Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=725390#p725390:2vxcenfl je napisao(la):
dragan » Sre Apr 08, 2020 12:17 pm[/url]":2vxcenfl]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=725384#p725384:2vxcenfl je napisao(la):
MC_ » 08 Apr 2020 01:10 pm[/url]":2vxcenfl] Moguce da je brj smrtnih slucajeva od korone znatno veci nego sto nam lazu.
Moguće i da nije, moguće je i da govore istinu, moguće je i da se prehladila Engleska kraljica.
Nije mi uopšte jasno zašto se sugeriše i podmeće sve i svašta kao u osnovnoj školi.

AKo ima 40% vise sahrana, nije li to sumnjivo.

Problem je u tome sto vecina nas ne veruje vlastima, postu neprekidno lazu.
To je situacija ukojoj moras da sumnjas i proveravas sve sto kazu.

To moze da odvede, priznajem, i u drugu krajnost, u paranoju.

Ja sam uveren da je više ljudi krenulo da umire sa porastom zagađenja, ali za to nam treba precizna statistika koliko imamo ljudi u Beogradu i koliko je pre bilo sahrana.

13:33
Најдужи полицијски час за предстојећи викенд, нема изласка из куће
Полицијски час овог викенда биће од петка у 17 сати до понедељка у 5 ујутру, потврђено је Танјугу у Влади Србије. Пензионери ће моћи у продавнице у петак од 4 до 7.

https://www.rts.rs//page/stories/ci/%D0 ... azeni.html

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=725409#p725409:w7po4pmq je napisao(la):
Darko78 » 08 Apr 2020 12:41 pm[/url]":w7po4pmq]A sto ne verujes nasem glavno.epidemilogu nije ti potreba Hrvatski lepo je covek rekao da je vojni epidemilog sa cinom majora i sta iz toga proizilazi .
I onda idu ovakvi tekstovi kao da su otkrili toplu vodu.
Eto, ja verujem da ćemo sa tim JNA kadrom proći ko onomad tenkisti na Trpinjskoj cesti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=725379#p725379:1unm73ms je napisao(la):
ada huja » 08 Apr 2020 01:05 pm[/url]":1unm73ms]Koliko vidim na sajtu JKP Pogrebne usluge povecan je broj sahrana, . .
Jel može link da vidimo te podatke?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=725413#p725413:1bj488c9 je napisao(la):
astrodule » 08 Apr 2020 12:54 pm[/url]":1bj488c9]Ja sam uveren da je više ljudi krenulo da umire sa porastom zagađenja, ali za to nam treba precizna statistika koliko imamo ljudi u Beogradu i koliko je pre bilo sahrana.
Možda tu ima još nečega.

Mnogi stanovnici BG koji su se doselili se sahranjuju u zavičaju, a sad vanredno stanje to onemogućava.

Jooooooj, Vučiću.............

Na osnovu čega se tvrdi da prethodni policijski čas nije bio dovoljan?

Gde su te gužve na ulicama?

Danas možemo očekivati nemušte odgovore doktora u 15h. Videćemo ko će postavljati pitanja i kakva?

Ovo je čisto iživljavanje. Zašto lepo ne kaže istinu zbog čega se uvode tako dugo policijski časovi. Jednostavno je nemoguće da, zbog prilično sličnog trenda rasta kao u većini drugih država, budu uvedene ovakve mere. Neverovatno...

Moj drug kaže sledeće

Ово прети да оде предалеко. Борити се против вируса полицијским часом, предвиђеним за ратна стања и побуне, јесте као да вам улети зунзара у кућу, а ви покушате калашњиковим да је убијете. Присталица сам двадесетчетворочасовног карантина, али ове мере немају везе са борбом против пандемије.

@marrecar

Pa kako da kaže istinu?

'Zato što sam iskompleksiran od ranog detinjstva, edipovac, posebno od puberteta, kada su me mlatili i u bloku, i na stadionu, i kod kuće, i sklon sam sadističkom odnosu prema sopstvenom narodu, uživam u tome i to mi daje ljudsku i političku snagu'.

