Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Ovi likovi kojima nista nije jasno, i stalno se iscudjavaju objavama o Covidu, nek promene izvore informisanja.

B92, Bljuc, Kurir i ostalo smece ne sluze da pruze informaciju i obrazuju citaoce, vec bas naprotiv da ih zaglupe, ne bi li kliknuli na svaku budalastinu koju objave.
Jer to im donisi pare, a ne obrazovani citaoci.

Evo, recimo nek podju odavde da se obrazuju, pitki tekstovi, na srpskom:
https://ljudilazi.blogspot.com/

Benderu, baš si mi post'o drag srcu, ne mogu da lažem, posebno jer smo sličnih godina, a postovi baš baš bumerski... al' ne može da se porekne da zvučiš sve češće kao neki loš PragerU video, brate moj. Oni su u fazonu "Hitler je mislio da je rasizam naučno osnovan... znači sva nauka je loša". Ono što jeste tačno je da je nauka stalno u fluksu i nestalna, posebno u ovom ludilu koje se dešava u stvarnom vremenu. Onda dođu priučeni novinari koji pokušaju nešto da prenesu i to ispadne pet puta gore. Lepo ljudi okačiše šta smatraju da su relevantna mesta za informisanje, na čemu im se zahvaljujem. Pa čak i Wikipedija je bolji izvor nego većina novinskih članaka... Svaki model je aproksimacija prirode, i jedino u šta možemo da se uzdamo je da će ta aproksimacija biti sve bolja. Kao što i dužina obale može biti merena do beskonačne tačnosti, tako i u nauci moramo negde da znamo gde da stanemo, i šta je prihvatljiva, a šta neprihvatljiva greška. Mislim da će to nezrelo, a opet bumersko, kukanje "juče jedno danas drugo, ne može to tako" uvek biti samo misdirekcija u ovoj temi.
U hijerarhiji znanja, imaš primarno, sekundardno i tercijarno iskustvo. Ovo preko novina je otprilike neki omega nivo iskustva, bottom feederi. Naravno, naš lokalni problem je koliko je izgleda teško oduzeti nekome licencu i titulu kad potpuno zastrani, to je baš neki tabu, pa eto imamo Nestorovića koji ne zaklapa.

PragerU? Gde njih iskopa? Sta je sledeće? Poređenje sa Stivenom Crowderom?

Pazi, to što ti, Zuma, nex i još neki svo vreme pokušavate da niotkuda u priču uvedete Demokrate, Republikance, Prager Uni, fašiste, levicu, desnicu... vipe govori o vama nego o nama koje pokupavate da diskreditujete.

Vi ste očigledno preopterećeni time, čim ne možete da ne potegnete takve insinuacije i nebulozne veze svaki put kad nemate šta pametnije da kazete.

Vama je očigledno uzalud pričati, jer eno kad sam par postova ranije rekao da neću da me opet neko zatvara jer ne zna ništa drugo da uradi, nex je počeo meni da drobi o "klabingu" i Vesiću. Ko je pominjao klabing? Alo, zasvrbe me za klabing. Hoću bre da se vratim životu i da posle 20h nemam osećaj da sam u Pripjatu.

Dalje onda dođe Zuma, koji na moje pitanje "dobro, i šta kažu grafici? Jel ima neki zaključak ili se opet igramo zanimljive statistike..." Počne da priča neke nebuloze o demokratama i republikancima. I opet ne da odgovor na pitanje. Kakve bre demokrate? Kakvi bre republikanci? Bole me bre uvo za Amere. Nisam te to pitao čoveče.

Sada se pojavljuješ ti i uvlacis u priču Pragera. Ko je pominjao Pragera? Ko je pominjao političke struje?

Sad mi je jasno da ste vi okoreli levicari koji druge optužujete da su fašisti i simpatizeri republikanaca da biste zapravo prikrili svoje političke boje i pristrasnosti. Nex je zoomer koji veruje u sve što mu serviraju liberalni mediji. Ti si liberal koji iz Srbije brine muke Amerike i njene politike. A Zuma je u nekom svom svetu, nekoj mešavini statistike i političke filozofije. Od kojih već godinu dana nije u stanju da vidi šumu iza drveta.

