Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Немамо времена за уверавања... Носите маске - написао је члан Кризног штаба др Предраг Кон, у алармантном упозорењу грађанима на друштвеној мрежи Фејсбук. Очигледно да међу Кризним штабом и даље влада хистерија и паничне и забрињавајуће поруке, а уколико број новозаражених буде енормно растао, изгледа да ће бити криви грађани због неодговорности.

Obicni gradjani su odgovorni.
Mnogi su srozani na nivo idiota i nose maske na otvorenom, gde nema nikoga.
Neodgovorna je ekipa sa splavova.

Cuo sam glasine da se tempira 01.11. kao dan Velikog Zatvaranja.
30.10. se otvara nekakav vazan trzni centar i to mora da prodje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787573#p787573:8tdxgmhv je napisao(la):
Пантограф » 26 Okt 2020, 20:17[/url]":8tdxgmhv]To je moja stvar.
Na osporavanje slobode mišljenja ne pristajem.
Kovid 19 je običan virus, po stanovništvo Srbije manje opasan od virusa gripa. Lokdaun je tiranija, maske su diktatura. I to je, za mene, to.

Ovakvu svetlu budućnost neka sanja ko hoće, ja neću:

file.php

Potpisujem.

Normalni ljudi MORAJU sačuvati NORMALNOST.

Ne smemo je dati, ni po koju cenu.
Ako je damo, to više nije ŽIVOT.

Super je to, dokle god cenu vase normalnosti ima ko da plati, svedski model po mogucstvu, americki je mozda previse hardkor. Prvo staracki domovi...

Najjaci opstaju, ipak.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787579#p787579:ogvai1r3 je napisao(la):
MC_ » 23 minutes ago[/url]":ogvai1r3]Немамо времена за уверавања... Носите маске - написао је члан Кризног штаба др Предраг Кон, у алармантном упозорењу грађанима на друштвеној мрежи Фејсбук. Очигледно да међу Кризним штабом и даље влада хистерија и паничне и забрињавајуће поруке, а уколико број новозаражених буде енормно растао, изгледа да ће бити криви грађани због неодговорности.

Obicni gradjani su odgovorni.
Mnogi su srozani na nivo idiota i nose maske na otvorenom, gde nema nikoga.
Neodgovorna je ekipa sa splavova.

Cuo sam glasine da se tempira 01.11. kao dan Velikog Zatvaranja.
30.10. se otvara nekakav vazan trzni centar i to mora da prodje.

Onda bi bilo lepo da iznesu statistiku gde se i kako ko zarazio. Ja sam uveren da se preko 90% zaražavanja desilo u zatvorenom prostoru, tako da policijski čas nema nikakvog smisla.

Interesuje me da li ovi koji su protiv maski i zatvaranja pristaju da se ne leče ukoliko se zaraze i da idu u samoizolaciju bez lečenja tako da ne troše drugima lekove i ostale resurse pošto su bili protiv toga da štite sebe i druge?

Kako ti zamišljaš, da ljudi Plaćaju zdravstveno, a da zauzvrat nemaju uslugu koju su platili? Odeš u radnju daš 50 dinara, a prodavačica ti ne da hleb koji si platio, nego kaže izađi. Brate, odakle ti takva pljačkaška logika? Ako država neće daje zdravstvene usluge, nek ne naplati osiguranje koje obavezno uzima od mesečne plate, i - pošteno, nema plaćanja = nema usluge. Ovo je divljaštvo najgore vrste, da ljudima koji ne slušaju Vučićevce, kradeš novac. Orvel bi ti pozavideo.

Tačno tako.

Jaoj Bože, čega smo se sve načitali u ovoj temi, od strane onih koji su tobože brižni za druge. :roll:

Inače, slažem se sa Pantografom - i ja ću do početka proleća nositi masku u javnom prevozu i po prodavnicama. Napolju NE.
Od početka proleća pa nadalje - apsolutno bez maske.
Ubeđen sam da će tako postupiti većina naroda i to će biti definitivan kraj ove skaradne i nakaradne maskarade.
Moramo sačuvati NORMALNOST, za nove generacije.

