Prvo, ja nisam kukao zbog ugostitelja. Žao mi je poštenih restorana i kafića, i o tome sam i ranije pisao. Ali klubova i drugih lokala gde se svašta odvija, gde se krade na veliko, i gde se okolina maltretira... takvih mi uopšte nije žao. Od vlasnika pa sve do običnog kelnera. Vesić ti je taj koji stalno kuka o ''ugostiteljima''. Jedne nedelje kaže ''30.000 ljudi radi tu'', sledeće 40.000, pa sledeće 60.000. Kao što rekoh, meni je žao normalnih mesta, ali za isfurane kafiće, klubove i splavove me baš briga.
Ali nisu samo oni pogođeni svim ovim. Pogođeni su i svi u turističkom sektoru. Pogođeni su ljudi u kulturnim ustanovama. U bioskopima. Salama i prostorima za razne namene. Svi koji imaju veze sa venčanjima, proslavama, manifestacijama... Ti pomenuti sektori su najviše pogođeni.
A uz njih, iako ne najviše, pogođeni su i svi ostali. Cela ekonomija sveta je usporila. Manje stvari se kupuje, manje stvari se proizvodi. Kad se manje stvari kupuje u radnjama koje drže osobe A, B, C, to automatski znači da će te osobe manje naručivati usluge od osoba D, E, F. Što automatski znači da će osobe D, E, F manje upošljavati osobe G, H, J... I tako dalje i tako dalje. Sve je uvezano, razumeš? I to ne samo na nivou grada, ne samo na nivou zemlje, nego na nivou celog sveta. Takvo je stanje danas. Znam električara koji trenutno ne može da radi kod nekoliko mušterija jer čeka isporuku osigurača koji u BG dolaze preko Novog Sada i Rijeke iz Italije. I svi u tom lancu su pogođeni time. Od (lupiću) Torina pa sve do Beograda.
Nema brate, sve je povezano. Nažalost, živimo u svetu gde kad jedan trgovac akcijama na Vol Stritu jače prdne jedno jutro, berze od Aljaske do Australije se zatresu. Jedna loša reč na Vol Stritu i odma kreće - akcije kompanije A dole, akcije B dole, akcije C dole... i samo se budiš jednog jutra i čitaš ''Kriza na Vol Stritu, akcije se urušavaju'' a pitaš se ''od čega bre? Od toga što je geknuo rakun u Alberti??? Šta se to promenilo za ovih 8 sati da smo juče bili ok a jutros smo pred apokalipsom? Jel ovde neko za**bava?''
Ali jbg, takav je svet sad. Sve uvezano ko creva. I svi zavise od svih i svačega. I onda dođe jedan deo ljudi i kaže ''ju vidi, virus, svaki 50. čovek koji ga dobije će umreti! Ajde da zatvorimo sve na nedelju dana.'' Pa onda bude ''e ajde na još nedeju''. Pa na još nedelju. Pa na još dve nedelje. Pa još dodatne dve. Pa tako u beskraj.
I, dokle tako? To sam već pitao na ovoj temi i evo pitam opet - dokle tako?