Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Ako neko sto puta napravi istu grešku, bilo šta što mu se kaže osim da je bu****, tupson i slično je eufemizam. Nekim ljudima je potrebno reći im istinu bez uvijanja i biće lakše i njima, a i drugima ako ti ljudi shvate šta su, a ne da se kriju iza eufemizama.

edit oftopik: test cenzurisanih reči
bu**** бу****
kr**** кр****
Znači od sada psujemo na ćirilici :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=883590#p883590:9pjsf104 je napisao(la):
chiko » Суб Сеп 25, 2021 11:44 pm[/url]":9pjsf104]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=883466#p883466:9pjsf104 je napisao(la):
Mikie » Sub Sep 25, 2021 2:54 pm[/url]":9pjsf104]Чико, иначе, из твоје друге везе. https://www.mayoclinic.org/diseases-con ... t-20513332
Because COVID-19 vaccine clinical trials only started in the summer of 2020, it's not yet clear if the vaccines will have long-term effects. However, vaccines rarely cause long-term effects.

Управо тврде како су клиничка испитивања почела тек 2020. године, и да се још не може тврдити ништа о дугорочној изложености, али не треба ништа да се брине јер вакцине иначе немају дугорочне ефекте. Кажу да немају никакве податке о дугорочним ефектима, па закључују негативно о ефектима. Ђе мозак ту? Је л' упоређују mRNA са класичном вакцином? Да им верујем за остало? Како?

Података већ има да је ризик од инфламаторних процеса већи од хоспитализације за ковид-19. Тај податак сам и поставио, али си пропустио да га прочиташ, или и ти верујеш да сам то добио из неког центра?
Imam savet za tebe, umesto sto gubis vreme na forumu, uputi pismo decoubici u FDA i Mayo klinici, i objasni im da nemaju pojma, vec da dodju na BB forum da vide sta pravi experti misle o tome.
Је л' читаш ти шта напишеш?

@bizon Slične smo struke i zbog takvih klijenata sam promenio tržište gde mogu da igram po svojim pravilima i gde ću manje da nalećem na будале и кретене и глупаке :)

Ovi što mrze Srbe i smatraju ga za glup loš primitivan neobrazovan itd narod me podsećaju na pesmu BS Svedok saradnik: "... ovaj grad i zemlju ja nikad nisam voleo, ovde sam živeo samo zato što sam morao... "

Ponovo nagli rast svih brojeva....dok u celoj Evropi brojevi padaju kod nas sve nezadrživo raste. Predviđam 15 000 novih slučajeva i 150 mrtvih sredinom oktobra. I potpuni zabranu putovanja u sve zemlje.
Mislim da bi bilo najbolje raspustiti Krizni štab koji odavno ne služi ničemu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884026#p884026:3ozu7suw je napisao(la):
tragac » Pon Sep 27, 2021 2:11 pm[/url]":3ozu7suw]Ponovo nagli rast svih brojeva....dok u celoj Evropi brojevi padaju kod nas sve nezadrživo raste. Predviđam 15 000 novih slučajeva i 150 mrtvih sredinom oktobra. I potpuni zabranu putovanja u sve zemlje.
Mislim da bi bilo najbolje raspustiti Krizni štab koji odavno ne služi ničemu.

Slazem se, ali sve je to irelevantno dok postoji ogromna vecina gradjana koji metafizicki simisao svog zivota nalaze u poslusnosti vlasti.

Kaze se:
"If you treat people like idiots they will become idiots.

Ne bih bas rekao. Uvek je ponedeljkom najveci broj zarazenih, tako da treba porediti sa prethodnim ponedeljkom a ne sa prethodnim danima. S obzirom da je manji broj nego prethodnih ponedeljaka vidi se da smo na izlazu iz ovog talasa, tako da bi sredinom oktobra bilo realno za ocekivati da broj bude oko 3000 do 4000 hiljade.

Upravo tako i merim i prošlog ponedeljka smo imali 6424 dok danas imamo 312 više dakle 5% rast.
Juče smo imali isto rast u odnosu na sedam dana pre pošto je po istom kriterijumu prethodilo uzastopnih šest dana opadanja.
Sa druge strane trend smrtnosti je monotono rastući.

Па било је више од 7.000 дневно током прошле недеље, зар не?

Било је али у уторак и среду.
Заиста не очекујем да може још много да расте. Тачно је да је прекинут привремени и краткотрајни пад, могуће да је неколико дана хладног времена прошле седмице довело до слабијег луфтирања. Ваљало би да госн Гоје избаци регионалне податке да видимо где је дошло до повећања, пошто се мени на основу реда у ковид амбуланти Земун, поред које сваки дан пролазим, чини да се смањује број пацијаната.

