Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Када су рекли да се не умире од "прехладе" (тј. од кијавице), свакако нису мислили на грип.
А Шеклер је рекао да не омикрон не напада плућа, па изволте.

Svi podaci ukazuju na to da je omikron soj veoma slabiji od delte. Trenutno imamo eksploziju slučajeva po čitavoj Evropi, a naročito zanimljivo biće praćenje Francuske i Italije, gde su oba aktuelna soja (delta i omikron) krenula u skoro istovremeni rast. Takođe, kreće eksplozivan rast i po Amerikama, a kako sam već preneo britansko iskustvo, nazire se čak i pad broja ozbiljno bolesnih i preminulih, u sred džinovskog rasta obolelih.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=909895#p909895:1is70rl8 je napisao(la):
Пантограф » Пон Дец 20, 2021 1:29 pm[/url]":1is70rl8]Када су рекли да се не умире од "прехладе" (тј. од кијавице), свакако нису мислили на грип.
А Шеклер је рекао да не омикрон не напада плућа, па изволте.
Па верујем да је креатор израза "Omicold" могао у истом смислу да употреби и "Omiflu" само онда не би личило на "Omicron". Не видим неку велику разлику грипа у односу на остале сезонске вирусе. Е сад кад се то преведе на српски у "прехладу" тек онда долази до забуне, јер многи мисле да је прехлада стање изазвано чисто боравком у хладном окружењу и да нема везе са вирусима.

едит: сад сам мало изгуглао, ипак је прехлада са блажим симптомима него грип: https://www.cdc.gov/flu/symptoms/coldflu.htm

It's easier to believe in Father Christmas than SAGE's 6,000 Covid deaths-a-day projection: Experts say doomsday scenario is 'fiction' as chief modeller admits they don't do optimistic estimates because 'that doesn't get decisions made'

London School of Hygiene and Tropical Medicine said there could be 10,400 hospitalisations in England a day

6,000 deaths figure was calculated by Warwick University scientists and 3x higher than last January peak

SAGE's chief modeller Professor Graham Medley from LSHTM said group doesn't do optimistic modelling

https://www.dailymail.co.uk/news/ar...mas-SAGEs-6k-Covid-deaths-day-projection.html

Moje čestitke svim čuknutim umovima koji su čekali da ova nekadašnja ''teorija zavere'' postane realnost.

Jedna švedska IT kompanija saopštila je da razvija kovid čip, koji bi se koristio umesto kovid pasoša i propusnica, a koji se ugrađuje ispod kože.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vnuJgvQB7kU[/youtube]

https://metro.co.uk/2021/12/17/you-coul ... -15782728/

P.S.
I poseban pozdrav onima koji ćutke dolaze i čitaju forum ali ga šatro bojkotuju i ne pišu više (valjda očekujući da plačemo za njima) a koji su nekad lupali etikete ''teoretičar zavere'' svakome ko je ikad na ovoj temi govorio da celo ovo Kovid ludilo vodi u Orvelovske majmunarije i fašizam.

Senzacija oko ovog videa je obican klikbejt. Nece biti od toga nista. Ovo je samo preglupa evangelisticka americka zatupljena teorija o "Zigu zveri" koja je prezvakana toliko puta da je postala deo kolektivnog nesvesnog. Idemo sad svi da gledamo Zeitgeist 1-2-3.