I opet ste toliko toga ispisali, a da ništa konkretno niste rekli.

I opet se vratismo na ono "može da bude a i ne mora". Pametnom dosta.

P.S.
Svi vaši argumenti su za mene do daljnjeg ništavni. Dokle god mašete svojim političkim bojama i četkama. I dokle god vam se svaki rezon svodi na "pomrećemo!" i "može sa bude a i ne mora". Pišite šta hoćete, argumenti su vam ništavni.

Kon izjavio da se računa da ćemo imati 1.5 miliona vakcinisanih a bilo bi super da imamo 3 miliona što znači da ne računaju da vakcinišu ni 50% stanovnika.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=826100#p826100:117g2kz4 je napisao(la):
Bender Rodriguez » Sre Feb 24, 2021 7:23 pm[/url]":117g2kz4]PragerU? Gde njih iskopa? Sta je sledece? Poredjenje sa Stivenom Crowderom?

Pazi, to sto ti, Zuma, nex i jos poneko svo vreme pokusavate da niotkuda u pricu uvedete Demokrate, Republikance, Prager Uni, fasiste, levicu, desnicu... vise govori o vama nego o nama koje pokusavate da diskreditujete.

Vi ste ocigledno preoptereceni time, cim ne mozete da ne potegnete takve insinuacije i nebulozne veze svaki put kad nemate sta pametnije da kazete.

Vama je ocigledno uzalud pricati, jer eno kad sam par postova ranije rekao da necu da me opet neko zatvara jer ne zna nista drugo da uradi, nex je poceo meni da drobi o "klabingu". Ko je pominjao klabing? Alo, zasvrbe me za klabing. Hocu bre da se vratim zivotu i da posle 20h nemam osecaj da sam u Pripjatu.

Dalje onda dodje Zuma, koji na moje pitanje "dobro, i sta kazu grafici? Jel ima neki zakljucak ili se opet igramo zanimljive statistike..." Pocne da prica neke nebuloze o demokratama i republikancima. I opet ne da odgovor na pitanje. Kakve bre demokrate? Kakvi bre republikanci? Bole me bre uvo za Amere.

Sada se pojavljujes ti i uvlacis u pricu Pragera. Ko je pominjao Pragera? Ko je pominjao politicke struje?

Sad mi je jasno da ste okoreli levicari koji druge optuzujete da su fasisti i simpatizeri republikanaca da biste zapravo prikrili svoje politicke boje i pristrasnosti.

I opet ste toliko toga ispisali, a da nista konkretno niste rekli.

I opet se vratismo na ono "moze da bude a i ne mora". Pametnom dosta.

P.S.
I svi vasi argumenti su za mene do daljnjeg nistavni. Dokle god masete svojim politickim bojama i cetkama. I dokle god vam se svaki rezon svodi na "pomrecemo!" i "moze sa bude a i ne mora". Pisite sta hocete, argumenti su vam nistavni.

Ako zakačiš koronu "možeš da umreš a i ne mora"

Sasvim konkretno i bez velike nauke

Pametnome dosta...

Upravo tako.

Ja za razliku od vas plačljivaca nemam problem da se suočim sa time i priznam to.

Ajmo dalje, daj i sa tobom da izvrtim ciklus ping-pong debata o irelevantnim stvarima pa da možeš i ti da se pridružiš klubu pritajenih levičara.
Da se pokažu sve karte i skinu sve maske.

Oni koji jasno razmišljaju o temi i razumeju kontekst nisu plačljivci nego su to upravo oni drugi koji ne mogu da se suoče sa realnošću, već mute vodu i iz jasnog beže u nejasno i od racionalnog prave iracionalno

To je zaključak onog ko razmišlja po principu "može da bude a i ne mora"...