Napredak je postignut ipak. Nosice se maske u prevozu i po prodavnicama uprkos svemu i svacemu napisanom na temu istih, tako da smo svi kul makar do proleca haha
Nove generacije ce nas postovati ko heroje :D

Ako si platio onda koristi to na način na koji je propisano kada si plaćao, a ne ja neću da nosim masku, ja neću da budem zatvoren. E pa druškane, plaćao si da se sačuva ljudsko zdravlje i da se ljudi leče, dužan si da paziš šta radiš i da poštuješ sve druge što su platili, a ne neću jer mi se to ne sviđa. Nigde na svetu to ti ne bi prošlo, a ti pominješ Vučića i ovu vlast kao da oni rade nešto što niko ne radi i što je van pameti. Znači, preterivanje i to neodgovorno i štetno po celo društvo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787449#p787449:2hufmusy je napisao(la):
Bender Rodriguez » 26 Okt 2020 15:12[/url]":2hufmusy]Opet vi s maskama u restoranima...

Okanite se vise toga. Izbacite iz glave tu ideju da ce neko da nosi masku dok sedi u kaficu s drustvom.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787455#p787455:2hufmusy je napisao(la):
Bender Rodriguez » 26 Okt 2020 15:19[/url]":2hufmusy]Disciplina maski i jeste veca nego ikad. I dalje nije kompletna ali je svetlosnim godinama daleko od onoga s proleca.

A maske u restoranima ne nose ni po svetu, jer znaju kolko je to besmisleno. Jedino je onaj pajser u Los Andjelesu pokusao to da nametne. Ali niko drugi to ne radi.
Dokle god se potenciora da u kafićima i restoranima ne može da se prenese korona, a može na sportskim dešavanjima, koncertima, pozorištima, školi, fakultetu, studentskim domovima, tržnim centrima, i svim drugim sličnim mestima, podržavam svaku kritiku nenošenja maski u kafićima i restoranima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787393#p787393:2hufmusy je napisao(la):
MiraC » 26 Okt 2020 10:47[/url]":2hufmusy]Iiiii evo seljačina u Skupštini koji nose maske dok ćute, a kad pričaju ustanu i skinu ih......

Zasto im nek ne objasni da bi proces trebao da bude obrnut....
I zasto ih neko ne kazni?
Kada je Boško Obradović kritikovao ministarku kulture zašto ne nosi masku sve vreme, a njegha opominje zbog toga, odgovorila mu je da skida masku dok priča da bi je razumeli šta priča.

Uvek se osecam kao debil kad neko po radnjama ili trznim centrima kad udjem ne nosi masku. Ja nosim u zatvorenom samo jer me mrzi da se raspravljam s nekim zasto ne nosim, ne bi da me iko smara. Zao mi prodavaca koji po 8 sati moraju da nose pa i da je ispod nosa, pogotovu ljudi koji spremaju hranu.
Maske daju laznu sigurnost i virus ce se siriti pa ce se siriti. 90% testiranih svakih dan nema koronu. Od ovih 10% sto ima, 99% su asimptomaticni, 1% ima problema jer imaju druge bolesti pa se organizam tesko bori sa svime.
Vidim mnogi bi kod nas hodali na sve cetiri ako vlast/"struka" kaze da treba jer "oni znaju valjda" zar ne?

Ovo je samo moje vidjenje ovih 7 meseci, ne mora i ne treba niko da se slozi s tim niti da me ubedjuje u nesto drugo

Ja nosim u zatvorenom samo jer me mrzi da se raspravljam s nekim zasto ne nosim, ne bi da me iko smara.

90% ljudi zato stavlja masku u zatvorenom - da se ne bi raspravljala ili da ne bi platila eventualnu kaznu.
Preostalih 10% su ovi ovdašnji "dušebrižnici za druge", a u stvari brižni samo za sebe.

Vidim mnogi bi kod nas hodali na sve cetiri ako vlast/"struka" kaze da treba jer "oni znaju valjda" zar ne?
Ne bi, druže. Kao što vidiš, takvih ima na ovom forumu, ali oni su puka manjina.

evo i jednostavnjiji model.. za istocno trziste. samo 1500 din
saran mora napolje da prepusti mesto somu..
ko nece masku moze i ovo a glavu :)

Prilozi

• fhg.jpg
    fhg.jpg
    18,1 KB · Pregleda: 1.055
  • unnamedss.jpg
    unnamedss.jpg
    21,6 KB · Pregleda: 1.052
Koliko Ljudi licno znate
da su ponovo dobili covid ?

Što bi nosio masku čovek koj je preležao i tako stekao anttitela

Kada se saberu brojevi od početka i br. njihovih dnevnih procena ( tamne brojke) - puta 3, pa puta 5 i dr.... lupetanja
ispada da imamo vec ,, imuniet krda ,,
a to znaci da vec sada
manjina matretira vecinu ...
i još pride
sve to i ko-pravno novo potkovano
sve sa sankcionim merama za uterivanje tačnije otimanje para od gradjana

To nema ni u romanu Orvela...
:sesir:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787700#p787700:ksl4bhdr je napisao(la):
boca-ica » Uto Okt 27, 2020 1:21 am[/url]":ksl4bhdr]

Što bi nosio masku čovek koj je preležao i tako stekao anttitela

Iz jednog veoma prostog razloga: Imunitet nije trajan!