Nisam rekao da je izmisljotina. Samo da je cinjenica da je ovo razvila i javno predstavila privatna kompanija, a ne tajno razvila vlada iz senke, dovoljna cinjenica da umanji brigu. Pa i u samom videu kritikuju ove cipove. Plus postoje decenijama... samo je tajming vrlo pogodan da neko vidi to i krene da proglasava fasizam. Ja bih se vise brinuo za Huawei kamere koje su već svuda po gradu, ali valjda nisu dobile klikbejt tekst da se zgražavamo.
Fasizam je javno slavljenje ratnih zlocinaca, promocija toksicnih nacionalistickih ideologija, batinanje naroda na protestima, ako treba podsetnik.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=910370#p910370:258j4aa0 je napisao(la):
LeninVaskrse » Sre Dec 22, 2021 7:10 am[/url]":258j4aa0]Nisam rekao da je izmisljotina. Samo da je cinjenica da je ovo razvila i javno predstavila privatna kompanija, a ne tajno razvila vlada iz senke, dovoljna cinjenica da umanji brigu.
Ne razumem kako bi to trebalo da mi umanji brigu. Pa i Google koji je internet policija i u službi NSA, je privatna kompanija. Huawei je isto privatna kompanija. Boston Dynamics koji aktivno radi na forsiranju robota u sve sfere društva i menjanje ljudi istima, je takođe privatna kompanija.
To da li je kompanija državna ili privatna ne znači ništa. Već za koga radi, šta radi, koji je cilj, i koji su potencijalni ishodi (i dobri i loši).
Ja bih se vise brinuo za Huawei kamere koje su već svuda po gradu, ali valjda nisu dobile klikbejt tekst da se zgražavamo.
Zapravo, o Huawei komunjarskom aparatu za masovni nadzor sam pisao više puta na forumu u zadnjih par meseci. Ne mogu doduše da se setim na kojoj temi, da li ovde ili na temi o izborima. Ali svakako sam protiv Huawei Orvelovskih metoda koje ovde pokušavaju da uvedu na mala vrata, i to ni manje ni više nego umnobolnici poput Julina i Vučića. Tako da - da, i to me brine i mislim o tome. I možda sam pominjao to čak i ovde na temi, samo ti nisi video.

Evo ovde sam pominjao Huawei i može se videti šta mislim o njemu i zemlji koja stoji iza njega - https://beobuild.rs/forum/viewtopic.php ... 75#p906675
Fasizam je javno slavljenje ratnih zlocinaca, promocija toksicnih nacionalistickih ideologija, batinanje naroda na protestima, ako treba podsetnik.
Slažem se. I to, ali i ovo profiterstvo i diktature koje se izrodiše iz Kovid ludila.

- Da neko ko je primio Fajzera može da ide tu i tu, a neko ko je primio Sputnjika - koji se zapravo pokazao kao najbolji - on ne može, jer... politika.
- Da na svakih par meseci moraš da obnavljaš vakcinaciju da bi bio ''mountain fresh Covid free''.
- Da ti treba ausvajs da odeš u običan kafić uveče da posediš i popričaš sa društvom i da se to faktički poistovećuje sa odlaskom u prenatrpan splav ili klub.
- Da je stvar oko izdavanja Kovid sertifikata zakomplikovana u božju mater, da nije dovoljno da slikam potvrdu o vakcinaciji koju dobih na Sajmu ili pak QR kod na njoj i tako putujem gde želim, nego moram da idem na bangavu E upravu da šaljem bangav zahtev pa da idem do bangave Pošte da mi oni izdaju Evropski sertifikovanu potvrdu o posedovanju potvrde o vakcinaciji.
- Da ovde na forumu i po javnosti moramo da prolazimo i obrazlažemo da nije svaki put kad vidimo nekoga u prevozu bez maske rezultat sebičnosti i nebrige za druge, nego da je normalno da neko nekad zaboravi masku ili mu je u tom momentu dovoljno drugih briga i pritisaka da bi još povrh svega mislio o virusu i disao kroz tekstil.
- Da su nekima na forumu bila puna usta borbe protiv desničara™ i fašizma, a sami su lupali etikete i politički korektno prozivali, vređali i omalovažavali svakog ko bi im 200 puta utuvljavao u tikvurinu da nema društva bez zdrave nacije,ali nema ni zdrave nacije bez ekonomije i kretanja ljudi i dobara.
- Da generalno pršte etikete ''teoretičar(i) zavere'' (doduše sad sve manje, kako su se glavne poglavice ućutale) a maltene sve o čemu se pričalo ovde polako ali sigurno postaje realnost, ili bar opcija, što znači da će kasnije biti i realnost ili upotrebljeno u neke druge pogrešne svrhe.

I tako dalje i tako dalje... A da ne pričamo o svim kretenskim zatvaranjima, restrikcijama, panici koja se forsira po svetu... i koje nas fala bogu ovde trenutno zaobilaze zbog predstojećih izbora a i zbog onoga što se dešavalo na trgiću ispred SkupSline prošle godine u julu. Ali se i dalje dešava i forsira po drugim nesrećnim zemljama sa šizoidnim i profiterskim vladama i poslušnim delovima njihovih populacija, koj se use**vaju od virusa kome smrtnost globalno već dva meseca opada, a nimalo ih ne plaši ideja da ti u 21. veku neko određuje i ograničava gde smeš da ideš, kako da živiš, da li ili ne da se socijalizuješ i da li si danas uložio dovoljno svog vremena i živaca misleći o virusu, virusu i samo virusu... I oni bi sve TAKO U NEDOGLED, još ko zna koliko godina...

