Šta je novo?

Državni put Ib reda br. 27: Loznica-Valjevo–Lazarevac (za sada Iverak–Lajkovac)

Ja isto mislim da će, ako se nekada bude gradio nastavak ovog brzog puta ka Loznici, ići ovuda gde i gasovod. Jer ako se pogleda konfiguracija terena (a išao sam putićima tuda oko trase), ovo najviše prati doline, i time je najjeftinije za gradnju. Sem toga, na ovoj trasi, bar do Osečine nema mnogo kuća za eksproprijaciju, uglavnom su njive, pa je i zbog toga po meni najrealnija.
Pogledajte prilog 159146
Danas sam pricao sa drugom iz Bukovice ,bili su prosle nedelje merili trasu za gas kod izdvojenog objekta KP Doma u Bukovici eto na mapi moze da se vidi gde je.Pa ako i put bude isao tuda nije da je bas ravno i da nece naici na neku kucu.

 
Išao sam za Uskršnje u Va, nadvožnjak koji smo ja i trialin pominjali na prethodnoj strani, i dalje netaknut, moguće da im treba prilaz tu kamionima, jer sa drugih strana ne mogu da priđu, nisu otkupili zemlju. I to je jedini netaknut, jer izgleda da se kreće sa radovima na onom preko pruge. Video sam autodizalicu, armaturu za šipove i sl. Nisam video juče radnike, ali sumnjam da su dovezli autodizalicu da je parkiraju.

Ostatak što sam video, na nekim nadvožnjacima nekoliko radnika, na nekim 30ak.

Kružni tok treba da otvore prvog, verujem da neće produžavati rok.
 
Sutra ili prekosutra dolazi president da otvori Biserbu,ali to se nece toliko ticati brzine izgradnje saobracajnice.
 
Sutra je u 12 sa delegacijom😄 i novim vozom obecanja. Sad mozda pripreti sudijama pa ubrzaju procese? Poznat je po tome
 
Neke novine nevezano toliko za put

Ovde dolazi još jedna fabrika, pa će po završetku puta Valjevo imati prednost u odnosu na druge krajeve Srbije
Vučić je potom dodao da se očekuje i železničko čvorište koje će biti u Valjevu.

"Za Valjevo čujem neretko kritiku oko bolnice. Za razliku od drugih, radimo projekat i završićemo u junu. Kasnimo jer smo morali da menjamo. Uložićemo 90 miliona evra, u malu halu 15 miliona", izjavio je.

 
Vezano za put rekao je "za menje od godinu dana". Ništa konkretnije. To smo znali i sami.
Mala hala se odnosi na halu sportova, samo najavljena ništa konkretnije.
Gasovod do 15.10. u industrijskoj zoni, nešto kasnije i u Va.
Pruga ka Baru najavljena rekonstrukcija samo, ništa konkretnije, projekat u junu za bolnicu, kao što si napisao.
Za mesec ipo dana opet dolazi, da otvori hansgroje.
Uvodi se nova linija gradskog prevoza ka fabrici, kapiram da je to nekome značajno.
 
I napomenuo je da ce ubrzati radove u ind.zoni kao sto je parking... i da nijedan predsednik od 1945 nije ovoliko ulagao u Valjevo
 
Meni je fascinantno kod AVa.
Mi bi smo vec uradili i beton halu i bolnicu sve... ali nam niste ostavili idejne projekte koje smo mi morali da uradimo. Rece posle 11 godina vlasti. Sad kako izgleda legalna pljacka kad smo kod projekata? Od 01.04.2023 arhitektonska komora Srbije pocinje da naplacije projektovanja od 10 do 15% ( u zavisnosti od vrednosti ) i sad recimo autoput Karadjordje iznosi 1 milijardu evra. Sta reci?
 
Šta reći?

Narod kome ovakve bedastoce prolaze, bez obzira na svu silu kontrole medija, verovatno zaslužuje ovo sto ga je snašlo.

