Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Znači nastavljaju da nas sabijaju kao stoku u tor.

Zatvorili pijace - veće gužve u prodavnicama.
Zatvorili parkove - veće gužve na trotoarima.

Ja mislim da je ubedljivo najveći problem loša organizacija testiranja.

Najnovije je da ce svaki punoletni stanovnik Srbije dobiti po 100E kao neku vrstu odstete zbog epidemije.
Ako ima 5 miliona punoletnih, to je 500 mil. evra, u keshu.

Takodje i ovo:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se naciji u narednih 48 sati.
Izvor: B92 utorak, 31.03.2020. | 16:03

Kako je rekao ministar finansija Siniša Mali, predsednik ne prisustvuje konferenciji o ekonomskim merama podrške povodom situacije nastale zbog epidemije koronavirusa jer se ne oseća dobro, te će se obratiti u naredna dva dana.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722589#p722589:12k9ca0l je napisao(la):
tragac » Uto Mar 31, 2020 2:56 pm[/url]":12k9ca0l]Od ovih što su umrli do sad trebalo bi znati da su uglavnom bili imunokompromitovani, neki verovatno već u terminalnom stadijumu raka ili neke druge hronične bolesti, što znači da ih je boles vrlo verovatno zatekla na lečenju. U vezi sa brojem mrtvih najveću problem su kliničke infekcije, i pitanje da li bolnice imaju dovoljno materijala za sterilizaciju. Takođe bi trebalo znati da li postoji povećana incidenca sepse zbog nestašice sanitetskog materijala. To svakako ne smeju da saopšte ali ako jeste onda lekari to među sobom dobro znaju.

Da. Pitanje spese. Zbog lose higijene u nasim bolnicama umiralo se zbog bezazlenih operacija (recimo nokta na nozi).
U nasim bolnicama stedi se na spremacicama koje imaju najnize plate.

Drug javlja da mu je danas umrla baka u staračakom domu u Zemunu. I imala je sve simptome Korone ali pošto nisu stigli da je testiraju ne vodi se da je preminula od iste. Na Tviteru određeni broj ljudi tvrdi da su im preminuli proteklih dana članovi porodice ali da se ne vode da su preminuli od virusa jer nisu testirani na virus.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722608#p722608:gvb0cl28 je napisao(la):
MC_ » 31 Mar 2020 03:38 pm[/url]":gvb0cl28]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722589#p722589:gvb0cl28 je napisao(la):
tragac » Uto Mar 31, 2020 2:56 pm[/url]":gvb0cl28]Od ovih što su umrli do sad trebalo bi znati da su uglavnom bili imunokompromitovani, neki verovatno već u terminalnom stadijumu raka ili neke druge hronične bolesti, što znači da ih je boles vrlo verovatno zatekla na lečenju. U vezi sa brojem mrtvih najveću problem su kliničke infekcije, i pitanje da li bolnice imaju dovoljno materijala za sterilizaciju. Takođe bi trebalo znati da li postoji povećana incidenca sepse zbog nestašice sanitetskog materijala. To svakako ne smeju da saopšte ali ako jeste onda lekari to među sobom dobro znaju.

Da. Pitanje spese. Zbog lose higijene u nasim bolnicama umiralo se zbog bezazlenih operacija (recimo nokta na nozi).
U nasim bolnicama stedi se na spremacicama koje imaju najnize plate.
Mora se reći da je po izuzetnoj higijeni na svom odeljenju, na kojem nikad nema infekcija, poznat upravo znameniti dr Nestorović. Tera spremačice i sestre da rade kao roboti. I svaka mu čast za to.

Elem, šta ćemo sa vojničkom ćebadi koja se trese sredom a ne pere nikad... Pa, naravno, daj na Sajmište!

Navikao sam vas na ekskluzivu ali ova tema ide toliko brzo da dok sam ja završio poslovni sastanak (video vezom,#poštujempravila) i okačio, ova slika Vulinove borbe protiv virusa je već demode.
afd9c3fcb4b8553ef0b7de0db91d95a7.jpg