Mislim, ova vest ce vrlo brzo uci u domacu QAnon-BalkanInfo-Nestorovic osu zla, gde ce odmah pisati "JESMO LI VAM REKLI DA CE DA NAS CIPUJU". Jedan od razloga zasto treba tri puta da razmislimo da li ih vredi deliti i ko ce ih zloupotrebiti. Dok ne udje u bilo kakvu mejnstrim upotrebu ili bude tretirano kao bilo sta manje nego eksces, mislim da nema smisla pricati o tome.
Verujem da je prva reakcija kad je napravljen CRISPR bila "menjace nam gene da budemo glupi vecno bolesni robovi i dobijamo kancer!" i takve slicne paranoidne misli, a u sustini se koristi najvise za razvijanje genetskih terapija koje se vec uspesno primenjuju, najvise na deci sa retkim bolestima.

Naravno da ih treba deliti, a zloupotreba ove tehnologije će biti mnogo gora i strašnija nego najgora zloupotreba ove vesti.

Inače, i za špekulacije o Američkom ilegalnom upadu u Irak su se tako podsmevali i umanjivali ga ranije 2000ih i nazivali teorijom zavere. Pa se na kraju ispostavilo i dokazalo i u UNu da je sve bila velika pljačka i zavera od starta. Samo jedan od brojnih primera...

Ali mnogima je lakše, pogotovu danas u ovom svetu i generaciji zombija, da sve zavedu pod ''teorije zavere'', puste mozak na ispašu i ne misle ni o čemu i teše se da ''ma biće sve u redu''. A za to vreme, svet, ekonomija, ljudi i društvo u nikad gorem stanju od WW2.

Ne, cuj, ja razumem potpuno zasto ti zelis ovo da validiras, ali u tom pajplajnu ta vest ce vrlo brzo postati "Svedjani obavezni po zakonu da prime Zig zveri". Ja samo molim za malo nijansiranja u svemu tome. Reci da je to sto samo postoji takav cip odmah ulet u fasizam ima jos 10 do 50 koraka izmedju. Cak je ispravniji izraz totalitarizam, sto nije ista stvar.

Pa i Kovid odnosno pro-Kovid ekipa ima svoj "pajplajn". I gura ceo svet u njega vec dve godine.

I isto je pocela od malih stvari pa dodjosmo do toga da Vakcina A ne moze u zemlju B jer "fak ju, eto tako smo odlucili a vi se j..." i de fakto "svima koji nece Kovid ausvajs ucinicemo zivot i prihodovanje jos tezim" (jos uvek ne u Srbiji, ali po mnogim zemljama sveta). A drustvo i ekonomija u nikad gorem stanju i nikad potrebnijem oporavku.

Uz taj Kovid fasizam koji se namece, primetno je i pojacano dejstvovanje i pripremanje naroda za svet bez placanja gotovinom. Satro "da se suzbije siva ekonomija". I dok to samo sluzi da nijedan obican smrtnik vise nikad ne moze da ima minoran prihod sa strane, ili da ne moze da proda polovan tepih na Kupujem Prodajem/Craiglist bez da ga drzava odere za svoj harac, u realnosti brojne korporacije i bogatasi I DALJE svakog dana utaje citave BDPove Srbije na offshore ostrvima i poreskim rajevima i ceo svet i ceo UN to zna vec decenijama i nikom nista. Ali zato ne d'o bog da obican smrtnik barata i zaradjuje kesom.

Sve su to ista gov***ska licemerja, samo drugacijih porekla i manifesta. I uvek upakovana u price "to je za opste dobro" a iz svake krize, bogati izlaze jos bogatiji i alaviji, a siromasni jos siromasniji i ocerupani. Bilo od para, bilo od sloboda.

To sto neko "nece Kovid ausvajs" je u nivou da "neko nece da placa poreze" (znam tacno koji slucaj ce da se nakaci sa antidrzavnom papazjanijom i rodovskim zajednicama). Postoje neke stvari koje su iznad nasih licnih sloboda i veliki procenat zastite celog stanovnistva je jedna od tih stvari. Osim ljudi koji su u grupacijama za koje vakcine nisu dovoljno ispitane (odn. jako mala deca) ili imunokompromitovanih pojedinaca, NIKO nema izgovor da ne primi vakcinu. Ono sto globalno treba da bude fokus u ovom trenutku je da ih sto vise stigne u siromasne zemlje, sto se ne desava, i sto je i izazvalo trenutnu omikron eksploziju.

