Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Da li si ti stvarno seo i gledao ovu konferenciju sat i po vremena?

P.S.
Dobro je da su se svih 122 sastali preko video poziva. Tačno ne znam da li bi Britanija podnela još jednu Kovid bombu da se 122 ljudi sastalo uživo.
Bolje ovako. Nikad se ne zna gde vrebaju Korona snajperi. A i sunce je ovih dana baš jako, bolje je ne izlaziti iz doma uopšte.

Era samotnjaka i otuđenosti. :roll:

Nisam bio na ovoj temi barem 2 meseca i moram reći da mi je život od tada bolje.

Што се тиче Индије, зашто је она још увек на црвеној листи. Претпостављам да је у питању неповерење према званичним подацима, јер по званичним они не би требало да буду тренутно свртсавани у ризичне земље. Тренутно имају око 40К заражених дневно што би одговарало ситуацији за 200 заражених код нас, дакле тек дупло више. осим тога тренд код њих тренутно стагнира, чак и благо опада, док у већини Европских земаља расте.

https://www.washingtonpost.com/health/2 ... n-warning/

FDA adds new warning on Johnson & Johnson vaccine related to rare autoimmune disorder

this is huge for a few reasons: it’s the first time that this is being acknowledged as a side-effect of any of the Covid vaccines. The other reason it’s huge is that this is definitely related to all of them, not just J&J, which indicates there is a market-share battle going on, and Pfizer and Moderna have way more $$$ than J&J does. For reference, research the fraud settlements these companies have had to pay out for.

Udarili malo i na J&J, dosadila Astra.

Virus je opasan i nije za igru a ako ćeš da izigravaš nekog slobodno ali ne ugrožavaj nikog.

Ko koga ugrozava ako izadje napolje?

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1889957

I na kraju, da li je Švedska bila u pravu?

Najkritikovanija zemlja po pitanju epidemioloških mera, Švedska, planira da ublaži ioanko blage restrikcije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=863918#p863918:avylcxm4 je napisao(la):
Zuma » 12 Jul 2021 05:22 pm[/url]":avylcxm4]To je bio citat iz njihove rasprave i sasvim je očigledno da se odnosi na izjave zvaničnika da će se rast nekako (?) zaustaviti na 100.000 dnevno. A već je juče bio na 31.000. Treba li posebno spominjati da je tema konačna CENA raznih rešenja, a ne šta je sve teorijski moguće. Moguće je svašta, ali nije sve prihvatljivo.
Talas u Britaniji traje isuviše dugo da bi neki podaci kasnili ili nedostajali. Sada je već potpuno izvesno da je broj preminulih između 10 i 50 PUTA manji nego u prethodnim talasima u istoj zemlji, i isto toliko puta manji od sadašnjeg talasa u Rusiji. Prilikom prethodnih talasa u Britaniji je na ovoliki broj broj zaraženih umiralo dnevno po nekoliko stotina ljudi, baš kao sada u Rusiji.

Takođe eksplozija novih slučajeva u Holandiji, Španiji govori potpuno isto - nema značajno rasta smrtnosti. I kao posebna zanimljivost je visok broj novozaraženih u Izraelu i na Malti, koje su dve najvakcinisanije nacije u Evropi i okruženju. Takođe nema značajnog rasta smrtnosti.

U poslednja dva meseca, apsolutno svakim danom i sa svakom analiziranom zemljom, samo se potvrđuju isti zaključci:

- Vakcine definitivno ne nude kolektivni imunitet, i on verovatno ostaje nedostižan.
- Virus nastavlja da evoluira i da se širi.
- Smrtnost u zemljama koje su vakcinisale (sa obe doze) preko 50% stanovništva, ne pokazuje značajan rast, čak i pri veoma velikim talasima zaražavanja. CFR je ispod ili oko 0.1%.
- Evropa, Severna Amerika i bogate zemlje bliskog istoka su već omogućile svima da iskoriste mogućnost vakcinacije. Kina i zemlje koje koriste njenu tehnologiju moraju da razmisle šta dalje. Čekamo rezultate iz UAE oko efikasnosti treće doze Sinopharma. Sinovac i ostale kineske vakcine definitivno ne nude skoro nikakvu zaštitu.
- Južna Amerika, i većina Azije zbog ogromne populacije dosta kasne, ali nekako guraju, dok Afrika (po običaju) skoro da nije ni počela.

