Šta je novo?

EES (Entry/Exit System) - iskustva

EES super stvar 😃
E sad u punom obimu moze da se uz pomoc AI i dr kakera, dogodi greška u sistemu i ostvari ona čuvena naša
,, da komšiji crkne krava ,, 🤣
tj
kad putuje preko, da na grani ima ludu podužu zabavu čisto da čoveku ne bude dosadno 🤣🤣🤣

Primenjuje se od početka oktobra, ali ne svuda u istoj meri i na isti način. Negde se ne primenjuje uopšte, negde samo par sati dnevno (jer vele migranti putuju samo popodne), a negde ceo dan, svaki dan.

Za aerodrome znam da će u narednih XY meseci morati da se dolazi još jedan sat ranije, zbog toga. Dakle ako se ranije dolazilo 2 sata ranije, sada, ako nisi već upisan u EES, dolazićeš 3 sata pre. Jer se očekuju gužve i zadržavanja.

A za granične punktove na putevima ne znam još detalje. Osim što svi kažu "nek nam je bog u pomoći", pogotovu kad krenu turističke sezone.

To je ono što znam, a ostalo i ja pratim jer i mene čeka prolazak kroz to uskoro. I to i jeste jedan od razloga što p..dim na to. Dok im horde osvajača nesmetano i besplatno ulaze svaki dan a ovi ih dočekuju sa cvećem i zagrljajima.

Primenjuje se od početka oktobra, ali ne svuda u istoj meri i na isti način. Negde se ne primenjuje uopšte, negde samo par sati dnevno (jer vele migranti putuju samo popodne), a negde ceo dan, svaki dan.

Za aerodrome znam da će u narednih XY meseci morati da se dolazi još jedan sat ranije, zbog toga. Dakle ako se ranije dolazilo 2 sata ranije, sada, ako nisi već upisan u EES, dolazićeš 3 sata pre. Jer se očekuju gužve i zadržavanja.

A za granične punktove na putevima ne znam još detalje. Osim što svi kažu "nek nam je bog u pomoći", pogotovu kad krenu turističke sezone.

To je ono što znam, a ostalo i ja pratim jer i mene čeka prolazak kroz to uskoro. I to i jeste jedan od razloga što p..dim na to. Dok im horde osvajača nesmetano i besplatno ulaze svaki dan a ovi ih dočekuju sa cvećem i zagrljajima.
Zar neces sve sto treba da se odradi morati da odradis po sletanju u zemlju u koju putujes, a ne u BGu, Nisu ili Kraljevu pre polaska?

Možemo se samo prilagoditi, i psovati ih usput.

Mislim da neće imati neke razlike dal si ti lično upisan ranije ili ne. Zato što nema odvojenih redova za ljude sa dosijeima i one bez dosijea, device. Zato džaba tebi što si se upisao, ima da čekaš isti red opet.

^^ @obojca

Verovatno. Ali znam da sam negde čitao da se u narednom periodu pojavimo na aerodromu (ovde u Srbiji) još jedan sat ranije. I to sam sebi zacementirao u glavu, za predstojeći put. Da moram da budem na aerodromu 3 sata pre. Bar dok ne prođem prvi put taj EES.
Možemo se samo prilagoditi, i psovati ih usput.
Potpuno legitiman stav.

Ja samo pozivam ljude da ih ne brane i ne pravdaju. A da ne možemo ništa, ne možemo. Samo kažem ovima koji ih brane, da to ne rade. I ne, neće Vučić ispaštati zbog toga, jer njega ta EU i podržava. A pritom EES i slično ne važi za faraone i diplomate. Samo za nas kmetove. Mi plaćamo i nosimo sve.

Ja idem početkom novembra avionom pa ću saznati iz prve ruke. Bio neki glupi tekst pre neki dan u blicu, naravno tabloidno smeće sa naslovom kulu lele ako je sad ovako kako će biti u sezoni. Ne vredi ovde prenositi te splačine. Valjda će se javljati ljudi koji su prošli iz prve ruke da prenesu utiske.

I ja ću preneti šta saznam u istom tom nekom periodu. Naravno, može da se desi i da se za moje putovanje uopšte ne primeni, bar ne sad ovako brzo, nego tek tamo kasnije kad opet budem išao. Videćemo.

I ta činjenica da se polovično primenjuje dodatno unosi konfuziju i bes kod ljudi jer treba da gledaš u pasulj kako će da ti se zalomi. Jer jedan član EU to ni ne primenjuje, drugi ga primeni pola sata posle pauze za ručak, treći će da temeljno trkeljiše svakog...

A bezbednosno se ama baš ništa neće promeniti odnosno poboljšati. Ko je hteo, do sad je mogao da u EU infiltrira celu Crvenu armiju bez problema, bez provera i bez posledica.

Stanes ispred kamere i slikas se. Pritisnes prst po prst na citacu i sacekas da se sve ucita u sistem. Ako si kolima ti sedis a putnici izlaze,mada i ti ponekad moras izaci. Sistem je spor, policajcu se ne zuri i to je to. Slican sistem ima mnogo zemalja na svetu. Ovaj EU je glup i lose osmisljen. Svi sistemi u svetu su slicni ETIAS u, negde se placaju,negde su besplatni. Ovo sto je u EU je slicno turskom sistemu kontrole ulaska gde niste ni svesni da su vas slikali,uparili sve podatke. Slicno je i vecini Azijskih zemalja i tamo se placa od 7 do 50 usd.
Ako hoces i moras onda cutis,placas i stojis u redu.
Ako nemoras ili neces onda sedis kuci.
Osnovna premisa u Svetu je da ste lopov,lazov,prevarant,izbeglica i terorista ili da vas "pomuzu" za neki dolar jer eto moze im se.
Retke su zemlje gde ste dobrodosli.
Nije isto obican covek i drzavni sluzbenik koji nebi imao posao da nije eu politicara da smisli administraciju.

Istini za volju i mnogi srpski državljani su zloupotrebljavali nelogicnosti migracione politike EU, ali dobro je sve dok nema viza.

Napomena. To je u Bazelu na aerodromu sa Svajcarske strane. Mislim i sa francuske MLH strane isto radi. Cela procedura po coveku traje 6 do 8 minuta i guzva se napravi kad je puno putnika sa neeu pasosima. Za auto je komsija prosao ali neznam satnicu kad primenjuju.

3 сата раније на аеродрому? Немогуће. Шалтер за чекирање се отвара 2 сата раније и никад није исти шалтер. Ако се чекирање уради онлајн онда у реду.

^^ @obojca

Verovatno. Ali znam da sam negde čitao da se u narednom periodu pojavimo na aerodromu (ovde u Srbiji) još jedan sat ranije. I to sam sebi zacementirao u glavu, za predstojeći put. Da moram da budem na aerodromu 3 sata pre. Bar dok ne prođem prvi put taj EES.

Potpuno legitiman stav.

Ja samo pozivam ljude da ih ne brane i ne pravdaju. A da ne možemo ništa, ne možemo. Samo kažem ovima koji ih brane, da to ne rade. I ne, neće Vučić ispaštati zbog toga, jer njega ta EU i podržava. A pritom EES i slično ne važi za faraone i diplomate. Samo za nas kmetove. Mi plaćamo i nosimo sve.
Sad u sredu sam leteo u Minhen. Prilikom kupovine karte, Lufthansa je poslala obavestenje sta me sve ocekuje, ali na aerodormu u Minhenu, ne ovde. Na aerodromu u Minhenu je bilo tih uredjaja, zamotanih u folije, ali rece neki zaposleni da jos uvek nisu startovali sa novim sistemom, pa je sve teklo po standardnoj proceduri. Isto tako i kad sam se vracao, sve je bilo kao nekad

Citat:

Povodom stupanja na snagu novog sistema ulaska i izlaska u Evropskoj uniji (EES), direktorka britanske grupacije "Advantage Travel Partnership", Džulija Lo Bu-Sed, upozorila je da putnici treba da, po mogućstvu, stignu tri do četiri sata ranije na aerodrom.

Svakog dana im duž obala i nebranjenih granica ulazi stotine hiljada divljaka, džihadista i okupatora a vi ovde tražite razloge da opravdate EU iz..kavanje nad Srbima (i drugima) koji se uredno pojave na graničnim prelazima i aerodromskim punktovima i prijave nadležnim organima na kontrolu i evidenciju.

O čemu pričate vi? Dokle ćete da branite svako đubre koje nas gazi, ponižava i otežava nam živote?

images

Šta još treba da se desi da neki od vas priznaju da su (i) EU licemerna folirantska govna?

Svakog dana im duž obala i nebranjenih granica ulazi stotine hiljada divljaka, džihadista i okupatora a vi ovde tražite razloge da opravdate EU iz..kavanje nad Srbima (i drugima) koji se uredno pojave na graničnim prelazima i aerodromskim punktovima i prijave nadležnim organima na kontrolu i evidenciju.

O čemu pričate vi? Dokle ćete da branite svako đubre koje nas gazi, ponižava i otežava nam živote?

images

Šta još treba da se desi da neki od vas priznaju da su (i) EU licemerna folirantska govna?
Bar 2 miliona dnevno.

A ako su oni "licemerna folirantska govna" sto si se ti, tako fin gospodin, zabrinuo za njih? Šta ćeš ti tamo?

Zato što je valjda normalno da ljudi putuju u druge zemlje, iz kog god razloga.

A oni moroni i licemeri kažnjavaju i drndaju one koji putuju i sve uredno prolaze i prijavljuju, a puštaju horde malicioznih divljaka i parazita da im nekontrolisano ulaze i rade šta im padne na pamet.

A vi ih branite i hvalite za sve to. Jer Srbi uvek moraju da imaju neka božanstva, pa oni kojima to nisu Rusi i Kinezi, onda su im Evropljani i EU. Il' si rusofil, il' si evro-sanjar. Ili podržavaš sve što Kremlj radi, ili sve što radi Brisel. Mora uvek da se ima neki predmet bezuslovnog podržavanja, branjenja i obožavanja. Ne d'o bog da neko misli svojom glavom.