Beograd je pod kontrolom. Dosta je vakcinisanih, ali sa druge strane Donesi je postao Glovo koji sada donosi sve što poželiš a usput ti Indijac lično donosi Delta soj iz Utar Pradeša.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884044#p884044:2mqpgq0d je napisao(la):
Пантограф » Pon Sep 27, 2021 3:34 pm[/url]":2mqpgq0d]Па било је више од 7.000 дневно током прошле недеље, зар не?
Pomenuo je Tragač iznad ali da odgovorim. Pre nedelju dana je bilo 6424.

tragac":1qp44va1 je napisao(la):
Beograd je pod kontrolom. Dosta je vakcinisanih, ali sa druge strane Donesi je postao Glovo koji sada donosi sve što poželiš a usput ti Indijac lično donosi Delta soj iz Utar Pradeša.
Ja još nisam video "ne domaćeg" radnika za volt ili glovo

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884050#p884050:4rydvh1v je napisao(la):
tragac » Pon Sep 27, 2021 2:39 pm[/url]":4rydvh1v]Beograd je pod kontrolom. Dosta je vakcinisanih, ali sa druge strane Donesi je postao Glovo koji sada donosi sve što poželiš a usput ti Indijac lično donosi Delta soj iz Utar Pradeša.

S obzirom na brzinu kojom se vakcinisu tamo i da su do sada presli 850 miliona datih doza, ne bih previse brinuo zbog toga, ako takvih radnika i ima uopste :)

Ne znam stvarno kako je kod nas toliko veća incidenca nego u susednim zemljama. Ima li neko objašnjenje? I još kod svih pada samo kod nas raste i raste i raste unedogled...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884056#p884056:q9gwsp69 je napisao(la):
unedfined » 7 minutes ago[/url]":q9gwsp69]
tragac":q9gwsp69 je napisao(la):
Ja još nisam video "ne domaćeg" radnika za volt ili glovo

Sinoć sam video u Bulevaru nekog Uzbeka (po mojoj slobodnoj proceni) da vozi Glovo sanduk na bajsu.

Što se tiče broja mrtvih, on uvek "kasni" za zaraženima zato što umiru oni koji se zaraze par nedelja ranije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884064#p884064:3r6fxfgb je napisao(la):
tragac » 27 Sep 2021 02:55 pm[/url]":3r6fxfgb]Ne znam stvarno kako je kod nas toliko veća incidenca nego u susednim zemljama. Ima li neko objašnjenje? I još kod svih pada samo kod nas raste i raste i raste unedogled...
Ovo je fundamentalno netačno. U Mađarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji tek kreće novi talas. U Crnoj Gori i Bugarskoj je situacija najgora po pitanju smrtnosti. Makedonci i Albanci sa Kosova su imali vrh talasa pre nas, sa rekordnom smrtnošću. Bosna je tradicionalno katastrofalna.

Kurti car uveo policijski čas. Kod nas niko ne sme da se zameri kafedžijama. Sad Kosovo skidaju sa crvene EU liste a ostajemo samo mi koji ćemo rasti još mesec-dva jer niko neće da uvede nikakve mere.

Неће да уведе, јер ником више није до тога. Ваљда си се вакцинисао - ако јеси, не треба баш превише да бринеш.

Izbori se blize. Nema talasanja, nema uznemiravanja glasackog tela. Dolazi u obzir samo pominjanje Djilasa, nezadrzivi razvoj i odbrana Kosova parkiranim Lazarima.

Косово је почетком септембра имало пик са 28 преминулих на дан (7-дневни просек) што би одговарало бројки око 100 за остатак Србије. Што се тиче броја заражених пик су имали крајем августа а сад су у великом опадању. Као што је рекао Гоје не иду сви ови пикови у свим земљама истим темпом.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884071#p884071:2shob5si je napisao(la):
Пантограф » 27 Sep 2021 03:09 pm[/url]":2shob5si]Неће да уведе, јер ником више није до тога. Ваљда си се вакцинисао - ако јеси, не треба баш превише да бринеш.
Sad si isto kao Mujo i Fata. Korona, kao saobraćaj i njihov sex - džabe paziš ako i drugi ne paze. Sem toga i mi koji bi trebalo poslovno da putujemo u dogledno vreme ćemo biti uskraćeni za tu mogućnost ili ćemo morati da idemo nedelju dana ranije da budemo u karantinu.

Ustvari, ako filterom eliminišemo uobičajenu vikend nepravilnost, kriva zaraženih danas niti bitno opada niti baš bitno raste, pa bi sada mogla na obe strane. Međutim ovaj oblik u početku talasa sam već video. Recimo kod Engleske i nekih drugih. Prvo nagli pik, pa manje opadanje, pa opet rast ali sporiji. Doduše, oni imaju mnogo više vakcinisanih, pa teško da će i kasnije biti isto. Međutim verovatno nas sada ponovo čeka rast.

2021.09.27. Tok epidemije, Pozitivnih 1.jpg

2021.09.27. Tok epidemije, Pozitivnih 2.jpg

Rekord pada sledeće nedelje. Od druge nedelje oktobra bi trebali da imamo pad pod uslovom da se uvedu kakve takve mere kako socijalnog tako i vakcinalnog tipa. A i prokuženost već usporava brzinu rasta.

Vrh