Da hoćemo bolje, rešili bi olovkom. Ali, nemati odgovornost za svoju sudbinu, samo kukati tu i tamo, zavodljivo je udoban život izgleda.

Znam, ajmo nazad na temu... Mada se ovo gura u baš svaku temu kod nas...
 
Kruzni tok je gotov

Capture.JPG
 
Nesto razmisljam kad gledam ove slike.
Bio bi hit sad da osnuje pokret koji planira i kad dodje ponovo u junu kaze: vi iz SNSa ste usporavali projekte u Valjevu ali vise nece moci tako! Sada ce se sve ubrzati😂
 
Ti se zezaš, ali to ti je negde početak i sva dubina te ideje.

Nije tužno što je ta ekipa toliko plitka a vodi zemlju, već što će manevar uglavnom da prodje.
 
I ja sam siguran da ce taj manevar ili jos neki banalni da prodje. Nebi bilo smesno da nije istina😄

Gde jos prolazi sledece? Zavsavamo do kraja 2022 i do zadnjeg dana se to tvrdilo pa produzili na mart, pa jun,pa kraj 2023, pa pocetkom 2024...
Kao vrhunac svega ovo je povuklo i kasnjenje drugih povezanih projektata u ind.zoni...
Obrazlozenje za sve je: kasnimo ali sad cemo da se ubrzamo.
Na sve ovo dodadose jos 90.000 mil. Novih investicija za halu i bolnicu ako sam dobro razumeo?
 
Danas prošao, radnike sam video na onom mostiću kod Valjevske Loznice, nalivaju beton. Takodje dosta radnika kod kruznog toka kod naplatne rampe Lajkovac, čini mi se da se odvija neko asfaltiranje, finišer i dosta valjaka okolo. Možda nas obraduju pa puste kružni tok pre roka...
 
Pre desetak mozda i vise god, slusam dnevnik i vremenska prognoza, meni treba suvo sutra oni kazu tako ce i biti narednih dana, kada sam se probudio lije kisa 5 dana bez prestanka. Tako isto i sa ovim danas svim medijima i izjavama ponaosob, kad se probudim i vidim da je gotovo tad ce i biti, prosto sto manje obracamo paznju na sve te lazne izjave, prevazidjimo to ljudi, znamo da nas lazu za svaki projekat i to je to, prosto... Budite mi zdravo i bez sekiranja
 
Pa ima tu jedna mala začkoljica... Umesto da se pravimo da spavamo i tako amnestiramo laž, moj predlog je da im uzmemo posao. Pa sledećima, ako se ponašaju slično (pošto, isto realno nije moguće :D ) opet uzmemo posao. Pa, opet... i opet. I onda će u nekom trenutku naučiti da laž košta.

Nije kao da treba nositi tone džakova sa cementom po tim projektima. Sve se to radi elegantno, olovkom. Između pijace i ručka.

E sad, čovek kada nešto neće, nađe 100 objašnjenja, filozofija i razloga zašto neće, a kada hoće... prosto uradi. Tako da, tvrdim da je moj predlog bolji (u smislu društvene koristi) nego tvoj.
 
До 5 маја затворено

Од 28.02. од 22 часа до 05.05.2023. године, доћи ће до потпуне обуставе саобраћаја због радова на изградњи нове кружне раскрснице и приступних саобраћајница између државног пута I Б реда број 27 и државног пута I А реда број 2 (петља Лајковац).

 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: Ris
До 5 маја затворено

Од 28.02. од 22 часа до 05.05.2023. године, доћи ће до потпуне обуставе саобраћаја због радова на изградњи нове кружне раскрснице и приступних саобраћајница између државног пута I Б реда број 27 и државног пута I А реда број 2 (петља Лајковац).
E pa mi smo stvarno banana drzava. Radi kako ko hoce, zatvoris petlju na 2 meseca, ne radis po saobracajem, i ni to nije dovoljno. A alternativa za Valjevo preko Uba blagi uzas :mad:
 
Vrh