Sve i da ih vodi cista nauka (a i ta ekonomija nauka do mojeg, pokazala se vec sto puta) ne mogu da ne uocim neke slicnosti sa onom dvojicom hohstaplera koji su isto za vreme vladavine naprdnog taloga dizali cene i harace u ime nauke - Lazar Krstic i Dusan Vujovic. I jedan i drugi predstavljani kao neki geniji i Gandalfi ekonomije, a i jednom i drugom metode se svodile na isto - "oderi narod da zakrpis svinjarije koje pravi drzava". Pa izem im ja takvu struku...
Na kraju krajeva, ja ne znam nijednu istinski nezavisnu instituciju u Srbiji. Pogotovu ne od onih koji na dnevnom nivou saradjuju sa vlastima i drzavom, tj. kojima je to u opisu posla i pozicije.
Sve je to kompromitovano. A i nije strano u Vucicevoj Srbiji da se natera neka NN grupa (koju narod ne prati i ne poznaje) da u ime SNSa i njenih poglavara saopsti neke lose vesti i poskupljenja, pa da onda SNS poglavice glume kao neko negodovanje i neslaganje i ispadnu face i dobrotvori, a u stvari im to i jeste plan od starta. Samo sto ne saopstavaju oni to licno narodu, nego nateraju drugog da to uradi i primi kritiku naroda a oni se posle vade "pa nismo mi nista, krivite Fiskalni savet"...
Cim oni u medijima laprdaju o 15-20%, znaci da ce ici na tu brojku i da pripremaju raju za to, da ne bude posle nagli sok, pa da im se desi repriza Jula 2020. ispred SkupSline i Andricevog venca.
Talog naprdni...