Poslednja izmena:
Jeste, ovaj sistem je nesavršen i EU je celom svetu uključujući pored nas i Britaniju, Ameriku, Kanadu, Japan itd uvela defakto vize.
Ali moglo je da bude i drugačije. Mi smo zemlja kandidat i vidim ovde neki kukaju 'kako zemlji kandidatu sme da rade to,što je antireklama'

Čija kuća, toga su i pravila. A mi smo imali šansu da to izbegnem i. Ali mnogi ovde su 2011-2013. glasali za xxxxx uz vetar iako je jasno najavljeno da će slediti xxxxx uz vetar.

Sledeće je uvođenje Džuče doktrine samoizolacije.
Crkavaćemo od gladi ali ćemo kriviti 'kolektivni Zapad' i Srbija se saginjati neće.

Pa EU i podržava ovaj režim. Ona ga je i postavila. Što reče lepo @times12 - čestitali mu pobedu u 5 popodne. Sećam se i ja onih drugih izbora kad su mu Britišeri javno čestitali a bilo 18h, i glasanje još uvek u toku. (i bilo je pre Brexita)

I jadno je da se poistovećuju ljudi koji kritikuju EU zbog licemerja i maliciozne politike prema Srbiji, sa zadrtim ljudima i Srbendama koji mrze zapad i teraju mu inat.

Svojim pisanjem jednog te istog iznova i iznova samo potvrđuješ ono što sam rekao gore
Jer Srbi uvek moraju da imaju neka božanstva, pa oni kojima to nisu Rusi i Kinezi, onda su im Evropljani i EU. Il' si rusofil, il' si evro-sanjar. Ili podržavaš sve što Kremlj radi, ili sve što radi Brisel. Mora uvek da se ima neki predmet bezuslovnog podržavanja, branjenja i obožavanja. Ne d'o bog da neko misli svojom glavom.

Ne postoji nikakvo validno opravdanje za uvođenje ove gluposti i iživljavanja. Apsolutno nikakvo. A ko oće nek me smatra i Šešeljem lično, briga me više da se pravdam ograničenim Srbima na oba ekstrema. I rusofilima i euro apologetama.

Poslednja izmena:
Неки никако не могу да схвате да није (само) до нас. Нас да желе да приме у ЕУ и Шенген примили би нас као Румунију и Бугарску. Али не желе чак ни Македонију која се одрекла имена, увела албански као службени, беспоговорно слушају наређења итд. и ништа нису бољи од Србије. А да, можда су отворили неко пОгЛаВљЕ више. Иначе Украјину су скоро похвалили да су рапидно напредовали на путу ка ЕУ :ROFLMAO:

Pa EU i podržava ovaj režim. Ona ga je i postavila. Što reče lepo @times12 - čestitali mu pobedu u 5 popodne. Sećam se i ja onih drugih izbora kad su mu Britišeri javno čestitali a bilo 18h, i glasanje još uvek u toku. (i bilo je pre Brexita)

I jadno je da se poistovećuju ljudi koji kritikuju EU zbog licemerja i maliciozne politike prema Srbiji, sa zadrtim ljudima i Srbendama koji mrze zapad i teraju mu inat.

Svojim pisanjem jednog te istog iznova i iznova samo potvrđuješ ono što sam rekao gore

Ne postoji nikakvo validno opravdanje za uvođenje ove gluposti i iživljavanja. Apsolutno nikakvo. A ko oće nek me smatra i Šešeljem lično, briga me više da se pravdam ograničenim Srbima na oba ekstrema. I rusofilima i euro apologetama.
Ono sto je EU uvela Srbiji i drugim državama, vec su SAD i V. Britanija uvele prema EU državama, pa tamo nije bilo kukanja na sav glas, vec su se putnici prilagodili novim okolnostima.

Ja sam mislio da ti ne pričaš sa mnom?

Aj kad me već vučeš za jezik...
Ono sto je EU uvela Srbiji i drugim državama, vec su SAD i V. Britanija uvele prema EU državama
A šta smo mi to uveli EU pa da ona nama uvodi ovo njesra?

Ljudi, da li je vama malo frka što nas tako slikaju i uzimaju otiske? Gde se to čuva i zašzo pobogu kad imamo to i u pasošima?!
Szo se tice neefikasnosti, slazem se, da se u 21.veku na granici izlaui iz vozila je smesno i korak u nazad.
Verujem da ce to unaprediti nekako, ali konkretno uzimanje otisaka je glupo kad to sadrži pasoš, ok, lice da slikaju, ali to moze kamerama daljinski...
Sta je sledeće? DNK zapis?

Šta mene briga za odnose EU, Britišera i Amera?

Jel stvarno toliko nemate druge argumente osim "ako, nek nas jašu, u inat Vučiću! Nek se stresira sad!" i "a šta ćemo sa Britanijom i Amerikom?"

Vrh