Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Jos 9 dana do otvaranja covid bolnice kapaciteta 70 kreveta. Ruinirana zgrada desno je skoro gotova.

Bender

БЛИСКА БУДУЋНОСТ!!!!!!

Оператер:
- Пизза сервис! Изволите!
Муштерија:
- Добар дан! Желим да наручим две пице!
Оператер:
- У реду! Могу ли прво добити Ваш ЈМБГ?
Муштерија:
- Мој ЈМБГ!? Шта ће Вам то?
Оператер:
- Инсталирали су нам нову технологију!
Муштерија:
- Па какве то везе има са пицама?
Оператер:
- Тако повећавамо брзину услуге, што је у Вашем интересу! Хоћете бити љубазни да ми дате Ваш ЈМБГ.
Муштерија:
- Не разумем... Чекајте да погледам! Пишите: ЈМБГ 2709969710345
Оператер:
- Хвала Вам, господине Петровићу. Само да проверим податке из наше базе. Видим да живите у Нушићевој улици и Ваш кућни телефонски број је 2601595. Ваш број на послу је 3301-572, а Ваш број мобилног је 065/7921-483. Ви сада зовете са кућног телефона.
Муштерија:
- Да, код куће сам. А одакле Вам све те информације?
Оператер:
- Па умрежени смо, господине.
Муштерија:
- Са киме се умрежени? Са ДЕ-БЕ-ом или са мојом фирмом?
Оператер:
- Господине, будите љубазни, реците Вашу наруџбу!
Муштерија:
- Донесите ми на кућну адресу две велике шумадијске пице, са љутом папричицом...
Оператер:
- Мислим да Вам то није добра идеја, господине.
Муштерија:
- Како то мислите?
Оператер:
- Господине, Ваши здравствени подаци из електронског картона говоре да имате повишени крвни притисак и висок ниво холестерола. Жао ми је, али полиса Вашег допунског здравственог осигурања не покрива и тај ризик...
Муштерија:
- Па што ми онда можете препоручити?
Оператер:
- Могли бисте наручити нашу безмасну соја-пицу. Уверен сам да ће Вам се допасти.
Муштерија:
- Зашто то мислите?
Оператер:
- Па, прошле недеље сте у књижари купили књигу "Гурманска јела од соје". Зато сам Вам то
предложио.
Муштерија:
- У реду, у реду. Дајте ми онда две велике соја-пице. Колико Вам дугујем?
Оператер:
- То би требало бити таман за Вас, Вашу жену и Вашег сина. Све скупа, заједно с трошковима доставе, 2100 динара. Како плаћате?
Муштерија:
- Као и увек, кредитном картицом.
Оператезбогр:
- Опростите, господине, али бојим се да ћете морати платити готовином. Прекорачили сте дозвољени минус на картици.
Муштерија:
- ОК, скочићу до банкомата и донети новац пре него ваш достављач стигне.
Оператер:
- Неће ни то ићи, господине! Имате прекорачење и на текућем рачуну.
Муштерија:
- Нема везе. Само пошаљите пице. Припремићу новац. Колико вам времена треба за доставу?
Оператер:
- Мало смо затрпани у овом тренутку. Око 45 минута.
Муштерија:
- Како бре? Најмодернија технологија, умрежени сте, а треба Вам више времена него пре!?
Оператер:
- Господине, ако Вам се жури, можете доћи до нас, али биће Вам незгодно возити пице на мотоциклу.
Муштерија:
- Како знате да возим мотоцикл?
Оператер:
- Овђе стоји да касните с отплатом лизинга за ауто, па Вам га је лизинг компанија одузела пре два месеца. Али, Ваш скутер је у потпуности отплаћен, па сам само претпоставио да ћете тако доћи по Ваше пице.
Муштерија:
- Не, ипак ћу доћи градским превозом.
Оператер:
- Господине, према нашој евиденцији, Ваша БУС-ПЛУС картица није допуњена за овај месец!
Муштерија:
- Ма носите се у три лепе....
Оператер:
- Господине, препоручио бих Вам да пазите што говорите! Већ имате две прекршајне пријаве због ремећења јавног реда и мира 2010. и због викања на саобраћајног полицајца 2011.
Муштерија:
- Ало, бре, па ја сам назвао пица сервис, а не полицијску станицу...
Оператер:
- Господине, знамо и за Ваш ник, под којим пишете веома оштре коментаре на блогу Б92!
Муштерија:
- Ма шта ми рече....
Опетарер:
- Да и не спомињем сајтове које посећујете...
Муштерија:
- Ама човече, хоћу две пице!!!!
Оператер:
- Желите ли још нешто, господине?
Муштерија:
- Не, ништа више. И немојте заборавити две Цоца-Цоле гратис, како пише у Вашем огласу!
Оператер:
- Опростите, господине, али наш оглас има клаузулу да не смемо нудити бесплатну Цоца Цолу дијабетичарима! И молим Вас да дочекате нашег достављача, јер се боји пса. Ви вашег кућног љубимца, како видим, још нисте водили код ветеринара да се вакцинише.

