Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
"Nadležni" za neki minut drže konferenciju za medije, pa mogu da se vide nove mere.

Danas do 18h još 6 registovanih zaraženih, zanči ukupno 103.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=718857#p718857:19i0yct9 je napisao(la):
MC_ » 19 Mar 2020 05:53 pm[/url]":19i0yct9]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=718854#p718854:19i0yct9 je napisao(la):
mradulovic » Čet Mar 19, 2020 5:44 pm[/url]":19i0yct9]Srbija ima 97 na 450 testova (do jutros). Hrvatska ima 105 na hiljadu i nesto testova. Nadam se da broj nije mnogo veci (u obe drzave) ali mi smo totalno nespremni bili za ovo. Kao da nadlezni nisu upalili tv od januara do pocetka marta...

nadlezni imaju druge interese, verujem da ih ovo jako smara
da, izbori, gondola preko kalemegdana, krusik, novogodisnja rasveta....
covek se prosto zapita sta rade ministarstva odbrane i unutrasnjih poslova kada je sve u redu? jasno mi je sta rade policajci ali sta rade oni po sedistima ministarstva, cinovnici? zar njima nije u opisu posla da razrade scenarije za ovakve situacije - poplave, sushe, epidemije ( ne moze niko da mi kaze da nisu mogli da pretpostave da ce izvesni broj ljudi ( a godisnje iz ove drzave emigrira barem 30 000 ljudi) pokusati da se vrati kuci i da kao narod nismo skloni postovanju zakona jer smo videli da ih ni sama vlast ne postuje)...

ukida se taksi nocu.
Sta kao nekom pozli, a nema kola?

Sve vise postaje jasno da su mere same sebi cilj.

Video sam sada penzionera u Maxiju, kao da sam video kriminalca.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=718863#p718863:9dw9wyv4 je napisao(la):
MC_ » 19 Mar 2020, 18:17[/url]":9dw9wyv4]ukida se taksi nocu.
Sta kao nekom pozli, a nema kola?

Sve vise postaje jasno da su mere same sebi cilj.

zovi hitnu pomoc

NIS je tražio odobrenje za izvoz i to mu je odobreno, jer su prepuna skladišta!

Капирам да је то са горивом једна од оних превара психопата који дезинформацијама залуђују народ. Свеједно, колико чујем пумпе су већ окупиране енормним гужвама. Видећемо сутра да ли сам био у праву.

едит: мислио сам на ову информацију о ограничавању продоје горива, а не на Драганову информацију.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=718868#p718868:3i241e4k je napisao(la):
paradox polje » Čet Mar 19, 2020 6:26 pm[/url]":3i241e4k]Капирам да је то са горивом једна од оних превара психопата који дезинформацијама залуђују народ. Свеједно, колико чујем пумпе су већ окупиране енормним гужвама. Видећемо сутра да ли сам био у праву.
Jeste, sad mi rekoše ukućani da je bila vest da je to lažna informacija.

Ja sam pomislio da su možda uveli jer vidim da ovo dvoje svakog dana pene što se, zamisli čuda, pojavi još neki novi slučaj. Pa reko možda misle da ako potrpaju svih 7 miliona ljudi u kuće da će to u sekundi da stane.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=718869#p718869:3i241e4k je napisao(la):
tzoran1 » Čet Mar 19, 2020 6:26 pm[/url]":3i241e4k]zatvaranje granica za putnicki saobracaj. dobar potez.
Čekajte ne razumem, zar ovo nije učinjeno još pre dva-tri dana?

NIS je tražio odobrenje za izvoz i to mu je odobreno, jer su prepuna skladišta!