Neke treba samo pustiti da pričaju i pišu i ništa neće reći ali će svašta napisati...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=826113#p826113:26lpsma0 je napisao(la):
bgvozd » Sre Feb 24, 2021 6:44 pm[/url]":26lpsma0]Oni koji jasno razmišljaju o temi i razumeju kontekst nisu plačljivci nego su to upravo oni drugi koji ne mogu da se suoče sa realnošću, već mute vodu i iz jasnog beže u nejasno i od racionalnog prave iracionalno

...i ako sta vole da rade, to je da sebe isticu kao zrtve od ovih ili onih.

Ja Benderu rec nisam rekao na temu levog/desnog u skorasnjoj prepisci, vec skrecem paznju na to sta se desi kada se ovde kace linkovi sa laznim vestima ili tendenciozno sklopljenim narativom.
I onda je on kao zbunjen zbog necega, i kao nauka nema pojma, ne daju nam da se vidimo s prijateljima, a ni 'leba posle 20h...Juce procenti bili ovakvi a danas onakvi...I 2% smrtnosti je kao nista narocito (WTF). Drama queen i denial sve u jednom pakovanju

Ili kada u stilu "evo ovi su u pravu" linkuje tekst koji vodi ka naucnom radu u kom se nekoliko puta pominje MOZDA i MOGLO BI :lol: Sto je i ocekivano jer se radi o naucnoj studiji na kojoj se i dalje radi. A kao smeta mu "može da bude a i ne mora" ... sou

Jednostavno, probere sta mu se danas dopadne i c/p na forum. I posle kuka sto ga prozivaju zli levicari :laugh:

Mada je to sv. godinu bolje od onoga sto pojedini rade, a to je da samo klepe paste sa neke fejs grupe ili tvitera bez imalo mozga i pobegnu iz diskusije, bitno je da se uklapa u danasnju teoriju zavere, ona juce vise ne vazi.

Mora se priznati da ova tema napreduje, u odnosu na ono sto se ovde citalo pre pola godine sad je prilicno bolje, ali i dalje nije dobro :)
Ima i dalje soft teorija zavere itd, ali bar nema hard core gluposti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=826130#p826130:23xhehn0 je napisao(la):
tragac » Sre Feb 24, 2021 8:11 pm[/url]":23xhehn0]Upravo sam dobio poziv za subotu popodne. U ponedeljak sam izbacio Astru iz opticaja i ostao mi je samo Pfizer i Moderna.
Čuo sam da Pfizer stiže sutra.

Dal si 60+ ili 30-40 ako nije tajna?

Na početku, valjda 13.01.
Zar nisu rekli da to nema veze?
Samo da ne dobijem ono što nisam tražio, jer je poziv za dom zdravlja ne za sajam ili belecpocentar. Mada ne znam konkretno ni kako se vrši trijaža.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=826143#p826143:1wrh702t je napisao(la):
tragac » Sre Feb 24, 2021 8:48 pm[/url]":1wrh702t]Na početku, valjda 13.01.
Zar nisu rekli da to nema veze?
Samo da ne dobijem ono što nisam tražio, jer je poziv za dom zdravlja ne za sajam ili belecpocentar. Mada ne znam konkretno ni kako se vrši trijaža.

Ja ako se ne varam poziv za sajam dobijaju ljudi koji zive u starom gradu/banovom brdu i okolini a belexpo centar novo beogradjani.
Tako da je logicno da si dobio za svoj lokalni dom zdravlja jer nisu ti blizu ove lokacije

Политика: Словеначки лекар се заразио после обе дозе вакцине

Словеначки доктор, запослен у Клиничком центру у Марибору, поново се заразио коронавирусом након што је претходно био вакцинисан са две дозе вакцине, потврдили су у другој највећој словеначкој болници.

Лекар се недавно вратио из Африке па се претпоставља да се можда инфицирао заразнијим јужноафричким сојем вируса, што још није доказано, преноси Танјуг.

