Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Zasto u Srbiji i Kosovu ima toliko zarazenih? Gustina stanovnistva? Geni? Kulturna tradicija obaveznog odlaska u kafice?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=762968#p762968:slb446d7 je napisao(la):
paradox polje » 04 Aug 2020 06:31 am[/url]":slb446d7]Дакле из Србије 545 ковид позитивних у Немачкој.

Jeste, glava pismo ako je to onaj navodni test od 50% tautoloski. :laugh:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=762980#p762980:13e2shax je napisao(la):
MC_ » Уто Авг 04, 2020 9:34 am[/url]":13e2shax]Zasto u Srbiji i Kosovu ima toliko zarazenih? Gustina stanovnistva? Geni? Kulturna tradicija obaveznog odlaska u kafice?
*Србији :wink:

Е, добро, пошто Зума није веровао мени да се у Србији за лечење ове болести користи хлорокин, сад је добио потврду и из болничког кревета. Дакле, амерички "либерални" медији, укључујући друштвене мреже, цензурисали су докторку која је тражила да се пацијентима у САД даје терапија као у Србији (и Кини, нпр.), где би се рекло да су остварени бољи резултати у лечењу него у САД. Да се то, можда, не уклапа у дефиницију појма који се означава са... "завера"? Или је то, или је слепило и глупост једноумља, трећег нема.

Не Фокс њуз, Вучелићев РТС је царство слободе за ове ниткове.

Орвелова 1984 је надмашена увелико, није никакво чудо што и иначе сасвим разборити људи себе и даље убеђују да је болест од које се умире знатно мање него од сезонског грипа, заправо смртоноснија заразна болест. Терор је превелики, а основна логичка правила тада не функционишу.

Постскриптум: За оне који би да тролују на тему облика планете Земље - она је заправо квадрат. Ухватите се сад за ово, трошите тастатуру.

U mom slučaju kod mene izlečenost 100%, a kod "stručnjaka" Vučkovog Kriznog štava 99%. Moj organizam "stručniji" od Kriznog štaba, još jedna potvrda da treba slušati prvenstveno sebe. Tako da kad kolege neistomišljenici budu "stručni" u praksi kao ja, moći ćemo da pričamo, a do tad šta da priča onaj koji je 100%, sa onim koji ima iskustva i znanja 0%. Pitao sam Zumu i kakva su njegova iskustva sa vakcinacijom njegove dece MMR vakcinama, jer tolko brani vakcine, i ni to mi nije odgovorio, ko da nema pojma o tome, plus ni ovo nije preležao, stvarno sam tolerantan što sa nekim sa tolkim neiskustvom ovde polemišem. Ali neka, ja hoću pomognem svim ljudima, i onim neukim, svojim znanjem.

MC_":1u1pch9e je napisao(la):
Zasto u Srbiji i Kosovu ima toliko zarazenih? Gustina stanovnistva? Geni? Kulturna tradicija obaveznog odlaska u kafice?
Ne znam za Kosovo, ali znam da se kod nas nijedna mera ne sprovodi i kontroliše u praksi.

Evo i malog primera. Sinoć sam prvi put ušao u Maksi bez maske (da ne objašnjavam situaciju, ali nisam imao izbora). Bilo mi je neprijatno. Dva policajca su prošli pored mene dok sam čekao u redu i nijedan mi ništa nije rekao.

Znam da nemaju prava da me kazne, ali opomena bi značila. Da ne pričam da u teoriji verovatno smeju da pozovu Sanitarnog inspektora i da me zadrže dok on ne dođe i naplati mi kaznu.

Slično je sigurno i u okruženju, ali Beograd je ubedljivo najveći grad i najviše ljudi prolazi kroz njega.

Logika a la Mare: čovek umre od raka, al nije imao rak jer se nije testirao. Ma ne, dobiti grip i ozbiljan kašalj u julu je uobičajeno, a sem toga poznato je da sem kovid gripa trenutno hara i 10 drugih vrsta gripova, pa je nesigurno koji od njih si u julu, u jeku svetske pandemije kovida imao.