Poistovecujes odbijanje vakcine sa odbijanjem Kovid ausvajsa.
Ta dva nisu ista.

I mislim da to svesno i namerno radis.

Nije mi to bila namera, u pravu si, jesu razlicite stvari. Ne ucitavaj mi losu nameru bez razloga, vidis da diskutujemo normalno.

Грешиш Лењине, не може се обавезна вакцинација (против ковида) поредити са порезом, мада и око пореза има у неким деловима контраверзи и спорних делова. Не можеш поредити ни са обавезном вакцинацијом против малих богиња, која је увеђена годинама након великог броја истраживање где се јасно показало да се масовном вакцинацијом зауставља ширење малих богиња.
Ја сам у току ове пандемије из фазе сумњичавог прешао на страну присталица масовне вакцинације одраслих. Али да био и присталица обавезне вакцинације мора проћи још много времена, а осим тога показало се да тренутне вакцине служе за личну заштити вакцинисаних али да је слабо делотворно против експлозивног ширења заразе. У преводу вакцинацијом штитимо пре свега себе да не друге од себе, барем не у значајнијој мери. Ево ови последњи налети су показали да чак ни вакцинација од преко 80% становништва у неким земљама није спречила досад најексплозивнији талас заражавања, (који се надам се неће претворити у значајан талас умирања). Дакле ако неко неће да себе заштити вакцинацијом зашто му то право оспоравати. Уместо ковид пасоша и најављивања обавезних вакцинација који имају доста негативни аспеката и побуђују теоретичаре завере, зашто ту енергију не усмерити у едукацију типа "зашто је важно вакцинисати се и заштити своје здравље својом вољом" и на раскринкавање лажних вести уз прихватање оправданих критика на рачун вакцина који ипак на ваги не могу претегнути корисне утицаје вакцинације.
едит: односи се на претходни а не последњи пост.

Ono sto globalno treba da bude fokus u ovom trenutku je da ih sto vise stigne u siromasne zemlje, sto se ne desava, i sto je i izazvalo trenutnu omikron eksploziju.

Upravo ovo, umesto da prestanemo da nazivamo teorijozaverašem i antivakserom svakog ko nije primio trecu ili četvrtu dozu (ili se još uvek iz svojih razloga nije vakcinisano protiv kovida) trebamo vakcine da usmerimo na siromašne zemlje (što se naravno neće desiti, jer su i proizvodjači privatna kompanija). Evo Izrael kreće u četvrti krug vakcinisanja i svako je nevakcinisan ko nije primio treću dozu, a sve zbog omicron soja na koji vakcine skoro da nemaju dejstvo. Posle bidena i zemljotresa sada i mi vakcinacijom zaustavljamo bacanje petardi.

https://www.reddit.com/r/serbiancringe/ ... &context=3

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=910417#p910417:24fcan0w je napisao(la):
LeninVaskrse » Sre Dec 22, 2021 11:12 am[/url]":24fcan0w]Nije mi to bila namera, u pravu si, jesu razlicite stvari. Ne ucitavaj mi losu nameru bez razloga, vidis da diskutujemo normalno.
U redu. Drago mi je da se slažemo.
-------------------------------------------

Inače, znam da generalno zvučim ogorčeno i nadrndano kad se radi o ovim temama, ali to je samo kumulativna posledica višegodišnjeg iskustva. Kako iz ostalih sfera, tako i iz ove. Pa čak i iz ove teme ovde.

Jer mi je još pre epidemije bilo preko glave da gledam kako obična raja sve više plaća i sve više ispašta dok se moćnici raznih vrsta sve više bogate i bahate. I kako se svet polako ali sigurno, ko kuvana žaba, gura u uređenje gde će sve što radiš da bude javno i dostupno, pa makar da si profa matematike koji radi za mizeriju u državnoj gimnaziji i držiš čas matematike klincu za 1500 din. A za to vreme, prave štetočine i pravi profiteri, svoja već prevelika bogatstva uvećavaju još više i to na ilegalne i nemoralne načine. I sve je to ok i njih niko neće činiti transparentnim i izloženim. Ali zato j*i, tovari, jaši običnog smrtnika dok mu oči ne ispadnu. I u tim prilikama sam slušao od raznih da sam teoretičar zavere kad bih pričao o tome. Ok, nije problem, navikao sam se i ranije. :kafa:

