Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862014#p862014:3l8sss8y je napisao(la):
Žika » Sub Jul 03, 2021 5:55 pm[/url]":3l8sss8y]Ja bih rekao da imaš debeo problem sa razumevanjem šta pišeš.
Eno dole boldovano pa još i uvećano.
Šta raditi ??? Šta raditi sa tobom belgijski metod ?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861969#p861969:3l8sss8y je napisao(la):
chiko » Sub Jul 03, 2021 12:01 pm[/url]":3l8sss8y]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861913#p861913:3l8sss8y je napisao(la):
mariks » Sub Jul 03, 2021 12:43 am[/url]":3l8sss8y]Ja nisam bio na odmoru dve godine niti mi je radno vreme 8 sati plus radim svaki dan (uplasio sam se virusa gladi), sad tek isao na odmor nedelju dana. Ko da kolabira kad su na odmoru i bolovanju vec godinu dana, cast izuzecima koji stvarno ginu od posla ali oni su u manjini. Dakle po tebi svi doktori, svi hirurzi, razni specijalisti, medicinsko osoblje, svi su bili kovid angazovani svakog dana mesecima minimum 8 sati dnevno? E to je budalastina. Vidis ja kad odem u bolnicu ova cita knjigu, ova gleda tv, ova prica na telefon... i cuveno pitanje "A ZASTO ste dosli kada...". Da, kanis li pobediti ne smes izgubiti. I tu sam promenio misljenje posle razgovora sa nekim lekarima gde ne da nemamo kapacitete nego nemamo znanje i organizaciju da se istovremeno borimo sa vise bolesti. Inace kao sto sam vec rekao, vakcine postoje, po recima proizvodjaca i "struke" ona ce nas spasiti pa nece biti ni smrti ni teskih slucajeva pa opet nema prepreka ni da se zivi normalno ni da se bolnice vrate u regularni rezim rada. I opet, ko ne zeli apsolutno niko mu ne brani da ne izlazi iz kuci i da nema kontakte.
A jel nosis skafander 8 sati vec 2 godine ?
A jel dajes nocna i vikend dezurstva ?
To sto ti radis 8 sati ko zna kakav posao, mozda u drzavnoj sluzbi, mozda neki kancelarijski, ne moze se nikako porediti sa stresom hirurga ili kovid doktora i sestara koji se svakodnevno bore za zivote, neke i izgube pred svojim ocima.

Opet ne odgovori sta ako bude mnogo tesko bolesnih od kovida ?
Sta raditi sa ovima koji se nisu vakcinisali, a razbole se, aufviedersehen ?
Ziko, jel postoji u nemackom jeziku rec za ironiju ?
Zar je moguce da ne shvatas, to je ironicna recenica koja izrazava misljenje nekog drugog u ovom slucaju Mariksa, koji je to i potvrdio.

Ajd polako:
Ja mislim upravo suprotno od toga, ali sam naveo tako besmislenu recenicu da bih sumirao besmislene argumente drugog forumasa.
Jel jasno ili treba jos detaljnije objasnjenje ?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862017#p862017:eede0ai4 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 03 Jul 2021 05:02 pm[/url]":eede0ai4]Pa ti se slobodno zatvori u kucu na narednih 7 meseci ali nas vala neces/ necete.
Niko se ne zalaže za zatvaranje u kuću.

Šta, ti si sad kao odjednom protiv policijskih časova? Samo da proverim dal sam dobro razumeo.

Naravno da sam protiv policijskih časova. Oduvek sam bio, i dalje sam. I ne samo protiv njih, nego sam i protiv svih širih i nediskriminativnih lokdauna. Lokdaun mora da identifikuje tačke velikog umnožavanja virusa i da se strogo fokusira upravo na njih, a ne šire od toga. Ali u tome što zabrani mora da bude oštar, i da se mere stvarno sprovode, a prekršioci kažnjavaju. A takvi lokaduni su u velikim talasima nužni. Ni to se nije izmenilo u onome što tvrdim. Nego ti ne čitaš "zidove teksta", pa mi stalno prebacuješ stvari koje su kod mene uvek daleko iznijansiranije i preciznije definisane. Bukvalno se ne sećam kad sam poslednji put imao neku kompleksniju ideju koja bi se mogla svesti na crno-beli ili da-ne opis. To u životu ne postoji.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862028#p862028:3s2ayclv je napisao(la):
Zuma » Sub Jul 03, 2021 6:33 pm[/url]":3s2ayclv]Nego ti ne čitaš "zidove teksta", pa mi stalno prebacuješ stvari koje su kod mene uvek daleko iznijansiranije i preciznije definisane. Bukvalno se ne sećam kad sam posledinji put imao neku kompleksniju ideju koja bi se mogla svesti na crno-beli ili da-ne opis. To u životu ne postoji.
Naravno da ne čitam. Čoveče, rekao sam ti već 5 puta - radio sam između ostalog i kao pisac. Pisanje jasnih, sažetih a kratkih tekstova se uči. Još od osnovne škole. Isto važi i za govor. Verujem da imaš preko 30 godina, što znači da bi trebalo da si još odavno savladao osnove konciznog i jasnog pisanja i izražavanja. I druga stvar koju sam ti rekao, odnosno citat koji sam ti preneo - ako nešto ne umeš da objasniš relativno kratko i prosto, onda ni sam ne razumeš to o čemu pričaš.

Znači ti si Zuma protiv policijskih časova. Čudno, nisi odavao takav utisak prošlog proleća kad se lupalo u šerpe zbog toga i slala poruka Predsedniku žurkicama ispred Skupštine i Predsedništva... No dobro. Verujem ti na reč. Ubeležiću izjavu za blisku budućnost.

Kon: Opet kao na samom početku

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Konkaže da su novom delta varijantom korona virusa najviše ugroženi mladi ljudi, koji mahom nisu vakcinisani.

Ali je dodao da su simptomi sada nešto blaži. Istakao je da za smrtnost i dalje ne može da se tvrdi da je manja, ali je upozorio da kada je zaražavanje veće, veći je i broj teže obolelih.

Prema njegovim rečima, dinamika svega toga postaje beznačajna kada se zna da su vakcine delotvorne i da su mere iste.

Kon je podsetio i da u Srbiji još nije dostignut kolektivni imunitet, prenosi Blic.

On je rekaoi da je u Beogradu u kategoriji starijih od 65 godina vakcinisano više od 80 odsto građana, što je prema njegovim rečima, dovoljno da ovaj soj ne donese probleme kao prethodni.

Objasnio je i da je logično da se ovim sojem najviše zaražavaju mladi kada su oni i najmanje vakcinisana starosna grupacija kod nas.

"Kada posmatrate kuda će taj virus da ide, jasno je da će ići kroz mlade. Vidi se jasno pomeranje ka mlađem uzrastu. I ono što se otkriva sada, to je opet kao na samom početku, to je da su to sada mlađi ljudi koji imaje češće kontakte", rekao je Kon.

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1885539

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862018#p862018:14lk9fkh je napisao(la):
chiko » Sub Jul 03, 2021 5:07 pm[/url]":14lk9fkh]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862014#p862014:14lk9fkh je napisao(la):
Žika » Sub Jul 03, 2021 5:55 pm[/url]":14lk9fkh]Ja bih rekao da imaš debeo problem sa razumevanjem šta pišeš.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861969#p861969:14lk9fkh je napisao(la):
chiko » Sub Jul 03, 2021 12:01 pm[/url]":14lk9fkh]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861913#p861913:14lk9fkh je napisao(la):
mariks » Sub Jul 03, 2021 12:43 am[/url]":14lk9fkh]Ja nisam bio na odmoru dve godine niti mi je radno vreme 8 sati plus radim svaki dan (uplasio sam se virusa gladi), sad tek isao na odmor nedelju dana. Ko da kolabira kad su na odmoru i bolovanju vec godinu dana, cast izuzecima koji stvarno ginu od posla ali oni su u manjini. Dakle po tebi svi doktori, svi hirurzi, razni specijalisti, medicinsko osoblje, svi su bili kovid angazovani svakog dana mesecima minimum 8 sati dnevno? E to je budalastina. Vidis ja kad odem u bolnicu ova cita knjigu, ova gleda tv, ova prica na telefon... i cuveno pitanje "A ZASTO ste dosli kada...". Da, kanis li pobediti ne smes izgubiti. I tu sam promenio misljenje posle razgovora sa nekim lekarima gde ne da nemamo kapacitete nego nemamo znanje i organizaciju da se istovremeno borimo sa vise bolesti. Inace kao sto sam vec rekao, vakcine postoje, po recima proizvodjaca i "struke" ona ce nas spasiti pa nece biti ni smrti ni teskih slucajeva pa opet nema prepreka ni da se zivi normalno ni da se bolnice vrate u regularni rezim rada. I opet, ko ne zeli apsolutno niko mu ne brani da ne izlazi iz kuci i da nema kontakte.
To sto ti radis 8 sati ko zna kakav posao, mozda u drzavnoj sluzbi, mozda neki kancelarijski, ne moze se nikako porediti sa stresom hirurga ili kovid doktora i sestara koji se svakodnevno bore za zivote, neke i izgube pred svojim ocima.

Zar je moguce da ne shvatas, to je ironicna recenica koja izrazava misljenje nekog drugog u ovom slucaju Mariksa, koji je to i potvrdio.

Ajd polako:
Ja mislim upravo suprotno od toga, ali sam naveo tako besmislenu recenicu da bih sumirao besmislene argumente drugog forumasa.

Kako da ne postoji budalaština.
Rečenica u kojoj pitaš šta raditi sa ovima koji nisu vakcinisani a razbole se pa se posle kao Cane Kurbla nadovezuješ sa aufviedersehen je glupa, nepotrebna i nikako ne može biti ironična kao što sada pokušavaš da predstaviš.
To što glumiš sa glupim upadima ostavi za druženje sa decom u parkiću.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862029#p862029:1egde6bt je napisao(la):
Bender Rodriguez » 03 Jul 2021 05:39 pm[/url]":1egde6bt]
Naravno da ne čitam. Čoveče, rekao sam ti već 5 puta - radio sam između ostalog i kao pisac. Pisanje jasnih, sažetih a kratkih tekstova se uči. Još od osnovne škole. Isto važi i za govor. Verujem da imaš preko 30 godina, što znači da bi trebalo da si još odavno savladao osnove konciznog i jasnog pisanja i izražavanja. I druga stvar koju sam ti rekao, odnosno citat koji sam ti preneo - ako nešto ne umeš da objasniš relativno kratko i prosto, onda ni sam ne razumeš to o čemu pričaš.
To je jedan od popularnih mitova koji prosto nisu tačni. Literatura i nauke nemaju iste zahteve. Tačno je samo da neki ljudi koji imaju poseban talenat za popularnu prezentaciju, a pri tome veoma dobro poznaju materiju, zaista mogu da NEKE pojave objasne bitno kraće i jasnije od drugih ljudi. Ali to, "bolje od drugih", je maksimalni domet. A čak i to ne uvek. Skraćivanje ide na račun preciznosti, a neke složene pojave je jednostavno nemoguće baš drastično uprostiti a da od njih ostane išta praktično upotrebljivo. Dobije se samo iluzija razumevanja kroz neke analogije. Ljudi toj izreci daju preveliki domet zato što se tako bolje osećaju, odnosno misle da onda manje zaostaju u raznim naukama. Ne postoji prečica u prenošenju znanja i razmevanja. To traži vreme i taj zahtev se ne može zaobići. Slažem se samo da bi se moje poruke mogle donekle skratiti bez velike štete kad bih imao taj lusuz da im posvetim još više vremena, pa kad postignem smisao, onda krenem u ulepšavanje i elegantnije izražavanje. Međutim jednostavno nemam luksuz tolikog slobodnog vremena, pa je ili to ili ništa.

Samo ti poslusaj mene i pocni da vezvas izrazavanje i izlaganje. Veruj mi, znacice ti u zivotu vise nego sto mislis.

