Onda za početak probaj da zamisliš da nije svako ko je protiv političke korektnosti i socijalne pravde automatski ''desničar'' koji, citiram - ''grafitima šara grobove, u grupi tuče pojedince, i krije se iza zaštite životinja''.
Za tvoju informaciju, ja te Levijatance što pominješ smatram mentalno obolelima. Isto važi i za ove što šaraju grobove.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808350#p808350:3uc9yya0 je napisao(la):
puzzle » Uto Dec 29, 2020 4:58 pm[/url]":3uc9yya0]
Mada, s druge strane, ništa me ne nervira više nego kad obične sredovečne bele muškarčine kenjkaju kako im je teško, bez imalo saosećanja da je nekom teže, i da neko isto plaća porez i dobija još manje nego ti. Jbg empatija teška, posebno kad misliš da nemaš nikakve privilegije a imaš ih najviše.
Ajmo redom, kratko ali jasno:
Beli muškarci kukaju da im je teško zato što su u zadnjih 10 godina postali dežurni krivci za sve loše u svetu.
Na osnovu čega ti misliš da neko ko se žali na nešto, ne zna za empatiju i ne zna da ''uvek može biti i gore''? Znaš šta ti radiš sad ovde? Isto što je i Zuma radio pre jedno mesec-dva, kad nije znao šta pametno da kaže. Pa je pokušao da iskonstruiše priču da time što ja znam da milioni ljudi širom sveta pate svakog dana od gladi, a ja ne radim ništa da im pomognem, ja zapravo govorim i smatram da oni treba da pocrkaju.
Nadam se da ne moram da objašnjavam koliko je to jadno, podmuklo i kukavičko ponašanje, nešto što sam navikao da vidim i čujem u SkupSlini, ali ne na jednom ovakvom forumu i ne od jednog takvog člana. I šta ti znači to ''uvek može gore''? Pa da, uvek može gore. Istina. Ali jel to znači da ako se osoba A napatila u životu, treba sad i osobe B i C da prođu kroz isto to da bi znale da je život težak? Misliš da osobe B i C, ako nisu prošle isto što i A, ne znaju za muku? Epa znaju. Znaju vrlo dobro. Pogotovu ako su rođeni na Balkanu.
Što se empatije tiče, imam ja empatije, čak i previše. To nisu moje reči nego reči ljudi koji me znaju. Znam, sad ćete brže bolje da napišete ''pa da, verovatno neke siledžije iz Stroja...'' Jeste, e baš oni. Kako god vi kažete.
Elem, imam ja empatije, ali onda kad vidim da neko stvarno ne može sebi da pomogne. Ne kada može, a ne želi. Nego kad zaista ne može. E tu se moji stavovi i razmišljanja razlikuju od modernih levičara. Samo što, vidiš, ja za razliku od modernih levičara jasno i glasno kažem šta mislim, šta bih uradio, a šta nikad ne bih uradio. Dok je kod njih sve to zamuljeno i upakovano u slatke obladne koje zapravo kriju boleštinu i tiraniju.
A Srbi su umerena ka tvrdoj desnici poslednjih 30 godina.
Srbi su umorni od svega. A ponajviše od toga da im neko sa strane govori kako ništa ne valjaju i kako su bedna, zatucana bez razloga besna masa. Što nakon više vekova služenja kao branik Evropi od okupatorskih hordi, vojna ispostava Rusiji i lutka na naduvavanje osmanlijskim bitangama, treba opet da se odriču svojih sloboda i govora da bi se dodvorili nekome na drugom kraju kontinenta. I ne, ovo ne znači da sam protiv ulaska u EU. Samo da mi je muka od šenutih pomahnitalih zapadnjačkih neoliberala i levičara. Koji bukvalno kopaju sebi grob. Pa gnjave mene da i ja radim isto.