Dragi zemljani, onog trenutka kada budeš priložio rezultate testa iz sertifikovane i akreditovane laboratorije, koja potvrđuje da si (bio) zaražen sa Covid-19, tog trenutka ću ti verovati i da si bio zaražen. A to tvoje poređenje, ako neko umre od raka, a nije bio testiran, onda ćemo svi da mislimo da je umro od nečeg drugog jer, logično, kada ne znamo da je taj imao rak. Ja ne kažem da nisi bio zaražen koronom, možda jesi. Ali je jasno da ne može tvoj savet ozbiljno da se shvati tako što si sam sebi radio dijagnozu, a da za to nisi ni stručan. Dakle, ti bez testa, sa blagim simptomima nečega, deliš savete kao da si preživeo ne znam šta, i još pri tome nešto se porediš sa Sizifom koji je imao daleko teži slučaj, sa potvrđenom zarazom.
I da ponovim još jednom, priloži rezultate testa i ja ću te shvatiti ozbiljno. Možda jesi, možda nisi imao Covid-19, ali mi to ne znamo, a ni ti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=763003#p763003:3k4t0l8p je napisao(la):
astrodule » 04 Avg 2020 11:18[/url]":3k4t0l8p]
MC_":3k4t0l8p je napisao(la):
Ne znam za Kosovo, ali znam da se kod nas nijedna mera ne sprovodi i kontroliše u praksi.

Evo i malog primera. Sinoć sam prvi put ušao u Maksi bez maske (da ne objašnjavam situaciju, ali nisam imao izbora). Bilo mi je neprijatno. Dva policajca su prošli pored mene dok sam čekao u redu i nijedan mi ništa nije rekao.

Znam da nemaju prava da me kazne, ali opomena bi značila. Da ne pričam da u teoriji verovatno smeju da pozovu Sanitarnog inspektora i da me zadrže dok on ne dođe i naplati mi kaznu.

Slično je sigurno i u okruženju, ali Beograd je ubedljivo najveći grad i najviše ljudi prolazi kroz njega.
I meni se slično desilo. Nisam imao čistu masku (koristim pamučne pa otkuvavam), a da je suva, a morao neplanirano da odem do radnje. Razmišljam se da li da idem ili ne, i ipak se odlučim da odem, pa šta bude da bude. Bilo je 20 - ak minuta do zatvaranja. Prolazim usput pored policijskih kola, videli me bez maske, ništa nisu rekli. Ulazim u market, obezbeđenje na ulazu, ništa mi ni reklo. Unutra svi nose maske, samo ja bez. Prolazim između rafova i vidim policajca. On sa maskom, takođe kupuje, ali mi ništa nije rekao , niti me je zaustavio. I tako ti ja obavim kupovinu bez ikakvih problema. Ovo je bio prvi put da sam ušao u radnju bez maske.
Na Bajlonijevoj pijaci sam se zatekao pre neki dan, i u prolazu čuo kako jedan prodavac dobacuje drugome da spusti vizir na tezgi, da ga ne bi smarala inspekcija, kao što je nekolicinu drugih prodavaca.

Mare care, mlad si, zdrav si, piči bre na Adu, uživaj u životu, gledaj silan narod po Adi, bar gledanje je još uvek besplatno.

Kada ti jednog skorog dana kaže AV da ne smeš da gledaš okolo, onda ga poslušaj, za tvoje dobro. :mrgreen: :lol:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=763008#p763008:15radpp1 je napisao(la):
marrecar » 04 Aug 2020 09:39 am[/url]":15radpp1]Dragi zemljani, onog trenutka kada budeš priložio rezultate testa iz sertifikovane i akreditovane laboratorije, koja potvrđuje da si (bio) zaražen sa Covid-19, tog trenutka ću ti verovati i da si bio zaražen. A to tvoje poređenje, ako neko umre od raka, a nije bio testiran, onda ćemo svi da mislimo da je umro od nečeg drugog jer, logično, kada ne znamo da je taj imao rak. Ja ne kažem da nisi bio zaražen koronom, možda jesi. Ali je jasno da ne može tvoj savet ozbiljno da se shvati tako što si sam sebi radio dijagnozu, a da za to nisi ni stručan. Dakle, ti bez testa, sa blagim simptomima nečega, deliš savete kao da si preživeo ne znam šta, i još pri tome nešto se porediš sa Sizifom koji je imao daleko teži slučaj, sa potvrđenom zarazom.
I da ponovim još jednom, priloži rezultate testa i ja ću te shvatiti ozbiljno. Možda jesi, možda nisi imao Covid-19, ali mi to ne znamo, a ni ti.