A, sad videh ove dve recenice na kraju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862032#p862032:2idznax7 je napisao(la):
Žika » Sub Jul 03, 2021 6:48 pm[/url]":2idznax7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862018#p862018:2idznax7 je napisao(la):
chiko » Sub Jul 03, 2021 5:07 pm[/url]":2idznax7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862014#p862014:2idznax7 je napisao(la):
Žika » Sub Jul 03, 2021 5:55 pm[/url]":2idznax7]Ja bih rekao da imaš debeo problem sa razumevanjem šta pišeš.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861969#p861969:2idznax7 je napisao(la):
chiko » Sub Jul 03, 2021 12:01 pm[/url]":2idznax7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861913#p861913:2idznax7 je napisao(la):
mariks » Sub Jul 03, 2021 12:43 am[/url]":2idznax7]Ja nisam bio na odmoru dve godine niti mi je radno vreme 8 sati plus radim svaki dan (uplasio sam se virusa gladi), sad tek isao na odmor nedelju dana. Ko da kolabira kad su na odmoru i bolovanju vec godinu dana, cast izuzecima koji stvarno ginu od posla ali oni su u manjini. Dakle po tebi svi doktori, svi hirurzi, razni specijalisti, medicinsko osoblje, svi su bili kovid angazovani svakog dana mesecima minimum 8 sati dnevno? E to je budalastina. Vidis ja kad odem u bolnicu ova cita knjigu, ova gleda tv, ova prica na telefon... i cuveno pitanje "A ZASTO ste dosli kada...". Da, kanis li pobediti ne smes izgubiti. I tu sam promenio misljenje posle razgovora sa nekim lekarima gde ne da nemamo kapacitete nego nemamo znanje i organizaciju da se istovremeno borimo sa vise bolesti. Inace kao sto sam vec rekao, vakcine postoje, po recima proizvodjaca i "struke" ona ce nas spasiti pa nece biti ni smrti ni teskih slucajeva pa opet nema prepreka ni da se zivi normalno ni da se bolnice vrate u regularni rezim rada. I opet, ko ne zeli apsolutno niko mu ne brani da ne izlazi iz kuci i da nema kontakte.

Ajd polako:

Kako da ne postoji budalaština.
Rečenica u kojoj pitaš šta raditi sa ovima koji nisu vakcinisani a razbole se pa se posle kao Cane Kurbla nadovezuješ sa aufviedersehen je glupa, nepotrebna i nikako ne može biti ironična kao što sada pokušavaš da predstaviš.
To što glumiš sa glupim upadima ostavi za druženje sa decom u parkiću.
Ziko, ajd bolje gledaj nemacke komedije.
Originalni post koji komentarises nije bio namenjen tebi, jbg ne vredi.

Chiko, budi samo normalan, odmeri izjave.
I nešto smisleno.
Danke

Delta, here I come

Na sve strane gužva i veliki broj ljudi bez maski.

