Nista cudno, najveci priblem je letargija lokalnih vlasti. Gomila nesposobnjakovica... Ocigledno da sad drzava ima novca, na lokalnim vlastima je da se uhvate za "sisu" da obezbede nesto za svoje gradjane za svoj kraj, ali dzabe...Juce dobijem info iz Opstine. Da su prosle godine dobili pare za eksproprijacije i potrosili ( zato nije pocela obilaznica ) i ponovo su dobili ove i opet naceli... ako je ovo istina ja ne znam sta rade ovi u Opsini i kada ce se sta zavrsiti
Da znas da je tako. Ima para u budzetu i samo muzi, a buraniju neka jede inflacija. Primer: za100.000 evra danas sta moze da se kupi i pre dve godine je ogromna razlikaNista cudno, najveci priblem je letargija lokalnih vlasti. Gomila nesposobnjakovica... Ocigledno da sad drzava ima novca, na lokalnim vlastima je da se uhvate za "sisu" da obezbede nesto za svoje gradjane za svoj kraj, ali dzabe...
Šta se konkretno radi? Je l postavljena skela ili oplata? Da li je sa strane ostavljen novi prilaz kamiona, jer je dosadašnji bio preko tog mesta gde se sad sprema betoniranje. Zašto pitam, da bismo znali da li su gotovi betonski radovi na mostu preko Krivošije, mosta br. 1 po projektu.radi se na jednom manjem mostu u Popuckama pre buduceg kruznog toka, tu je postavljena skela i spremaju se da betoniraju
Koliko vidim tamo se asfaltiralo zadnjih dana. Jesi video još negde finišer?radi se okolo nadvoznjaka u Divcima
Koliko parova stubova je započeto sa desne strane? Od nasipa ka beogradskom putu, je l vire neki šipovi prilično blizu regulacione linije?a sa desne strane postavljena je armatura za stubove koja viri iznad zemlje 2-3 metra, verovatno ce i tu ovih dana da nalivaju beton.
Ta mašina na gusenicama je verovatno za izlivanje ivičnjaka i ostalih betonskih elemenataPogledajte prilog 171252
1. Tu se nalazi kao neki manji most, na njemu je skela, jako, jako gusta. Kinezi se smenjuju, ako nisu na poziciji 1 onda su na poziciji 2 i obrnuto.
2. Na poziciji 2 su betonirali pre par dana, tu jos aramtura ne viri iznad zemlje, na poziciji 3 blize nasipu postavljena je oplata na buduce stubove koji su na nasipu, na ovima blize pruzi vidi se samo armatura.
Pogledajte prilog 171253
Ovo je u Divcima.
1 i 2 tu je prekopan put, postavljeni su kao neki odvodni kanali za vodu, bili su jutros ljudi tu koji su razvlacili kablove.
na poziciji 3 se nalazi zavrsen most, na mostu se nalazi armatura u obliku slova Z, a kamioni istovaraju rizlu na delu koji spaja most sa putem.
Kod Pivica su radila dva buldozera, valjak, 2 kamiona su stovarala materijal, a jos dva su cekala da istovare, 5 kamiona je sislo iz kamenoloma i bili su iza mene u konvoju i jos sam sreo 10ak kamiona uz put od Slovca do Mionice, svi su bili natovareni tucanim kamenom i rizlom. To je bilo jutros negde oko 8 casova, u blizini radova na dva mesta su bili i geometri, finisheri su parkirani ali je bila neka cudna masina blizu nadvoznjaka u Veselinovcu, ima gusenice i napred i nazad, ali ne znam sta je ono. Finisher, buldozer i bager sigurno nije, mozda je ono neka vrsta grejdera, ali mu fali neki deo, ne znam cemu ona masina sluzi. Hteo sam nesto i da slikam, ali ne moze, ima mnogo rastinja, nista se ne vidi i saobracaj je bas katastrofa, mnogo je rizicno slikati sa puta gde sam ja bio.
Malo dalje u Slovcu od Pivica se rade podzide, prvi nivo na nekim mestima nije jos kompletiran, ali negde su vec poceli da nalivaju drugi nivo podzide.
Nadam se da je sada malo jasnije.