Bože koje kič ludilo, naravno da je Genije Vesić to smislio. Uživaju ljudi na Infektivnoj u toj pažnji, malo morgen. Toliko godina kukaju ljudi kako je zgrada u lošem stanju, i to poslednji put bukvalno u mesecima pre korone i niko ih nije ni posetio da obeća barem nešto. I sad kao njima tapšu. Neverovatno...

Panto evo porse bijeli upravo zaustavljen gsp busom na slaviji prije nekih 30 min RTS1 davitelj

Japanske medicinske službe upozorile su da je urgentna medicina u toj zemlji pred kolapsom zbog velikog broja obolelih od koronavirusa. To bi moglo da dovede i do kolapsa celokupnog medicinskog sistema.

U zajedničkom saopštenju japanskog Udruženja akutne medicine i Udruženja urgentne medicine ističe se da mnoge bolnice odbijaju hitne slučajeve, uključujući moždane i srčane udare i spoljne povrede.

Upozorava se i na nestašice zaštitne opreme, prenosi AP. U Japanu je do sada zabeleženo 7.000 zaraženih i oko 100 smrtnih slučajeva. U toj zemlji na snazi je vanredno stanje, a vlada je pozvala ljude da ostanu kod kuće. . . https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1674590

Nema ničeg lošeg u tom konceptu aplaudiranja med. radnicima, ali u slučaju Vesića, mislim da je on samo željan pažnje. Mislim ipak je to Vesić.

Dobro jutro sa Dorćola, mi ni prozor ne smemo da otvorimo. Podavićemo se danas zbog Vinče.

Dobro jutro.
Goje, opet gori Vinca ili?

Ljudi kako podnosite karantin? Izdrzi se tih 60h, ali kakav je osecaj kada je uskracena makar opcija da se moze izaci?
Snimci koje smo gledali zimus iz Vuhana kada hapse ljude na ulicama su slucajevi nepostovanja izolacije. Prijatelji koji zive u kini su mi rekli da je bilo dosta slucajeva "pucanja" posto su ljudi nedeljama bili zatvoreni.

Ja uživam u miru i tišini. Ne pamtim kad je Beograd bio ovako tih u poslednjih 20 godina, računajući tu čak i Božićna i Uskršnja jutra i Badnje veče.
Ako Beograd postane makar 1% manje bučan i užurban kad se sve ovo završi, nego što je bio, ja ću biti presrećan. Sad se tek jasno vidi koliko je postao haotičan, preopterećen i nehuman za život u zadnjih par godina. Ovo sad je milina (sa aspekta buke i gužve).

P.S.
Poseban je užitak odmoriti od bahatih kafića i klubova i njihovih basčina. Kao i od divljih hostela, koji sad stoje prazni.
Biću iskren, nadam se da će mere distanciranja potrajati što duže, pa da se neki od njih malo pročiste. Dosta je ceo Beograd ispaštao da bi par stotina bahatih stvorova mlatilo profit na divljaka i na račun tuđeg mira. :kafa:

Ova 2-3 dana karantina se može preživeti bez problema. Eto prilike da se operu prozori, pomeri nameštaj, usisa...

