Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787216#p787216:uiqz87h8 je napisao(la):
Vladivoje » Ned Okt 25, 2020 4:39 pm[/url]":uiqz87h8]Druže, mislio sam da ti detaljnije odgovorim.

Međutim, nema potrebe da gubim vreme, pošto si ovim sve (o sebi) rekao:
Inače, u Srbiji je prema informacijama iz svih izvora, domaćih i stranih, vladinih i onih koje to nisu, ekonomska situacija u poboljšavanju, čak i u ovo vreme pandemije.
Nema potrebe za detljnim odgovorom, ako nemaš volje, ali mogao bi makar da navedeš koji su tvoji izvori informacija?

Mislim da Vlada nije sporio da je Njima bolja ekonomska situacija, već da je gora Nama. Npr meni je od 2000-te Infostan poskupeo tačno 9 puta, znači meni se ek situacija pogoršala 9 puta, a Njima se budžet napunio 9x, ek situacija im se 9x poboljšala. Ti možda gledaš sa Njijove strane, mi sa Naše.

DARIJIN ŽIVOTNI PUT NIJE BIO LAK: Evo kako je Kisić Tepavčević stigla do ministarske pozicije https://www.kurir.rs/vesti/politika/355 ... e-pozicije
Kazu imala prosek na Medicinskom faxu 9,60. Moj drugar Vlada Ribnikar iz jos poznatije porodice od Darijine zavrsio cini mi se sa 9,96, imao samo jedni devetku koju mu posle nudili da ispravi ali on je namerno ostavio, nije hteo da menja na 10,0 :) E, da vidite kakav je to lekar, kakav covek, jedan od najinteligentnijih i najempaticnijih ljudi koje sam upoznao, takav nam ministar zdravlja treba... Samo ne znam dal bi se takvi cimali u balaton politike, plus covek ima ordinaciju plasticne hirurgije zaradjuje desetine hiljada evra mesecno... Moram malo ga reklamiram :) http://ordinacijaribnikar.com/en/about-us/

Evo, po ko zna koji put se potvrđuje ono o čemu pametni ljudi pričaju već 30 godina.

Eto "stručnjaka" koji se uvek u prvo vreme predstavljaju kao nekakvi stručnjaci, i to još kao nezavisni, istinski stručnjaci, ili nekakvi nezavisni analitičari (!?!?)

I onda, posle izvesnog vremena, svedoci smo da se takvi "stručnjaci" počnu postavljati na političke funkcije.
I tako već 30 i više godina...

I onda, kada vidim ovde postove pojedinih o hvalospevima takvih "stručnjaka", ne mogu da verujem šta čitam...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787033#p787033:1943rxge je napisao(la):
Ksenija » Sun Oct 25, 2020 12:21 am[/url]":1943rxge]@roland
Budi ljubazan pa mi samo u dve rečenice objasni zbog čega maske? Tema je preopširna da bih je čitala, a inače mi nije potrebno mnogo izvora, dva-tri, uzključim tintaru, i to je to.
Samo par stranica unazad postovan je ovaj video o korisnosti maski.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=785337#p785337:1943rxge je napisao(la):
Zuma » Mon Oct 19, 2020 11:10 pm[/url]":1943rxge]

Why Masks Work BETTER Than You'd Think

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Y47t9qLc9I4[/youtube]

Trenutno smo po broju pozitivnih na testu daleko iznad maksimalnih vrednosti za oba prethodna talasa. Kriva je međutim i dalje u fazi strogo eksponencijalnog umožavanja broja slučajeva. Trenutni tempo rasta broja zaraženih je udvostručavanje za svakih osam dana. Taj tempo ubrzanja se održava već treću nedelju.

Posle sporijeg rasta u početku i postepenog ubrzavanja, izgleda da je upravo danas i kriva broja ljudi u bolnici došla do tog istog tempa umnožavanja, mada to treba proveriti posle nedelje.

2 x 2 x 2 x ...

U kojoj realnosti Zuma? Ja ne znam trenutno Ni jednog zaraženog. A to da će doći grip u novembru i nije neka novina.

Ne postoji druga realnost od one "moje"...

Dobro, izvini, znam 20 zaraženih da bi se uklopio u realnost vaših Vučićevskih izveštaja...

http://rs.n1info.com/Svet/a664650/Franc ... ekari.html

U Francuskoj je u poslednja 24 sata od korona virusa zaraženo tačno 52.010 ljudi što je novi rekord inficiranih na dnevnom nivou, saopštile su tamošnje vlasti.

"Situacija je ozbiljna i nije vreme za uvodenje delimičnih mera. Tražimo da policijski čas počne u 19.00 i da subotom i nedeljom bude uveden karantin", navela je unija koja broji oko 13.500 lekara tog područja Francuske koji je veoma pogođen koronavirusom.

"Ako se ne zaustavi širenje epidemije, katasrofa će biti ljudska, a onda ekonomska i socijalna", upozorila je ta organizacija.

Unija je ocenila da će sa nastavkom od više od 41.000 zaraženih na dnevnom nivou, bolnice i druge zdravstvene ustanove biti preopterećene, a to će ugroziti i zdravlje pacijenata koji boluju od drugih bolesti.