Žika":1kn3u2q3 je napisao(la):
Delta, here I come

Сва истраживања су показала да је број заражених на отвореном занемарљив у односу на број заражених. На овој слици не видим да су људи сабијени, да дишу једни другима за врат, или још горе лицем у лице, тако да не видим никакву потребу да носе маску, нити да не уживају у лепом дану.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862016#p862016:2nsh1t2o je napisao(la):
Zuma » Суб Јул 03, 2021 5:59 pm[/url]":2nsh1t2o]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862007#p862007:2nsh1t2o je napisao(la):
paradox polje » 03 Jul 2021 04:29 pm[/url]":2nsh1t2o]
Што се тиче застоја у интересовању и то на још увек ниском нивоу процента вакцинисаних, ту се сад тешко може битно поправити ситуација. Остаје још једино постепена природна имунизација те популације, а сви знамо да ће то однети још живота. Некаквим неразумским затварањем овај процес, сада када се више не можемо надати у још масовнију вакцинацију, само ће развући овај период природне имунизације.
Procenat vakcinisanih se još može bitno popraviti, ali ne na način na koji je do sada to rađeno. Potrebna je radikalna promena pristupa, tj ono što sam u današnjoj poruci opisao. Sem toga, pomiriti se time da se ništa ne može uraditi i da je prirodna imunizacija (tj bolest) jedina još moguća, bi bilo isuviše skupo. Dva prošla spojena talasa su trajala čak 7 meseci (novembar-maj)! Složiti se sa JOŠ 7 meseci maltene slobodnog širenja bitno zaraznije varjante virusa je ipak previše. Ko će sve umreti za to vreme i kako će privreda podneti toliki broj zaraženih? Ne smemo da sada prosto dignemo ruke od svega.
Само да будем прецизнији, не мислим да треба правити стратегију природне имунизације, већ чисто износим мишљење да је једини начин да корона трајно спласне да се значајна већина људи имунизије, што путем вакцине што путем природне имунизације тј разбољевањем као што наводиш. Не треба се помирити са тим да не можеш ништа учинити, већ се до краја борити да се што више људи имунизује на безболнији начин. Али не треба ни очајавати ако солидан део популације ипак одлучи да се не вакцинишу, то је њихово право. Не мислим да постоји таква атмосфера да се може наметнути обавезна вакцинација, нити мислим да ће то било која држава радити. За то су способне само Северна Кореја и сличне државе. Евентуално се може за поједине категорије, тј за нека стратешка радна места захтевати обавезна вакцинација.
Ако је за утеху, у неком од претходних постова си навео Конову изјаву да се значајна већина најстаријих суграђана вакцинисала. То је најугроженија категорија, и ако се употребљене вакцине покажу ефикасним, то ће значајно смањити стопу смртности а и хоспитализације, па остаје нада да ћемо наредне таласе ипак лакше пребродити.

Ako budete razmišljali emocijama a ne glavom, nećemo dobro proći. Cela ova priča je sasvim nepotrebna jer su činjenice jasne. Postoje dva pristupa reagovanju na ovu epidemiju.

1.) Bez nekih razumnih mera suzbijanja širenja virusa on neće stati dok se ne razbole svi. Ako je smrtnost u Srbiji recimo 1,5% to znači 100.000 mrtvih i možda još toliko sa trajnim posledicama bolesti pošto nije realno da svi ili umru ili posle ponovo budu sasvim zdravi i sasvim isti kakvi su bili. Kod onih koji su bili na samoj granici da umru, sigurno će ostati neke posledice, smanjeni kvalitet života ili čak nesposobnost za posao koji su ranije obavljali. Ko će sve takve ceo život izdržavati i sa kojim parama? Dakle to su dve ozbiljne loše posledice ovog pristupa.

2.) Međutim sa razumnim i dobro fokusiranim merama suzbijanja širenja virusa prosto se čeka da se skoro svi vakcinišu, pa se broj mrtvih i hendikepiranih drastično smanjuje. Postići veliki procenat vakcinisanih nije toliki problem koliki sada izgleda, jer će protivnici vakcinisanja uz pomoć sve zarazijih sojeva virusa vrlo uskoro ili biti imuni zbog preležane bolesti, ili umreti, ili na očiglednim primerima svojih sugrađana shvatiti da je ipak bolje vakcinisati se. Sahrane najbližih - ili tužno lično iskustvo iz bolnice - vremenom počinju da deluju vrlo depresivno i na najtvrdoglavije. U međuvremenu treće doze starih vakcina ili nove vakcine mogu da drže pod kontrolom broj bolesnih, pa će potrebna strogost mera suzbijanja vrlo uskoro postati mala, a brzo posle toga mere više neće biti ni potrebne.

Kad se to isto desi i u svetu, a desiće se brzo posle vakcinisanja bogatih zemalja, jer ovako mnogo više moćnih i bogatih ljudi gubi pare nego što ima onih koji zarađuju, i mnogo više potencijalne zarade nestaje nego što se zbog epidemije stvara, onda se više neće pojavljivati ni novi sojevi virusa, pa će cela priča biti završena isto kao i mnoge bolesti koje su sada zbog vakcina ili samo istorija, ili su zbog prirodne evolucije virusa postale relativno bezazlene.