Sertifikovan znaci koliko i diplomiran, neko je i slinisi sertifikovao diplomu iako nikad nije studirao, toliko ti znaci taj papir. Ako te neko sertifikuje to na ovome svetu sigurno mora da bude istina :lool: :blah: Posebno na testu od 50% "verovatnoce" :violina:

Mare, ja upravo i pričam to tvoje - "kao da si preživeo ko zna šta", baš da ljudi to ne trebaju smatrati ničim posebnim, a ne da budu zastrašeni da trebaju čak vakcine i slično. A Vučićev test ti ništa ne bi značio jer opet druga polovina ljudi koja mu ne veruje, neće verovati ni njegovom testu, da ne ponavljam te priče o pogrešnim rezultata testova, ismevanja da je papaja bila pozitivna itd. Ako su naručili veštački virus iz Kine, pa naravno da će pametnim ljudima sinuti da su zajedno naručili i testove.

mene bas zabavlja fascinacija samim maskama.

skrecem paznju na cinjenicu koju bih bas voleo da neko ospori.. ljudi masovno nose maske samo pro forme, odnosno ne tako da njihovim nosenjem stite sebe i druge od zaraze, nego prosto ture nesto preko brade da ispune formu, iz straha od kazne ili jednostavno da ih niko ne bi smarao prekim pogledom. maske su postale modni detalj i ozbiljan biznis za snalazljive, po tezgama ih ima svih boja i dezena , meni omiljeni model je onaj sto sam video juce na sormazu(naprdnjak), u bojama srpske zastave sa velikim grbom na obrazu.. izgleda kao da je na lice navukao sapiceve gace iz perioda dok je ovaj nastupao za vaterpolo reprezentaciju. al dobro, otkuvava ih valjda povremeno..

ovim ne kazem da maske ne treba koristiti vec na to da ih treba koristiti onako kako je propisano inace je besmisleno samo komentarisati koji procenat ljudi "nosi" masku

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=763033#p763033:3fehzxwk je napisao(la):
solecar » Уто Авг 04, 2020 12:40 pm[/url]":3fehzxwk]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=763003#p763003:3fehzxwk je napisao(la):
astrodule » 04 Avg 2020 11:18[/url]":3fehzxwk]
MC_":3fehzxwk je napisao(la):

I meni se slično desilo. Nisam imao čistu masku (koristim pamučne pa otkuvavam), a da je suva, a morao neplanirano da odem do radnje. Razmišljam se da li da idem ili ne, i ipak se odlučim da odem, pa šta bude da bude. Bilo je 20 - ak minuta do zatvaranja. Prolazim usput pored policijskih kola, videli me bez maske, ništa nisu rekli. Ulazim u market, obezbeđenje na ulazu, ništa mi ni reklo. Unutra svi nose maske, samo ja bez. Prolazim između rafova i vidim policajca. On sa maskom, takođe kupuje, ali mi ništa nije rekao , niti me je zaustavio. I tako ti ja obavim kupovinu bez ikakvih problema. Ovo je bio prvi put da sam ušao u radnju bez maske.
Na Bajlonijevoj pijaci sam se zatekao pre neki dan, i u prolazu čuo kako jedan prodavac dobacuje drugome da spusti vizir na tezgi, da ga ne bi smarala inspekcija, kao što je nekolicinu drugih prodavaca.

Дакле, кога не мрзи, нек пријави Солета и Астра санитарној да су по сопственом признању ушли у продавницу без маске. :gobb:

Kriv sam :) Ušao sam tri puta i u pekaru. Od toga sam dva puta držao majicu preko usta, ali su mi prodavačice rekle da mi se vidi pupak i da ne moram ja da nosim nego one. (a vitak sam, skoro da imam i vidljive trbušnjake)

Samo prvo da vidimo nekoga od dvadesetak sanitarnih inspektora na delu.