Već vidim scenu tamo negde u julu:

Narod: Ok, sad pošto je sve ovo prošlo i pošto imamo gomile viška goriva a debelu zaradu od izvoza, jel možete malo da spustite akcize?
Država:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MtaUHMWQpiI[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=718716#p718716:1ek1byj9 je napisao(la):
wexy » 19 Mar 2020 12:57 am[/url]":1ek1byj9]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=718701#p718701:1ek1byj9 je napisao(la):
vucko » 18 Мар 2020 11:22 pm[/url]":1ek1byj9]Policija večeras tukla čoveka koji je šetao posle 20h psa u Knez Mihajlovoj.

https://www.facebook.com/pera.detlic.12 ... 80543/?t=1
Malo su ga tukli, a ti bi mogao da nadjes posao negde na Informeru ili Kuriru, super ti idu ti klikbejt naslovi.
Bravo drugosrbijanac, nadam se da si ponosan jer si provalio dobru foru, a ja sam prekopirao poruku bez gledanja u nameri da vas informišem, ali važno je da si me provalio. I vlast i ljudi kao ti ste ste ista jednoumnost koja samo etiketira sve oni koji ne razmšljaju kao oni.
Meni je problem što ne zaseda skupština, što je ovo kršenje ustava, što predsednik pređa svoje građane i što se ne ponaša ovako ka poštovanjem sa svojim građanima koji su mu poslodavci:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fukTkZBZLBc[/youtube]

Bender
Od sutra ujutru u 8 rampa na granici osim za kamione.
Problem je 70 000+ koji su usli od uvodjenja vanrednog stanja

Dopuna: sutra od 12 i javni medjugradski saobracaj se ukida. I ovo je dobro resenje da neko ne zarazi ceo autobus.

Upravo na Konferenciji predsednik je naveo da ne može da utiče na privatni sektor, država može da mole privatne poslodavce ali ne može da ima naređuje jer "tako funkcioniše kapitalizam".U prevodu pored trenutno otpuštenih još puno radnika na određeno, PP i na crno će biti otpušeno

Evo šta je rečeno, ukratko:

Predsednik rekao da će se dozvoliti izvoz brašna , kao i benzina, jer brašna imamo u enormnim količinama, a naftu nemamo više gde da skladištimo. Onda, policijski čas će se uskoro povećati, tj. duže će trajati. Obezbeđeni paketi za penzionere sa primanjima ispod 30.000. Konačno su se setili da zatvore granice, ali kasno, jer je predsednik rekao da su ušli maltene svi koji su hteli, a da on ne može svom narodu da zabrani da uđu. Organizuju se transporti dodatnih respiratora, dolaze avionom i kineski lekari. Studenti u inostranstvu će biti organizovani u grupe i tako prebačeni avionom nazad u Srbiju. Međugraski saobraćaj se ukida sutra u 12h, kao što neko napisa. To znači da poslednji polasci moraju da se započnu najkasnije u 11:59, pa kad stignu na odredište.

Što se tiče kafića, i dalje će raditi. A situacija u njima nikad gora. Danas sam bio na Dorćolu poslom, i prošao pored nekoliko kafića, koji su mahom puni srednjoškolaca, a imamo tu i učenike starijih razreda osnovne škole. Studenata je vrlo malo. Dok sam prolazio pored jednog kafića, i bacio pogled na svu onu decu koja tu sede, neki su me čudno gledali, u stilu šta ima da ih zagledam, kada nisu oni kritični. A inače, javljali su ljudi televiziji N1 da neki kafići uopšte ne poštuju mere prekida rada, nego rade celu noć, pa deca uopšte ne idu kućama, nego bleje po kafićima do 5 ujutru. Sa druge strane, žena koja je bila jedna od glavnih u lečenju Variole vere, rekla je da su upravo deca najopasnija, zato što su oni podjednako nosioci virusa kao i druge grupacije, ali da se kod njih u veoma velikom broju zna da desi da se uopšte ne razbole, a virus prenesu drugima, pa tako i penzionerima, koji su u izolaciji. Takođe, rekla je i da su u vazduhu virus zadržava do 3h, a u zatvorenom prostoru i do 5 dana. I tu se vidi sav besmisao svih ovih mera.

