Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
već je pitao Vučko, da li bi vam isti rezon bio za građane RS(BiH)? Ali iskreno odgovorite.

4k vakcina od milion je zanemarljivo u odnosu da to da se ljudi i dalje ustezaju od Sinopharma, postojao je period kad je mogao da se vakciniše svako bez poziva, verovatno će stići još toliko uskoro, itd... Praktično ne menja situaciju.
Smatram da je veći dobitak nego trošak.

Vlada je imala sreće da joj se isplati izostaak iz onih evropsih deklaracija osude tretmana Ujgura u Kini, mislim da je bila i nka kontra deklaracija o borbi protiv terorizma koji smo jedini potpisali, itd...
Ništa nije besplatno.

Žika":2mvzpbpe je napisao(la):
Da li je moguće ???

https://rs.n1info.com/vesti/smenjena-na ... -na-posao/

Smenjena načelnica „Narodnog fronta“, dolazila kovid pozitivna na posao

Načelnica porodilišta "Narodni front" Snežana Rakić smenjena je i privremeno udaljena s posla, pišu beogradski mediji, a tu informaciju potvrdio je i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek na konferenciji za novinare nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima bolnica u Srbiji.

Protiv Snežane Rakić pokrenut je postupak pošto je imala koronu, a dolazila na posao i time ugrozila zdravlje kolega, pacijenata i beba, objavile su Novosti.

Doktorka Rakić je putovala u inostranstvo i po povratku u Srbiju nije imala ni negativan PCR test, niti je provela deset dana u samoizolaciji. Ona je odmah po povratku u zemlju otišla na posao, a posle nekoliko dana se ispostavilo da ima koronu.

„Naš osnovni cilj je da vodimo brigu o pacijentima, pomenuta doktorka je došla na posao sa pozitivnim rezultatom testa i sada je na upravi da pokrene disciplinski postupak i odluči šta dalje“, kazao je Đerlek.

Dodaje da „u zdravstvu nema politike“.

„Nema pozicije, opozicije, za sve važe isti uslovi. I kada smo uradili nešto dobro, i kada radimo loše i urušavamo zdravlje pacijenata“, kazao je Đerlek.
Moguće je...pisao sam već nekoliko puta šta se sve dešavalo u ovoj bolnici...

Od momenta u početku kada je osoblju bilo zabranjeno da nose maske jer jelte plaši žene...do momenta kada je 90% tog istog osoblja radilo pozitivno...do najskorijeg da se osoblje koje je pozitivno automatski posle dve nedelje vraća na posao bez ponovnog testa...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mel":33ps4dao je napisao(la):
već je pitao Vučko, da li bi vam isti rezon bio za građane RS(BiH)? Ali iskreno odgovorite.

4k vakcina od milion je zanemarljivo u odnosu da to da se ljudi i dalje ustezaju od Sinopharma, postojao je period kad je mogao da se vakciniše svako bez poziva, verovatno će stići još toliko uskoro, itd... Praktično ne menja situaciju.
Smatram da je veći dobitak nego trošak.

Vlada je imala sreće da joj se isplati izostaak iz onih evropsih deklaracija osude tretmana Ujgura u Kini, mislim da je bila i nka kontra deklaracija o borbi protiv terorizma koji smo jedini potpisali, itd...
Ništa nije besplatno.
Evo ja ću da ti odgovorim...iskreno...

Apsolutno to treba da važi i za građane RS jer žive u suverenoj i nezavisnoj stranoj zemlji...meninje stvarno dosta tog populizma da šaljemo Makedoniji, Albaniji i ostalim vakcine a da građani koji 40godina rade i plaćaju porez u zemlji i koji su teški dijabetičari ...čekaju poziv i ljube vrata ambulanti i sajma.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=820057#p820057:3taim0tl je napisao(la):
Bulbulderac17 » Sre Feb 03, 2021 6:19 pm[/url]":3taim0tl]
Žika":3taim0tl je napisao(la):
Da li je moguće ???

https://rs.n1info.com/vesti/smenjena-na ... -na-posao/

Smenjena načelnica „Narodnog fronta“, dolazila kovid pozitivna na posao

Načelnica porodilišta "Narodni front" Snežana Rakić smenjena je i privremeno udaljena s posla, pišu beogradski mediji, a tu informaciju potvrdio je i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek na konferenciji za novinare nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima bolnica u Srbiji.