@razgradjevinar Realno preko usta najviše izlazi kapljica, tako da mi ne smetaju previše oni koji je ne nose preko nosa.

Nego šta je sa hlorokinom? Iz kog razloga je prekinuta njegov proizvodnja? Da li ga imamo dovoljno jer vidimo (sizif nam je svedok) da postoje pacijenti koji se leče sa njime, a bilo bi glupo da prestane da se koristi zato što se zalihe prazne.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=763061#p763061:aizgpec7 je napisao(la):
astrodule » 04 Aug 2020 12:50 pm[/url]":aizgpec7]
Nego šta je sa hlorokinom? Iz kog razloga je prekinuta njegov proizvodnja? Da li ga imamo dovoljno jer vidimo (sizif nam je svedok) da postoje pacijenti koji se leče sa njime, a bilo bi glupo da prestane da se koristi zato što se zalihe prazne.
Nikada nije rečeno da on MOŽDA ne pomaže u nekim slučajevima. Ovaj virus je opasna sistemska bolest, ni nalik gripu jer napada mnoge organe u celom telu, i zato su negove manifestacije, način delovanja i mogući tretmani izrazito teško pitanje u ovako ranoj fazi. Kao za sve slične situacije postoje samo veće ili manje verovatnoće da se neko dejstvo i sada relativno dobro razume, dovoljno da bi se u određenim okolnostima dala preporuka za ili protiv korišćenja. Problem je što ako nešto zavisi od previše nepoznatih varjabli, u početku je skoro nemoguće biti siguran koji su efekti posledica onoga što se trenutno ispituje, a koji nekih zajedničkih faktora konkretne situacije kojih ispitivači i nisu svesni. Neka ispitivanja su u početku dala ohrabrujuće rezultate pri njegovom korišćenju. Međutim pošto su ona izazvala čitav talas interesovanja i novih i detaljnijih istraživanja, ubrzo je postalo jasno su dokazi o koristi od njegove primene ili nepostojeći ili veoma nesigurni, a pri tome je otkriven i niz kontraindikacija, tj opasnosti koje može (ali i ne mora) da izazove. Zbog toga je preovladalo mišljenje da ga za sada ne treba preporučivati za rutinski tretman dok se ne skupi više podataka, a NIKAKO da se uzima van bolničkih uslova i bez detaljnog pregleda da li određena osoba uopšte sme da ga uzme. I to je trenutno stanje. Neki lekari koji ispituju konkretnog bolesnika mogu odlučiti da on nema ni jedan rizični faktor koji bi bio direktna kontraindikacija, a da je njihovo stanje inače dovoljno teško, i da se zbog toga isplati izvestan manji rizik u NJIHOVOM slučaju, jer bi lek ipak možda MOGAO da pomogne, a ako i ne, bar u njihovom slučaju neće štetiti. Ovo što se ovde priča o tobožnjim "dokazima" od strane Trampovih sledbenika je čista dečija karikatura neverovatno složenog procesa donošenja odluka o lečenju koji zavisi od desetina posebnih faktora.

Ovde imate detalje i preporuke. Nigde ne piše da je zabranjen, nego da se "u principu" ne preporučuje sem ako se pažljivo ne vodi računa i svemu što je ovde navedeno, i ako se ne daje isključivo u bolnici i pod nadzorom. Dakle nikako da ga ljudi sami uzimaju, što je posle Trampove budalaštine postalo ogroman javni problem i izvor usmereno negativnog publiciteta da bi se narod nekako odvratio od mišljenja da je to nešto kao aspirin i da mogu sami da odlučuju hoće li ga uzimati ili ne, isto kao što je njihov sektaški idol Tramp to uradio ne pitajući nikoga.

FDA cautions against use of hydroxychloroquine or chloroquine for COVID-19 outside of the hospital setting or a clinical trial due to risk of heart rhythm problems
Does not affect FDA-approved uses for malaria, lupus, and rheumatoid arthritis
https://www.fda.gov/drugs/drug-safety-a ... setting-or

Takođe (ovde je detaljna lista opasnosti).