Kad prizvođač vakcine kaže da je njena efiksnost recimo 95% onda se verovato treba potsetiti neobične činjenice da od broja 95 do broja 100 fali čak pet brojeva.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=826152#p826152:bqm6ydnn je napisao(la):
tragac » 24 Feb 2021 08:21 pm[/url]":bqm6ydnn]Znači samo je geografski kriterijum?
Mislim da se dobija se centar najbliži mestu stanovanja ako nisi eksplicitno naveo gde bi želeo vakcinu da primiš.

Upravo sam video na tviteru da je neko dete '98 godište dobilo poziv za Fajzera. E svašta :) Ja štiklirao prvi dan, pa ništa još... Doduše menjao prijavu par puta, još će da ispadne ona priča o zahtevima koji se svaki put tretiraju kao sveži tačna.
A PragerU poređenje se desilo jer su mi oni prvi primer za poturanje tako intelektualno nepoštenih argumenata. Ništa lično :*

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=826153#p826153:1q4vuvv0 je napisao(la):
Express » 24 Feb 2021 08:26 pm[/url]":1q4vuvv0]Политика: Словеначки лекар се заразио после обе дозе вакцине

Словеначки доктор, запослен у Клиничком центру у Марибору, поново се заразио коронавирусом након што је претходно био вакцинисан са две дозе вакцине, потврдили су у другој највећој словеначкој болници.

Лекар се недавно вратио из Африке па се претпоставља да се можда инфицирао заразнијим јужноафричким сојем вируса, што још није доказано, преноси Танјуг.
Ne vidim ništa senzacionalno u ovoj vesti, nijedna vakcina ne pruža stopostotnu zaštitu od virusa. Uvek postoji šansa da se i vakcinisana osoba zarazi, ali je verovatnoća drastično manja nego kod nevakcinisanih osoba.

Ne pise nista, KADA je primio drugu dozu.
Jedna od osnovnih informacija je da se pun imunitet dobija 2-3 nedelje NAKON druge doze.

Meni je ovde vece iznenadjenje da i Politika objavljuje click-bait tekstove, do sada su bili uglavnom OK.

Benderu, kad ja u ovakvoj temi pominjem politiku, Amerikance, desne i leve stranke, to ne radim da bih ikoga ubeđivao u moje ili bilo čije političke stavove. Smisao te priče je da se ljudima omogući da ubuduće sami prepoznaju teorije zavera ukazivanjem na jedini zajednički element koji sve one imaju. Pošto je to na duže staze JEDINI način. Seti se tobožnje "globalne zavere tajnog udruženja naučnika koji su izmislili klimatske promene", pa onda "jeste da se klima menja, ali mi naftaši nismo krivi (nego krave?)". Ili tema o zagađenju. Ili tobožnja "podla zavera proizvođača električnih automobila i vetrenjača" koji eto zagađuju više nego nevini naftaši, ali neće da kažu. Ili šta smo sve od početka ovde čuli o epidemiji korone. Tom nizu bukvalno nema kraja, pri čemu su sada već i ljudi počeli da umiru zbog poplave lažnih vesti.

Rešenje je da se uz osnovnu proveru činjenica i logike, razmisli i ko bi imao koristi ako neka slična vest ima širu distribuciju, pa će ubrzo postati očigledan i njen originalni izvor i svrha. Kad bi se odgovaralo na svaku novu teoriju tog tipa, svi diskusioni forumi bi postali zagušeni sa offtopic pričama koje ustvari veze sa mozgom nemaju, iako na prvi pogled deluju privlačno, pošto ih dobro plaćene grupe proizvode kao na tekućoj traci. Jedini efikasan način za borbu sa njima je demaskiranje njihovog stvarnog izvora i svrhe. A izvor je novac, politika i interes, pre svega Američki, mada ne samo njihov, a ne ono što se u njima prividno tvrdi. Kad se na to skrene pažnja, daleko je lakše prepoznati ih.

Vrh