Nad Srbijom najveći znak pitanja predstavlja upravo efikasnost Sinopharm-a, jer je njime vakcinisano najviše ljudi, i to mahom najstarije populacije. Obzirom da ćemo uskoro imati veoma intenzivan novi talas, nećemo dugo čekati na odgovor.

Гоје, још једном у центар без коске. Ја бих још додао само, за нашу ситуацију, да постоји нада да је број природно имунизованих значајно већи од званичног.

вакс.jpg

оставићу ово овде вез икаквог даљег коментара

Gospode bože...

Ovo je zapravo čedo PC i SJ kulture. Otuda i takav mentalitet i zamlaćivanja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864133#p864133:gipwrnvl je napisao(la):
paradox polje » 13 Jul 2021 12:43 pm[/url]":gipwrnvl]Гоје, још једном у центар без коске. Ја бих још додао само, за нашу ситуацију, да постоји нада да је број природно имунизованих значајно већи од званичног.
...и да је пресек скупова (1):"вакцинисани" и (2):"природно имунизовани" што мањи.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864123#p864123:unyi7ezz je napisao(la):
GOJE » 13 Jul 2021 12:14 pm[/url]":unyi7ezz]
Talas u Britaniji traje isuviše dugo da bi neki podaci kasnili ili nedostajali. Sada je već potpuno izvesno da je broj preminulih između 10 i 50 PUTA manji nego u prethodnim talasima u istoj zemlji, i isto toliko puta manji od sadašnjeg talasa u Rusiji. Prilikom prethodnih talasa u Britaniji je na ovoliki broj broj zaraženih umiralo dnevno po nekoliko stotina ljudi, baš kao sada u Rusiji.

Takođe eksplozija novih slučajeva u Holandiji, Španiji govori potpuno isto - nema značajno rasta smrtnosti. I kao posebna zanimljivost je visok broj novozaraženih u Izraelu i na Malti, koje su dve najvakcinisanije nacije u Evropi i okruženju. Takođe nema značajnog rasta smrtnosti.

U poslednja dva meseca, apsolutno svakim danom i sa svakom analiziranom zemljom, samo se potvrđuju isti zaključci:

- Vakcine definitivno ne nude kolektivni imunitet, i on verovatno ostaje nedostižan.
- Virus nastavlja da evoluira i da se širi.
- Smrtnost u zemljama koje su vakcinisale (sa obe doze) preko 50% stanovništva, ne pokazuje značajan rast, čak i pri veoma velikim talasima zaražavanja. CFR je ispod ili oko 0.1%.
- Evropa, Severna Amerika i bogate zemlje bliskog istoka su već omogućile svima da iskoriste mogućnost vakcinacije. Kina i zemlje koje koriste njenu tehnologiju moraju da razmisle šta dalje. Čekamo rezultate iz UAE oko efikasnosti treće doze Sinopharma. Sinovac i ostale kineske vakcine definitivno ne nude skoro nikakvu zaštitu.
- Južna Amerika, i većina Azije zbog ogromne populacije dosta kasne, ali nekako guraju, dok Afrika (po običaju) skoro da nije ni počela.

Nad Srbijom najveći znak pitanja predstavlja upravo efikasnost Sinopharm-a, jer je njime vakcinisano najviše ljudi, i to mahom najstarije populacije. Obzirom da ćemo uskoro imati veoma intenzivan novi talas, nećemo dugo čekati na odgovor.
Prilično dobar sažetak sa kojim se uglavnom slažem sem ovog dela:

"Talas u Britaniji traje isuviše dugo da bi neki podaci kasnili ili nedostajali."

Ja nisam pokušavao da sam tumačim koliko kasne izveštaji u UK sistemu obaveštavanja državnih organa, nego sam se oslanjao na redovne zvanične izveštaje "Public Health England", pod nazivom "Investigation of SARS-CoV-2 variants of concern: variant risk assessments" koji se mogu naći ovde. Tamo se eksplicitno kaže:

"There is a high level of uncertainty in the estimates for the past 2 months due to data lag and these will be iterated."

