Hanuman":2a1p7vy3 je napisao(la):
Igor":2a1p7vy3 je napisao(la):
Pozdrav za kako Lucija rece "down to earth" ljude" ali neki od vidjenih stanova su stvarno problematicni ali svako bira kako misli da je bolje ja sam prvi protiv likovanja kada je kupovina stana u pitanju.
Veci je problem sto se jedan od "down to earth" ljudi" na forumu ovde trudio da nam objasni kako to nema veze i da standard moze da se zaobidje i da ustvari i nije tako vazno. Situacija koja podseca na pomeranje granice nivoa aflatoksina
Osnovna polemika se ustvari vodila oko toga da ne smemo dozvoliti spustanje standarda u projektovanju i preko toga lako prelaziti.
Uvek će neko da
"brani slona"
Ljudi, normalno je da stanari brane svoje domove, kakvi god da su!!! Svako ko to ne bi uradio nije normalan!
Predlažem vam da ce podsetite priče za decu Branka Ćopića "Ježeva kućica". Tu priču sam čitala deci pred spavanje sa porukom da je svakome njegov dom drag ma kakav bio i da nikada ne vređaju tuđu kuću. Evo ga mali citat, čisto da se pored SLONA pomene i još neka životinja:
"POTJERA
Ostade lija, misli se: – Vraga,
što mu je kuća toliko draga?
Kad ježi tako žudi za njom,
bit' će to, bogme, bogati dom.
Još ima možda od perja pod,
pečene ševe krase mu svod.
Ta kuća, vjerujem obiljem sja.
Poći ću, kradom da vidim ja."
"PRED JEŽEVOM KUĆICOM
Svi jure složno ka cilju svom,
kuda god prođu – prasak i lom!
Pristigli ježa, glede: on stade
kraj neke stare bukove klade.
Pod kladom rupa, tamna i gluha,
prostirka u njoj od lišća suha.
Tu Ježić uđe, pliva u sreći,
šušti i pipa gdje li će leći.
Namjesti krevet, od pedlja duži,
zijevnu, pa leže i noge pruži.
Sav blažen, sretan, niže bez broja:
- Kućico draga, slobodo moja!
Palato divna, drvenog svoda,
kolijevko meka, lisnatog poda,
uvijek ću vjeran ostati tebi,
nizašto ja te mijenjao ne bi'!
U tebi živim bez brige, straha
i branit ću te do zadnjega daha!
TRI GALAMDžIJE
Medvjed i svinja i s njima vuja
grmnuše gromko prava oluja:
- Budalo ježu, bodljivi soju,
zar tako cijeniš straćaru svoju?!
Koliba tvoja prava je baba,
krov ti je truo, prostirka slaba.
Štenara to je, tijesna i gluha,
sigurno u njoj imaš i buha!
Kućicu takvu, hvališo mali,
za ručak dobar svakom bi dali!
Rekoše tako, njih troje, ljuti,
dok mudra lija po strani šuti.
JEŽEV ODGOVOR
Diže se Ježić , oči mu sjaje,
gostima čudnim odgovor daje:
- Ma kakav bio moj rodni prag,
on mi je ipak mio i drag.
Prost je i skroman, ali je moj,
tu sam slobodan i gazda svoj.
Vrijedan sam, radim bavim se lovom
i mirno živim pod svojim krovom.
To samo hulje, nosi ih vrag,
za ručak daju svoj rodni prag!
Zbog toga samo, lude vas troje
čestite kuće nemate svoje.
Živite, čujem, od skitnje, pljačke
i svršit ćete – naopačke!
To sluša lija, pa sudi zdravo:
-Sad vidim i ja, jež ima pravo!
To reče, klisnu jednom ćuviku,
a ono troje digoše viku:
- Jež nema pravo, na stranu šala:
a i ti, lijo, baš si – bu****!"
Ja se ovde prepoznajem kao ježić, a ostali koji su pljuvali po našim stanovima mogu da biraju ulogu lije, vuka, medveda, divlje svinje...
Sve u svemu učesnicima ovog foruma koji BRANE PRIMENU PROPISA, STANDARDE GRAĐEVINARSTVA i ostalo, tako što se zgražavaju nad stanovima koje smo kupili, napadaju stanare koji u njima žive i koji brane svoj izbor i svoj dom, mogu da poručim da "LAJU, ZAVIJAJU, BRUNDAJU I GROKĆU NA POGREŠNO DRVO"!!!
Svi komentari tipa "da se uhapse oni koji bi dali deci da tu žive" , "stanari ne bi trebalo da opravdavaju ono što se ne da opravdati", "zgražavam se" , "ja nikada ne bih kupio tu stan - fuj", "samo onaj ko je živeo u sojenicama i zemunicama tu može da živi", "odbrana slona ili braniti slona" NEMAJU BAS NIKAKVOG SMISLA, PREDSTAVLJAJU TROŠENJE VREMENA i NE POGAĐAJU PROKLAMOVANI CILJ USPOSTAVLJANJA I POŠTOVANJA STANDARDA (besmisleni su, neefikasni i neefektivni), i mogu i to sa razlogom da se protumače kao omalovažavanje izbora onih ljudi koji su kupili stan u Dunavskim terasama.
Takvim komentarima nećete ništa postići, ljudi će kupovati te stanove ukoliko im to odgovara, investitor se neće nimalo zabrinuti, niti će im zbog vaših postova zakucati inspekcija na vrata...
Ako želite nešto da zaista postignete i promenite, UČINITE NEŠTO, oraganizujte se, napravite udruženje građana koje će da okupi sve studente građevinarstva, one "koji često posećuju gradilišta", arhitekte i ostale stručne i nestručne ljude, kupce loše izvedenih stanova i one koji žele da u budućnosti imaju šta dobro da kupe i onda radite na predlozima za izmenu Zakona i drugih propisa u oblasti građevinarstva, koji će doprineti da se STANDARDI POŠTUJU i da se kazne oni koji ih ne poštuju. Ja bih vam se prva pridružila!!!
ZATO MANJE PRIČAJTE I POČNITE NEŠTO DA RADITE ILI ĆUTITE I PRESTANITE DA MLATITE PRAZNU SLAMU! ("Put your money where your mouth is!").
Javite šta ste preduzeli, pratiću i podržavati svaku vašu inicijativu!
P.S. Bolje što Obix nije postavio slike svog stana, pojedini forumaši bi crkli od zavisti. Isto se odnosi i na moj dragi dom, mada mi dođe da postavim slike pa da se malo divite i da vidite da zid nije 6.5 cm i da se komotno izlazi na terasu i da mi je radijator ispod prozora i da se parket sjaji do besvesti bez da se digao i da je demit fasada odlično urađena... S obzirom na dobar komšiluk neće nam biti problem ni da je za 10 godina skroz promenimo ako propadne i ofarbamo u drugu boju po našem izboru, već smo poceli da sakupljamo parice za investiciono održavanje, za 10 godina će da se nakupi...