July 1, 2020 Update: A summary of the FDA review of safety issues with the use of hydroxychloroquine and chloroquine to treat hospitalized patients with COVID-19 is now available. This includes reports of serious heart rhythm problems and other safety issues, including blood and lymph system disorders, kidney injuries, and liver problems and failure.
https://www.accessdata.fda.gov/drugsatf ... dacted.pdf

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=763052#p763052:3rblbs5p je napisao(la):
Ventilator_BGD » 04 Aug 2020 01:33 pm[/url]":3rblbs5p]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=763008#p763008:3rblbs5p je napisao(la):
marrecar » 04 Aug 2020 09:39 am[/url]":3rblbs5p]Dragi zemljani, onog trenutka kada budeš priložio rezultate testa iz sertifikovane i akreditovane laboratorije, koja potvrđuje da si (bio) zaražen sa Covid-19, tog trenutka ću ti verovati i da si bio zaražen. A to tvoje poređenje, ako neko umre od raka, a nije bio testiran, onda ćemo svi da mislimo da je umro od nečeg drugog jer, logično, kada ne znamo da je taj imao rak. Ja ne kažem da nisi bio zaražen koronom, možda jesi. Ali je jasno da ne može tvoj savet ozbiljno da se shvati tako što si sam sebi radio dijagnozu, a da za to nisi ni stručan. Dakle, ti bez testa, sa blagim simptomima nečega, deliš savete kao da si preživeo ne znam šta, i još pri tome nešto se porediš sa Sizifom koji je imao daleko teži slučaj, sa potvrđenom zarazom.

Sertifikovan znaci koliko i diplomiran, neko je i slinisi sertifikovao diplomu iako nikad nije studirao, toliko ti znaci taj papir. Ako te neko sertifikuje to na ovome svetu sigurno mora da bude istina :lool: :blah: Posebno na testu od 50% "verovatnoce" :violina:
Kao neko ko je diplomirao kao inženjer tehnologije (hemijsko inženjerstvo), u polju kontrole kvaliteta, radio praksu u laboratoriji, koja je u tom trenutku prolazila kroz proces akreditacije (odnosno takoreći nastavka akreditacije, obnove), znam odlično šta znače sertifikacija i akreditacija. Istovremeno znam da je taj proces izuzetno rigorozan, da se mora ispuniti ogromna lista zahteva prema standardu ISO 17025 (za konkretan tip laboratorije, u kojoj sam radio praksu). Dakle, svaka laboratorija u Srbiji, koja želi da dobije poslove, koja želi da se bavi istraživanjem, da bude priznata u svetu, mora da prođe ceo taj proces.
E, upravo takva laboratorija mora da uradi analizu uzorka koji bi naš Zemljani dao i time dokazao da je zaražen sa Covid-19. I ceo taj proces akreditacije vodi nezavisno akreditaciono telo Srbije. Nemojte da pričamo o nekim stvarima koje nemaju veze sa politikom.
Za brižnog Vladivoja, da ne brine da ću mu možda ukrasti vakcinu, bio sam juče na Adi i lepo se proveo. Ako sam se zarazio, evo obećavam da ću ti prepustiti tu vakcinu koju si toliko željan da primiš. A ne, čekaj, ti ipak ne želiš vakcinu. Ništa onda, slobodno prestani da se brineš, ionako ćemo svi uginuti zbog globalnog zagrevanja.

Earthmoving":3rblbs5p je napisao(la):
Mare, ja upravo i pričam to tvoje - "kao da si preživeo ko zna šta", baš da ljudi to ne trebaju smatrati ničim posebnim, a ne da budu zastrašeni da trebaju čak vakcine i slično. A Vučićev test ti ništa ne bi značio jer opet druga polovina ljudi koja mu ne veruje, neće verovati ni njegovom testu, da ne ponavljam te priče o pogrešnim rezultata testova, ismevanja da je papaja bila pozitivna itd. Ako su naručili veštački virus iz Kine, pa naravno da će pametnim ljudima sinuti da su zajedno naručili i testove.
Ti i dalje ne shvataš poentu, ali dobro. Nastavi svoju priču, napiši jednog dana memoare, ili neki dnevnik u stilu Ane Frank. Samo što je ona doživela nešto što je bilo svima očigledno, a ti jok. Kakav Vučićev test, majko mila... Vama zaista treba medicinska pomoć.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=763067#p763067:3ifapvzh je napisao(la):
Пантограф » 04 Aug 2020 01:17 pm[/url]":3ifapvzh]Pa ima ga dovoljno; devet desetina inficiranih nema nikakve simptome...
To je još jedan od mitova koji su od početka uzeti kao tačni samo zato što je to u nekim trenucima odgovaralo postavljenim ciljevima nečije propagande. Kisićka je naprimer bila izrazito dosadna sa time iako nije bilo načina da ona to zna. Isto kao i njena teza da je "virus oslabio", što je srećom bila očigledna glupost, pa sam bar za to mogao ovde odmah da napišem da nije tačno. Još nema zaista ozbiljnih istraživanja. Naprimer:

