Šta je novo?

Društveni sistem vrednosti u Srbiji

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=422101#p422101:dgho6mt9 je napisao(la):
boca-ica » Pet Dec 09, 2016 8:23 pm[/url]":dgho6mt9]Jedana od lošijih novokomponovanih kvazi druš. vrednosti je i sve veca benzinska zavisnost
nije bitno sto ,,prečicom,, mogu da sitgnu i brže peške ili javnim prevozom
gotovo svoj mladjoj populacji ,,izlazak,, je ne zamisliv bez (što besnijih) kola
(naftni lobi običnu potrebu, izdiže do bitnog društvenog statusa)
Poguban uticaj benzinskog statusnog simbola je vidljiv na mnogim poljima kao sto su
fin. stanje porodice i pojedinca , saob. haosa u gradu , zagadjenosti sredine i mnoštvo dr. svera

Potrebno je jasnije i vece potsticanje sa svih nivoa
oko vrednosti i dobitaka od kidanja tih lanaca bezinske prezavisnost
:sesir:
O tome tek moze da se naspise knjiga u nekoliko nastavaka...

Mihailo sve si lepo napisao i ja se slažem sa tobom. Međutim problem je ako žene same biraju jače muškarce (više, nametljivije, jače...). Tu posebno mislim na ženstvene, pasivnije žene (suprotno od onih muškobanjastijih, aktivnijih). Jer davno sam od Frojda prihvatio tezu da je ženstvenost u stvari pasivnost, a muškost aktivnost. I onda sam to shvatio na sledeći način: svaka osoba u sebi ima određeni procenat pasivnosti i određeni procenat aktivnosti koji zajedno čine 100%, tj 1. Tako na primer, ako sam ja 70% aktivan, a 30% pasivan onda mi idealno odgovara žena koja je 30% aktivna i 70% pasivna. Dakle, ja ne bi imao ništa protiv da su muškarci i žene jednaki 50%:50% ali realnost koju primećujem oko sebe mi se ne uklapa u to. A mislim da ljudski zakoni moraju biti u skladu sa jačim, prirodnim, a ova težnja da se na silu muškarci i žene izjednače mi ne deluje prirodna. Ni u rađanju dece ne postoji jednakost, žena može muškarac ne može, nema jednakosti.

Uvek jedan ima jacu licnost i to je jos jedan od razloga zasto u praksi dvoje ljudi ne mogu biti jednaki. Jednostavno je tako, jača, aktivnija i stabilnija licnost se nametne slabijoj, pasivnijoj i nestabilnijoj. U nekom braku je to muskarac, u nekom je zena. Meni je licno neprirodno da to bude zena, a svako ima svoje viđenje i postavljanje stvari. Moze to nekima da se sviđa ili ne, to je realnost. Samo, nijednoj normalnoj zeni koju poznajem, ne odgovara mlakonja, koga ona moze da vrti kako hoce, a pod pricom da su oboje jednaki, bla, bla, truc,...Zeni ne treba druga zena zarobljena u telu muskarca, a muskarcu ne treba drugi muskarac, zarobljen u telu zene, ako me razumete.

I jos nesto da vam kazem...U kuci gde je muskarac autoritet, a to je svojom licnoscu zasluzio, zna se red. A tamo gde se zna red, nema ni verbalnog, a ni pod razno fizickog nasilja. Ovo je 21. vek, a mi smo savremeni ljudi, nismo neandertalci da se bijemo i vicemo jedni na druge. Postoji dogovor, razumevanje i toleracija. Autoritet ne znaci da budes preka licnost koje se svi plase, nego da budes odgovoran, razuman i oslonac svojoj porodici. I takvom zakon ne lezi u topuzu, nego u licnosti. ,,Kome zakon lezi u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom,, , rekao je veliki srpski pesnik i filozof.

Mislim da sam sve shvatio...
Nadam se da rec 'autoritet' pogresno interpretiras...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Pa, potrudio sam se da maksimalno prosto objasnim sta pod tim podrazumevam. I nadam se da autoritet gazde nad psom, ne poistovecujes sa autoritetom muskarca u porodici. To su dva pojma.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=422201#p422201:29nruib6 je napisao(la):
Blade » 10 Dec 2016 09:52[/url]":29nruib6]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=422101#p422101:29nruib6 je napisao(la):
boca-ica » Pet Dec 09, 2016 8:23 pm[/url]":29nruib6]...naftni lobi običnu potrebu, izdiže do bitnog društvenog statusa..
O tome tek moze da se naspise knjiga u nekoliko nastavaka...
Moze al ni jedna strana o tome ovoj mladeži nije napisana , a tek od knjiga nema ič
u ovom gradu jedini koj se donekle aktivno suprostavljaju naftom-auto lobiju su biciklisti

Malo više slova i o dr. kvazi vrednostima (razotrivanje) sigurno bi doprlo bar do nekog ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=422318#p422318:12gkepso je napisao(la):
Earthmoving » Sub Dec 10, 2016 7:51 pm[/url]":12gkepso]Blade, molim te da nas Neandertalce ne uzimaš u pežorativnom smislu ;)
Jbg brate, danas je tako. Cim spomenes da u kuci mora da se zna neki red, a ne moze da radi ko sta hoce, odmah si neandertalac i slicno. To je ova polemika u kojoj smo imali cast da ucestvujemo, pokazala.

