paradox polje
Higher intermediate
Дакле из Србије 545 ковид позитивних у Немачкој.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=762968#p762968:slb446d7 je napisao(la):paradox polje » 04 Aug 2020 06:31 am[/url]":slb446d7]Дакле из Србије 545 ковид позитивних у Немачкој.
*Србији :wink:[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=762980#p762980:13e2shax je napisao(la):MC_ » Уто Авг 04, 2020 9:34 am[/url]":13e2shax]Zasto u Srbiji i Kosovu ima toliko zarazenih? Gustina stanovnistva? Geni? Kulturna tradicija obaveznog odlaska u kafice?
Ne znam za Kosovo, ali znam da se kod nas nijedna mera ne sprovodi i kontroliše u praksi.MC_":1u1pch9e je napisao(la):Zasto u Srbiji i Kosovu ima toliko zarazenih? Gustina stanovnistva? Geni? Kulturna tradicija obaveznog odlaska u kafice?
I meni se slično desilo. Nisam imao čistu masku (koristim pamučne pa otkuvavam), a da je suva, a morao neplanirano da odem do radnje. Razmišljam se da li da idem ili ne, i ipak se odlučim da odem, pa šta bude da bude. Bilo je 20 - ak minuta do zatvaranja. Prolazim usput pored policijskih kola, videli me bez maske, ništa nisu rekli. Ulazim u market, obezbeđenje na ulazu, ništa mi ni reklo. Unutra svi nose maske, samo ja bez. Prolazim između rafova i vidim policajca. On sa maskom, takođe kupuje, ali mi ništa nije rekao , niti me je zaustavio. I tako ti ja obavim kupovinu bez ikakvih problema. Ovo je bio prvi put da sam ušao u radnju bez maske.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=763003#p763003:3k4t0l8p je napisao(la):astrodule » 04 Avg 2020 11:18[/url]":3k4t0l8p]Ne znam za Kosovo, ali znam da se kod nas nijedna mera ne sprovodi i kontroliše u praksi.MC_":3k4t0l8p je napisao(la):Zasto u Srbiji i Kosovu ima toliko zarazenih? Gustina stanovnistva? Geni? Kulturna tradicija obaveznog odlaska u kafice?
Evo i malog primera. Sinoć sam prvi put ušao u Maksi bez maske (da ne objašnjavam situaciju, ali nisam imao izbora). Bilo mi je neprijatno. Dva policajca su prošli pored mene dok sam čekao u redu i nijedan mi ništa nije rekao.
Znam da nemaju prava da me kazne, ali opomena bi značila. Da ne pričam da u teoriji verovatno smeju da pozovu Sanitarnog inspektora i da me zadrže dok on ne dođe i naplati mi kaznu.
Slično je sigurno i u okruženju, ali Beograd je ubedljivo najveći grad i najviše ljudi prolazi kroz njega.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=763008#p763008:15radpp1 je napisao(la):marrecar » 04 Aug 2020 09:39 am[/url]":15radpp1]Dragi zemljani, onog trenutka kada budeš priložio rezultate testa iz sertifikovane i akreditovane laboratorije, koja potvrđuje da si (bio) zaražen sa Covid-19, tog trenutka ću ti verovati i da si bio zaražen. A to tvoje poređenje, ako neko umre od raka, a nije bio testiran, onda ćemo svi da mislimo da je umro od nečeg drugog jer, logično, kada ne znamo da je taj imao rak. Ja ne kažem da nisi bio zaražen koronom, možda jesi. Ali je jasno da ne može tvoj savet ozbiljno da se shvati tako što si sam sebi radio dijagnozu, a da za to nisi ni stručan. Dakle, ti bez testa, sa blagim simptomima nečega, deliš savete kao da si preživeo ne znam šta, i još pri tome nešto se porediš sa Sizifom koji je imao daleko teži slučaj, sa potvrđenom zarazom.