E a onda je došla i ova epidemija. Čiji su uzroci sami po sebi predmet kontroverze i sve upućuje na to da se radi o gluposti alavih i korumpiranih grupacija. Kada bih o tome pričao ranije na ovoj temi, od dežurne ekipe Kovid branitelja dobijao bih odgovore ''zabole nas za odgovornost za izbijanje epidemije'' i opet - ''ma ti si samo teoretičar zavere''. Kao da to nije bilo dovoljno, usledila je svetska manija, kombinacija Kovid panike i Kovid profiterstva, tokom koje je 500 miliona ljudi ostalo bez prihoda, a zato su mnogi uvećali svoja bogatstva i moć. Kačio sam izvore o tome na temu. UN, Baltimore Sun, Bloomberg... Par istih najvećih bezobraznika su ih mahom sve iskulirali, a najveći od svih je i potom nastavio da suptilno etiketira i to kao ''teoriju zavere'' i ''Trampizam''. :kafa:

U međuvremenu su se izređala brojna licemerja našeg Šiznog štaba, o čemu mislim da sam dovoljno pisao i svi ih znamo,pa da se ne ponavljam. Opet - nikom ništa, i dežurna proKovid ekipa njih ne dira, a rafališu po običnim ljudima od kojih 90% nema veze sa SNS skupovima, klubovima i utakmicama.

Onda na sve to dolaze svetske političke igrarije i izmotavanja. Da se s jedne strane (SZO i UN) priča da je bitno samo da se svi vakcinišemo i pobedićemo virus, a s druge strane države i korporacije koje ih drže za j... otvoreno međusobno poručuju ''nećemo vas primati sa tuđim vakcinama jer eto, može nam se'' (čitaj - hoćemo da vas nateramo da kupujete naše)

A socio-ekonomski problemi rastu li rastu, i odavno su premašili one tokom Drugog svetskog rata (ako ne računamo pogibije).

I za kraj, nakon svega, stiže sad i ova ideja ''e, hajde da si turimo svi čipove pod ruku pa da možemo da idemo gde god želimo''.

Znači, da sumiramo:
1) Odrekni se prava da gotovinom zaradiš nešto sa strane da platiš račune, a da ti država i razni paraziti ne amputiraju pola toga (ko te j' kad nisi multimilijarder sa timom advokata, offshore kompanijama, poreskim rajevima i armijom robova koje uvek možeš da podmetneš ispod sebe da se spaseš)
2) Odrekni se prava da naplatiš i kazniš odgovorne za izbijanje ove epidemije (odgovori pojedinih forumaša ''zabole nas ko je odgovoran'', i ''vi ste rasisti'')
3) Odrekni se prava da izađeš napolje (tokom kretenskih zatvaranja), da se rekreiraš, da prosto živiš u ovom svetu koji imamo
4) Odrekni se prava da se socijalizuješ, čak i da samo sedneš sa prijateljima negde, ili odeš na slavu, ispričaš se i pičiš kući večernjim dnevnim GSPom
5) Odrekni se prava da odvojiš posao od privatnog života (jer sa ''radom od kuće'', većini kuća postaje 24/7 radno mesto)
6) Odrekni se prava da putuješ u druge zemlje i čak im ostavljaš svoj novac i kapital, samo zato što nemaš njihovu vakcinu nego drugu
7) Odrekni se prava da dišeš u usijanoj prepunoj kanturini od prevoza na 50 stepeni iako je još pre 5 godina obećavano da će svaka imati klimu
8) Odrekni se prava da misliš o još nečemu u životu osim o Kovidu, Kovidu i samo Kovidu i o tome da postoji još 1000 drugih bolesti koje svakog dana kose ljude više i bolnije nego on... I od kojih možda neka i tebe(mene) upravo vreba a da nisi ni svestan (daleko bilo... samo kažem)

I, čega još da se odreknemo? Prava na život? (ne obraćam se tebi direktno, i pitanja su više retorička) I još bitnije - dokle tako? Dok nam dugovi i nezaposlenost ne narastu na duplo više nego WW2? Dok se srednje klase u svetu ne eliminišu skroz i ostanu samo ultra bogati i ultra siromašni? Dok milijardu ljudi ne bude na lekovima i po psihijatrima? Dok ne počnu ulični i građanski ratovi?