Ako je nekome potrebno društvo u kojem će po automatizmu postojati bića koja će ga (bezuslovno?) poštovati, onda takav čovek ima problema sa samim sobom.

Znanje za red nije isto što i "žena mora da poštuje (svog) čoveka". Uostalom, i taj "red" svako tumači na svoj način...

Jesi ti glup ili bezobrazan? U cemu je problem, jel me tovaris ili sta? I gde se ovde spominje brak i kuca?

Ovo je, ako nisi dobro citao, bila neka veza koja iz nekog razloga nije isla i prekinula se. Druga strana to nije mogla da prihvati i ovo je zlocin iz ljumobore. Bilo je: ,,Ako nije moja, nece biti nicija,,. To je vec za psihoanalizu, a moj stav je da kada te neko nece, ne mozes ga na silu pored sebe zadrzati, ni na koji nacin. Razumem da ti je tesko, ako volis tog ko te je ostavio i da zalis, ali realnost je da ona tebe ne voli i to moras da prihvatis i trazis onu koja ce te zasluzivati. Zivot ide dalje...

Pretnja smrcu je ZLOCIN. KRIVICNO DELO. Zasto ga nije prijavila? On je koliko vidim nagovestavao ono sto ce uraditi. Pretnja smrcu nije sala i ne treba da se uzima neozbiljno. Licno ja, da mi neko preti smrcu, ma o kome se radilo, ne bi to neozbiljno uzeo.

Hahaha zasto ga nije prijavila??
Pa ovde se na 10 strana pise kako drustvo gotovo u celini se pravi ludo i precutno odobrava nasilje nad zenama. Lepo je napisao i vucko da mu je majku maltretirao godinama otac i da je prijavljivala al niko nije reagovao.

Mozeš ti da hahahaces do sutra, ja sam trazio odgovor na pitanje, a da sam hteo da neko ponavlja moje pitanje pitao bi papagaja. Znaci toliko budi covek kao sto inace nisi, pa odgovori!

Svaka zena koju ja poznajem, a trpela je neku vrstu nasilja od muza...Ili je taj muz od strane lekara proglasen za mentalno obolelu osobu i odveden na lecenje ili se razvela, ako ga u trecem slucaju nije prijavila. A koja god bi prijavila, taj muz bi bio sankcionisan. Ko sme danas koga da bije?
Jesmo bi banana drzava, jesmo pašaluk, ali nismo bas Divlji Zapad do te mere da neko nekoga tuzi na fizicko zlostavljanje, a da organi reda ne reaguju.

Na našim prostorima postoji gotovo milenijumsi običaj u POSTa iz raznih pobuda i vremena
cemu onda ovakva ozbiljna poplava, pravo kampanjsko silovanje društva (i šire)
da se to VEGANSTVO ugradi u naš sistem vrednosti ?
i KO ima koristi od Vegantstva ?

Suviše sam mator da bi mene iko ugrožavao, naročito vegetarijanci a još manje vegani :lool:

Veganstvo je ekstremizam
Veganstvo nema vremensko ograničenje kao dr. režimi ishrane
Vegantsvo vrši globalizaciju svih vera
Veganstvo svuda izaziva slabljenje ekonomije
Veganstvo šteti zdravlju na mikro nivou svakog čoveka, a posledice su vidljive kada je vec kasno
itd...

Eto čak i šaraju grafitima Bgd , što baš nit je zdravo nit lepo :(

Takodje znam da kada je čovek na postu (blaža tj. posna hrana)
evidetno dolazi do mirnijeg i krotkijeg ponašanja
mozda je baš takvo krotkije ponašanje čitavih narodnih masa nekome baš i poželjno ...
...što bi rekli ki ovce .... beeee :lol:

Кад смо о вегунима и режими исхране и како то веома утише на разјебавање народа, можете да прошитате на сајту што сам ставио у потпис

све објасни

Него, о васпитанију се треба попричати јер и то има утицаја јер се дешавају овакве ствари сваки дан

Neverovatno je koliko članova ovog foruma koje poštujem ima tako uzak pogled na stvari. Smeta vam Vegunstvo ili kako god ga klasifikujete ali vam ne smeta što je 2/3 stanovništva pušača i što je bar 25% zavisno od alkohola.