Protiv Snežane Rakić pokrenut je postupak pošto je imala koronu, a dolazila na posao i time ugrozila zdravlje kolega, pacijenata i beba, objavile su Novosti.

Doktorka Rakić je putovala u inostranstvo i po povratku u Srbiju nije imala ni negativan PCR test, niti je provela deset dana u samoizolaciji. Ona je odmah po povratku u zemlju otišla na posao, a posle nekoliko dana se ispostavilo da ima koronu.

„Naš osnovni cilj je da vodimo brigu o pacijentima, pomenuta doktorka je došla na posao sa pozitivnim rezultatom testa i sada je na upravi da pokrene disciplinski postupak i odluči šta dalje“, kazao je Đerlek.

Dodaje da „u zdravstvu nema politike“.

„Nema pozicije, opozicije, za sve važe isti uslovi. I kada smo uradili nešto dobro, i kada radimo loše i urušavamo zdravlje pacijenata“, kazao je Đerlek.
Moguće je...pisao sam već nekoliko puta šta se sve dešavalo u ovoj bolnici...

Od momenta u početku kada je osoblju bilo zabranjeno da nose maske jer jelte plaši žene...do momenta kada je 90% tog istog osoblja radilo pozitivno...do najskorijeg da se osoblje koje je pozitivno automatski posle dve nedelje vraća na posao bez ponovnog testa...

Ako je to njena organizaciji posla onda bolje da kopa kanale na otvorenom.
To je ispod svih kriterijuma.

Licmerje tzv civilizovanpg zapada postaje jako ocito u svetlu covid krize.
Ruska valcina poslednjih dana u zapadnoj stampi dozivljava ovacije. Jos pre nekoliko nedelja pisalo se o netransparannosti ruske (i kineske) nauke, ili kako je jedan hol. profesor rekao "Navikli smo na zapadne farmaceutske proizvode i verujemo im"

Medjutim, sada je jasno da je zapad pao na ispitu. Prvo tehnoloski, a onda i ljudski, moralno.
Ne pomaze ni to sto su se Z. Mitrovic i njegova familija valcinisali Fajzerom.

"Russia in talks with German company to produce its Covid vaccine"
https://www.yahoo.com/news/russia-talks ... 33538.html

"What Russia's Sputnik V vaccine means for the UK "
https://www.telegraph.co.uk/politics/20 ... -means-uk/

"AstraZeneca exec says Sputnik V efficacy data welcome, need data on dose mixing"
"Angela Merkel says 'every vaccine is welcome' after Sputnik V results"

Trrba mi objasnjenje nekog ko je upucen, otkud privatne laboratorije sada rade samo test na antitela a ne i na trenutnu zarazenos?
Pricala sam sa radnicom i objasnjava mi da su igm pokazatelji da sam npr koronu prelezala pre vise od 15 dana a igg da sam prelezala sad?!
Ja kazem da smo radili pre 2 mes brzi test i svo vreme je igm da li si trenutno infektivan, ona tvrdi drugacije.

Da li postoji neka naredba drzave da privatno se rade samo provere za antitela da li si prelezao jer su izričiti da rade samo to i da nemaju nikakav test na trenutnu infekciju?! Isto tvrde i za Elsa test

Da, nesto se cudno desava sad izgleda jer sam na 2mesta proveravala. Ne znam zasto bi drzava branila taj test, razumem ja da bi bilo bolje da svi idu preko Doma Zdravlja ali oni koji nece u dom zdr idu privatno i ne testiraju se uopste, ne traze uzrok ( pogresno) ali me ovaj podatak za privatne laboratorije iznenadio