Veoma je jednostavno shvatiti šta je bolje od ove dve mogućnosti. Pa čemu onda ovo beskonačno i jalovo natezanje, kome se uostalom tačno zna kako će se završiti, a jedino ne koliko će mrtvih i hendikepiranih da plati tuđu tvrdoglavost, neznanje i iracionalnost. To je 27.000 sahrana samo do kraja maja. Pa dokle više?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862084#p862084:3jojjv4s je napisao(la):
paradox polje » Today, 00:07[/url]":3jojjv4s]
Žika":3jojjv4s je napisao(la):
Delta, here I come

Сва истраживања су показала да је број заражених на отвореном занемарљив у односу на број заражених. На овој слици не видим да су људи сабијени, да дишу једни другима за врат, или још горе лицем у лице, тако да не видим никакву потребу да носе маску, нити да не уживају у лепом дану.

Ne vredi, neki ljudi ne kapiraju i dalje. Pa da se virus zaista toliko lako širi na otvorenom svi bismo bili zaraženi u startu pre nego što su mere stupile na snagu.

Zar je toliko teško shvatiti?! Na žalost, to samo potvrđuje moju tezu da je dobar deo ljudi jednostavno glup i da ne može da shvati ništa više od 2 prosto-proširene rečenice.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862084#p862084:8yoet3wc je napisao(la):
paradox polje » Sub Jul 03, 2021 11:07 pm[/url]":8yoet3wc]
Žika":8yoet3wc je napisao(la):
Delta, here I come

A kad istraživanja pokazuju ti što kažeš zašto je zabranjen rad bašti, okupljanja na otvorenom i sve ostale aktivnosti. Ne vidim zašto bi i utakmice bile zabranjene.
Zašto je bila obaveza nošenja maski na otvorenom, na ulicama.
Ti pouzdano znaš kako je izgledao njihov prvi kontakt i kako razgovaraju uz glasnu muziku. Isto tako pouzdano znaš kako izgleda u drugim restoranima?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862111#p862111:362z0aj6 je napisao(la):
astrodule » Ned Jul 04, 2021 9:32 am[/url]":362z0aj6]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=862084#p862084:362z0aj6 je napisao(la):
paradox polje » Today, 00:07[/url]":362z0aj6]
Žika":362z0aj6 je napisao(la):
Delta, here I come

Ne vredi, neki ljudi ne kapiraju i dalje. Pa da se virus zaista toliko lako širi na otvorenom svi bismo bili zaraženi u startu pre nego što su mere stupile na snagu.

Zar je toliko teško shvatiti?! Na žalost, to samo potvrđuje moju tezu da je dobar deo ljudi jednostavno glup i da ne može da shvati ništa više od 2 prosto-proširene rečenice.

I ti si bio glup pa si se zarazio .
Po svim kriterijumima i svemu što je svuda pisano nisi bio u stanju da ukapiraš par prostih rečenica i jednostavno da se držiš njih.
Ja bi rekao baš glup.

Glup bih bio da sam radio to što sam radio, a da sam gojazan ili da imam dijabetes ili neku drugu bolest.

Sa obzirom da sam zdrav, procenio sam da mi je bolje da živim normalno, da radim ono što volim, sa ljudima koje volim, umesto da se zatvorim u kuću i izbegavam svaki kontakt.

Kada sam se zarazio (tj, kada sam čuo da je osoba koja me je zarazila ispoljila prve simptome), izolovao sam se na dve nedelje.

Vidiš glupo je što i dalje nastavljaš sa debilnim stavom da sam gojazan ili da imam dijabetes ili neku drugu bolest.
Lično poznajem ženu koja ima dijabetes, jedan bubreg ostranjen drugi daleko od idealnog, imala infarkt, gojazna da gore ne može, često bolesna itd itd a najbolje prebolela koronu. Svi su se molili da samo ona u ovom ludilu ne dobije koronu i na kraju je imala koronu.
Kad ju je dobila bili su je otpisali a ona je najlakše prebolela. Niti je prišla bolnici. Dok su ostali ukućani dušu ispustili, što mlad što stari.