Ne može baš da kaže istinu...

Mi i Hrvati smo bili sve vreme tu negde po broju obolelih, a posle uvedjenje neustavnog policijskog casa i svih mera represije, sada imamo duplo vise zarazenih. Hrvati idu ka tome da polako olabave mere i vrate se zivotu, a gde smo mi?

Mi da bi postovali ove mere i verovali u njihovu ispravnost, moramo da verujemo u nameru da nam vlast zeli dobro. A kako u to verovati? Kada nas Vesic moli i kumi da ostanemo kod kuce, kada to Vucic isto radi, mi treba da poverujemo da je to zbog toga sto se iskreno brinu za nas?

Usrali su debili sve sto se moglo usrati. Sada opet sledi guzva po supermarketima i sirenje virusa. Pa uveli su setanje kucica od 11 do 1, a sutra je policijski cas od 5 o 17. Pa ko ce da seta kuce u petnaest do 1 recimo ako sutra radi i mora da spava, a ako i ne radi, verovatno svi nastoje da se dignu ranije da iskoriste sto vise vremena na slobodi.

I sta se onda desava? Bas sam pratio situciju sinoc u parku isred moje zgrade. Svi izlaze odmah u 11 i u parku je 20 ljudi sa kucicima. U nekoj normalnoj situaciji, pre korone, u 11 uvece bi mozda jedan covek setao kuce, eventualno dva. Ovako se svi nabijaju u istom casu. Kao sto ce se nabiti danas, sutra i prekosutra u supermarkete.

Pa ja sam uvek kupovinu lagano obavljao iza ponoci u Maxiju na Pozeskoj i prosao bi pored pet ljudi na ulici, a u Maxi-ju bi bio jedan do dva kupca. A sad svaki dan cekam po redovima.

Tako je.

Policija je nesposobna da kontroliše broj ljudi na ulicama. Totalno rasulo i neorganizacija. Hvale se kada uhvate nekoga u policijskom času ili kada postave vozilo na mostu i zaustavljaju svako vozilo.

Ja nisam video policajca na ulici da hoda peške od kada je vanredno stanje. Viđam ih samo u kolima u glavnim ulicama, i nekada uđu u blok kolima, ali i dalje idu samo po kolovozu i ne vidi štekove gde se sedi u grupama.

Ovo je vest koju smo propustili

Vulin: U samoizolaciji se zbog korona virusa nalaze 642 vojnika
U samoizolaciji se zbog korona virusa nalaze 642 vojnika i njihovo stanje se prati, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.
30. marta 2020.
https://www.danas.rs/politika/vulin-u-s ... 2-vojnika/
Dakle, 30. marta smo u čitavoj Srbiji imali 785 pozitivnih, i čak 642 vojnika u samoizolaciji, samo u vojsci ???

U redu, neće svi "čije se stanje prati" ispasti pozitivni, ali se ne bi "pratili" da nisu bili izloženi virusu. Znači da će BITI pozitivan priličan deo.

Ali stvarno, da samo u vojsci imamo sumnjivih maltene koliko i pozitivnih u čitavoj Srbiji ... čitava jedna nacionalna epidemija preslikana u to malo vojske ... pa nije li to ipak malo mnogo, čak i za Vulina?

Zašto o ovome ništa nismo čuli do sada? Odakle smelost da se viče na narod kako je nediscplinovan, znajući pri tome o masovnom problemu u vojsci, za šta sigurno nisi krivi ni vojnici ni taj narod koji je već mesec dana na tapetu? I šta se sada dešava pošto je ovo bilo pre 10 dana? Koliko je njih ispalo pozitivnih i koji je to deo ukupno pozitivnih?

Inače, apropo policijskog časa i Slepčevih mera - meni se sve čini da je sve ovo samo ''treniranje'' naroda za potencijalni gori scenario, u slučaju da situacija postane kritična i problematična. Ne samo u smislu širenja zaraze, nego i nekih... drugih problema. Ili aj da kažem ovako - lakše ćeš uterati u u potpun karantin narod koji je već prošao dvodnevni karantin, nego ako pokušaš sa režima 17-5 da ga prebaciš na 24/7.

