Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.246
E jbg.
Objasni nam onda sta su ti troskovi odrzavanja koje oni kriju.Произвођачи убеђују купце да код електричних возила нема одржавања јер се код тих не мења уље у мотору, пречистачи за ваздух и уље, као ни свећице. Не постоји уређај, а нарочито возило, које не захтева одржавање.
Откуд чађ и смог за време закључавања свих људи 2020. године у време короне? Одакле загађење када на улици није било ниједно возило?Žalostno je da ljudi sve novo kritikuju i samo traže neke mane.
Ja bi bio mnogo srećniji kada bi mojom uskom ulicom prema kojoj imam prozore prolazili samo električni automobili jer ne zagađuju vazduh i mnogo su tiši, a samim tim nebi morao često da perem prozore od čađi i smoga, a i udisao bi čistiji vazduh. Nekima je izgleda drago kada se nadišu onog crnog ili sivog dima iz auspuha nekog starog kamiona ili autobusa koji su napravljeni pre mnogo decenije ili automobila koji je prešao već milion kilometara, koji se neredovno održava ili kojem je odstranjen katalizator.
Cuvena logika "cim dovoljan broj ljudi radi nesto, mora da je tako ispravno".
Prvi put da neko na ovoj temi prizna ovo.menjamo jedan lobi sa drugim, naftni za elektro. Sve sam se nasikirao da naftaši ne gledaju na svoj profit.
Iskreno ne znam da li sam video ikoga, osim njegovih fanatika, da hvali Ilona. Njegov uspeh sa Teslom je samo zbog toga što je prvi krenuo u masovnu proizvodnju električnih auta, kao i taj žestoki marketing i njegova nonšalanta pojava. U realnosti je auto čista nula, završna obrada i rangu IkarbusaPa problem je u tome sto neki demonizuju i satanizuju jedan lobi, a brane i slave drugi.
S jedne strane se valja prica "sve je samo biznis" a s druge strane se pisu hvalospevi o Ilonu Masku i elektro kompanijama koji bi da menjaju svet na bolje satro iz ubedjenja i dobrocinstva.
I da, nensav, znam(o) da volis solarne elektrane i proizvodjace, govoris to na svakoj temi. Shvatili smo.
Taj argument je samo kauzalna posledica prethodnih izjava i nastupa eko-fanatika, koji sve vezano za unutrašnje sagorevanje i fosilna goriva satanizuju i demonizuju, a sve vezano za rotor i stator uzdižu u nebesa. A kad god se potegne pitanje šire računice i šire slike, zabijaju glave u pesak ili potežu demagogiju.Malo mi je čudan taj argument "ah pa to nije i dalje ekološki, pa šta ako ne koristi gorivo, ta struja koju koristi se pravi u elektranama i ko zna čemu još, što opet zagađuje prirodu, i još više će zagađivati"
Jedna je stvar zdravorazumski voditi svet ka 2100. kada će fosilnih goriva ponestati, i postepeno, razumno, objektivno i fer se pripremati za to, odnosno pripremati svet za alternative.Trenutno nam je realna budućnost auto na struju i eventualno vodonik. I realno je da moramo menjati tehnologije, pa i ako trenutno nisu baš toliko ekološki prihvatljive.
Ja mislim da u svojim postovima ukazujem i na nedostatke koje još nisu rešene. Cena panela, na pr, zatim razvoj elektro mreže, sezonski karakter pošto su noći i zimi su paneli skoro na nuli, itd. Možda dodam malo promotivne note mislim da teeba javno mnenje da pogura ove na vlasti.A sve više i više ''zelenih tehnologija'' i njihovih pobornika zvuče sve više i više kao Jehovini svedoci, a sve manje i manje kao ljudi od nauke i tehnike.