I da ponovim još jednom, priloži rezultate testa i ja ću te shvatiti ozbiljno. Možda jesi, možda nisi imao Covid-19, ali mi to ne znamo, a ni ti.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=763033#p763033:3fehzxwk je napisao(la):solecar » Уто Авг 04, 2020 12:40 pm[/url]":3fehzxwk]I meni se slično desilo. Nisam imao čistu masku (koristim pamučne pa otkuvavam), a da je suva, a morao neplanirano da odem do radnje. Razmišljam se da li da idem ili ne, i ipak se odlučim da odem, pa šta bude da bude. Bilo je 20 - ak minuta do zatvaranja. Prolazim usput pored policijskih kola, videli me bez maske, ništa nisu rekli. Ulazim u market, obezbeđenje na ulazu, ništa mi ni reklo. Unutra svi nose maske, samo ja bez. Prolazim između rafova i vidim policajca. On sa maskom, takođe kupuje, ali mi ništa nije rekao , niti me je zaustavio. I tako ti ja obavim kupovinu bez ikakvih problema. Ovo je bio prvi put da sam ušao u radnju bez maske.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=763003#p763003:3fehzxwk je napisao(la):astrodule » 04 Avg 2020 11:18[/url]":3fehzxwk]Ne znam za Kosovo, ali znam da se kod nas nijedna mera ne sprovodi i kontroliše u praksi.MC_":3fehzxwk je napisao(la):Zasto u Srbiji i Kosovu ima toliko zarazenih? Gustina stanovnistva? Geni? Kulturna tradicija obaveznog odlaska u kafice?
Evo i malog primera. Sinoć sam prvi put ušao u Maksi bez maske (da ne objašnjavam situaciju, ali nisam imao izbora). Bilo mi je neprijatno. Dva policajca su prošli pored mene dok sam čekao u redu i nijedan mi ništa nije rekao.
Znam da nemaju prava da me kazne, ali opomena bi značila. Da ne pričam da u teoriji verovatno smeju da pozovu Sanitarnog inspektora i da me zadrže dok on ne dođe i naplati mi kaznu.
Slično je sigurno i u okruženju, ali Beograd je ubedljivo najveći grad i najviše ljudi prolazi kroz njega.
Na Bajlonijevoj pijaci sam se zatekao pre neki dan, i u prolazu čuo kako jedan prodavac dobacuje drugome da spusti vizir na tezgi, da ga ne bi smarala inspekcija, kao što je nekolicinu drugih prodavaca.
Nikada nije rečeno da on MOŽDA ne pomaže u nekim slučajevima. Ovaj virus je opasna sistemska bolest, ni nalik gripu jer napada mnoge organe u celom telu, i zato su negove manifestacije, način delovanja i mogući tretmani izrazito teško pitanje u ovako ranoj fazi. Kao za sve slične situacije postoje samo veće ili manje verovatnoće da se neko dejstvo i sada relativno dobro razume, dovoljno da bi se u određenim okolnostima dala preporuka za ili protiv korišćenja. Problem je što ako nešto zavisi od previše nepoznatih varjabli, u početku je skoro nemoguće biti siguran koji su efekti posledica onoga što se trenutno ispituje, a koji nekih zajedničkih faktora konkretne situacije kojih ispitivači i nisu svesni. Neka ispitivanja su u početku dala ohrabrujuće rezultate pri njegovom korišćenju. Međutim pošto su ona izazvala čitav talas interesovanja i novih i detaljnijih istraživanja, ubrzo je postalo jasno su dokazi o koristi od njegove primene ili nepostojeći ili veoma nesigurni, a pri tome je otkriven i niz kontraindikacija, tj opasnosti koje može (ali i ne mora) da izazove. Zbog toga je preovladalo mišljenje da ga za sada ne treba preporučivati za rutinski tretman dok se ne skupi više podataka, a NIKAKO da se uzima van bolničkih uslova i bez detaljnog pregleda da li određena osoba uopšte sme da ga uzme. I to je trenutno stanje. Neki lekari koji ispituju konkretnog bolesnika mogu odlučiti da on nema ni jedan rizični faktor koji bi bio direktna kontraindikacija, a da je njihovo stanje inače dovoljno teško, i da se zbog toga isplati izvestan manji rizik u NJIHOVOM slučaju, jer bi lek ipak možda MOGAO da pomogne, a ako i ne, bar u njihovom slučaju neće štetiti. Ovo što se ovde priča o tobožnjim "dokazima" od strane Trampovih sledbenika je čista dečija karikatura neverovatno složenog procesa donošenja odluka o lečenju koji zavisi od desetina posebnih faktora.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=763061#p763061:aizgpec7 je napisao(la):astrodule » 04 Aug 2020 12:50 pm[/url]":aizgpec7]
Nego šta je sa hlorokinom? Iz kog razloga je prekinuta njegov proizvodnja? Da li ga imamo dovoljno jer vidimo (sizif nam je svedok) da postoje pacijenti koji se leče sa njime, a bilo bi glupo da prestane da se koristi zato što se zalihe prazne.