Sve ovo je trebalo malo bolje i odlucnije, ti nasi ljudi sto su resili da se vrate trebalo je da budu obavesteni da ce ukoliko se odluce za povratak biti smesteni u satorima na poljanama ili u adaptiranim halama bez grejanja i sa cebadima, vojni kazan i straza koja ukoliko neko proba da pobegne u naredne dve nedelje pre testiranja (ukoliko je potrebno) odmah hapsi i salje u zatvor na minimum 3god.
Ali ne oni su ih pustali da ulaze i idu u nekakav kucni karantin, i sad ili zaraze ukucane ili u vecini slucajeva ne postuju karantin.
Moj kum kad je ovde bilo nekih 10-15 zarazenih usao u drzavu iz italije niko mu nije nista nit rekao a kamoli merio temperaturu covek se sam iznenadio i meni rekao "jbt naebali smo ako ovo krene pa ovde sve kazu a nista ne rade...." a on lud ode nazad u Italiju da radi hahahha ma papazjanija ljudi su krajnje neodgovorni i neozbiljni kao deca, ma kao telad! Eno ga kum sad ne zna gde ce i svako vece na Vajberu mi prica kako je tamo haos, nema masku nema rukavice nema nista a sef nece da mu obezbedi....
One maske sto kod nas kazu da ih nema, one obicne hirurske ne stite prakticno nista i te maske recimo u Kini niko i ne koristi, tj vecina ljudi ne koristi ili se koriste na otvorenom. To su obicne krpice, maska koja nesto znaci je dosta skuplja i kosta oko 5$ u odnosu na ovu koja kosta oko 1-1.5$ a zadrzava oko 95% virusnih cestica ali ni te maske nisu 100% zastita jer moze preko oka....ma chudo. Ono sto je bitno je to da sto manje virusa primite u sebe veca je sansa da lakse pregurate infekciju, onaj ko je danima bio kraj nekog bolesnog taj tesko da se izvuce iz toga cak i kad je rec o mladjim ljudima.
Takodje ona prica da su samo matorci ugrozeni je donekle tacna ali svi koji imaju malo losiji imunitet (a preko zime svima nama on opadne) ili neku hronicnu bolest a to nisu samo pluca, srce, secerasi vec su tu i bubrezi, zeludac, pritisak,....nije to bas tako ima tu dobar deo populacije koji je ugrozen.
Ono sto je dobro je da su se konacno dozvali pameti i decu izbacili iz skola i krenuli sa tim ogranicenjem kretanja to je za svaku pohvalu ali da bi to bilo kako treba "telad" moraju da budu uplasena a nece jer policija ne hapsi za primer one koji krse naredbe i ne izrice im stroge kazne.
Recimo neki dan predsenik kaze oko 1600 njih (ako ne gresim za broj) nije postovalo zabranu kretanja i smeska se !? Alooo umesto da kaze policiji uhapsite bar 100 tih i pravac neka hala i neka se tamo "suse" dve nedelje pa posalju tv ekipu da ih pita sta i kako da vidis kako bi se "telad" odmah uozbiljila.
Kineze spasava disciplina i stroge mere a nas ako nastavimo ovako i ne uzobiljimo se nista ne moze da spasi, mnogi ne kapiraju da je ovaj virus vec zeznuo svetsku ekonomiju i da tu oporavka nema godinama a ako potraje kako mnogi kazu da hoce necemo se izvuci iz ovoga 20-30god kad je rec o ekonomiji.
Ajd zivi bili i pridrzavajte se propisa, kad su nasi preci mogli da ginu po sumama i umiru od tuberkuloze tifusa i gladi pa valjda mozemo da sedimo kuci par nedelja kao kokoske. Kkavi ste vi to ljudi u PM!?

solecar@
"Što se tiče kafića, i dalje će raditi. A situacija u njima nikad gora. Danas sam bio na Dorćolu poslom, i prošao pored nekoliko kafića, koji su mahom puni srednjoškolaca, a imamo tu i učenike starijih razreda osnovne škole. Studenata je vrlo malo. Dok sam prolazio pored jednog kafića, i bacio pogled na svu onu decu koja tu sede, neki su me čudno gledali, u stilu šta ima da ih zagledam, kada nisu oni kritični. A inače, javljali su ljudi televiziji N1 da neki kafići uopšte ne poštuju mere prekida rada, nego rade celu noć, pa deca uopšte ne idu kućama, nego bleje po kafićima do 5 ujutru."