Naravno, nije problem 2-3 vikenda, ali jeste problem ako se produži ili broj vikenda ili broj uzastopnih dana.

Konkretno jutros oko 7 nije bilo tako strašno, a onda je krenuo ozbiljan smrad. Oko 9 smo morali da se zamandalimo. Po pitanju zagađenja sam već ozbiljan amater, i ne moram više da proveravam smer vetra, izvor zagađenja, niti tačne vrednosti, samo se dodatno iznerviram.

Lično mi prilično teško pada pritvor, zbog dece, beogradskog vazduha, nemogućnosti odlaska na selo i obavljanja hitnih radova u vikendici....

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=726829#p726829:uh16ahmc je napisao(la):
Bender Rodriguez » 12 Apr 2020 09:09 am[/url]":uh16ahmc]Ja uživam u miru i tišini. Ne pamtim kad je Beograd bio ovako tih u poslednjih 20 godina, računajući tu čak i Božićna i Uskršnja jutra i Badnje veče.
Ako Beograd postane makar 1% manje bučan i užurban kad se sve ovo završi, nego što je bio, ja ću biti presrećan. Sad se tek jasno vidi koliko je postao haotičan, preopterećen i nehuman za život u zadnjih par godina. Ovo sad je milina (sa aspekta buke i gužve).

P.S.
Poseban je užitak odmoriti od bahatih kafića i klubova i njihovih basčina. Kao i od divljih hostela, koji sad stoje prazni.
Biću iskren, nadam se da će mere distanciranja potrajati što duže, pa da se neki od njih malo pročiste. Dosta je ceo Beograd ispaštao da bi par stotina bahatih stvorova mlatilo profit na divljaka i na račun tuđeg mira. :kafa:

I meni se, sto se kaze, dusa odmorila od toga. :kk:

astrodule":uh16ahmc je napisao(la):
Ova 2-3 dana karantina se može preživeti bez problema. Eto prilike da se operu prozori, pomeri nameštaj, usisa...

Naravno, nije problem 2-3 vikenda, ali jeste problem ako se produži ili broj vikenda ili broj uzastopnih dana.

Verujem. Moraju razmisljati o tome da se uvede "prozor" za setanje uz distanciranje naravno.

GOJE":uh16ahmc je napisao(la):
Konkretno jutros oko 7 nije bilo tako strašno, a onda je krenuo ozbiljan smrad. Oko 9 smo morali da se zamandalimo. Po pitanju zagađenja sam već ozbiljan amater, i ne moram više da proveravam smer vetra, izvor zagađenja, niti tačne vrednosti, samo se dodatno iznerviram.

Lično mi prilično teško pada pritvor, zbog dece, beogradskog vazduha, nemogućnosti odlaska na selo i obavljanja hitnih radova u vikendici....

Meni mozda najvise nedostaje odlazak u prirodu.

Inace ponovo mi dolazi vrana :) Ranije sam imao jednu koja se pripitomila. Ova je jos uvek stidljiva.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=726831#p726831:2cvvbt4h je napisao(la):
GOJE » 12 Apr 2020 10:11 am[/url]":2cvvbt4h] . . nemogućnosti odlaska na selo i obavljanja hitnih radova u vikendici....
Pa, zašto nije bilo moguće da se ode na selo pre "policiskog časa"?!
Nadam se da to nije u okolini Vinče, već negde na bar 300m n.visine.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=726830#p726830:56wpg9vc je napisao(la):
astrodule » Ned Apr 12, 2020 10:09 am[/url]":56wpg9vc]Ova 2-3 dana karantina se može preživeti bez problema. Eto prilike da se operu prozori, pomeri nameštaj, usisa...