"Rezultati testiranja su pokazali da 27,3 odsto zaraženih nije imalo simptome, zbog čega je i dalje važno nošenje maske i držanje distance od drugih, navode vlasti."

27% je bitno različito od 10 puta. Sve je to ustvari još nepoznato. Slično je bilo i u početku sa "kolektivnim imunitetom" pošto je bilo savrešeno jasno da problem nedovoljni tempo njegovog postizanja koji se ipak ne sme povećati, o čemu sam takođe odmah pisao. Ekonomske i političke potrebe preobučene u kvazi naučnu priču. Evo još nimalo impresivnih procenata (na uzorcima), a znamo kako je bilo u Italiji.

Testiranje na antitela pokazalo da je 2,5 odsto Italijana imalo koronu

Testiranje na antitela u Italiji pokazalo je da je gotovo 1,5 miliona ljudi, oko 2,5 odsto populacije, bilo zaraženo korona virusom.

Zvaničnici su danas rekli da su velike razlike u rezultatima među delovima zemlje potvrdili da je uvođenje zabrane kretanja bila „apsolutno ključna“ za sprečavanje teške epidemiološke situacije na jugu zemlje.

Procena da je oko 2,5 odsto stanovnika bilo inficirano, zasnovana je na testiranju sprovedenom od 25. maja do 15. jula na uzorku od oko 65.000 Italijana, izabranih na osnovu mesta stanovanja, godina i vrste posla koji obavljaju.

Vlada je sprovela testiranje da bi saznala koliko je cirkulacija virusa bila raširena u zemlji, prvoj na Zapadu koja je bila teško pogođena epidemijom.

Testiranje je pokazalo da je 1.482.000 Italijana širom zemlje došlo u kontakt s virusom i da je razvilo antitela, što je šest puta više od potvrđenih slučajeva zaraze u zemlji.

Epidemijom su bili teško pogođeni regioni na severu Italije, pre svega Lombardija i Emilija-Romanja, dok su južni imali neuporedivo manji broj zaraženih i umrlih od korona virusa.

Testiranje je potvrdilo velike geografske razlike, pošto je pokazalo da je 7,5 odsto građana Lombardije razvilo antitela, za razliku od 1,9 odsto u susednom regionu Veneto.

Razlike su velike i unutar Lombardije, među njenim provincijama. Oko 24 odsto stanovnika Bergama razvilo je antitela, a svega 5,1 odsto stanovnika provincije Pavija.

U poređenju s jugom Italije, razlike su još oštrije. Na Siciliji je svega 0,3 odsto meštana došlo u kontakt s virusom, a u svih šest ostalih južnih regiona manje od jedan odsto.

Zabrana kretanja u Italiji bila je među najstrožim u Evropi. Građani su smeli da izađu iz kuća jedino radi neizbežnog posla, odlaska kod lekara ili kupovine neophodnih namirnica.

Rezultati testiranja su pokazali da 27,3 odsto zaraženih nije imalo simptome, zbog čega je i dalje važno nošenje maske i držanje distance od drugih, navode vlasti.

https://www.danas.rs/svet/testiranje-na ... lo-koronu/

Нешто у тим истраживањима дебело не ваља, испада да је смртност 2,3% а у Катару на пример 0,15% и то само на основу регистованих заражених, а стварни број никако не може бити мањи већ само већи.

