Hvala svima, dobro ne morate, neprijatno mi sad
Inače eto ljudi se i unutar porodica razlikuju po stavovima o kovidu, moji stavovi su često ovde bili drugačiji od većine ali recimo moji roditelji bi imali slične stavove većini ovde, dakle ništa ne mora da znači. Ja lično sam ovde bio protiv vakcine, ali kada su roditelji za babu odlučili da daju saglasnost da je vakcinišu, ja se nisam mešao. Posebno što je pre 4 godine isto uhvatio jak grip, bila na samrti, nije htela da jede i prestala ljude da prepoznaje, ali sam je onda nekim supama spasao jer sam video da samo to prima da jede. Posle je došla i neka patronažna sestra i baba se izvukla doduše sporo mesecima pošto je bila stara. Međutim oslabljenih mišića od dugog ležanja se jednom kad je ustala i oporavila se, pala, povredila nogu, ovi kad su videli kolko ima godina samo joj stavili gips, a nisu morali, atrofirala joj noga, skratila se, teško mogla hoda, otac je stavio u dom gde je bila par godina... gde mislim da je bilo više životarenje nego život pa sam se pitao dal sam pogrešio što sam je onomad spasio, i kada je sad došlo do pitanja vakcine pod tim utiskom ovaj put nisam bio pametan da se mešam. Doduše imao sam sreću da ne moram ja da donosim odluku i preuzimam odgovornost, nego je to morao otac kao njen sin. Tako da ne znam šta da kažem sad o vakcini, dal su joj dali, nisu joj dali, ako jesu dal je to imalo veze, dal je bila na testu pozitivna, negativna... A nemaš koga ni da pitaš, stigao telegram iz kovid bolnice, u potpisu samo "dežurna ekipa", tako da ne verujem da bi mogao naći i saznati i kako je umrla, dal kašalj, pluća, tromb, infarkt ili šta, sa ili bez mučenja... Eto, poštovao sam i te zabrane posete Domovima zadnjih skoro godinu, ali ispada da se ništa time nije sprečilo sem što sam mogao više vremena provesti s njom i učiniti joj život malo lepšim. Ne znam, prihvatio sam da je tako moralo biti, iako ne znam kako je njoj bilo zadnjih dana života u Kovid bolnici u Batajnici, da li su bili humani prema njoj ili nisu, mogu se samo nadam da jesu. Imala je dosta, u 97oj, danas smo sve spremili sutra za sahranu.