Naravno stoji i to da je ovog malo opila moć a iluzije mu udarile u glavu. Ali mislim da nije samo do toga, nego da bukvalno postepeno ''dresiraju'' narod za slučaj da se dese razni mogući scenariji.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=725438#p725438:2t84s8ek je napisao(la):
ada huja » 08 Apr 2020 02:47 pm[/url]":2t84s8ek]http://www.beogradskagroblja.rs/Termini.htm?language=sr-Latn-CS
To sam video, ali tu su samo predhodna tri dana. Gde su uporedni podaci za prošlu godinu?
PS.
https://www.blic.rs/vesti/beograd/beogr ... se/0pq3jkx
Našao sam podatak o br.umrlih 2018g. . . 21.484/365= 58,8 prosečno umrlih na dan.
Predhodna tri dana taj broj je bio 50, 51 i 54, što znači manji od proseka 2018.god.
. . . .
Trenutno stanje : 65 umrlih (+4), 112 na raspiratoru i 219 novoregistrovanih.

Ako bi morali da uzememo neki broj za prvu procenu ove do sada nepoznate epidemije u kasarnama, pa da kažemo da je naprimer jedna trećina vojnika koji su trenutno samoizolovani zaista uhvatila virus, to bi bilo oko 210 zaraženih vojnih lica. A tada bi ispalo da ovo drugo ubrzanje rasta broja pozitivnih možda nije ni postojalo među civilima. Ali ovo je zaista sasvim proizvoljna hipoteza koja je skoro nemoguća bez ikakvog znanja šta se tamo desilo, pa bi bilo zaista poželjno da nam neko to kaže.

meni bi bio jako zanimljiv podatak koliko trgovackih radnika je zarazeno. slusamo danima kako najveca opasnost, pored parkova i suma gde virus kosi sve redom, preti u prodavnicama. ako su od 2.5 hiljade zarazenih petina medicinski radnici i vojska, koji su kako cujemo od vlasti vrhunski opremljeni i organizovani, onda u najmanju ruku ocekujem da je 90% ostalih obolelih zaposleno po marketima i trafikama, gde su svakodnevno izlozeni najvecoj opasnosti a bez ikakvih, ili uz minimalne, mere zastite.

ako nije tako onda nas neko laze ili prosto ne zna

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=725387#p725387:jn9x9j14 je napisao(la):
Darko78 » 08 Apr 2020 13:14[/url]":jn9x9j14]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=725379#p725379:jn9x9j14 je napisao(la):
ada huja » Sre Apr 08, 2020 12:05 pm[/url]":jn9x9j14]Koliko vidim na sajtu JKP Pogrebne usluge povecan je broj sahrana, u ponedeljak 51, utorak 50, danas 54 sutra cak 61. Prosek je nekih 35 sahrana po danu za ovaj period godine.
Ma kriju stvarno stanje sta se cudis .Pa i Obrenovcu je poplavama stradalo na stotine ljudi...
Ovde su barem humaniji sahranjuju a tamo palili u termi.
Koji ste vi ludaci sta vam pada na pamet .
Bolje je da nam takve stvari padaju na pamet i biti ludak zbog toga, nego li biti ludak koji se klanja ikoni "jednog čoveka" (što bi rekao Kesić) i pritom ga dizao u nebesa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=725409#p725409:jn9x9j14 je napisao(la):
Darko78 » 08 Apr 2020 13:41[/url]":jn9x9j14]A sto ne verujes nasem glavno.epidemilogu nije ti potreba Hrvatski lepo je covek rekao da je vojni epidemilog sa cinom majora i sta iz toga proizilazi .
I onda idu ovakvi tekstovi kao da su otkrili toplu vodu.
Pa ako mogu toplu vodu da otkrivaju raznorazni Informeri, Kuriri, Aloi, Telegrafi..., može i jedan N1.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=725411#p725411:1x50zgdf je napisao(la):
MC_ » 08 Apr 2020 01:48 pm[/url]":1x50zgdf]AKo ima 40% vise sahrana, nije li to sumnjivo.
To moze da odvede, priznajem, i u drugu krajnost, u paranoju.
Prvo mora sa se proveri podatak, pa onda da se reaguje, a ne odmah . . .

