašljala četiri meseca bez prestanka, išavši iz infekcije u infekciju. Treba biti, ali bukvalno, arhidebil, pa ne shvatiti da hirurška maska ne samo da ne pomaže, nego verovatno i pospešuje zarazu.

Kravlje ludilo na delu. Sve je to jedna velika sramota.
Све си у праву, стално ношење маске катастрофално утиче на имуни систем, оне су служиле само као психолошки ефекат зато што су видљиве,
многи су нарушили здравље због тога, ја је лично скоро никад нисам ни носио за то време, само у појединим ситуацијама да се не би свађао са будалама и губио живце,

а споро укидање таквих правила код нас иде зато што на пример у здравству или било ком сектору, колективу итд
нико нема личну иницијативу, пс ни руководиоци, сви се плаше да не изазову пажњу, да не таласају, само ћути па кад неко одозго одобри онда, ако не, трпећемо и даље, игнорисаћемо проблем, само ја да будем миран и сигуран.
 
Podaci o smrtnost od 1 do 30 dana nakon primanja Covid 19 vekcine u Nemackoj.
Screenshot 2023-06-13 4.55.08 PM.png
 
Stigla nova vakcina, aj sad opet u red . . samo da je još kupimo.

 
Pa vesti o ratovima su se stišale, pa valjda sada je previše dosadno svima, pa ajmo jovo nanovo
 
Pa čim ti danas izađe vest o novom soju, a sutradan o vakcini za isti, znači da nisu zadovoljni svim efektima, i na uticaj na stanovništvo i na profit...​
 
Ако им опет прође и треба нас је*ати

Korona se vratila: Da li se ponovo vakcinisati i nositi zaštitne maske​


 
Već sam primetio, uglavnom starije žene, da nose maske. Sigurno desetak u proteklih nedelju dana, a pre toga ne pamtim kada sam poslednji put video.
 
Mene ne brine više smrtnost kod Kovida (ne brine me već dve godine) ali me ovo sve više zabrinjava.:

Plumolog prim. dr Tatjana Radosavljеvić i Mirjana Mitrović Josipović iz Agеncijе za zaštitu životnе srеdinе ističu da je primećeno da se sve više ljudi, nakon preležanog korona soja omirkon žali na pojavu alergije na ambroziju.


I mislim da je to možda i jedan deo razloga zašto ljudi opet nose maske, jer je polena ove žgadije zaista puno u vazduhu već par nedelja, usled poremećenih vremenskih prilika a i manjka uklanjanja i suzbijanja.

Nikada nisam imao alergiju na ambroziju, nemam je ni sada u pravom smislu reči. Ali sam primetio da već dve nedelje češće kijam, imam suvo i rapavo grlo i nos, oči su mi umorne i boli me glava bez razloga. Kovid sam sigurno preležao u nekom momentu, verovatno čak i više puta, pošto sam se uvek vozio prevozom i bio okružen ljudima, čak i za vreme 2020. Ali koji soj, kada, koliko jako... ne znam, teško je reći jer se nikad nisam testirao. I onda pre dva dana vidim ovaj tekst i shvatim da ima sličnosti sa mojom situacijom. Sreća pa nije otišlo ''do kraja'' pa nisam alergičan i dalje, ali osećam više nego pre. Verujem da se i drugim ljudima dešava isto, i da onima koji su i pre imali jake alergije na ambroziju, je sada sa svim ovim još gore.

A ima i ovoga...Tako to biva kad se ne uklanja na vreme i u dovoljnoj meri...

P.S.
Hvala državi Kini i njenom rukovodstvu što su nam podarili Kovid (Vuhansku varijantu), koji ćemo po svemu sudeći, trpiti i nositi na grbači još narednih XY milenijuma.
 
Poslednja izmena:
Prehladu/kovid i alergiju je moguće razlikovati u par simptoma. Kod alergije je jako retko kašljanje i grlobolja, kao i osećaj umora preko dana i već pospanosti uveče. Ja sam ove godine, zbog takvih vremenskih prilika, morao da nekoliko nedelja radim od kuće, jer fizički nisam mogao da izađem iz stana - zbog toga koliko je bila jaka alergija. Onda sam konačno morao uraditi alergo test, prvo krv, pa onda i nadražaj i, srećom, nisam alergičan na ambroziju, nego na brezu, mešavine nekih travki i slično. I jedino rešenje mi je hiposensibilizacija, koju srećom pokriva moje osiguranje. I sa terapijom krećem od sledeće nedelje pa naredne bar tri godine opet u isto vreme. Razlog je zato što mi antihistaminici ponekad pomognu ponekad ne.

Tako da je i dobar način za testiranje da li je alergija ili ne, da se uzme neki antihistaminik. Vidim da je kod nas popularan taj pressing, ali on je, koliko znam, prva generacija i oni uspavljuju. Umesto toga, meni je ove godine pomogao Xyzall. Jedna tabletica dnevno i počne posle sat vremena da deluje.
 
Koleginica mi rece da ima dosta Covida kod dece.
Podaci iz nekih domova zdravlja npr od ukupnog broja testiranig oko 50% pozitivnih
 
Да, тек ове недеље су послали смернице домовима здравља да више тестирају, у пакету с већим контигентом тестова.
 
 
Danas videh dva neobična slučaja. U jednom slučaju deda sa maskom izveo kuče u šetnju, i baš je bilo primetno koliko je "bežao" od drugih ljudi. Drugi slučaj, isto deda, nosi neku specijalnu masku, a preko nje vizir, dok je preko šaka navukao dva para rukavica kakve se mogu naći po marketima na odelenju pekare.​
 
Морамо разумети да је опасност од вируса по сениоре око 100 пута већа, него по нас средовечне и млађе. Додајмо томе да ти људи махом не умеју, нити желе, обичну улицу да пређу како треба, и - нема места чуђењу.
 
Vrh