Kao neko ko je diplomirao kao inženjer tehnologije (hemijsko inženjerstvo), u polju kontrole kvaliteta, radio praksu u laboratoriji, koja je u tom trenutku prolazila kroz proces akreditacije (odnosno takoreći nastavka akreditacije, obnove), znam odlično šta znače sertifikacija i akreditacija. Istovremeno znam da je taj proces izuzetno rigorozan, da se mora ispuniti ogromna lista zahteva prema standardu ISO 17025 (za konkretan tip laboratorije, u kojoj sam radio praksu). Dakle, svaka laboratorija u Srbiji, koja želi da dobije poslove, koja želi da se bavi istraživanjem, da bude priznata u svetu, mora da prođe ceo taj proces.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=763052#p763052:3rblbs5p je napisao(la):Ventilator_BGD » 04 Aug 2020 01:33 pm[/url]":3rblbs5p][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=763008#p763008:3rblbs5p je napisao(la):marrecar » 04 Aug 2020 09:39 am[/url]":3rblbs5p]Dragi zemljani, onog trenutka kada budeš priložio rezultate testa iz sertifikovane i akreditovane laboratorije, koja potvrđuje da si (bio) zaražen sa Covid-19, tog trenutka ću ti verovati i da si bio zaražen. A to tvoje poređenje, ako neko umre od raka, a nije bio testiran, onda ćemo svi da mislimo da je umro od nečeg drugog jer, logično, kada ne znamo da je taj imao rak. Ja ne kažem da nisi bio zaražen koronom, možda jesi. Ali je jasno da ne može tvoj savet ozbiljno da se shvati tako što si sam sebi radio dijagnozu, a da za to nisi ni stručan. Dakle, ti bez testa, sa blagim simptomima nečega, deliš savete kao da si preživeo ne znam šta, i još pri tome nešto se porediš sa Sizifom koji je imao daleko teži slučaj, sa potvrđenom zarazom.
I da ponovim još jednom, priloži rezultate testa i ja ću te shvatiti ozbiljno. Možda jesi, možda nisi imao Covid-19, ali mi to ne znamo, a ni ti.
Sertifikovan znaci koliko i diplomiran, neko je i slinisi sertifikovao diplomu iako nikad nije studirao, toliko ti znaci taj papir. Ako te neko sertifikuje to na ovome svetu sigurno mora da bude istina :lool: :blah: Posebno na testu od 50% "verovatnoce"
Ti i dalje ne shvataš poentu, ali dobro. Nastavi svoju priču, napiši jednog dana memoare, ili neki dnevnik u stilu Ane Frank. Samo što je ona doživela nešto što je bilo svima očigledno, a ti jok. Kakav Vučićev test, majko mila... Vama zaista treba medicinska pomoć.Earthmoving":3rblbs5p je napisao(la):Mare, ja upravo i pričam to tvoje - "kao da si preživeo ko zna šta", baš da ljudi to ne trebaju smatrati ničim posebnim, a ne da budu zastrašeni da trebaju čak vakcine i slično. A Vučićev test ti ništa ne bi značio jer opet druga polovina ljudi koja mu ne veruje, neće verovati ni njegovom testu, da ne ponavljam te priče o pogrešnim rezultata testova, ismevanja da je papaja bila pozitivna itd. Ako su naručili veštački virus iz Kine, pa naravno da će pametnim ljudima sinuti da su zajedno naručili i testove.