Takođe, za Deltu upravo oni kažu da podaci za sada sugerišu POVEĆANI rizik hospitalizacije u odnosu na prethodni soj virusa (Britanski, Alfa), a ne MANJI rizik (što dakle sugeriše možda i VEĆE opterećenje medicinskog sistema za Deltu), ali da "nema dokaza" da je sam TOK BOLESTI gori onda kada se pacjenti jednom nađu u bolnici (ne u bilo kakvoj bilo gde, nego u njihovoj, kvalitetnoj bolnici). Pročitaj pažljivo ceo donji tekst. Nigde se ne kaže da su konačne posledice za Deltu manje loše, samo "da nema dokaza da su GORE". To je jedini razlog zašto sam i ja u tome oprezan. Valjda oni bolje znaju ne samo koliko im mogu kasniti izvešataji, nego i koji bi sve drugi efekti mogli biti razlog što je smrtnost od Delte u početnom delu talasa mala (možda profil pacjenata koji će se posle promeniti, itd). Dakle ja moram da pođem od toga da verovatno postoji neki razlog tolike opreznosti u ovde još uvek nedostajućem zaključku da je Delta manje opasna. Ni njihov premjer to ne tvrdi, ali zato tvrdi da je uspešna akcija vakcinisanja "razbila vezu za velikim brojem smrti", što je međutim ipak prilično nedorečena i još nesigurna tvrdnja. Inače je jasno da bi čovek morao da složi sa tobom. Prvi podaci o rastu broja zaraženih tamo gde je Delta dominantna zaista sugerišu bitno manju smrtnost, pa možda čak i nivo hospitalizacije (iako oni za nju veruju suprotno).

Najbolji privremeni zaključak koji ja iz svega toga mogu da izvučem je da je Delta verovatno zaista manje opasna (iako daleko zaraznija), ali se niko za sada ne usuđuje da predvidi ZA KOLIKO manje opasna? Jer upravo od toga zavisi ključni faktor celog ovog rebusa: Da li će povećano zaražavanje i posledična tendencija ka većem broju bolesnih poništiti efekte možda manje hospitalizacije i verovatno manje smrtnosti? A tome treba dodati JOŠ i druga dva takođe suprotstavljena faktora: prigušujuće dejstvo vakcina i podsticajno dejstvo slabljenja ili ukidanja represivnih mera. Pri tome nisam siguran koliko se možemo osloniti na to da su podaci iz vrlo rane faze rasta talasa u raznim zemljama zaista reprezentativni i da će trajno ostati isti takvi odnosi zaraženih, hospitalizovanih i umrlih. Ovo je komplikovana jednačina i teško da neko već sada zna šta će biti njen rezultat. O tome sam pričao ranije. Zbog toga savetujem svima da i dalje drže um otvorenim za sve mogućnosti kad je Delta u pitanju i ne zaključuju prebrzo. Jedino što ja vidim da je sigurno je da MI nismo ni blizu Bitanaca po stepenu vakcinisanosti, pa je sve što se tiče njihove debate oko mera ionako neprimenljivo na nas (sem čistog učenja o karakteristikama Delta soja virusa).

UK Risk assessment for delta, 2021.07.08.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862681#p862681:16vwgg91 je napisao(la):
mariks » 06 Jul 2021 03:55 pm[/url]":16vwgg91]Maske smanjuju protok vazduha i . (tacka) Nije bas toliko bitno ukoliko se sedi npr u prevozu, ideja da se nose maske zimi u prevozu je ok, ali sta cemo sa ostalim vecim mestima zaraze? Skole, vrtici, redovi u posti, bankama, na kasama u marketima, klubovima... Jednostavno je nemoguce, a kada stvorimo neki imunitet i nepotrebno toliko. Kao kad bi rekli ko se plasi "korone" i kasljanja nedelju dana neka ide kod psihologa da razuslovi svoje strahove.

Privremeni "lokdauni"(?) iliti po naski "zakljucavanja" su samo odugovlacenje problema, beskonacno privremeni :)

Evo šta ćemo: škole i vrtići - ništa.
Redovi u poštama, bankama i svim tim takvim mestima gde ima dosta ljudi narušenog zdravlja - stavite masku tih 20 minuta, ili još bolje, ako ste bolesni - sedite kući. Zbog vašeg 20 minuta izmišljenog diskomfora, možda ste preneli infekciju koja je vas malo "smlatila", ali nekom penzioneru skratila život za 2 godine.

