StaraMo
Advanced
Ne vredi život ide i ne čeka gradske i republičke organe da krenu ozbiljnije u izgradnju mreže punjača a ljudi polako i sve više nabavljaju ta vozila iaoko nemaju kuću i dvorište,Danas sam video da je lik opušteno u Vojislava Ilića sproveo kabal preko krošnje drveta do parkiranog auta kako bi ga punio...
Po sistemu-šta može da pođe naopako
Svima su na Tv puna usta priča i priča kako će ugraditi kako će napraviti a samo na tranzitnom koridoru mi nemamo više od 20 punjača na kraju 2024.
Opet neko će reći zašto da se od mog poreza prave neki punjači a neće se pitati da li ga je neko pitao o nekim drugim projektima.
Mislim i u svetu nije bolje ali defininitivno se vidi jasan pravac,mnogi koji površno prate temu i ne znaju da prodaja e auta se više raste.Na primer u mesecu Septembru 2024 je Tesla najprodavaniji automobil na Evropskom kontinentu sa 28.600 komada a u Srbiji vodeći medij o automobilima Sat revija se u najnovijoj emisiji Nedelju podsmevao nastupu Tesle u hodniku Pariskog salona a nikad nije našao za shodno da sa autom napravi super test jer zaboga nema zvaničnog dilera u Srbiji.Ukupno gledajući svetska prodaja EV u 2024 će porasti 30 posto predvodjena ekspanzijom Kine na nekoliko tržišta a pad VW grupe će biti 10 posto što je pogubno po njih jer najviše profita imaju u Kini gde sada gube tržište a takodje im nije uspela fabrika u USA gde imaju strašne gubitke.
Moja teza je da vlasti i mas mediji ustvari dezavuišu ljude jer neki prelazak na struju u Srbiju može biti poguban po bužet punjen akcizama na naftu.
I uopšteno sve je tako,Ministrarstva Energetike i Saobraćaja još nisu našla za shodno vremena da promene propis da se struja može prodavati po kwh na punjačima a ne po minutu parkinga kao što je sada slučaj.
Nikome nije palo na pamet da napravi neki pilot projekat punjača male snage do 4kw i da svaka opština ima bar 3 komada na parkingu opštine ili Rode ili Lidla da recimo noću kad su ti parkinzi prazni omogući punjenje po jeftinijoj tarifi i bez opterećenja mreže ....Niko ništa ne preduzima,radio svira dok svi čekaju vladu,vlada čeka Eu a ljudi onda počinju da se igraju sa kablovima i žicama po principu uradi sam.
Poslednja izmena: