Bender Rodriguez » Пет Нов 05, 2021 12:15 pm[/url]":2rb8gb8m]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=896252#p896252:2rb8gb8m je napisao(la):
solecar » Čet Nov 04, 2021 11:52 pm[/url]":2rb8gb8m]Tvoj lični izbor i lična volja je da vakcinisane nazivaš antivakserima, samo zato što je neko rekao da zna nekog ko se nije vakcinisao, i da mu je taj neko rekao da mu treba još vremena da razmisli. Takođe, kažeš da ne treba da ne slušamo šta pričaju političari, a ti isti političari se zalažu za vakcinaciju, pa se postavlja pitanje od kad je to postalo bolje biti antivakser. Jasno je da ovde postoji problem, ali kako je ovo samo običan forum u ovom slučaju, problem ne postoji jer nisi odgovoran za svoje postupke.
Meni je najveći paradoks Zuma naloga to što stalno sebe pokušava da predstavi kao glas većine. I to u svemu. A zapravo ni u jednoj kategoriji nije većina. Ni na forumu, ni u javnosti, ni u Srbiji. Mislim, čak ni vakcinisani nisu većina u Srbiji (samo konstatujem). A od vakcinisanih, većina ne želi nikakve Kovid fašizme i doživotna histeriranja oko nje nego povratak životu i poslovima. Tako da zaista ne znam kog naroda je on predstavnik i u ime koje većine govori.
Drugi najveći paradoks mi je kako uvek piše da je ovo najgori narod (nekad indirektno a nekad i direktno) a odma zatim kako se narod mora spasiti, milom ili silom. Hteo ili ne. Po svaku cenu. To je taj neki momenat ''ja vidim istinu koju vi ne vidite, i zato ču da vas izvedem na pravi put milom ili silom''. Ima i određeno ime za to, ali zbog cenzure ne smem da pišem o tome pa neka ostane ovako, jasno je o čemu pričam.
Tu je i paradoks da je spreman da investira godinu dana rada, vremena pa i živaca u analiziranje svega do najstinijeg detalja, a kad treba da se analizira kako Kovid fašizam utiče na ekonomiju, to ga prosto ne zanima. Zatim, paradoks da provodi dane tražeći i umišljajući tajne veze Trampa sa fenomenom (čudom, misterijom) da je celoj planeti posle dve godine zatvora i panike i 500 miliona izgubljenih poslova pun kufer Korone i da žele da se vrate svojim životima i poslovima. A kad ga pitaš za poreklo Korone i odgovornost za njeno širenje u svet, kaže ''zabole ga''.
I za kraj, uvek mi je bilo fascinantno kako je on spreman da druge preispituje za sve redom (ne direktno, on to čini namazano, na politički korektan način) a kad neko njega pita na osnovu čga to sebe smatra stručnim za epidemiju, sledi neki kljakavi odgovor da o tome neće da priča. Jer on tobože ima pravo da preispituje sve druge u svemu, ali ne i drugi njega. Izgovor je kobajagi da čuva privatnost. Jer svi znamo da otkrivanje šta je neko po struci ili bar u kojoj sferi radi, je ozbiljna pretnja po privatnost na osnovu koje se lako može identifikovati pojedinac. Isto tako, kad ga pitaju čime je vakcinisan, isto se dobijaju ti neki Bondovski odgovori da ne može o tome da priča, jer će njegov tajni identitet biti ugrožen ako se sazna da je u jednoj od četiri grupe vakcisanih (Sputnjik, Pfizer, Sinopharm, AZ) a svaka se meri u desetinama hiljada. Ali jbg mora da se stvori ta neka slika važnosti i misterije. Opet, kao u onom stanju gore što sam na kraju spomenuo.