Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Kakva predstava na KZŠ! :o

Uvod za usnicu da nas LOCK 24/7!

Ali, nije sve tako crno, sa'će mali čadež (namerno mali(m)) da nam predstave plan 'n' program nikad jače Srbije, nikad bogatije, i da nam dadnu po 100 eurića..

:blah: :blah: :blah:

'Umiraće narednih dana 10, 20, 50 ljudi dnevno', rekao je nedavno Firer. Dakle, to se očekuje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722561#p722561:357va3m3 je napisao(la):
astrodule » 31 Mar 2020 02:09 pm[/url]":357va3m3]Malo mi je nelogično izlaganje Stevanovića. Jeste najgori dan, ali ti što su umrli su se zarazili kada? Još uvek su to osobe zaražene pre uvođenja policijskog časa, zar ne?

OK, narod nije slušao preporuke o socijalnom distanciranju - a ko je zadužen da se te preporuke poštuju?

Sedmoro preminulih je stražno, užas, a možemo da očekujemo još više.
Sada je najgore porodicama čiji su najmiliji na respiratorima...košmar.

Juče je broj novopotvrđenih zaraženih bio znatno niži nego prethodnih dana. Danas je taj broj drastično skočio.
Ja se nadam, verovatno uzalud ali nisam ubeđen, da je došlo do zagušenja u testiranju prethodnih dana i da je danas dospeo veći broj testova sa rezultatima zaraženih.

A što se tiče preporuka... tu je odgovornost obostrana. Na primer, u bloku 45 sam video da su igrališta oblepljena trakama... i to je bar nešto.
Zabrana je vidljiva, neko se potrudi, 9 od 10 će da se okrene i ode.
Gde je i šta radi rukovodstvo JP Ada Ciganlija? Šta su oni preduzeli da im ljudi ne navale za vikend? Očigledno da pate od otpora bilo kakvom dodatnom angažovanju...

7 umrlih, naravno strasno je za njih i njihove porodice. Laka im zemlja.
Ipak, nije to razlog za ovoliku paniku.

Da to je važan podatak koliko je testirano i dalje smo u zoni oko 25%

relja":1oyxhxrj je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722561#p722561:1oyxhxrj je napisao(la):
astrodule » 31 Mar 2020 02:09 pm[/url]":1oyxhxrj]Malo mi je nelogično izlaganje Stevanovića. Jeste najgori dan, ali ti što su umrli su se zarazili kada? Još uvek su to osobe zaražene pre uvođenja policijskog časa, zar ne?

OK, narod nije slušao preporuke o socijalnom distanciranju - a ko je zadužen da se te preporuke poštuju?

Sedmoro preminulih je stražno, užas, a možemo da očekujemo još više.
Sada je najgore porodicama čiji su najmiliji na respiratorima...košmar.

Juče je broj novopotvrđenih zaraženih bio znatno niži nego prethodnih dana. Danas je taj broj drastično skočio.
Ja se nadam, verovatno uzalud ali nisam ubeđen, da je došlo do zagušenja u testiranju prethodnih dana i da je danas dospeo veći broj testova sa rezultatima zaraženih.

A što se tiče preporuka... tu je odgovornost obostrana. Na primer, u bloku 45 sam video da su igrališta oblepljena trakama... i to je bar nešto.
Zabrana je vidljiva, neko se potrudi, 9 od 10 će da se okrene i ode.
Gde je i šta radi rukovodstvo JP Ada Ciganlija? Šta su oni preduzeli da im ljudi ne navale za vikend? Očigledno da pate od otpora bilo kakvom dodatnom angažovanju...
Ja sam uveren da bilo zagušenje u testiranju. Imali smo avione koji su dovodili naše ljude i svi su se oni testirali, a imali smo svedočenja da ljudi čekaju 5 dana na rezultate.

Da ne pričam da je (valjda) Kon rekao pre neki dan da ne mogu sve uzorke da testiraju jer nemaju kapaciteta, predsednik je pre toga rekao da kreću s amnogo više testiranja.

Sve naopako.

Ne znam postoji li mogućnost da lokalne samouprave odlucuju o skracenju slobodnog kretanja?.
Ne znam zasto ja u Pz moram da ispastam jer je Bg pun šetača i izletnika. Tamo gde je problem nek pooštre
U Pz nedugo po proglašenju vanrednog stanja vlast je zatvorila kafiće, ljudi postuju zahtev za manjim kretanjem, pazimo na distanciranje, po 1 u apoteci, prodavnici, policija upozorava na razmak... i moraćemo u jos gori karantin.
Šteta sto ne postoji kaznjavanje i za nepostovanja propisane distance i tih stvari, pa nek se grupisu ako im se placa.

Glupavi senzacionalistički naslov Blica koji me je naterao da špartam po internetu i premotavam kanale da vidim o čemu se radi...

glupost.jpg

... Da bi se posle ispostavilo da su lekari samo rekli da nemaju vremena sad da ostaju na konferenciji i da će više informacija biti dato kasnije.