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Iz Batajnice sam, blizu aerodroma. Ovde vec dve nedelje lete avioni/helikopteri svaki dan, nekad samo ujutru a nekad i popodne. Dva dana pre proglasenja vanrednog stanja helikopteri su bukvalno ceo dan leteli i tad mi je bilo bas cudno jer sam navikao na neku kolicinu buke koju prave ali je to prelazilo njihov prosek. A eto ako MIG-ovi idu i do grada nesto nam porucuju. Ja odavde ni ne mogu da vidim kuda idu ali leti obicno lete ka Dunavu, preko njiva, ka Banovcima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722618#p722618:3pcygvfg je napisao(la):
busspoter » Uto Mar 31, 2020 4:22 pm[/url]":3pcygvfg]Iz Batajnice sam, blizu aerodroma. Ovde vec dve nedelje lete avioni/helikopteri svaki dan, nekad samo ujutru a nekad i popodne. Dva dana pre proglasenja vanrednog stanja helikopteri su bukvalno ceo dan leteli i tad mi je bilo bas cudno jer sam navikao na neku kolicinu buke koju prave ali je to prelazilo njihov prosek. A eto ako MIG-ovi idu i do grada nesto nam porucuju. Ja odavde ni ne mogu da vidim kuda idu ali leti obicno lete ka Dunavu, preko njiva, ka Banovcima.

Ja ne razumem poruku MIG-ova.
Oni ne mogu da se koriste protiv virusa.

Ali mogu da imaju neki "psiholoski" uticaj na narod? Mozda je to cilj, i sam Vucic je rekao da zeli da se narod plasi(kad je bio u Areni), da mora da smisli nesto gore od Sajma da bi ljude uplasio.

Po meni oni ljude teraju po kucama jer ne mogu sve da stignu da testiraju a svi znamo da je visestruko veci broj zarazenih(koji nisu potvrdjeni) od ovog broja koji se nama prikazuje. Ne znam kako cemo proci...

Najfascinantnije od svega je što svi mediji, Ministarstvo odbrane i Vojska ćute o ovome. Čak i sad kad se po internetu pojavljuju fotografije kao dokazi da su bili iznad centra grada, a ne iznad područja gde inače vrše nalete.

Ovo je tipična psihološka poruka, u to nema sumnje. Nikad, ali nikad mlaznjaci nisu leteli iznad centra grada zarad obuke osim kad bi se spremali za parade, kad bi ispraćali ili dočekivali nekoga (kao onaj prvi avion Air Srbije) ili kad bi obeležavli neki događaj.

Sasvim jasno o čemu se radi. Demonstracija sile. A nadležni ćute li ćute. Imalo se vremena da se dve nedelje svakog dana drobi po 2 sata jedno te isto, a sad se kobajagi nema vremena da se uputi jedno saopštenje i objašnjenje šta će Migovi iznad Ušća usred dana.

Hohštapleri.

KURIR SAZNAJE: Vučića stigli premor i stres, danima nije spavao zbog borbe da Srbiju odbrani od korone

Mirno spavaj nano sve je zakljucano.

Ekipa iz Blica me poslušala! :D

Beograđane oko 13 časova uplašili vojni avioni, evo o čemu je reč

Nadležni već danima ističu da je vanredno stanje zbog širenja virusa korone, zapravo, ratno stanje, a da građani u prestonici imaju u potpunosti takav osećaj "pobrinuli" su se i piloti dva vojna aviona koji su oko 13 sati "zagrmeli" iznad centra Beograda. Kako kažu u Ministarstvu odbrane, piloti su se pripremali za redovnu letačku obuku.

Dakle, redovna letačka obuka usred vanrednog stanja uznemirila je ionako zabrinute građane.

- To je tako zagrmelo kao da je počeo rat. Izašao sam na prozor I video vojne avione iznad zgrade. Zapitao sam se otkud sad vojni avioni ? Pomislio sam da se nešto ozbiljno dešava čim nadleću centar tokom vanrednog stanja – kaže Milan G., čitalac "Blica".

Ipak, u Ministarstvu odbrane tvrde da nema razloga za brigu i da se radi samo o pripremi za redovnu letačku obuku koja će se održati večeras.

- U okviru redovne letačke obuke, vazduhoplovi Vojske Srbije 31. marta 2020. godine, u vremenu od 18.30 do 22 časa, izvršiće više sletanja i poletanja s helidroma "Banjički vis" – stoji u saopštenju koje je Ministasrtvo odbrane objavilo nedugo pošto su se začule letelice iznad Beograda.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/beogr ... ec/vfmbdh4

Pitaš Ministarstvo odbrane šta će vojni lovci iznad centra grada u 13 časova, oni ti odgovore da nema frke jer će u 18.30 biti helikopteri iznad VMA.
:lol: :lol: :bash: :bash:
- Izvinte, kako da dođem do Takovske ulice?
- Sada je 17:46.
lol2.gif

A evo oglasio se i Načelnik Generalštaba. Ali ne radi aviona. :lol:
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1671381

Eeeee hohštapleri jedni... Samo se vi igrajte.