Zuma, sad postoje već ozbiljni razlozi da se sumnja u tvoje pobude za ovakvo pisanije. Kao što znaš, kod nas je otkriveno da je 6,4 odsto populacije imalo antitela (uporedi sa zvaničnom brojkom obolelih u tom trenutku), u Hrvatskoj oko 100.000 ljudi (tada 100 umrlih, dakle smrtnost je jedan promil u balkanskim prilikama). Prema kineskoj studiji, 92% je asimptomatskih slučajeva... A nama veliki broj asimptomatskih slučajeva otkrivenih na grčkoj granici, koji ne bi ni znali da su inficirani, takođe praktično sve govori.

Sve je ovo sada već opšte mesto i ne dovodi se u pitanje. Jedino, ti izgleda dovodiš. Imaš li kakvu agendu, ili si umislio da je imaš?

Za brižnog Vladivoja, da ne brine da ću mu možda ukrasti vakcinu, bio sam juče na Adi i lepo se proveo. Ako sam se zarazio, evo obećavam da ću ti prepustiti tu vakcinu koju si toliko željan da primiš. A ne, čekaj, ti ipak ne želiš vakcinu. Ništa onda, slobodno prestani da se brineš, ionako ćemo svi uginuti zbog globalnog zagrevanja.

Mare care, eto vidiš, samo ti slušaj tvog brižnog Vladivoja, nemoj da se plašiš sopstvene senke i da zbog nje ne izlaziš na Sunce - izvor života. :)
Pusti ove starije, uplašene čak i od života, a kamoli smrti.

Što se tiče zaraze, možda si već i preležao kuronu, a da to i ne znaš. Ako je tako bilo, ko zna koliko si ljudi zarazio... :mrgreen:

Super bi bilo da je zagrevanje globalnog karaktera. To bi značilo da će civilizacija da procveta, za razliku od opasnih zahlađenja iz prošlosti kada je sve bilo desetkovano.
Pusti Zumu i njegove tzv. klimatske promene, eno ti grafik sa tempama u Americi koje su, gle čuda, u silaznoj putanji. :mrgreen:
Dakle, sve je u globalnoj ravnoteži. I tako mora biti, da bismo svi mogli da plivamo dalje. :)

Zuma, sad postoje već ozbiljni razlozi da se sumnja u tvoje pobude za ovakvo pisanije.
Sve je ovo sada već opšte mesto i ne dovodi se u pitanje. Jedino, ti izgleda dovodiš.
Imaš li kakvu agendu, ili si umislio da je imaš?

Eureka. :mrgreen:

Pogledajmo malo statistiku koja je javno postavljena na worldmeters sajtu. Današnji podaci kažu sledeće:
SAD - broj testiranih 61,130,069 - broj zaraženih - 4,881,145 - stanovnika - 331,182,250
Srbija - broj testiranih 703,246 - broj zaraženih - 26,738 - stanovnika - 8,733,952
Znači, SAD je testirala oko 20% stanovništva i od broja testiranih je zaraženo oko 8%, što znači da bi po tom trendu trebalo da bude zaraženo oko 25 miliona. U Srbiji je testirano oko 9% stanovnika i od toga je bilo zaraženih nešto manje od 4% što znači da bi u Srbiji prema tom trendu trebalo da bude zaraženo oko 350.000 ljudi. No, ako se tome doda "tamni broj", odnosno u ovom slučaju zaraženi bez simptoma,a koji nisu testirani, zajedno sa onima koje test ne registruje, onda zaraženost može biti i 10 puta veći od onog koji je otkriven, pa imamo situaciju da je gotovo 80% Amerikanaca zaraženo.
U Srbiji je po toj kalkulaciji broj 3,5 do 4 miliona zaraženih.
E sad, ako je pretpostavka da zaraženi stvaraju antitela i da ne mogu ponovo da se zaraze u skorije vreme, onda bi SAD trebala da izađe iz ovoga početkom septembra, a Srbija bi razvukla stiuaciju verovatno do oktobra.
No, šta ako antitela ne opstaju par meseci ili ako korona brže mutira pa se zavrti novi talas zaražavanja? ...

Onda ćeš dobiti 10 vakcina. Poklanjam ti sve vakcine koje su namenjene meni. :mrgreen:

Vrh