Klubovi noćni i tome slično takođe nisu mesta gde je značajna prisutnost i zadržavanje ljudi narušenog zdravlja.

Zgusnuti gradovi, sami po sebi, nisu prirodno stanište ljudske vrste i infektivne bolesti su doživele procvat zajedno sa civilizacijom. Umesto što pojedini drve, trebalo bi da iskoriste ovu priliku da se presaberu i prestanu da izigravaju boga tako što rasejavaju svoje bacile ljudima za koje to može biti pogubno.

Zapadni čovek, kad bi bio u stanju da iskoči iz svog bolesnog egocentrizma, sada bismo se kolektivno postideli što već decenijama ne primenjujemo maske kao prevenciju širenja raznih zaraza, nego se još podsmevamo Japancima i ostalima kojima je to već postlo deo kulture. Godinu i po dana istina štipa za oči, a pojedini i dalje tripuju da su prešli igricu jer navodno nisu stavili masku i maze sami sebe ponavljanjem nekih kursadžijskih doskočica tipa kurona rajh i ostalo.

Istočnjacima je nošenje maske postalo deo kulture zato što golim okom ne mogu veči deo godine da vide plavo nebo, ali mogu vazduh.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864303#p864303:3bt3q3sl je napisao(la):
Marcus Lupus » Sre Jul 14, 2021 12:22 am[/url]":3bt3q3sl]Godinu i po dana istina štipa za oči, a pojedini i dalje tripuju da su prešli igricu jer navodno nisu stavili masku i maze sami sebe ponavljanjem nekih kursadžijskih doskočica tipa kurona rajh i ostalo.
Hohooo, drago mi je da se prate moj lik i delo. :D Kako se uvek svi uhvate za moje rukotvorine i reči... :mrgreen: Počastvovan sam. 8)

Nego, kad već toliko drviš tu ono što se ne drvi, reci ti meni, jel si ti vakcinisan?
Ja jesam.

Usput, znaš šta mene štipa za oči? Ljudi koji se foliraju da su bog zna kako u dodiru sa prirodom i svetom a godinu i po dana ne smeju da izađu na Sunce.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864303#p864303:3bt3q3sl je napisao(la):
Marcus Lupus » Sre Jul 14, 2021 12:22 am[/url]":3bt3q3sl]
Zgusnuti gradovi, sami po sebi, nisu prirodno stanište ljudske vrste i infektivne bolesti su doživele procvat zajedno sa civilizacijom. Umesto što pojedini drve, trebalo bi da iskoriste ovu priliku da se presaberu i prestanu da izigravaju boga tako što rasejavaju svoje bacile ljudima za koje to može biti pogubno.
Znaš šta još nije prirodno za čoveka? Kompjuter, struja, život u veštačkoj tvorevini, lečenje u bolnici, gotova hrana na tanjiru...
Pa ipak, ti sve to konzumiraš. Pa kako sad to? :o
Mislim da treba da budeš dosledan svojoj filozofiji i drugima za primer, i da batališ sve to i odeš za živiš kao pećinski čovek. OG style, kao naši preci nekad.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864307#p864307:3bt3q3sl je napisao(la):
solecar » Sre Jul 14, 2021 12:43 am[/url]":3bt3q3sl]Istočnjacima je nošenje maske postalo deo kulture zato što golim okom ne mogu veči deo godine da vide plavo nebo, ali mogu vazduh.
Neka, pusti ga da uživa u svojim fantazijama. Ja volim te što se prže na kulture i narode na drugom kraju sveta. :D

Imam u društvu nekoliko primera ljudi koji su nekad balavili za nekim zemljama, onda otišli da žive tamo i vratili se potpuno razočarani. Jedan otišao u Rusiju sav oduševljen da radi i živi, vratio se zgađen. Drugi otišao u Nemačku, vratio se depresivan. Sad čekamo još sestru jednog ortaka da ode u svoj voljeni Japan pa da opet gledamo isti šou. :D

Зли западни човек убија своје старе вирусима да би наследио некретнине, зато што му је само материјално битно, не мислећи да ће и он једном постати стар и немоћан, и да ће некад и њега неко убијати бацилима на јавним местима, а можда чак и у тим некретнинама.