"Бранислав Тиодоровић: О увођењу "најоштријих" мера треба размишљати уколико број новоинфицираних на дневном нивоу дође до 1.500"

Kakav je to idiotizam, zasto bas 1500? Zasto ne 1723?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787383#p787383:6goi77l0 je napisao(la):
MC_ » Pon Okt 26, 2020 9:05 am[/url]":6goi77l0]"Бранислав Тиодоровић: О увођењу "најоштријих" мера треба размишљати уколико број новоинфицираних на дневном нивоу дође до 1.500"

Kakav je to idiotizam, zasto bas 1500? Zasto ne 1723?
Pretpostavljam da je broj zaraženih odavno prešao 1500 samo čekaju da polako doziraju da ne dostignemo zvanično pre novembra

Iiiii evo seljačina u Skupštini koji nose maske dok ćute, a kad pričaju ustanu i skinu ih......

Zasto im nek ne objasni da bi proces trebao da bude obrnut....
I zasto ih neko ne kazni?

Dok god budete buljili u kutiju zvana TV, jao vama i svima nama zajedno sa vama.

Jel se to meni obracas @Vladivoje?

Prvo otkud znas, mozda gledam sa galerije " uzivo"?

Drugo, dok ja pisem na temi o temi, ti lupetas gluposti, cemu to?
Da da, ja kazem da lupetas gluposti jer SMATRAM da nije problem gledati TV, slusati radio, biti na internetu...vec stvoriti svoje misljenje i ne verovati svemu sto se kaze i sto se prikaze.

Ako tebe ne zanima sta se odlucuje u Skupstini to je tvoj problem, ali oni sa tobom ili bez tebe nama kroje zakone pa je valjda bolje biti upucen ja tako razmisljam.
A kakve ti štete imas od mene koja slusam izlaganje, ja ne znam, narocito na temi Epidemija Covid -19

MiraC, zaista ne obraćaj pažnju na njegove komentare. Piše ih samo da provocira, a ne da odbrani svoje mišljenje i da argumentuje. Jedini njegov argument je "svi drugi ste budale, ja sam jedini pametan".

Nije li malo cudno sto sve drzave obaraju rekorde zarazenih iz dana u dan a disciplina nosenja maski nikad veca?
Meni nesto kandise tu

Ma gomila stvari vezanih za Kuronu nemaju nikakvog smisla. Zato se je vise ni ne interesujem za sve to. Samo ispratim najbitnije da budem generalno infornisan.

I cekam da se istrosi ova bolesna histerija i distopija koja je s njom zavladala. Ne mislim samo ovde nego svugde.

Ko kaze da je disciplina maski nikad veca? Demonstracije protiv maski su bile po mnogim drzavama, kao i ovde kod nas. Svuda na socijalnim mrezama se propoveda "zastita sloboda", trovanje od maski, besmisao istih i "zastita ekonomije". Malocas se vratih iz grada, i po restoranima na NBGD koje sam usput video - niko ne nosi maske.

Ceska je recimo uvela obavezu nosenja maski na pocetku epidemije (a prva u EU) i prosli su tada bez vecih problema i drasticnih mera kakve su bile u drugim zemljama, a i kod nas.
Ali kada je njihov populista olabavio mere i obaveze nosenja maski zbog izbora i "zastite ekonomije"...sada su se stvari malko promenile.

Opet vi s maskama u restoranima...

Okanite se vise toga. Izbacite iz glave tu ideju da ce neko da nosi masku dok sedi u kaficu s drustvom.

Pa, maske se i dalje ne nose u restoranima kod nas. Ovde (na forumu) se ljudi koji nose maske od pojedinih nazivaju raznoraznim pridevima.
I onda procitas konstataciju da je "disciplina maski nikad veca"... a zapravo je skroz suprotno od toga.

Ekonomija iznad svega je dominantna strategija, i sad je na svakome da prodje ovo kako zna i misli da je najbolje, nazalost. Pa ko kome veruje, lekarima ili manipulatorima. Umesto da ekonomija sluzi ljudima, stvari su izokrenute.

Disciplina maski i jeste veca nego ikad. I dalje nije kompletna ali je svetlosnim godinama daleko od onoga s proleca.

A maske u restoranima ne nose ni po svetu, jer znaju kolko je to besmisleno. Jedino je onaj pajser u Los Andjelesu pokusao to da nametne. Ali niko drugi to ne radi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=787453#p787453:10uju1s1 je napisao(la):
nex999 » Pon Okt 26, 2020 4:17 pm[/url]":10uju1s1]Pa, maske se i dalje ne nose u restoranima kod nas. Ovde (na forumu) se ljudi koji nose maske od pojedinih nazivaju raznoraznim pridevima.
I onda procitas konstataciju da je "disciplina maski nikad veca"... a zapravo je skroz suprotno od toga.

Kako nije disciplina nikad veca? Il si ti prespavao prolece mozda?
Do juna nije bila obavezna maska u zatvorenom i u prevozu. Sad 90% ljudi nosi u zatvorenom i prevozu. Dosta ljudi cak nosi na ulici sad

Vrh