Ovo ni ja ne razumem da se kafici pustaju da rade a mesto su gde moze lako da se fasuje virus. Jeste da statisticki klinci su najmanje ugrozeni sa 0.2% sa komplikacijama ali njihovi roditelji a pogotovo babe i dede su u daleko gorem polozaju.

vucko":jkx0z2ev je napisao(la):
Upravo na Konferenciji predsednik je naveo da ne može da utiče na privatni sektor, država može da mole privatne poslodavce ali ne može da ima naređuje jer "tako funkcioniše kapitalizam".U prevodu pored trenutno otpuštenih još puno radnika na određeno, PP i na crno će biti otpušeno
A kako može da zatvori teretane i privatne sportske centre, a ne može kafiće?

Zaboravih reci, ziveo sam godinama u Kini i imam tamo neke prijatelje.
Tamo je drzava delila maske, dobre maske i sredstva za dezinfekciju. Drzava je oformila kurirske sluzbe i angazovala postojece i dobro ih platila.
Sve ljude u kriticnim recgijama je zatvorila u kuce, spolja se blombira stan trakama ili blombom, ukoliko je objekat takav da neko moze da izadje kroz prozor montiraju se kamere . Ako vam nesto treba narucite i kuriri donose bar jednom dnevno, ako vam treba doktor postoje mobilne ekipe koje su do vas u roku od par sati ako nije veoma kriticno a ako je kriticno dolaze odmah. Kad kuriri ili doktori dodju oni skinu plombu spolja odrade i zatvore vrata i ponovo plombiraju ili zalepe traku.
Ukoliko se primeti plomba i nema osoba (bilo je slucajeva ali vrlo malo) takve osobe se hapse i idu u zatvor na vise godina i tu nema sale, ukoliko vas nema raspisuju poternicu a svuda su kamere za raspoznavanje lica i nadju vas brzo. Dronovi svuda prate sve, ima jedan snimak gde dron juri babu i slika je i obavestava da se odmah vrati kuci a da ce je policija sacekati kod kuce....
Oni tako i sad u Wuhanu nema novih zarazenih, oslobodili se posati.
Inace ovih dana njihovi zvanicnici izjavljuju da im je virus podmetnut od strane SAD i poseduju odredjene dokaze a istraga je u toku. Pominju medjunarodne vojne igre koje su odrzane u Wuhanu u novembru 2019 kada je tu bila prisutna ekipa iz SAD, takodje pominju da su prvi slucajevi zabelezeni ne na tlu Kine vec u SAD ali da je sve jos u fazi istrage a da njihova obavestajna sluzba prikuplja dokaze!

Kratko i plasticno objasnjeno.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BtN-goy9VOY[/youtube]

Epidemiolog Predrag Kon:

Najvažnije je, redom, pranje ruku, držanje rastojanja između ljudi minimalno 1 metar a bezbedno je dva metra, u zatvorenom prostoru savetuje se korišćenje maski, pogotovo u tržnim centrima, prodavnicama i javnom prevozu.

Kon upravo reče da će ovakve ili slične mere trajati najmanje 6 nedelja. Ja mislim da je to pakao.

Smatram da će zdravstvene posledice nekretanja od mesec i po dana, plus depresija, pobiti stare možda i gore od virusa. Mada, to neće biti medijski propraćeno, a idu izbori.

Takođe, ni meni ovo neće lako pasti. Ne razumem zašto ne mogu da prošetam u devet uveče. Ne razumem zašto ne mogu da prošetam u ponoć, a u tri popodne mogu da sedim u kafani. Ali, ništa zato - mogu da pijem kod kuće.

Ne zavaravajte sebe da će vam biti do aplaudiranja sa terase za mesec i po. Gledam sopstvenu ženu i smejem se.

Mislim da je strah zagospodario nama. Mislim da ipak nismo normalni.

Dajte narodu dobre maske, obavežite ga da ih nosi, zabranite starijima od 65 da ulaze u lokale i u javne službe i terajte se u tri lepe: ako izgubite na izborima, velika šteta.

Vrh