(Вероватно се може написати и софтвер који кује овакве мисли: Генератор трулих теорија)

Moj vakcinalni status, životne navike i hobiji apsolutno nisu bitni za diskusiju.
Hvala što ste podsetili forumaše i na katastrofalni vazduh koji dišemo, još jedan razlog da se nose odgovarajuće maske.

Ali naravno, to je već pitanje vođenja računa o sopstvenom zdravlju, tako da nije tema ovde. Svako ima izbor da uništava svoje zdravlje, somatsko i psihičko, na način kako želi. Neko izabere pušenje, neko heroin, neko Miru Alečković i humor Siniše Pavića.

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

U prevodu: nisi vakcinisan ali bi opet drugima da drviš o moralu i odgovornosti. :D
A istočne ljude si video samo u filmovima i Kpop spotovima. :mrgreen:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864307#p864307:3sp8kbfg je napisao(la):
solecar » 13 Јул 2021 11:43 pm[/url]":3sp8kbfg]Istočnjacima je nošenje maske postalo deo kulture zato što golim okom ne mogu veči deo godine da vide plavo nebo, ali mogu vazduh.

Nije bas sasvim tacno, a i nije uvek razlog onaj koji prvi pada na pamet (zagadjenje).

Na primer, barem za Koreju i Japan, ovo je glavni razlog:
https://en.wikipedia.org/wiki/Asian_Dust

Maske se nose i zbog generalnog zagadjenja naravno (uglavnom Kina), ali dosta ljudi maske nosi iz raznih drugih razloga (Koreja i Japan). Odsustvo sa posla zbog bolesti je veliki problem, kao region u kome su raznorazne epidemije ceste ljudi nose maske upravo da bi sebe zastitili od raznih virusa. Drugo, smatra se dobrom kulturom da ukoliko je neko bolestan i krece se medju ljudima, da obavezno nosi masku. Verovali ili ne veliki procenat ljudi nosi maske i kao modni detalj, poznati da bi sakrili identitet, a devojke umesto sminke.

I ne, nisam video na filmu, ziveo sam u tim zemljama.

Tako je, ali ako je deo njihove kulture ne mora da bude i nase. Sem ako je neko zarazen slazem se da treba da stavi masku ali daleko smo od toga.

Evo šta ćemo: škole i vrtići - ništa.
Redovi u poštama, bankama i svim tim takvim mestima gde ima dosta ljudi narušenog zdravlja - stavite masku tih 20 minuta, ili još bolje, ako ste bolesni - sedite kući. Zbog vašeg 20 minuta izmišljenog diskomfora, možda ste preneli infekciju koja je vas malo "smlatila", ali nekom penzioneru skratila život za 2 godine.

Klubovi noćni i tome slično takođe nisu mesta gde je značajna prisutnost i zadržavanje ljudi narušenog zdravlja.

Komentar dosledan svog nika na forumu :D

Znaci pustiti glavni deo rasipnika zaraze, a u postama da stavimo masku koja nema nikakve prednosti jer svi disu jedni drugima za vrat. Fino razmisljanje.

Moj vakcinalni status, životne navike i hobiji apsolutno nisu bitni za diskusiju.

Sto rece bender ti bi da drvis drugima o odgovornosti, a sam ne zelis da budes odgovoran. Idi lepo u planinu i izoluj se narednih 30god, spasi nekog i nemoj da sejes svoje bacile okolo. Info za tebe: svaka prelezana bolest ostavlja tragove u organizmu.

Ali naravno, to je već pitanje vođenja računa o sopstvenom zdravlju, tako da nije tema ovde. Svako ima izbor da uništava svoje zdravlje, somatsko i psihičko, na način kako želi. Neko izabere pušenje, neko heroin, neko Miru Alečković i humor Siniše Pavića.

Pa eto ja vodim racuna o sopstvenom zdravlju, i ako neko hoce da pobegne od mene u planine ja necu da mu zabranim. Pusenje svakako nije narusavanje samo sopstvenog zdravlja kao ni heroin niti sve ostalo sto upada u oci javnosti. A ako si vec odabrao da zivis u svom neprirodnom stanistu onda mora malo zagadjeni vazduh, malo bacili, malo pusenje...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864349#p864349:tv5jh5cb je napisao(la):
Marcus Lupus » 14 Jul 2021 10:10[/url]":tv5jh5cb]Moj vakcinalni status, životne navike i hobiji apsolutno nisu bitni za diskusiju.
Hvala što ste podsetili forumaše i na katastrofalni vazduh koji dišemo, još jedan razlog da se nose odgovarajuće maske.