He Marioneta smešno, drugim ljudima govoriš šta i kako mogu s njihovim novcem. Brate, idi na pijacu sa tom pričom deliš savete šta će ko svojim novcem, ima babe te metlama najure. Kod mene je to vrlo jednostavno: plaćam zdravstveno - dobijam uslugu za svoje pare, nema usluge - nema mojih para njima. Pa nek mi odbiju dati uslugu, nema problema.
A ovo da imunitet nije trajan, i ja sam čitao bajke i basne, svašta se u njima priča

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787711#p787711:1yjfpu4y je napisao(la):
Earthmoving » Uto Okt 27, 2020 2:11 am[/url]":1yjfpu4y]
A ovo da imunitet nije trajan, i ja sam čitao bajke i basne, svašta se u njima priča

Stvarno svašta... da li ti znaš razliku između bajke i basne?

OK - tvrdiš da imunitet nije trajan
- to znaš ? :shock:
Ajd onda reci
kratkoročan imunite t -koliko onda ? :?:
1 dan , 1 mesec, 1 god, 1 decenija ...
Koliko ! :?:

Ovo je staro OSAM meseci kod nas
i vecina je prelezala - neko na nogama a bilo ih i u bolnicama ali prelezalo :dil:

Za koj ce im maske kad imaju TAZE antitela ? :rant: :rant: :rant:

Sigurno se NEzna, da li imun ,
moze da bude prenosilac disanjem ,
A rukama , obucom i sl , -to je nešto drugo

Ako se donosi zakon samo na osnovu
pretpostavke
a ne na osnovu cinjenica
onda je za ocekivati da se donese i zakon o kisobranima ili o zaštiti od meteorita asteroida i sl , jer sasvim logicno da se PRETPOSTAVLJA da mogu da padnu coveku na glavu ili na ceo grad i na region... :lol:

Covek moze da mre od smrti svaki dan
srecom zvonce je u jednim rukama i niko ne zna kad ce...

Zbog ludackog globalistickog straha od smrti ludilo se oslobodilo....

tako nije bilo ni za vreme haranja kuge
a ovdi je protutnjalo vise razlicitih
Nit ju je covek dovo, nit ju je covek zaustavio.... i dan danas posle toliko
vekova samo pretpostavlja se sta bi onda

Sve je ovo ludilo koje šteti i otezava zivot... svaki čovek mora da
prihvati svoju prolaznost....
jbg. .... zvonce kad zazvoni zazvonilo je...
imo ili nemo masku...

Ene mi ga svakodnevni drugar koj samo sto nije spavao jos i sa maskom
sinoc mu stigli rezultati jbg... pozitivan :(
Ja djambas... nista...
verovatno sam vec prelezo na nogama...
pito sam ga - Oš na pivo-
on ko svaki revnosan kaže -karantin- ...
bem ti ovo ludilo
i skim sad u kafanu da idem ?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787717#p787717:3vk2vxfl je napisao(la):
boca-ica » Uto Okt 27, 2020 3:03 am[/url]":3vk2vxfl]OK - tvrdiš da imunitet nije trajan
- to znaš ? :shock:
Ajd onda reci
kratkoročan imunite t -koliko onda ? :?:
1 dan , 1 mesec, 1 god, 1 decenija ...
Koliko ! :?:

Ovo je staro OSAM meseci kod nas
i vecina je prelezala - neko na nogama a bilo ih i u bolnicama ali prelezalo :dil:

Za koj ce im maske kad imaju TAZE antitela ? :rant: :rant: :rant:

Sigurno se NEzna, da li imun ,
moze da bude prenosilac disanjem ,
A rukama , obucom i sl , -to je nešto drugo

Ako se donosi zakon samo na osnovu
pretpostavke
a ne na osnovu cinjenica
onda je za ocekivati da se donese i zakon o kisobranima ili o zaštiti od meteorita asteroida i sl , jer sasvim logicno da se PRETPOSTAVLJA da mogu da padnu coveku na glavu ili na ceo grad i na region... :lol:

Covek moze da mre od smrti svaki dan
srecom zvonce je u jednim rukama i niko ne zna kad ce...

