[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=720696#p720696:2yk603ns je napisao(la):
Zuma » 26 Мар 2020 04:40[/url]":2yk603ns]Ja bih malo olabavio sa ovim pravedničkim gnevom o lošim uslovima i krivicama, o tobožnjem "sajmištu" i drugim sada nebitnim stvarima. Ja sam bio prvi koji je kritikovao sve što ne valja kad god je trebalo. Ali ovo je zaista vandredna situacija. Ima vremena da se priča ko je za šta kriv kad sve prođe. Za sada ne vidim velike greške vlasti u bitnim stvarima. Izuzimajući sam početak, sada rade uglavnom kako treba. A meni lično je svejedno da li se oko mene ljušti malter, a sve okolo otpada, ako je alternativa da li ću negde kod kuće i daleko od pomoći početi da se gušim i da zevam kao riba na suvom. Ako su mi tokom eventualne bolesti pri ruci lekari, a okolo nema previše bakterija i virusa, ako imam šta da čitam i bar nešto da mi prođe vreme, sve je super što se mene tiče. Mnogo je bolje to nego da lično, zbog sopstvene i privremene udobnosti, likvidiram porodicu ili nekog koga volim. Zbog toga ovakve slike baš i ne služe nečemu korisnom.
Тако је. Посебно ми се смучи када чујем такве критике из уста оних који већ годинама нису платили ни динара пореза у Србији, а једино на њу су се могли ослонити у овој ситуацији. "Зевање као риба на сувом" је управо оно што су придошлице могле да очекују у земљама из којих се враћају, а овде им ни топли оброци, какав-такав смештај и здравствена нега нису довољни. Кад би само знали у каквим условима су живеле избеглице из БиХ, Хрватске и КиМ, не би се жалили.
Истини за вољу, нису придошлице те из чијих уста се понајвише чују критике; у томе предњаче дежурни србомрсци, и "опозиционари", који су заправо заговорници исте политике коју позиција води у пракси, али су из неких парадоксалних разлога "против режима".
Не бих се сложио да нема великих пропуста. Оклевање власти на почетку, које је било пропраћено несувислим коментарима, представљало је озбиљан пропуст, а стичем утисак да надлежни нису сасвим сигурни како ће уопште користити болнички објекат (то није карантински објекат) који се припрема у Хали 1 (новог) Сајмишта.
Ипак, све у свему, Србија се с овом пошасти носи далеко боље него добар део земаља у Европи, укљућујући и неке водеће чланице бирократско-паразитске уније. Погледајте шта се дешава у Италији, Шпанији, Британији.. У Лондону је, ван најелитнијих квартова, данас скоро немогуће купити свеже воће и поврће. А маске, средства за дезинфекцију и слично је практично немогуће наћи широм Европе и Северне Америке. Ја сам се јуче, без већих потешкоћа, снабдвео свим потрепштинама, укључујући и маске.