Gospodo iz Blica koji pratite forum, manite se ovakvih stupidarija!

Bolje idite pitajte što su avioni danas vežbali nalet iznad centra grada ili zašto nema tople vode u log... ovaj, karantinu za pacijente sa plućnim bolestima!

Da dodam dve stvari: zbog slanja bolesnih i potencijalno životno ugroženih ljudi u štrokave i hladne prostorije, Srpska napredna stranka moraće da bude zabranjena - ako držimo do svojih antifašističkih tradicija.

Drugo: danas će oko 70 ljudi u Srbiji umreti od raka. Takvim podacima ne treba manipulisati, niti širiti strah. U vanrednim okolnostima, zabranjeno je širenje straha. To čine agenti-provokatori, i njih u ratu, tradicionalno, streljaju. A ovde se strah seje sa vrha.

Vecina ljudi postuje preporuke.
Ulice su skoro prazne.

Neshvatljivo je da kladionice jos uvek rade.

Pa naravno lakše je urlati na narod nego na nesposobnu državu i raspalo nestručno zdravstvo. Volela bih da su inače ovoliko empatični i da im čovek nije broj.

Od ovih što su umrli do sad trebalo bi znati da su uglavnom bili imunokompromitovani, neki verovatno već u terminalnom stadijumu raka ili neke druge hronične bolesti, što znači da ih je boles vrlo verovatno zatekla na lečenju. U vezi sa brojem mrtvih najveću problem su kliničke infekcije, i pitanje da li bolnice imaju dovoljno materijala za sterilizaciju. Takođe bi trebalo znati da li postoji povećana incidenca sepse zbog nestašice sanitetskog materijala. To svakako ne smeju da saopšte ali ako jeste onda lekari to među sobom dobro znaju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722585#p722585:1kas8xe2 je napisao(la):
MC_ » 31 Mar 2020 02:42 pm[/url]":1kas8xe2]Vecina ljudi postuje preporuke.
Ulice su skoro prazne.

Neshvatljivo je da kladionice jos uvek rade.

zar bata predsednika nije vlasnik WinBeta?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722571#p722571:2e6nwmiv je napisao(la):
MC_ » 31 Mar 2020 15:29[/url]":2e6nwmiv]7 umrlih, naravno strasno je za njih i njihove porodice. Laka im zemlja.
Ipak, nije to razlog za ovoliku paniku.
Sad sam čuo izveštaj, bio u nabavci pre toga. Kažu da je to zato što se narod nije pridržavao donesenih mera.

Kladionice su ionako prazne. Svi relevantni sportski događaji su otkazni, jedino ako se hoće kladiti na broj obolelih ili drugu ligu Mozanbika...

Inače mislim da je direktiva za bežaniju doktora sa konferencije stigla sa vrha.
Klasično pranje ruku od odgovornosti, šatro narod je kriv za sve.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722589#p722589:nulu01pn je napisao(la):
tragac » 31 Mar 2020 03:56 pm[/url]":nulu01pn]Od ovih što su umrli do sad trebalo bi znati da su uglavnom bili imunokompromitovani, . .
Juče je rečeno da ima 9 vrlo kritičnih slučajeva na raspiratorima. . . 7 je preminulo.

Ja vala nisam video otvorenu kladionicu pa jedno minimum nedelju dana. Doduše nisam merodavan, pošto njih refleksno ignorišem podjednako kao i reklame. Prosto ne postoje za mene. Ali ovo što primećujem svakog dana usput je uglavnom sve zatvoreno od prošlog vikenda.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722592#p722592:2yznczv1 je napisao(la):
Dart » 31 Mar 2020 03:05 pm[/url]":2yznczv1]Kladionice su ionako prazne. Svi relevantni sportski događaji su otkazni, jedino ako se hoće kladiti na broj obolelih ili drugu ligu Mozanbika...

Inače mislim da je direktiva za bežaniju doktora sa konferencije stigla sa vrha.
Klasično pranje ruku od odgovornosti, šatro narod je kriv za sve.
Rade aparati, grčki kino, kuglice....

Vesić nešto lupeta da treba oterati ljude sa Ade, Košutnjaka i slično. Ozbiljno ih je udarila ova moć u glavu da mogu da zabranjuju sve. Mene s druge strane brine i to da možda oni sve vreme kriju od nas nešto, da je možda ova situacija ozbiljnija nego što prikazuju informacije koje oni serviraju građanima. Jer jednostavno mi ne ulazi u glavu da su toliko bahati da zabranjuju izlazak i da još produžuju.

ako hoce da efektivno sprece gomilanje ljudi na avali ili Kosutnjaku (sto i ima nekog smisla jer se ne pazi na distancu) umesto da zabrane svima izlazak iz kuce, mogli su da budu malo kreativniji i reshe problem tako sto odu do PKB-a ili bilo koje shtale i lepo istovare po koju tonu "djubriva" po Kosutnjaku ili Adi.
Ovo dranje je samo gluma pred izbore i prebacivanje odgovornosti.

Vrh