Mojsilović je naveo da pripadnici VS ne smeju biti izvor širenja straha i panike, već svojim ličnim primerom, stručnošću i sposobnošću vođenja dodeljenog ljudstva, moraju u svakom trenutku demonstrirati samopouzdanje, stabilnost i odlučnost.
Da objasni general ovo svom vrhovnom komandantu?

Ovakvim izjavama kao da govore da neko to radi (širi strah i paniku) od pripadnika VS.

Isto kao kada predsednik uzme tvit nekog bolida i optuži da svi tako mislimo.

Ja sam prvi put juče iskreno poverovao predsedniku, jer je konačno rekao nešto onako neprogramirano iz duše. Rekao je da uživa da plaši narod i da bude loš policajac U trenutku sam se preznojio, koliko mi je bilo neprijatno što konačno govori istinu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722625#p722625:1hq3rsl1 je napisao(la):
ada huja » Uto Mar 31, 2020 4:40 pm[/url]":1hq3rsl1]KURIR SAZNAJE: Vučića stigli premor i stres, danima nije spavao zbog borbe da Srbiju odbrani od korone

zrtvovao se

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722624#p722624:2cleus5v je napisao(la):
Bender Rodriguez » Uto Mar 31, 2020 4:38 pm[/url]":2cleus5v]Najfascinantnije od svega je što svi mediji, Ministarstvo odbrane i Vojska ćute o ovome. Čak i sad kad se po internetu pojavljuju fotografije kao dokazi da su bili iznad centra grada, a ne iznad područja gde inače vrše nalete.

Ovo je tipična psihološka poruka, u to nema sumnje. Nikad, ali nikad mlaznjaci nisu leteli iznad centra grada zarad obuke osim kad bi se spremali za parade, kad bi ispraćali ili dočekivali nekoga (kao onaj prvi avion Air Srbije) ili kad bi obeležavli neki događaj.

Sasvim jasno o čemu se radi. Demonstracija sile. A nadležni ćute li ćute. Imalo se vremena da se dve nedelje svakog dana drobi po 2 sata jedno te isto, a sad se kobajagi nema vremena da se uputi jedno saopštenje i objašnjenje šta će Migovi iznad Ušća usred dana.

Hohštapleri.

prema kome se demonstrira sila?

Građani iz karantina u Košutnjaku se pobunili, intervenisala Vojna policija

Građani koji su u karantinu u Košutnjaku pobunili su se jer još uvek nisu dobili rezultate testova na koronavirus.

Kako se vidi na snimku, oni su izašli iz smeštaja, nakon čega je intervenisala Vojna policija i počela da ih vraća u karantin.

"Ljudi su tapšali vojnicima. Svi znamo da su oni tu da nama pomognu, ali tražimo od njih da nam stvarno pomognu i dođu do informacija kad ćemo dobiti testove", rekao je jedan od okupljenih za N1.

Kako je rekao, bilo im je obećano da će za dva sata dobiti informaciju šta se dešava sa rezultatima testova. Oko 12.30h su ponovo izašli napolje i, po dogovoru, razgovarali sa pripadnicima Vojne policije.

"Oni su nam preneli da je njihov komandant insistirao, po drugi put, preko Batuta da nam se daju rezultati testova, te nas je obavestio da su mu tražili da nam prenese da ćemo danas oko 18 sati dobiti rezultate i da će doći infektolog da ih svakome saopšti", rekao je.

Podsetimo, građani iz karantina u Košutnjaku su još u petak testirani na koronavirus.

izvo: N1

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722691#p722691:20gv515d je napisao(la):
MC_ » 31 Mar 2020 19:32[/url]":20gv515d]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722624#p722624:20gv515d je napisao(la):
Bender Rodriguez » Uto Mar 31, 2020 4:38 pm[/url]":20gv515d]Najfascinantnije od svega je što svi mediji, Ministarstvo odbrane i Vojska ćute o ovome. Čak i sad kad se po internetu pojavljuju fotografije kao dokazi da su bili iznad centra grada, a ne iznad područja gde inače vrše nalete.

Hohštapleri.
prema kome se demonstrira sila?
Prema stanovnicima Italije, kako bi konačno ozbiljno shvatili situaciju i otišli u svoje domove da budu u samoizolaciji, umnesto što se ponašaju krajnje neodfgovorno i šetaju se gradskim ulicama.

Vrh