milanche":2ngq0lfc je napisao(la):
Živim u stanu (tip 14) koji ima spavaću sobu sa tim famoznim prozorom koji gleda na svetlarnik
To nije svetlarnik !!!! To je ventilacioni šaht !!!
Možda grešim, ali logično mi je da ako taj "ventilacioni šaht" ima prozor na vrhu i ima dolazeću dnevnu svetlost da se to onda zove
svetlarnik.
Možda ispunjava tvoje uslove, ali normalne, ne.
To je opet mišljenje pojedinaca poput tebe, tako da to ne mora da znači da je normalno
--
To što nekog nužda natera da špajza pravi sobu, to ne može da bude normalno i standard za gradnju. Opet ti kažem, možeš i na drvetu ili pećini da živiš ali to ne može biti standard.
Propisi treba da se menjaju da ne bi bilo komentara protiv?! Divno. Propise ne pise mali Perica, a boga mi ni Investitor, vec neko ko je kopetentan za to. Ti možes da zivis u kojem god hoces stanu, mozes i u pecini ako ti odgovara, ali to ne sme da bude dozvoljeno da se tako gradi. Nista u ovoj zemlji nije sigurno, mada se nadam da neće menjati (opet) propise. Osim ako ih ne bude pisao Zabukovac, koji je i projektovao to čudo.
Ja ne pokušavam da postavim novi standard svojim postovima. Ja samo hoću da kažem da i ovo može da postoji kao opcija u propisima, da je stan sa takvom sobom veoma prihvatljiv i moguć za zdrav život. A to što je izvan standarda, kakve to veze ima. Standard je standard zato sto većina tako želi, a ako kojim slučajem većina bude želela nešto drugo onda će to postati novi standard. A to što pojedinci ne žele da se to obistini, to je njihov problem.
Ja izjavljujem da treba da postoji mogućnost i za ovakve sobe, da postoji mogućnost izbora. Investitori su bili, ostali i biće halapljivi, ali to ne menja činjenicu da treba da postoje povoljnije opcije. Ljudi dobijaju popost na ovakve sobe jer ih neće koristiti u svrhe gde je neophodna veća dnevna svetlost. Oni će moći da priušte sebi stanove po prvi put u sklopu svojih potreba.
--
DusanBG":2ngq0lfc je napisao(la):
Postujem vasu odluku, mada moram da vam kazem iskreno da ste verujem mogli bolje ako ste vec skupili pare/kredit za nov stan.
Obišao sam jedan deo sveta i mogu vam reći da su ljudi srecniji i pozitivniji u mnogo manjim prostorima i manje luksuznim mestima sa mnogo manje stvari nego što prosečan građanin Srbije ima.A opet imaš mnogo nesrećnijih i negativnijih u mnogo luksuznijim stanovima i sa stanovima po domaćim vrhunskim "propisama".
Ovo nema veze sa stanom. sa tim parama, mogao si na Vračaru da kupiš gansonjeru ili jednosoban stan, a u Borči stan od 100m2, ili negde na NBG u blokovima stan od oko 60m2. Dakle govorimo o istoj sumi,a ne različitoj, gde svako odlučuje u kakvom će okruženju i ambijentu živeti.
@milanche, ima veze sa stanom i te kako, dokaz da ljudi umeju da preteruju u prohtevima.
Ne možete znati šta je za mene i moju familiju bolje. Uskladili smo svoje finansije shodno tržišnoj ponudi. Pomirili smo se sa opcijama koje su postojale u ovoj zemlji u tom trenutku, za nas, i našli smo kombinaciju koja nam najviše odgovara. Moram da ponovim da je igralo više faktora: u blizini porodica i prijatelji, prevoz i blizina centra grada, blizina reke, blizina škole, relativno kvalitetna gradnja, dvoipo-soban stan, odgovarajući raspored prostorija, lep pogled sa terase itd i sama nagodba oko cene, za sve što dobijamo.
--
Пантограф":2ngq0lfc je napisao(la):
П. С. Ако у неких људи постоји спознаја да треба живети у таквим становима, онда их из таквог стања свести треба пробудити, а за то је, често, неопходан поприличан шок за организам (тј. за нервни систем). С тим у вези, можда је ово моје претеривање - преблаго.
Ako ljudi imaju mišljenje koje se kosi sa tvojim to nije razlog za terorisanje. U tvojim izjavama je jasno da pucaš od muke što postoje drugačija razmišljanja koja se ne usklađuju sa tvojim razumom. Nećeš ti nikoga probuditi, samo ćeš naneti sebi nepotreban stres. Ako većina ne želi da živi u takvim stanovima, investitori neće ni graditi samo takve stanove. Gradiće u skladu sa potrebama ljudi. Imamo različita mišljenja ljudi ma koliko oni tebi bili jadni i bedni. Bitno je da imamo izbora. A ti nastavi svoj debilizam...
--
laki72":2ngq0lfc je napisao(la):
Ma ljudi nemojte trositi reci na dokazivanje neceg sto je i mom sinu od 7 godina jasno ko dan.
Kakva soba, kakav prozor...
Ono je zbudzitis kakav samo nasi pohlepni investitori mogu da izgrade. Nisam iz struke, ali geniju koji je ono projektovao bih oduzeo licencu trajno. Jasno je meni da je kriza i da struka 'podilazi' investitorskok mafiji, ali neka granica mora da se zna. To je pitanje strucnosti, etike i morala.
Danas se stocne farme projektuju sa vise paznje nego ovaj objekat.
P.S.
Situacija kada odete u 22.00 sa bracnim drugom u spavacu sobu dok vam dete - tinejdzer sedi u dnevnoj i gleda film pruza bezbroj scenarija za 'dobru zabavu'...
Inace je naravno i sjajno mesto za odrastanje...
Strasno....
Nema nikakve logike u tome što si napisao. Stočne farme se projektuju sa više pažnje? Čemu toliko preterivanje.
Ne znam da li si ti uopšte video pregradu između te dve sobe, ne vidi se ni silueta a kamoli nešto više, vidi se samo svetlost koja dolazi iz dnevne. A što se tiče mesta odrastanja, sigurno će biti bolje od tvog, jer vređanje koje upućuješ dovoljno govori kao dokaz da nije bilo zdravo.
Nema potrebe više da trošim Vama i meni vreme oko ove rasprave, samo ću Vam poželeti sve najbolje uz više razumevanja i civilnijeg ponašanja u buduće.