Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Da li si razmišljao da potražiš stručnu pomoć zbog svoje paranoje?
Insistiram da moderacija saseče u korenu Balkaninfoe i ostalu bratiju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722465#p722465:1dlhcaw2 je napisao(la):
vucko » 31 Mar 2020 09:28 am[/url]":1dlhcaw2]Da li si razmišljao da potražiš stručnu pomoć zbog svoje paranoje?

Moje paranoje? Ja sam najmanje paranoican ovde, dok bi neki zbog 15 umrlih da vakcinisu celu populaciju.

Ne slažem se, ovaj virus stvarno jeste velika pretnja i stvarno mislim da mnogo ljudi (globalno) može da umre ili da postanu teret zdravstvu (izvinjavam se što upotrebljavam ovakav termin).

Ja jesam protiv histerisanja a la Vučić, paranoisanja i šizofrenije a la Prosečan Amerikanac (aaaa svi ' će pomremo, the end is nigh, Džejn spremi bunker aaaa)... ali to ne znači da bih se usudio da potcenjujem Koronu.

Što se Amerike tiče, informišem se ponajviše od naših medija a povremeno odem na američke pa pročitam šta se dešava u detalje. Al koristim Gugl, nemam preferirane sajtove.

Uostalom, o opasnosti Korone ne pričaju samo Američki mediji i stručnjaci nego i Evropski, Ruski, Azijski... Pa evo npr par ruskih lekara je prethodnih nedelja takođe dalo svoja vrlo ozbiljna i mračna upozorenja šta može da se desi svetu ako se Korona potceni i ako se neke države ne uozbilje.

Nisu patogeni Korone atomi Polonijuma koji će da razore svaku ćeliju koja im se nađe u blizini... Ne ogleda se njena opasnost u tome. Neće da usmrti svakog koga pipne. Ali je ogroman problem jer ima tu moć da u kratkom vremenu pošalje ogroman broj ljudi u bolnice, a to vodi u katastrofu. I zdravstvenu i ekonomsku.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722462#p722462:231oaiqe je napisao(la):
Kartograf » 31 Mar 2020 10:24 am[/url]":231oaiqe]Na BB ispred Maxija nepregledan red. Oni poslednji neće do policijskog časa stići na red.
U centralnim blokovima Novog Beograda viđene i gospođe od 80-ak godina na ulici. Izazivanje panike i psihoze u narodu je čudo.

Da li ćeš odgovarati, o degeneriče iz Bloka 45, za svoja nedela? Ti, ti buđavi...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722468#p722468:2idcg57o je napisao(la):
Bender Rodriguez » 31 Mar 2020 10:31 am[/url]":2idcg57o]....

Nisu patogeni Korone atomi Uranijuma 235 koji će da razore svaku osobu koja im se nađe u blizini... Ne ogleda se njena opasnost u tome. Neće da usmrti svakog koga pipne. Ali je ogroman problem jer ima tu moć da u kratkom vremenu pošalje ogroman broj ljudi u bolnice, a to vodi u katastrofu. I zdravstvenu i ekonomsku.

I bezbednosnu katastrofu.
Šta ako, ne daj bože, na primer veći broj policajaca oboli? Ko će da se bavi tzv. "javnom bezbednošću"? Nastaće opšta anarhija, raspad sistema, ali bukvano.
I nije nemoguće da se tako nešto dogodi. Već imamo slučaj da se nekoliko vojnika zarazilo i da je zbog toga nekoliko stotina njih moralo u izolaciju - dakle "van stroja", ne mogu da rade svoj posao, naprezanje ostalih se povećava, a vojska nam je i ovako bedno mala.

Ja u tom svetlu posmatram ove najave 24časovne zabrane kretanja.
Zdravstveni sistem nam je bio katastrofa i pre ovoga, već se dešava da su neke labolatorije zatvorene, postoji rizik od urušavanja bezbednosnog aparata... sve je to realnost.
Paralela može da se (donekle) povuče sa SSSRom 1941., kada su na naplatu došle Staljinove čistke.
Kod nas su stručni ljudi pobegli u inostranstvo a zamenili su ih partijski nesposobnjakovići.
Naša Korona je sovjetska "Barbarosa"... i ovde će mali nepoznati ljudi da iznesu najveći teret i da postanu heroji, i ovde će izolacija osloboditi ljude da razmišljaju svojom glavom kao tokom opsade Lenjingrada... samo se nadam da nećemo imati Staljingrad (a miriše mi da će to da bude baš - Valjevo... nadam se da grešim).

Odlično zapažanje Relja. Ja često (čak i prečesto) gledam širu sliku svakog problema, ali ovde sam zaboravio na tu opasnost da i organi reda oslabe zbog epidemije. A to se već i dešava, u malim merama, u nekim državama.
Dobro si to primetio.

Relja, čeka nas masovno oboljevanje, i Valjevska bolnica, na jesen - i to sa starima koji više neće biti zaključani. I bez kolektivnog imuniteta. Ali, sa obavljenim izborima. To je suština svega, a ne da se policajci svi ne razbole, jer izgleda da nisu ni karabinjeri.

Pantografe, mislim da događaji u drugim državama mogu da služe samo kao tuđe iskustvo, čuvao bih se poređenja.
Različite države su u ovu krizu ušle na različite načine, u različitim trenucima, sa različitom količinom dostupnih informacija i tuđeg iskustva.
Nisu svi "startovali" u isto vreme i sa jednakih početnih pozicija. Sada su granice zatvorene i svaki sistem radi na svoj način, u skladu sa svojim raspoloživim mogućnostima i realnim slabostima, unutrašnjom organizacijom, flesibilnošću, tuđim iskustvima...