E zato ovde imam takav stav i takvo raspoloženje. Zato što mi je već i pre epidemije bilo muka od raznih svetskih licemera i profitera. A tek sa epidemijom, ne samo da ih se nakotilo još više, nego se nakotilo i raznih ''control freakova'' koji su ovo iskoritili da brže bolje nametnu svoje bolesne ideje i vizije.

Ali jedna sorta ljudi je gora od svih njih - a to su ovi obični smrtnici koji nemaju veze sa njima, a opet ih fanatično brane i ubeđuju nas da je sve to za ''opšte dobro''. Ovi što idu okolo i svima lupaju etikete ''teoretičar zavere'' i ''Trampovac''. I što propovedaju da je potpuno normalno da čovečanstvo danas živi u strahu od sunčeve svetlosti, da druka jedni druge, da ne napušta svoj dom i da treba svi da se odreknemo svega svog ''zarad opšteg dobra''. Ali opšteg dobra vladajuće manjine i moćnika. Epa, na pamet mi ne pada da budem deo tod krda, a još manje da dopuštam da mi takvi drže lekcije.

I opet, ovo nije upućeno tebi. Ovo je samo dodatak i obrazloženje zašto mislim i govorim sve ovo, i zašto lako ostanem bez strpljenja u ovim pričama.
I zašto sam vrlo, vrrrrrlo oprezan, skeptičan i rezervisan prema svim ovakvim vestima i najavama. Pogotovu u ovo doba sveopšte ''za naše dobro'' zloupotrebe.

Ja i dalje mislim da je umesto potvrde o vakcinacija bitnija količina antitela. Plus što je očigledno to pokazatelj da li vakcina "radi" za određenu osobu.

Npr, starija ili osoba koja je imunokompromitovana (tako se valjda kaže) primi vakcinu i misli da je tako sigurnija. Međutim, zar nije bolje da posle primanja vakcine (2-3 nedelje) obavezno uradi test na antitela da vidi da li vakcina "radi" za nju?

Naravno, posle kratkotrajen euforije da će ovaj virus da malo ujedini planetu i da ćemo zdravlje da stavimo ispred novca, postalo je potpuno jasno da je novac i dalje važniji od zdravlja.

ps: Samo da podsetim da su nas uveravali da merenje antitela nije nikakav pokazatelj i da je ljudsko telo složen mehanizam gde su antitela samo jedan pokazatelj. Međutim, skoro sva istraživanja o efekasnosti (efektivnosti) vakcina upravo koriste merenje tih istih antitela da bi pokazala učinak vakcina.

I opet, ne kažem da je merenje antitela dovoljno da nešto saznamo 100%, već da mi se čini da je to najefikasniji (novac / vreme) / verovatnoča) način da se nešto sazna

Na ovu temu o čipovima - pa već duže vreme postoje monitori/senzori za kontinualno merenje šećera u krvi, koji koriste dijabetičari. Senzor se stavlja pod kožu i on onda šalje podatke - u zavisnosti od cene, može da šalje podatke aplikaciji na telefonu. Pa kada je nivo šećera kritičan, šalje se alarm.

Ovo za kovid ne bi bilo ništa novo, ali ne može da prođe nikako. Jedno je vakcinacija, nešto na šta smo svi navikli, drugo je stavljanje nečega u telo radi čitanja podataka. Bolje onda istetovirati QR kod lol

Pa do pojave ovih Šveđana koji propagiraju čip pod kožu, ti što se žigošu QR kodom su mi bili vrhunac Kovid debilizma.
Mislim i inače imam prilično... nelepa mišljenja o svima koji šaraju svoje telo bez potrebe i osnova, ali tek to kad neko sebe žigoše ko stoкu QR kodom, to mi je stvarno bio ekstrem ljudske gluposti i povodljivosti. I mislio sam da dno ne može da ide niže od toga.

Ali eto, i taj prag je pomeren pa ćemo sad imati i prve dobrovoljce i promotere čipovanja. Pošto žigosanje ko u stoкe nije dovoljno ponižavajuće, pa hajde da se stavlja i čip, da budemo ko kerovi i kućni ljubimci.

Dijabetičari i slični slučajevi koji lako mogu da izgube život su druga priča, jer to njima može da spase život. A ovde se radi o promovisanju čipovanja zdravih ljudi i to ni manje ni više nego zbog epidemije kojoj ionako već neko vreme opada smrtnost i opasnost.

Vrh