[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=910417#p910417:24fcan0w je napisao(la):
LeninVaskrse » Sre Dec 22, 2021 11:12 am[/url]":24fcan0w]Nije mi to bila namera, u pravu si, jesu razlicite stvari. Ne ucitavaj mi losu nameru bez razloga, vidis da diskutujemo normalno.
U redu. Drago mi je da se slažemo.
-------------------------------------------
Inače, znam da generalno zvučim ogorčeno i nadrndano kad se radi o ovim temama, ali to je samo kumulativna posledica višegodišnjeg iskustva. Kako iz ostalih sfera, tako i iz ove. Pa čak i iz ove teme ovde.
Jer mi je još pre epidemije bilo preko glave da gledam kako obična raja sve više plaća i sve više ispašta dok se moćnici raznih vrsta sve više bogate i bahate. I kako se svet polako ali sigurno, ko kuvana žaba, gura u uređenje gde će sve što radiš da bude javno i dostupno, pa makar da si profa matematike koji radi za mizeriju u državnoj gimnaziji i držiš čas matematike klincu za 1500 din. A za to vreme, prave štetočine i pravi profiteri, svoja već prevelika bogatstva uvećavaju još više i to na ilegalne i nemoralne načine. I sve je to ok i njih niko neće činiti transparentnim i izloženim. Ali zato j*i, tovari, jaši običnog smrtnika dok mu oči ne ispadnu. I u tim prilikama sam slušao od raznih da sam teoretičar zavere kad bih pričao o tome. Ok, nije problem, navikao sam se i ranije. :kafa:
E a onda je došla i ova epidemija. Čiji su uzroci sami po sebi predmet kontroverze i sve upućuje na to da se radi o gluposti alavih i korumpiranih grupacija. Kada bih o tome pričao ranije na ovoj temi, od dežurne ekipe Kovid branitelja dobijao bih odgovore ''zabole nas za odgovornost za izbijanje epidemije'' i opet - ''ma ti si samo teoretičar zavere''. Kao da to nije bilo dovoljno, usledila je svetska manija, kombinacija Kovid panike i Kovid profiterstva, tokom koje je 500 miliona ljudi ostalo bez prihoda, a zato su mnogi uvećali svoja bogatstva i moć. Kačio sam izvore o tome na temu. UN, Baltimore Sun, Bloomberg... Par istih najvećih bezobraznika su ih mahom sve iskulirali, a najveći od svih je i potom nastavio da suptilno etiketira i to kao ''teoriju zavere'' i ''Trampizam''. :kafa:
U međuvremenu su se izređala brojna licemerja našeg Šiznog štaba, o čemu mislim da sam dovoljno pisao i svi ih znamo,pa da se ne ponavljam. Opet - nikom ništa, i dežurna proKovid ekipa njih ne dira, a rafališu po običnim ljudima od kojih 90% nema veze sa SNS skupovima, klubovima i utakmicama.
Onda na sve to dolaze svetske političke igrarije i izmotavanja. Da se s jedne strane (SZO i UN) priča da je bitno samo da se svi vakcinišemo i pobedićemo virus, a s druge strane države i korporacije koje ih drže za j... otvoreno međusobno poručuju ''nećemo vas primati sa tuđim vakcinama jer eto, može nam se'' (čitaj - hoćemo da vas nateramo da kupujete naše)
A socio-ekonomski problemi rastu li rastu, i odavno su premašili one tokom Drugog svetskog rata (ako ne računamo pogibije).
I za kraj, nakon svega, stiže sad i ova ideja ''e, hajde da si turimo svi čipove pod ruku pa da možemo da idemo gde god želimo''.
Znači, da sumiramo:
1) Odrekni se prava da gotovinom zaradiš nešto sa strane da platiš račune, a da ti država i razni paraziti ne amputiraju pola toga (ko te j' kad nisi multimilijarder sa timom advokata, offshore kompanijama, poreskim rajevima i armijom robova koje uvek možeš da podmetneš ispod sebe da se spaseš)
2) Odrekni se prava da naplatiš i kazniš odgovorne za izbijanje ove epidemije (odgovori pojedinih forumaša ''zabole nas ko je odgovoran'', i ''vi ste rasisti'')
3) Odrekni se prava da izađeš napolje (tokom kretenskih zatvaranja), da se rekreiraš, da prosto živiš u ovom svetu koji imamo
4) Odrekni se prava da se socijalizuješ, čak i da samo sedneš sa prijateljima negde, ili odeš na slavu, ispričaš se i pičiš kući večernjim dnevnim GSPom
5) Odrekni se prava da odvojiš posao od privatnog života (jer sa ''radom od kuće'', većini kuća postaje 24/7 radno mesto)
6) Odrekni se prava da putuješ u druge zemlje i čak im ostavljaš svoj novac i kapital, samo zato što nemaš njihovu vakcinu nego drugu
7) Odrekni se prava da dišeš u usijanoj prepunoj kanturini od prevoza na 50 stepeni iako je još pre 5 godina obećavano da će svaka imati klimu
8) Odrekni se prava da misliš o još nečemu u životu osim o Kovidu, Kovidu i samo Kovidu i o tome da postoji još 1000 drugih bolesti koje svakog dana kose ljude više i bolnije nego on... I od kojih možda neka i tebe(mene) upravo vreba a da nisi ni svestan (daleko bilo... samo kažem)
I, čega još da se odreknemo? Prava na život? (ne obraćam se tebi direktno, i pitanja su više retorička) I još bitnije - dokle tako? Dok nam dugovi i nezaposlenost ne narastu na duplo više nego WW2? Dok se srednje klase u svetu ne eliminišu skroz i ostanu samo ultra bogati i ultra siromašni? Dok milijardu ljudi ne bude na lekovima i po psihijatrima? Dok ne počnu ulični i građanski ratovi?
E zato ovde imam takav stav i takvo raspoloženje. Zato što mi je već i pre epidemije bilo muka od raznih svetskih licemera i profitera. A tek sa epidemijom, ne samo da ih se nakotilo još više, nego se nakotilo i raznih ''control freakova'' koji su ovo iskoritili da brže bolje nametnu svoje bolesne ideje i vizije.
Ali jedna sorta ljudi je gora od svih njih - a to su ovi obični smrtnici koji nemaju veze sa njima, a opet ih fanatično brane i ubeđuju nas da je sve to za ''opšte dobro''. Ovi što idu okolo i svima lupaju etikete ''teoretičar zavere'' i ''Trampovac''. I što propovedaju da je potpuno normalno da čovečanstvo danas živi u strahu od sunčeve svetlosti, da druka jedni druge, da ne napušta svoj dom i da treba svi da se odreknemo svega svog ''zarad opšteg dobra''. Ali opšteg dobra vladajuće manjine i moćnika. Epa, na pamet mi ne pada da budem deo tod krda, a još manje da dopuštam da mi takvi drže lekcije.
I opet, ovo nije upućeno tebi. Ovo je samo dodatak i obrazloženje zašto mislim i govorim sve ovo, i zašto lako ostanem bez strpljenja u ovim pričama.
I zašto sam vrlo, vrrrrrlo oprezan, skeptičan i rezervisan prema svim ovakvim vestima i najavama. Pogotovu u ovo doba sveopšte ''za naše dobro'' zloupotrebe.