Drage komšije,
Kao prvo uveravam vas da ne radim za nikoga i da u interesu imam samo najbolji ishod za sve nas
Na samoj sednici za B lamelu komšija Puzović je imao dosta konstruktivnih komentara, koji su bili odgovoreni.
Mišljenja sam da je ponuda data od strane City Facility malo jača (za nekih 20%), ali korektna u odnosu na neke stavke.
Celu ponudu moguće je korigovati, prema potrebama i količini poslova koje izvršavaju.
Npr. stavka čišćenje i brisanje svih spratova i stepeništa je učestalija u odnosu na normalne uslove i 2 puta je nedeljno.
Iz ličnog iskustva kao neko ko tu živi sada skoro 2 meseca, kažem da je to sasvim ok, jer skoro na svakom spratu postoji đubre koje majstori ili komšije posle useljenja ne bace pa stoji po hodniku po nekoliko dana.
Najgora moguća opcija je da ne izaberemo nikoga.
Isti slučaj je kada se kupe nova kola, uslovljavaju vas da ih održavate u ovlašćenom servisu za vreme trajanja garancije kako ne bi izgubili garanciju, a deru vas po ušima sa cenama.
Oprema i kompleks moraju da se održavaju, agregati itd nisu male stavke. Ne daj Bože da se nešto pokvari svi bi snosili trošak popravke i to bi koštalo mnogo više nego cena mesečnog održavanja.
Otkazni rok je mesec dana, a neko drugi ako pronađe povoljnije uslove može da prezentuje upravniku i da izglasamo novu firmu za održavanje.
Jasno mi je da cena deluje puno, ali zamolio bih prvo sve komšije da se detaljnije informišu oko održavanja kompleksa, pa nakon toga iznesu konstruktivno mišljenje, bez rekla kazala.
Imam kolegu koji živi u Belvilu, poslao mi je njegov račun za prošli mesec, plaćaju po kvadratnom metru a ne po stanu i cena je 0.40e sa pdv, dok je kod nas u ponudi 0.40e BEZ PDV, što ga dođe na onih 20% što sam već rekao, ali isto tako imamo učestalije čišćenje jer su radovi još uvek u toku.
Molim sve komšije da se informišu o održavanjima kompleksa i tehničkim sistemima koji idu sa njima, biće vam mnogo jasnije zašto je iznos toliki.
Napomenuo bih da iznos za održavanje nije toliko samo kod nas, nego u svakom kompleksu, uzimajući u obzir druge firme i tržište gde može da bude koji evro skuplje ili jeftinije kada se sve sabere.