Ma gde se lako izdrzi. Psihicki uzas. Ogroman je problem kad je ovako idealno vreme napolju a tebi nije dozvoljeno da izadjes pod pretnjom kazne.
Dodje mi da izadjem u setnju sat vremena pa sta bude, pobegnem pandurima ako krenu da me jure, cenim da sam brzi od 99%, nece valjda pucati
Radojicic vec najavio produzenje sledece nedelje.
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1674618

Aj sad zamislite uvedu od cetvrtka 17:00 do Utorka 5:00 :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :x :x :x :x
Postacemo retardirani i atrofirati potpuno
I sta cutacemo ko misevi na to umesto da svi izadjemo u znak protesta.
J*** mamu

Ljuska vrsta (i ostali svet) je evoluirala zato što se adaptirala. Ako želimo da preživimo i izađemo zdravi iz ove situacije moramo da osmislimo bolje slobodno vreme.

Po meni su najveći problem deca, tj. energija koju oni imaju. Ranko Rajović ima baš mnogo klipova i tekstova na tu temu.

Mi stariji imamo knjige, vežbanje, čišćenje kuće, karte...

Ja sam razvio sistem kako da se sunčam kroz prozor. :D Pošto nemam terasu a krov je kosi. Naravno, ne može da se poredi sa izlaskom u park ili sa sunčanjem na terasi, pogotovu što sunce počinje da udara direktno u sobu tek oko 15h. Ali dobro, možda je to i bolje da ne bih pržio kožu kad je najjače zračenje. Vežbam kod kuće, kao što sam i zamislio još na početku uvođenja vanrednog stanja, u ona tri dana posle zatvaranja teretana a pre uvođenja pol. časa i zabrana kretanja i pre zatvaranja parkova i teretana na otvorenom.

Jedino bih voleo da mogu da provozam bajs sad za vikend po ovom lepom vremenu. Još sad kad su ulice puste... uh, milina. No dobro, šta da se radi.

Sve u svemu, naučio sam da mi prija ovo kad grad malo ''oladi''. Mnogo je sve postalo užurbano, haotično, napeto, opterećeno...
A ima(m) tu i nekih filozofskih pogleda i razmišljanja. No to je em druga tema, em je teško pričati o tome ovako preko tastature.
Ali recimo samo da sam pri stavu da cela ova kriza treba svetu da bude jedna velika opomena i lekcija. I to na mnogo, mnogo načina.
I u smislu ekonomije, i ekologije, i društva, i filozofije/načina života, medicine, nauke... Mnogo smo se pogubili kao vrsta u zadnjih par decenija.
A sve to najviše zbog sumanute trke za profitom i (lažnim) hedonizmom.

U sinocnoj emisiji prof.T.Jovanovic sa med.fak. virusolog je razresila misteriju privatnih labaratorija.
Lepo rece da u Srbiji ne postoji privatna labaratorija koja ima aparaturu i obucen kadar za ovu vrstu posla jer ovaj vid nema veze za onim sta inace rade.( ona je to strucno objasnila).
I da je pouzdanost testova koje mi koristimo 90% a da ovi brzi koje mnogi koriste nose oznaku "orentacioni."

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=726842#p726842:1fcnp2pv je napisao(la):
Bender Rodriguez » 12 Apr 2020 09:49 am[/url]":1fcnp2pv]
Sve u svemu, naučio sam da mi prija ovo kad grad malo ''oladi''. Mnogo je sve postalo užurbano, haotično, napeto, opterećeno...
A ima(m) tu i nekih filozofskih pogleda i razmišljanja. No to je em druga tema, em je teško pričati o tome ovako preko tastature.
Ali recimo samo da sam pri stavu da cela ova kriza treba svetu da bude jedna velika opomena i lekcija. I to na mnogo, mnogo načina.
I u smislu ekonomije, i ekologije, i društva, i filozofije/načina života, medicine, nauke... Mnogo smo se pogubili kao vrsta u zadnjih par decenija.
A sve to najviše zbog sumanute trke za profitom i (lažnim) hedonizmom.
Uvek se obradujem kad god vidim još nekoga ko koristi svaku prigodnu prliliku da razmišlja ne samo o svojim trenutnim problemima nego i o široj slici, i o tome šta će se desiti kasnije. I kod nas i u svetu od koga zavisimo na tolike načine. Tek to pruža neku realniju nadu za budućnost.

Vrh