Nije neka velika mudrost reći da niko ne može da predvidi šta će biti u budućnosti. I ovaj virus ne bira po stranačkoj pripadnosti i po poziciji u državi, i "vezarenje" na kojem počiva ovaj naš srpski društveni sistem ipak nema neograničene mogućnosti u sukobu sa majkom prirodom...

Pa, može da se predvidi dosta. Zna se da vakcine neće biti još dugo. Dakle, biće taj virus među nama dovoljno da nećemo moći za sve to vreme da sedimo u izolaciji.

Sve je, zapravo, poprilično jasno...

Pa o tome ti govorim da ste dovoljni sami sebi zato vam preporucujem grupu.
Da prestanete smarat vasom mrznjom pobegose svi od vas.
Iako se ne slazem sa Zumom u vecini stavova on je na ovoj temi je pokazao kako mozes biti kritican i potpuno realan .

Vidim, vidim. Evo gledam dole spisak ljudi, gledam postove u zadnjih par strana, gledam lajkove... baš smo rasterali ljude. :? :(

Panto - :lol: :kk:

sudeci po porukama ljudi koji su na sajmu, tamo uopste nema tople vode, niti jednog tusa i po 10 muskih i zenskih toaleta i infektolog se ne pojavljuje od pocetka funkcionisanja

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722487#p722487:3ogr64vg je napisao(la):
Пантограф » 31 Mar 2020 11:23 am[/url]":3ogr64vg]Pa, može da se predvidi dosta. Zna se da vakcine neće biti još dugo. Dakle, biće taj virus među nama dovoljno da nećemo moći za sve to vreme da sedimo u izolaciji.

Sve je, zapravo, poprilično jasno...

Prvo skoči pa reci hop, čovek planira a bog se smeje... itd itd :)

Pa, dobro Relja, ako si duboko religiozan, to je za poštovanje, ali, od kasnog srednjeg veka u ovakvim prilikama ipak se ljudi oslanjaju na indukciju i, ako je moguće, dedukciju. A mi ovde imamo materijala za dedukciju.

A nevezano sa ovim, na Sajmištu, govore, pomalo stvarno liči na logor...

Nisam duboko religiozan, ovo su izreke nastale iz vekovnog ljudskog iskustva.
Mnogo je nepoznatih veličina i još nepoznatih faktora ovde da bi se reklo da je "sve jasno".

Ne znam koliko vas je čulo, ali ovi ludaci upravo digli i mlazne avione iznad Beograda... :shock: :lol: :roll:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722492#p722492:1xy24gxw je napisao(la):
mradulovic » 31 Mar 2020 11:28 am[/url]":1xy24gxw]sudeci po porukama ljudi koji su na sajmu, tamo uopste nema tople vode, niti jednog tusa i po 10 muskih i zenskih toaleta i infektolog se ne pojavljuje od pocetka funkcionisanja

Za toplu vodu i tuševe verujem, javaš je odlika našeg sistema.

A da li infektolog uopšte treba da bude prisutan na Sajmu?
Zar nije u startu rečeno da će sa ljudima tu biti lekari opšte prakse i evenualno internisti?
Ovi ljudi su smešteni na Sajam da ne bi zauzimali bolničke krevete u bolnicama gde se pacijenti zapravo leče, Sajam je samo za izolaciju ljudi koji trenutno imaju lakšu kliničku sliku? Zar nije tako?

Izgleda ne puštaju ni da se šora posle 22. I da je hladno. Ima na Novoj S. A, kaže čovek, tek čeka rezultat testa...

Da, oni su kao "laksi" slucajevi, ali valjda je logicno da postoji neki infektolog tamo, jer nije korona jedina zaraza koja moze da se prosiri izmedju vise hiljada ljudi ionako narusenog zdravlja.

Povečerje u 22, nema tople vode, kupanje najviše jednom nedeljno.... dali su Sajam nekom pajseru da "komanduje".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722497#p722497:2592ugjo je napisao(la):
Bender Rodriguez » Tue Mar 31, 2020 11:40 am[/url]":2592ugjo]Ne znam koliko vas je čulo, ali ovi ludaci upravo digli i mlazne avione iznad Beograda... :shock: :lol: :roll:
fale tenkici na ulici :laugh:
vrhovni komadant+vulin u elementu..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722500#p722500:uiemz9ew je napisao(la):
mradulovic » 31 Mar 2020 11:45 am[/url]":uiemz9ew]Da, oni su kao "laksi" slucajevi, ali valjda je logicno da postoji neki infektolog tamo, jer nije korona jedina zaraza koja moze da se prosiri izmedju vise hiljada ljudi ionako narusenog zdravlja.

A možda je potreban negde drugde (nema ih ni blizu dovoljno, pa ih raspoređuju po prioritetima)?
Pored svih velikih reči, zdravstveni sistem počinje pokazuje svoje pravo lice (onima koji su do sada imali sreće da ga ne vide).

Koliko pratim, na Sajmu su i neki koji čekaju rezultate. Nadam se da su oni posebno odvojeni (svako posebno).

I šta će zaista Migovi iznad grada (iznad auto-puta)?

Vrh