Zbog ludackog globalistickog straha od smrti ludilo se oslobodilo....

tako nije bilo ni za vreme haranja kuge
a ovdi je protutnjalo vise razlicitih
Nit ju je covek dovo, nit ju je covek zaustavio.... i dan danas posle toliko
vekova samo pretpostavlja se sta bi onda

Sve je ovo ludilo koje šteti i otezava zivot... svaki čovek mora da
prihvati svoju prolaznost....
jbg. .... zvonce kad zazvoni zazvonilo je...
imo ili nemo masku...

Ene mi ga svakodnevni drugar koj samo sto nije spavao jos i sa maskom
sinoc mu stigli rezultati jbg... pozitivan :(
Ja djambas... nista...
verovatno sam vec prelezo na nogama...
pito sam ga - Oš na pivo-
on ko svaki revnosan kaže -karantin- ...
bem ti ovo ludilo
i skim sad u kafanu da idem ?

:) Gotivac si Boco i ja bih sa tobom išao na pivo vazda.
U pravu si kad kažeš da se strah uvukao, ali to nije neki novi “globalistički” strah kao što kažeš. Ljudi drugačije reaguju, imaju različite mehanizme da se sa tim strahom bore i imaju pravo na to. Isto kao što ti imaš pravo da sve izbanalizuješ do kraja da bi ti bilo lakše.

[.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787393#p787393:13uzsyxw je napisao(la):
MiraC » 26 Okt 2020 10:47[/url]":13uzsyxw]Iiiii evo seljačina u Skupštini koji nose maske dok ćute, a kad pričaju ustanu i skinu ih......

Zasto im nek ne objasni da bi proces trebao da bude obrnut....
I zasto ih neko ne kazni?
Kada je Boško Obradović kritikovao ministarku kulture zašto ne nosi masku sve vreme, a njegha opominje zbog toga, odgovorila mu je da skida masku dok priča da bi je razumeli šta priča.
[/quote]
Strasno, kako pravdaju sebe. A kako uciteljica na času non- stop nosi i kako je deca razumeju? Kako ta ista deca nose ( dok pricaju) i razumeju se tj moraju.....

I kad govore u skupstini jos i ustanu ( iz postovanja) a onda takve bljuvotine pricaju da se to ni u štali ne govori.... i Skupsitna nece biti leglo zaraze....samo da mi je da priupitam one na kriznom stabu sta misle o ovome?!
Pa kad pocnu da grde, nek malo obrate paznju i na svoje redove, jedva su i oni u kriznom stabu poceli da nose maske, a nekome nesto pricaju

TheGray, kako Ti možeš znati da li je Moj imunitet trajan? Ne možeš shvatiti dobro ni svoj imunitet, a kamoli tuđi.
Problem koji ovde imamo je grupa ljudi koja prelazi granicu i grubo ulazi u privatne stvari drugih ljudi: da li će nose maske, šta će rade svojim parama, kakav im je imunitet, da li se pravilno sexaju... Da, znam, tiče se i vas, kad neko kuva ručak u Moštanici, kap pare se diže, odlazi i utiče na uragan u Brazilu, te Brazil mora se pita za ručak u Moštanici.

Pantografe, i sada ces ti svojom logikom (ili ideologijom?) koju propagiras necijeg tudjeg roditelja potencijalno lisiti zdravstvene nege, to je ok? A Dr Sci Med Earthmoving pocinje da deli i svoje naucne nalaze o imunitetu.

Maske se ne nose zarad "osecaja sigurnosti" - vec da ne navucemo svi odreda virus u istom periodu pa onda u redove, kod privatnika (ako imas para) ili sa 90% stanovnistva u drzavnu bolnicu.
Da makar tom prostom "akcijom" uradimo nesto sa nase strane. Jer na kraju krajeva, svi cemo da zakacimo ovo ranije ili kasnije - ali ne moramo svi odmah i sad jer se meni ide na skijanje a leto mi je vec otislo u k jelte

Lekari i medicinsko osoblje nisu neka apstraktna forma vec ljudi od krvi i mesa, ogranicenog brojnog stanja i koji isto mogu da obole i to treba sprecavati sto je moguce vise.

Takodje i spreciti najgore stvari, da taj covek mora da odlucuje u trijazi ko ce da zivi i ko ce da umre. Lako je to raditi preko tastature.

Zemlje gde je uobicajeno da se nose maske dok su bolesni nemaju problem sada. Stanovnistvo nosi maske, drzava pomaze zdravstvo, sprovodi masovno testiranje, ispituje kontakte. Sprovode se mere svuda gde je potencijalni rizik veliki, i to se odnosi i na klubove. Takvih primera ima, ali ih borci za prava retko pominju...

Vrh