809E4792-9E17-4761-A10D-58CFA9C0827E.jpeg

Drago mi je da su se mnogi pobunili zbog ovoga. Još se ja mislim kako to da Niš i Vranje imaju najveći procenat vakcinisanih u Srbiji i razmišljam da je to jer su imali u nekoliko navrata ozbiljne haose tokom korone gde su ljudi umirali u velikom broju. Biće da nije zbog toga. Nadam se da će da nestane ova treća opcija koja je protivustavna i da će tražiti dokumenta prilikom vakcinacije. Istina je da se vlast na početku prepala da zbog ludaka koje su stalno slali na tv tokom pandemije procenat onih koji žele da se vakcinišu biti mali ali malo su se zeznuli.

vakcinaciju doživljavate kao neku ličnu materijalnu pomoć od koje direktne koristi ima samo onaj koji je primi, odatle vam i zgražavanje na strance koji su se vakcinisali u Srbiji. Ako borave u Srbiji po bilo kom osnovu, privremeno, stalno... postoji smisao u tome da dobiju vakcinu.

Ali većina nema prebivalište, evo u tekstu Blica pišu makedonci koji busom za Lidl u Vranju dolaze na vakcinaciju:

"Kada kupe srpski telefonski broj, onda apliciraju. Prema svedočenju iz Skoplja čeka se najviše tri nedelje. Makedonci odabiraju Bujanovac, Niš i Vranje, kao mesta gde će se vakcinisati. Vranje je najatraktivnije.

- Od kako se tamo otvorio Lidl ima organizovanih turističkih tura. Autobusi koji voze do Lidla. Tako je najlakše - kaže naš sagovornik."

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/maked ... -u/b4qv2pb

Ovde pise za 3. opciju "bez boravka", sto znaci da npr svako ko udje u Srbiju moze da se vakcinise, cak i turisti.
Naravno da je to nelegalno, dok god ima drzavljana Srbije i stranaca sa statusom boravka koji zele da se vakcinisu, a jos uvek cekaju.

za sve na svetu postoje zloupotrebe, pa i za ovo. Mogu da se složim da jeste upitno bez boravišne dozvole...
ali eto, usputna korist, malo shopping, malo povećaju broj korisnika naših operatera...

Pošto smo mi supervizori iznad lekara i farmaceuta jer smo stručnjaci sa Ekonomije za Statistiku i njenu oblast Demografiju, dozvolite da vam kao najkompetentniji stručnjaci za trendove kretanja broja populacije i njenog zdravlja damo finalnu ocenu dosadašnjeg rezultata rada lekara i farmaceuta...

Malopre sam procitao u politici da makedonci koji se vakcinisu kod nas imaju dvojno drzavljanstvo, a drugi su stranci koji rade u okolini Vranja a imaju nase zdravstveno osiguranje. Kazu ko ne spada u ove kategorije nema pravo na vakcinu

После јако дугог времена читам ову тему. И све чекам оне ставове:

- Рекреира се, убити, затворити
- Ако га је полиција измлатила, што је ван куће за време полицијског часа
- Буаааа.... аааааа.... човек без маске!!!

Шалу на страну, ја сам у Белорусији. Пита мене свештеник о мом односу ка молитви, а ја му одговорим, да нема шта да се молим Господу, само да захвалим што сам овде где сам. То вам дође као бити у Швајцарској за време Другог светског рата. Чак и Холандија, коју сам својевремено хвалио да се не иживљава полицијским часом ушла је у зону белосветске епидемије психозе, у односу на коју су све телесне болести ситница.

Vakcinisala se i Jelena Milić iz CEAS-a Sputnikom V koja je 1965 godište. Crkni sirotinjo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=820205#p820205:3srolrg7 je napisao(la):
Bebop and Rocksteady » Čet Feb 04, 2021 11:27 am[/url]":3srolrg7]

Drago mi je da su se mnogi pobunili zbog ovoga. Još se ja mislim kako to da Niš i Vranje imaju najveći procenat vakcinisanih u Srbiji i razmišljam da je to jer su imali u nekoliko navrata ozbiljne haose tokom korone gde su ljudi umirali u velikom broju. Biće da nije zbog toga. Nadam se da će da nestane ova treća opcija koja je protivustavna i da će tražiti dokumenta prilikom vakcinacije. Istina je da se vlast na početku prepala da zbog ludaka koje su stalno slali na tv tokom pandemije procenat onih koji žele da se vakcinišu biti mali ali malo su se zeznuli.
file.php
Pre bih rekao da je ova treća opcija za strane državljane koji su u postupku regulisanja boravka u R. Srbiji. Npr. strani radnici uđu bez vize D u R. Srbiju (na turističku vizu) zatim dobiju radnu dozvolu iz NSZ i onda sa ostalom dokumentacijom odu u MUP da podnesu zahtevu za odobrenje privremenog boravka na osnovu zaposlenja.

Ne znam, moguće mada poznavajući njih sumnjam da je to bio cilj. Da ne dužim, ne doživljavam vakcinu nikako kao neku materijalnu korist nego kao zdravstvenu zaštitu koju država treba da pruži građanima i strancima koji se duže zadržavaju na njenoj teritoriji. Vakcina turizam daje veoma lošu i neozbiljnu sliku, lažnu statistiku i opet diskriminiše naše građane koji moraju duže da čekaju. Slažem se da nekoliko hiljada nije veliki broj, samo da se ne nastavi pa da dolaze u većem broju. Ali istina, postojala je mogućnost da bilo ko dođe, stane u red i dobije vakcinu pa ne krivim Vedranu Rudan ili bilo koga ko je u tom periodu vakcinisan. Hteli su da snime navalu na vakcine, redove i slično i to više ne može.

Brnabićka je sinoć rekla da dobijamo vakcinu četvrtog proizvođača. Ja sumnjam na Sinovac i nadam se da nije tačno. Kažu da je Vučić molio Kineze da nam daju još 300 000 Sinopharma jer „to za njih nije veliki broj, a nama znači mnogo”. Problem je što Kinezi sada vakcinišu svoje građane masovno ovom vakcinom. Sinovac je 50,4 % efikasan i slična je Sinopharmu, samo što je Sinopharm mnogo bolja vakcina.

EXO-CD24 supstancom lečeno 30 pacijenata čije je stanje bilo umereno do teško i svi su se oporavili, a 29 njih u roku od tri do pet dana.
Novim lekom brzo izlečeno 29 od 30 obolelih od korone

Prva faza ispitivanja novog leka za koronavirus uspešno je završena u Medicinskom centru Ihilov u Tel Avivu i kako se pokazalo taj medikament je doprineo brzom oporavku više pacijenata obolelih od kovida -19, javljaju izraelski mediji.
Bolnica je saopštila da je to "ogroman napredak" jer je EXO-CD24 supstancom lečeno 30 pacijenata čije je stanje bilo umereno do teško i svi su se oporavili, a 29 njih u roku od tri do pet dana.

https://www.cityam.com/israeli-hospital ... -recovery/

Izraelska bolnica kaže da je možda pronašla lijek Covid-19 jer se svi liječeni pacijenti potpuno oporavljaju
Michiel Willems

Brojni teško bolesni pacijenti s Covid-19 potpuno su se oporavili u roku od pet dana nakon što su liječeni relativno nepoznatim lijekom za rak, prema današnjim višestrukim izvještajima u Izraelu.

Istraživači u bolnici Ichilov u Tel Avivu rekli su izraelskoj mreži KAN News da je od 30 teško bolesnih Covid-pacijenata koji su liječeni lijekom, 29 pokazalo značajno poboljšanje u roku od dva dana i svi su pušteni u roku od tri do pet dana.

Jedan pacijent se na kraju oporavio, ali to je potrajalo "nekoliko dana" duže, prema riječima voditelja bolnice Covid-19, profesora Nadira Arbera.

Bolnica Ichilov odlučila je primijeniti lijek za 30 umjereno do ozbiljno bolesnih pacijenata s Covid-19, što je dovelo do stope uspješnosti od 96% u zadanom probnom periodu od pet dana, objasnio je Arber, koji je dio integrirane prevencije raka u bolnici. Centar.

EXO-CD24 je relativno jeftin i mora se davati jednom dnevno tokom pet dana. Bori se protiv oluje citokina, potencijalno smrtonosne imunološke pretjerane reakcije kao posljedice infekcije koronavirusom, za koju se vjeruje da je odgovorna za mnoge smrtne slučajeve povezane s Covidom.

Vrh