https://direktno.rs/korona/265998/zapos ... selju.html

Zaposleni bolnice "Dedinje" pisali direktoru: Vučić vas je doveo čineći uslugu Šešelju
Kolektiv Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" napisao je otvoreno pismo direktoru ovog Instituta Milovanu Bojiću, povodom toga što je na desetine lekara, osoblja i pacijenata ove zdravstvene ustanove obolelo od koronavirusa.

Otvoreno pismo kolektiva Instituta za kardivaskularne bolesti "Dedinje" prenosimo u celosti:

"Poštovani direktore,

Prateći štampu i elektronske medije ne možemo se oteti činjenici da ste počeli da se ponašate vrlo neodgovorno, apsolutistički. Prema nama zaposlenima se odnosite nemarno neslušajući nikoga drugog, konstantno potencirajući činjenicu da Vas je predsednik Republike lično i doveo na mesto direktora IKVB "Dedinje", čineći uslugu svom kumu Vojislavu Šešelju, iako su od Vas postojali mnogo kompetentniji i veći stručnjaci u to vreme na samom institutu, profesori Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

U Institutu na Dedinju zaraženo 67 medicinskih radnika

Vaša jedina preporuka je bila naredba Aleksandra Vučića da se postavite za v.d. direktora, a nakon šest meseci da Vas vlada Republike Srbije imenuje na mandat od četiri godine na mesto direktora, iako ste tada imali 63. godine, a da sada imate 65 godina i po svim zakonima Republike Srbije treba da ste u penziji. No, Vi ste i dalje jedini direktor zdravstvene ustanove koji nije v.d. Pored toga što Vi niste u penziji, ni Vaš zamenik koji takođe ima preko 65 godina nije u penziji, a i Vaš savetnik za hirurgiju ima 73 godine tako da bi čitaoci ovog pisma pomislili da govorimo o nekom Gerijatriskom centru a ne o elitnoj klinici u evropskim i svetskim okvirima Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".

Da ne skrenemo sa teme pisma koje Vam pišemo, smatrali smo da u ovo teško vreme kada se svi zajedno trudimo da se izborimo sa teškom pandemijom svetskih razmera i kada su svi zdravstveni radnici u rovovima, nije umesno komentarisati Vaše menadžerske sposobnosti (a podsetićemo samo da ste u periodu kada niste bili direktor "Dedinja" imali dve privatne firme koje ste doveli do bankrota "US Medical School" i kliniku "Ostrog" - o tome ćemo drugi put), ispostavilo se da vi jedino brinete o ličnoj promociji i umete samo da trošite državni novac od koga se finansira, kako kažete, Bojićevo "Dedinje". Ali, poštovani doktore Bojiću, podsetićemo Vas to nije Vaše "Dedinje", to je "Dedinje" stotine i hiljade sestara i doktora i ostalih zaposlenih koji su ga stvarali i mnogi od njih i dalje tamo pregalnički rade, a Vi ste se usudili da ugrozite njihove živote i prethodnih dana pred naciju iznosite skoro sve same laži. Danas ćemo Vas upitati samo o dve stari, zašto jednom u životu ne izađete pred javnost i kažete JA SAM KRIV za sve pozitivne od korona virusa na "IKVB Dedinje", a ima ih ukupno preko 70, za sada.