Slazem se zbog štetnog delovanja na pojedinca da duvan i alhohol dobiju tretman
(blažih) opijata. Njjihovo štetno delovanje koje jeste evidetno i po samu zajednicu - društvo
je daleko manje nego štetnost Veganstva (uporedi sve navedene stavke iz gornjeg posta)

,, Caka ,, je u prepoznavanju
kao nekada sto duvan i alhohol nisu prepoznati da imaju negativno dejstvo i na društvo
(zakasnela reakcija zahteva još težu, skuplju obimniju borbu )

Tako danas Veganstvo se ne prepoznaje kao velika društvena negativna pojava
vec se vezuje za pojedinca a kao takva ne prepoznata neometano rovari sistem vrednosti

Treba to tuci dok je malo :lol:

Video Haso kad je čajnik zapištao kako je Mujo toljagom počeo besno udarati po njemu
te ga zapita zašto to čini , te mu ovaj reče:
Onomad prelazio ja prugu , kad ono istoi tako prvo zapišta ,pa kad me ,,opiči ,, jedva preživeh
e zato i ovo čim zapišti , treba ga tuči dok je malo.... inače opet če me zgaziti

Постоји два решења за тај проблем зависности итд.

1. Као Дутерте, али и за алкохоле и цигаре
2. Легализуј све, државни монопол над дрогом па нек цркну а да се држава богати на дегенерицима

Као Дутерте
Duerteova Božićna čestitka kriminalcima :D Duerte je danas jedan od najvećih careva, podseća me na Švarca u najboljim danima :kk:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aQSZHBDTPR4[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=423612#p423612:3utlvua7 je napisao(la):
boca-ica » 18 Dec 2016 09:13 am[/url]":3utlvua7]Slazem se zbog štetnog delovanja na pojedinca da duvan i alhohol dobiju tretman
(blažih) opijata. Njjihovo štetno delovanje koje jeste evidetno i po samu zajednicu - društvo
je daleko manje nego štetnost Veganstva (uporedi sve navedene stavke iz gornjeg posta)

Pa kako je, molim te, veganizam (aj da ga gurnemo u istu kategoriju sa drugim 'izmima') može da bude više štetno po društvu nego pušenje ili alkohol? Da li imaš pojma koliko ljudi pogine ili umre zbog konzumacije alkohola ili kako izgledaju odeljenja za bronhijalne bolesti u našim bolnicama... Preporučio bih ti da svratiš u neko odeljenje za bronhjalne bolesti (skoro svi pacijenti su pušači) i da malo promeniš prioritete. A sa druge strane imamo manje od 1% vegana u društvu, a to tebe brine, ljuti i plaši. Ma daj!

A u prethodnom postu si pričao o tome kako veganizam nije u skladu sa našim sistemom vrednosti. Pa banane i pomorandže ili hrono dijete nisu u skladu sa našom tradicionalnom ishranom, a nikome ne smetaju. To je zato što se vrednosti i ishrana menjaju. Srbi pre 150 godina nisu bili kao Srbi danas. Srpske tradicije, vrednosti i običaji se menjaju. Pre 150 godina nismo imali novogodišnje jelke, mobilne telefone, internet, južno voće, avione, teretane, televizore... itd. do besvesti. Pomiri se sa tim promenama i opusti se malo.

Inače, i u tome smo lider ne samo u regionu, već u celoj Evropi:

PUSENjE.jpg

Po raznim štetnim stvarima smo na vrhovima koje-kakvih lista
Na pr: Mi sa jedne takve liste

Rak debelog creva se dovodi u direktnu vezu sa našim dimljenim,mesom
Pršute, kobaje, slaninica... :shock:
Zaboravih ime al naš stari vrsni lekar napisao je o tome knjigu i uputstvo gde navodi kako nas dimljeno meso stavlja na sam vrh te liste
tu preporučuje da se dimljenje vrši ,,hladim,, dimom
kako bi se smanjile kancerogene materije ....jerbo u svetu retko ko da dimi tako meso
vec se uglavnom suši...

Zbog nedorečenosti sistema vrednosti
razmere zdrastvene i finansiske štete su velike i bolnice i groblja sve punija zbog tog raka
al hajde ti promeni društveni sistem vrednosti - ukidajuci slaninicu,,kobaje pršute....
teško i narodu ne shvatljivo,
ali i nije bilo značajnih akcija, da se radi na toj druš. vrednost, standardu, tehnologiji ....

Slične razmere i finansiske štete mogu nastati i od Veganstva ,
to što sam javno upozorio, ne znači da može se Veganstvo zaustaviti
jer se sve svodi na lični izbor ,, oš slaninicu ili krompir,,
-Važno je- da ljudima bude predhodno jasno , pa da mogu da načine izbor
kao sto na kutijama cigareta jasno piše ,, pušenje ubija,, - kupi ili ne

Ajd zalepi to upozorenje na Vegatstvo-teško- to je uvezena ideja
na žalost pogadja uglavnom mlade.... a u stahu od naj strašnijih poroka
skloni smo da pristajemo na latentno (ko)manje zlo Veganstva

Vrh