Opet ono što je opet glupo je to ja sam zdrav. Korona se ne završava sa tim što si je preležao, korona nastavlja dalje da pravi haos po organizmu i ostavlja posledice po celom organizmu.

Kako kod koga. Svi mi pravimo neke izbore svaki dan od trenutka buđenja i živimo sa tim izborima.
Ja se trudim da što manje utičem negativno na druge i da im se što manje mešam u život svojim izborima.

Ono što imam informacije upravo sportisti teže prolaze sa koronom i imaju posledice.

astrodule probaj da nađeš glupo ili pametno objašnjenje zašto se u celom svetu u jeku epidemije zabranjuje između ostalog i rad bašti, kafića na otvorenom, zabranjuju se okupljanja .... čak je bila i obaveza maski na otvorenom ?

Zar nije onda malo licemerno što su svi ovde pljuvali onu decu kad su organizovali žurke na otvorenom ? Navijače itd , itd.

Loše su ti informacije. Nisam čuo ni za jednom poznatog sportistu da ima posledice, a mnogi su preležali. Pratim sportom iznadprosečno. Jedino znam za Odžoa, ali nisam ispratio da li je bila obdukcija i šta je pravi razlog njegove smrti. Iz svog bliskog okruženja niko ko se bavi rekreativno sportom, a uz to je i zdrav (normalna kilaža) nije imao nikakve posledice, a znam i dosta ljudi koji su bili ili na kiseoniku, ili su imali teže slučajeve (upale pluća). Oni su naravno ili gojazni, ili se loše hrane ili loše žive.

Iskreno, ne razumem šta pitaš u svom drugom pasusu, pa se neću ni previše truditi da proniknem u tvoja pitanja. Glup sam, šta da ti radim.

Britanija ukida sve mjere, odbacuje i maske: ‘Bit ćemo najotvoreniji u Europi i s koronom živjeti kao s gripom‘

...Vlada Velike Britanije trenutno razmatra hoće li 19. srpnja ukinuti sve preostale epidemiološke mjere. Ministar zdravstva Sajid Javid rekao je da bi volio ublažiti mjere.

- Popuštanje koje je planirano za 19. srpnja za sada nije upitno i moramo iskreno reći ljudima da covid ne možemo eliminirati - napisao je Javid u novinskom članku koji je objavljen u nedjelju, 4. srpnja.

- Također, moramo jasno reći da će broj slučajeva porasti. Znam da će mnogi biti oprezni oko popuštanja mjera. To je razumljivo. Međutim, nijedan datum koji odaberemo neće biti bez rizika pa moramo problemu pristupiti uravnoteženo i široko. Morat ćemo prihvatiti postojanje covida-19 i pronaći načine da s njime nosimo, kao što to činimo s gripom - dodao je Javid.

Javid je rekao da su uvedene epidemiološke mjere dovele do šokantnog porasta nasilja u obitelji i negativno utjecale na mentalno zdravlje brojnih pojedinaca. Najavio je da će od 19. srpnja Britanija biti 'najotvorenija država u Europi'.

The link: https://www.jutarnji.hr/vijesti/svi...opi-i-s-koronom-zivjeti-kao-s-gripom-15085548

Bravo, Džavide!

Bundesbaba neverue, Elf puko 2:0.

Pa jeste, ali oni imaju narod koji je primio 86% prve doze vakcine, i 64% obe doze, i bio u konstatnom lokdaunu ko zna koliko, pa im se sada može. Pošteno su zaradili i bili disciplinovani, i sada uživaju u tome što su zaradili. Nagrade ne padaju sa neba. Da primimo i mi toliko procenata vakcina, pa onda i mi možemo da se otvaramo koliko hoćemo. Da je bilo po vašem oni nikada ne bi stigli do ove tačke. Tako da je malo čudno aplaudirati im zato što su radeći sve suprotno od onoga što ste vi ovde zagovarali, na kraju pokazali da su ONI bili u pravu, i da su zato sad trajno slobodni, a ne vi.

Vakcinacija UK, 2021.07.04.jpg

Vrh