Prvo, zašto da kažete to, pa zato što ste i posle naredbe i molbe Ministra zdravlja i kriznog štaba za borbu protiv Covid-19 da se obustavi redovni program za operacije od 16.03. tj da se prestane sa operacijom pacijenata koji nisu hitni (a to što ste pričali da su svi oboleli od kardiovaskularnih bolesti hitni to može da kaže samo neko ko se ne razume u problematiku kardiovaskularnih bolesnika) Vi ste nastavili da primate selektivne pacijente od kojih većina nisu životno ugroženi, a pokušavate da se pokrijete sa nekakvim ekspertskim konzilijumom, a svi zaposleni na "IKVB Dedinje" kao i ostala stučna javnost zna da to što pričate nije istina, i da lažete i obmanjujete srpsku javnost i srpski narod samo da sakrijete da ste terali kolege da operišu sve sto im se naredi, što u prevodu znači da je negde oko 10% pacijenata realno bilo hitno, svi ostali pacijent nisu morali da se operišu sada u ovom vanrednom stanju i sve ste to forsirali radi lične promocije i da biste se predstavili javnosti kao uspešan menadžer, čime ste ispostavilo se ugrozili minimum 100 zaposlenih i pacijenata i ujedno još minimum 500 ljudi, članove porodica pozitivnih od korona virusa.

Drugo, pre pet dana Vaš savetnik za hirurgiju prof M. Ristić koji inače ima 73 godine je rekao jednom pisanom mediju da Institut ima svu zastitnu opremu i da se svi zaposleni pridržavaju svih procedura u šta ne sumnjam da nisu jer su to sve veoma stručni ljudi i posvećeni svom poslu, a i Vi ste danas rekli da se svi zaposleni pridržavaju svih procedura, ali da tek od danas Institut ima svu potrebnu zastutnu opremu. Tako da neko od Vas dvojice iznosi neistinu tj.laž, ali u prvom slučaju oprema koju spominje Vaš savetnik očigledno da nije bila adekvatna čim se toliki broj zaposlenih zarazio ili ako ste Vi u pravu tada je još gore, terali ste ljude da rade bez adekvatne opreme u vreme vanrednog stanja.

Ovim putem Vas molimo da jednom zarad ljudi koji pronose slavu ustanove u kojoj radite prestanete da budete narcisoidni direktor već nam budite kolega, jer ovo je borba svakog pojedinca za celo naše društvo i možemo pobediti samo zajedno.

Usmerite Vašu energiju u nešto korisno a ne u političku promociju. Razumemo korist koju ćete možda imati od dodvoravanja, ali cenimo i da treba da postoji neka mera u tome. Voda koliko god da je bistra, ne opere sve, zato Vas molimo da ponovo budete čovek i doktor."

Zabrinuti kolektiv IKVB "Dedinje".

Komentar

LAŽOV!!!!
Zasto niko ne pita direktora koji je pozvao sve radnike koji su bili u kontaktu sa zarazenim pacijentima da dodju u ponedeljak 6.4.2020.od 9h na institut da se testiraju. Stajali smo ispred instituta od 9-11:45. Direktor je davao izjave i pokazivao nas novinarima, hvaleci ce da ce svi radnici biti testirani a on poslednji... Kad su novinari zavrsili snimanje izasla je dr Unic Stojanovic da nam kaze da nismo planirani i da ne zna ko nas je obavestio(a licno ona je rekla da se pozovem) i da idemo kuci jer se testiraju samo radnici koji su bili u izolaciji. Te iste radnike je zarazio dr Stojkovic svojim bahatim ponasanjem. Bili su 14 dana u samoizolaciji i vraceni su na posao bez kontrolnog testa. Inace nekolicina njih je pozitivna po rezultatima testa od ponedeljka a radili su od srede. Informacija koju sam ja dobila je da ako dobijem neki simptom javim se u dom zdravlja jer testiranja na Dedinju vise nema. Na posao dolazim redovno u svoju smenu rizikujuci da ili zarazim nekog ili neko zarazi mene jer TESTIRANI NISMO!!! Postoji li neki novinar koji ce pitati gde su rezultati ostalih testiranih na Dedinju ili je licni marketing bio svrha svega ovoga. Kolegama zelim brz oporavak

Vrh