Meni se više dopadaju imena koja su praktična i imaju veze sa epohom u kojoj živimo. Sve oznake sa A1, A2...M1, M2... itd, su itekako praktične kako pratite putokaze. Lako se pročitaju pri većoj brzini nego npr. "Miloš The Greath". Takođe su i poludeskriptivne A - autoput , M - motoput. Ime mi daje infomaciju kakve kateogorije je put, što je meni kao putniku isto bitno. "Miloš The Greath" mi ništa ne znači. Ova uniformna , kratka i poludeskriptinva imena bih stavljao na putokaze.
Ako je potrebno imati veće ime, onda su mi geografske odrednice bolje kao npr. Ruma-Šabac, ili Beograd-Čačak. itd.
Ne znam. zašto putevi treba da imaju imena nekih ličnosti i to uglavmon političara. Zašto pravimo kult ličnosti i nečemu što je izgrađeno u 21. veku pripisujemo ime iz 19 veka. Na stranu sva dostignuća pomenutog čoveka. On već ima spomenik u NS. Mogle bi neke političke institucje da nose imena političara ali ne putevi.
Takođe Miloš Obrenović, bez obzira na politička dostignuća, nema nikakve veze sa 21. vekom i modernim autoputem. Takođe nije baš bio neka "cvećka" pa da ga je narod obožavao. Nazivali su ga gospodarem, što je ok za 19 vek ali mi kao slobodni građani ne bi trebali da imo "gospodara" a to nam se uvek nameće kroz ovakva nametnuta imena. Oblikuje nam se svest da prihvatamo nekog "gospodara"
Sa Milošem Obrenovićem se neko slaže neko ne. Sa Miletićem se neko slaže neko ne. Zašto onda ne bi smo dali imena nekih univerzalnih vrenosti za koje se svi zalažemo. npr. Autoput Slobode, Autoput Svetlosti (metafora, unosi svetlost u mračne i nerazvijene delove), Autoput Napretka, Autput Hrabrih, ako treba i Autoput Ljubavi.
Zamislite da na Kosovu naprave autoput kroz Kosovsku Mitrovicu i Leposavić i nazovu ga Autoput Hašima Tačija, jer je on bio veliki čovek i vizionar !?!?