A ima i onih koji svoje zdravlje uništavaju nošenjem maski. Jedni zato što psihički ne mogu to da podnesu, a drugi zato što misle da im je to jedino što će im pomoći. Psiha je čudo. Ovde naravno izuzimam one koji iz objektivnih fizičkih razloga ne mogu da nose masku.

U Srbiji vazduh nije ni blizu katastrofalan kao u nekim delovima Kine i Dalekog Istoka.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864360#p864360:tv5jh5cb je napisao(la):
wexy » 14 Jul 2021 11:47[/url]":tv5jh5cb]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=864307#p864307:tv5jh5cb je napisao(la):
solecar » 13 Јул 2021 11:43 pm[/url]":tv5jh5cb]Istočnjacima je nošenje maske postalo deo kulture zato što golim okom ne mogu veči deo godine da vide plavo nebo, ali mogu vazduh.

Nije bas sasvim tacno, a i nije uvek razlog onaj koji prvi pada na pamet (zagadjenje).

Na primer, barem za Koreju i Japan, ovo je glavni razlog:
https://en.wikipedia.org/wiki/Asian_Dust

Maske se nose i zbog generalnog zagadjenja naravno (uglavnom Kina), ali dosta ljudi maske nosi iz raznih drugih razloga (Koreja i Japan). Odsustvo sa posla zbog bolesti je veliki problem, kao region u kome su raznorazne epidemije ceste ljudi nose maske upravo da bi sebe zastitili od raznih virusa. Drugo, smatra se dobrom kulturom da ukoliko je neko bolestan i krece se medju ljudima, da obavezno nosi masku. Verovali ili ne veliki procenat ljudi nosi maske i kao modni detalj, poznati da bi sakrili identitet, a devojke umesto sminke.

I ne, nisam video na filmu, ziveo sam u tim zemljama.
U Somaliji se dobrom kulturom smatra kanibalizam.

Drugo, to što devojka nosi masku umesto šminke je opet psihički problem, zato što je u društvu postalo nenormalno da devojka / žena pokaže prirodnu lepotu.

Nacije u kojima je posao smisao života, a odsustvo sa istog zbog bolesti sramota i izdaja, i u kojima gradovi izgledaju kao prenatrpani nehumani mravinjaci a ne kao normalna mesta za život... naravno da će da insistiraju na nošenju maski i gde treba i gde ne treba.

Usput, koja je ironija i tragikomedija da neki pričaju sve najgore o zapadnjačkom svetu i Srbiji, i da se gnušaju svega što je ljudski napredak doneo, a s druge strane se prže na nacije i gradove gde ljudi žive u kavezima, kapsulama, metroima, društvo im prave roboti i anime, ljubav i odnosi ne postoje a samotnjaštvo se glorifikuje, samo dodir ljudske osobe se masno naplaćuje, sve se kupuje sa aparata, uključujući i nošene ženske gaćice, i tako dalje i tako dalje, mislim da je svakom razumnom postalo jasno...

Šta sve neću pročitati ovde...
Život u srpskim gradovima prosečne veličine 50.000 ljudi = zapadnjačka dekadencija
Kupovina nošenih ženskih gaćica sa aparata i plaćanje za neseksualni dodir = odlika izuzetno čistih i normalnih nacija

A to je samo što se tiče onih na ostrvima i poluostrvima. Da ne ulazim tek u problematiku i bolest onih na kopnu pored, gde imaš sve iste boleštine kao i gore, ali uz potpuno odsustvo bilo kakvih prava, slobode, individualizma i ljudskosti.

"Запад је нехуман, исток је хуман."

Има у једном француском филму сцена кад неки покушавају да побегну из СССР-а и на граници један говори: "Тамо је Турска, тамо је слобода!"

Experti sa BB foruma, ne idu na odmor, ne spavaju, radi se 24/7/365.
Pored korone razumeju se i u svecku politiku.
I pritom svoje znanje nesebicno dele sa celim forumom.
Hvala vam sto postojite i sto izdvajate vreme za svoje umotvorine!

Vrh