To je još jedan od mitova koji su od početka uzeti kao tačni samo zato što je to u nekim trenucima odgovaralo postavljenim ciljevima nečije propagande. Kisićka je naprimer bila izrazito dosadna sa time iako nije bilo načina da ona to zna. Isto kao i njena teza da je "virus oslabio", što je srećom bila očigledna glupost, pa sam bar za to mogao ovde odmah da napišem da nije tačno. Još nema zaista ozbiljnih istraživanja. Naprimer:[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=763067#p763067:3ifapvzh je napisao(la):Пантограф » 04 Aug 2020 01:17 pm[/url]":3ifapvzh]Pa ima ga dovoljno; devet desetina inficiranih nema nikakve simptome...
Testiranje na antitela pokazalo da je 2,5 odsto Italijana imalo koronu
Testiranje na antitela u Italiji pokazalo je da je gotovo 1,5 miliona ljudi, oko 2,5 odsto populacije, bilo zaraženo korona virusom.
Zvaničnici su danas rekli da su velike razlike u rezultatima među delovima zemlje potvrdili da je uvođenje zabrane kretanja bila „apsolutno ključna“ za sprečavanje teške epidemiološke situacije na jugu zemlje.
Procena da je oko 2,5 odsto stanovnika bilo inficirano, zasnovana je na testiranju sprovedenom od 25. maja do 15. jula na uzorku od oko 65.000 Italijana, izabranih na osnovu mesta stanovanja, godina i vrste posla koji obavljaju.
Vlada je sprovela testiranje da bi saznala koliko je cirkulacija virusa bila raširena u zemlji, prvoj na Zapadu koja je bila teško pogođena epidemijom.
Testiranje je pokazalo da je 1.482.000 Italijana širom zemlje došlo u kontakt s virusom i da je razvilo antitela, što je šest puta više od potvrđenih slučajeva zaraze u zemlji.
Epidemijom su bili teško pogođeni regioni na severu Italije, pre svega Lombardija i Emilija-Romanja, dok su južni imali neuporedivo manji broj zaraženih i umrlih od korona virusa.
Testiranje je potvrdilo velike geografske razlike, pošto je pokazalo da je 7,5 odsto građana Lombardije razvilo antitela, za razliku od 1,9 odsto u susednom regionu Veneto.
Razlike su velike i unutar Lombardije, među njenim provincijama. Oko 24 odsto stanovnika Bergama razvilo je antitela, a svega 5,1 odsto stanovnika provincije Pavija.
U poređenju s jugom Italije, razlike su još oštrije. Na Siciliji je svega 0,3 odsto meštana došlo u kontakt s virusom, a u svih šest ostalih južnih regiona manje od jedan odsto.
Zabrana kretanja u Italiji bila je među najstrožim u Evropi. Građani su smeli da izađu iz kuća jedino radi neizbežnog posla, odlaska kod lekara ili kupovine neophodnih namirnica.
Rezultati testiranja su pokazali da 27,3 odsto zaraženih nije imalo simptome, zbog čega je i dalje važno nošenje maske i držanje distance od drugih, navode vlasti.
https://www.danas.rs/svet/testiranje-na ... lo-koronu/
Za brižnog Vladivoja, da ne brine da ću mu možda ukrasti vakcinu, bio sam juče na Adi i lepo se proveo. Ako sam se zarazio, evo obećavam da ću ti prepustiti tu vakcinu koju si toliko željan da primiš. A ne, čekaj, ti ipak ne želiš vakcinu. Ništa onda, slobodno prestani da se brineš, ionako ćemo svi uginuti zbog globalnog zagrevanja.
Zuma, sad postoje već ozbiljni razlozi da se sumnja u tvoje pobude za ovakvo pisanije.
Sve je ovo sada već opšte mesto i ne dovodi se u pitanje. Jedino, ti izgleda dovodiš.
Imaš li kakvu agendu, ili si umislio da je imaš?