Ovakvo drastično uprošćavanje najviše šteti baš očajnički potrebnoj borbi protiv tendencija masovne kontrole stanovništva i opšte DESNIČARSKE (a ne levičarske) tendencije ka obesmišljavanju demokratije i obespravljivanju uticaja naroda. Pošto je onda veoma lako pronaći kontra argument. Zašto bi posledice fiks ideja jedne grupe ljudi (da je zaštita od bolesti, tj vakcinacija, "ugrožavanje slobode") plaćali oni koji nisu za njih krivi? Društvena solidarnost mora da funkcioniše u oba smera. Ako jedni ignorišu potrebe drugih, onda ni ovi drugi nisu u obavezi da vode računa o potrebama prvih. Pa neka posledice ignorisanja medicine snose oni koji to rade, a ne svi. Međutim onda pobornici totalitarne kontrole naroda upravo tu nedoslednost koriste da dezavuišu ne samo tu kotraverzu o vakcinama, nego i politički stav te grupe da se treba boriti protiv sve agresivnijih pokušaja kontrole, što jeste sasvim tačno i veoma potrebno. Nivo političke štete u borbi za odbranu demokratije koji takva vrsta slepila proizvodi je ogromna.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808170#p808170:1qa6epxm je napisao(la):Пантограф » 29 Dec 2020 09:32 am[/url]":1qa6epxm]Све док се савременим квазилевичарским сотонама дозвољава оно што би се замерало Франку или Светој инквизицији, биће могуће и нове пандемије панике, лажи и зла.
Ne, nisam čuo za tu vest i ne znam kakvu bi razliku činilo i da sam čuo. Korona je tu sada, što znači da je neke odluke potrebno doneti SADA, a ne za tri godine kad budemo sigurni u sve što se nje tiče. Pošto je to tako, onda odluke donosimo da osnovu onoga što SADA izgleda najverovatnije, sa punom svešću da se to uvek može ispostaviti kao netačno. Tačno je tako i trebalo raditi, pa ne vidim zašto je ta vest relevantna.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808248#p808248:1rd5smqq je napisao(la):Bender Rodriguez » 29 Dec 2020 01:41 pm[/url]":1rd5smqq]Ej bre čoveče, jel si svestan ti da je jutros odjeknula vest širom sveta da se ispostavilo da se Kurona ipak ne prenosi dodirom površina?
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1787700
Što znači da je cela planeta već 9 meseci rob jednog biološkog i medicinskog fenomena o kome nauka i medicina očigledno i dalje znaju jako malo. Opasan jeste. Razoran jeste. Ali nije ni blizu onoga kakvim je predstavljan.
I u takvoj jednoj situaciji, gde niko ne zna dovoljno o tome, niti kako i zašto vakcina radi (ili ne radi, tek ćemo da vidimo), jedan državni aparat, šatro demokratske zemlje, odlučuje da žigoše i de fakto kažnjava svakog ko odbija da primi vakcinu...
Ako tebi to nije znak za jedan poveći alarm i dugo razmišljanje, onda ne znam šta je.
Al bitno da si ti opet izbacio svoj zid teksta i dovatio se desnice kao najvećeg i jedinog svetskog problema u 2020. :kafa:
Evo, jedva čekam 299. januar pa da onaj dobroćudni čika Bajden i teta Kamila preuzmu kormilo Amerike. Da se ova ''užasna desnica'' zameni ''prosperitetnom levicom''. Pa da vidim šta će onda da se priča i piše.
Ko do sad nije shvatio da su upravo levičari, liberali, politički korektori i socijalni pravednici najveća pošast modernog doba, i veći tiranini nego najgori diktatori u istoriji (samo zapakovani u slatkorečive oblande), taj ima ogroman kognitivni problem. No dobro, ni prvi ni poslednji put da čovečanstvo mora da se opeče 20 puta na istu ringlu i napravi opekotine III stepena da bi shvatilo da nešto ne valja. Živi bili pa videli. :kafa:
Postoje razne vrste normalnosti, u skladu sa situacijom. Ako govorimo o toj normalnosti o kojoj ti pričaš, onda i ja mogu da kažem da sam normalno živeo od početka. Koristim zaštitu kad je verovatnoća zaraze veća, a ne koristim kad nije. Isto kao što ljudi ne smatraju da su postli nenormalni ako se ne oblače isto zimi i leti. Nikakve "panike" nema i sve je potpuno normalno. "Panika", "paničari", "dizanje panike" su izmišljene derogativne kvalifikacije onih koji se drže teorija zavera čija je osnova da je korona "bezopasna" ili bar bitno manje opasna nego što ceo svet zbog tužnog iskustva 2 miliona mrtvih kaže da jeste. To bi kao trebalo da pokaže kako je normalno ponašanje za jednu svetsku pandemiju na neki način neobično i pogrešno, tj "panično". Nema nikakve panike. Postoji realnost i ponašanje u skladu sa njom, a ne u skladu sa fantazijama budalastih zavereničkih teorija.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808280#p808280:fpwdl7od je napisao(la):Bender Rodriguez » 29 Dec 2020 02:26 pm[/url]":fpwdl7od]Zuma, samo tebi i drugim paničarima treba vakcina da se vratite normalnom životu. Ja sam se svom vratio još letos.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=808248#p808248:1cug8kck je napisao(la):Bender Rodriguez » Uto Dec 29, 2020 2:41 pm[/url]":1cug8kck]
Ko do sad nije shvatio da su upravo levičari, liberali, politički korektori i socijalni pravednici najveća pošast modernog doba, i veći tiranini nego najgori diktatori u istoriji (samo zapakovani u slatkorečive oblande), taj ima ogroman kognitivni problem. No dobro, ni prvi ni poslednji put da čovečanstvo mora da se opeče 20 puta na istu ringlu i napravi opekotine III stepena da bi shvatilo da nešto ne valja. Živi bili pa videli. :kafa: