Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

Ne vezano za ovaj projekat. Potpisujemo deonicu Ozimice - Poprikuse na koridoru Vc verovatno do kraja mececa. Kooperanti su nam Kinezi, veoma zahtevna deonica od 11km. Od toga sigurno 3 tunela i 9 mostovskih konstrukcija radimo. Selimo dobar deo kampa iz Sapca na taj projekat (betonsku bazu, spavaone, laboratoriju, radionicu).

Kada biste počeli da radite tu deonicu i koji je rok za završetak radova?

Ne vezano za ovaj projekat. Potpisujemo deonicu Ozimice - Poprikuse na koridoru Vc verovatno do kraja mececa. Kooperanti su nam Kinezi, veoma zahtevna deonica od 11km. Od toga sigurno 3 tunela i 9 mostovskih konstrukcija radimo. Selimo dobar deo kampa iz Sapca na taj projekat (betonsku bazu, spavaone, laboratoriju, radionicu).
To bi bila ova deonica:
?

Mislim stara je vest, ali o toj deonici se radi?

Да ли се ишта ради између тунела и 5-ог Новосадског моста ? Како видимо до јесени ће бити пробијен тунел,до краја године и мост спојен што нам говори да до краја 2026 године они могу бити спремни за саобраћај. Знамо и докле се стигло од Коридора 10 до тунела. Значи једино немамо никакве информације за овај лот што сам питао а он ми уопште не делује лак обзиром на експопријацију земљишта и друг...

Kako napreduje Slepcevic-Badovinci?
Ono sto je otvoreno, radimo. Sad cemo imati promenu u rasveti na kruznim tokovima. Neko "pametan" se setio da trazi duzinu rasvete ispred i iza kruznog toka po 250m. Van svake pameti. Zatim, trazi se ukudanje kruznog toka na putu Klenje-Ocage, da se napravi petlja. Tu ne treba ni kruzni tok ni petlja. Asfalteri pocinju prvog aprila da rade. Bice spremno do tad 30% trase za asfalt. Ne znamo jos kako ce ove silne izmene i svakodnevne izmene projekata uticati na rok zavrsetka.

Послато са SM-S908B помоћу Тапатока

Ono sto je otvoreno, radimo. Sad cemo imati promenu u rasveti na kruznim tokovima. Neko "pametan" se setio da trazi duzinu rasvete ispred i iza kruznog toka po 250m. Van svake pameti. Zatim, trazi se ukudanje kruznog toka na putu Klenje-Ocage, da se napravi petlja. Tu ne treba ni kruzni tok ni petlja. Asfalteri pocinju prvog aprila da rade. Bice spremno do tad 30% trase za asfalt. Ne znamo jos kako ce ove silne izmene i svakodnevne izmene projekata uticati na rok zavrsetka.

Послато са SM-S908B помоћу Тапатока
Hvala za informacije.

То именовање путева историјским личностима је искрено беспотребно. Сви путеви треба да се зову по томе куда воде.
Ако их назовемо према одредишту, како ћемо разликовати који је који београдски пут?

То именовање путева историјским личностима је искрено беспотребно. Сви путеви треба да се зову по томе куда воде.
Kako bi te ličnosti tek reagovale da znaju da smo vozili preko Pupina, zaglavili se na Brankovom ili sudarili na Milošu Velikom.

Ако их назовемо према одредишту, како ћемо разликовати који је који београдски пут?
Ауто-пут Београд-Шид, Београд-Нови-Сад, Београд-Чачак, Београд-Ниш, Рума-Шабац... Сасвим довољне су и А ознаке, А1, А2, А3...
Може ауто-пут да има посебно име, али то име не би требало да се форсира у извештањима. Хрватска има исто називе за своје ауто-путеве, али ХАК када извештава искључиво користи А ознаке, а наши Путеви Србије пишу Моравски коридор, Милош Велики, Е75, Е763... Најмање користе националне А ознаке.

Ja uglavnom nemam pojma koji je koji i ne mogu da se prostorno orijentisem sa ovim telefonskim imenicima. Sve imenuju po nekim ljudima, cisto prave zbrku. Svi ynamo gde se nalayi aerodrom Batajnica, gde je fruskogorski koridor, ili sta je VMA. Ali hala Yvonko Vujin ili aerodrom pukovnik Milenko Pavlovic, ... vecini ljudi nista ne govori.

Lepo je ime izabrano, svaka čast. Miletić je jedan od zaslužnih zašto su delovi zemlje kroz koje prolazi put danas u istoj državi. Svakako će biti lepa simbolika uz Miloša i Karađorđa, svaki put ima svoju priču.

Predlažem da se tema adekvatno preimenuje.

По овој логици реално је очекивати да ће Моравски коридор бити назван ЦАР ЛАЗАР !

Meni se više dopadaju imena koja su praktična i imaju veze sa epohom u kojoj živimo. Sve oznake sa A1, A2...M1, M2... itd, su itekako praktične kako pratite putokaze. Lako se pročitaju pri većoj brzini nego npr. "Miloš The Greath". Takođe su i poludeskriptivne A - autoput , M - motoput. Ime mi daje infomaciju kakve kateogorije je put, što je meni kao putniku isto bitno. "Miloš The Greath" mi ništa ne znači. Ova uniformna , kratka i poludeskriptinva imena bih stavljao na putokaze.

Ako je potrebno imati veće ime, onda su mi geografske odrednice bolje kao npr. Ruma-Šabac, ili Beograd-Čačak. itd.

Ne znam. zašto putevi treba da imaju imena nekih ličnosti i to uglavmon političara. Zašto pravimo kult ličnosti i nečemu što je izgrađeno u 21. veku pripisujemo ime iz 19 veka. Na stranu sva dostignuća pomenutog čoveka. On već ima spomenik u NS. Mogle bi neke političke institucje da nose imena političara ali ne putevi.
Takođe Miloš Obrenović, bez obzira na politička dostignuća, nema nikakve veze sa 21. vekom i modernim autoputem. Takođe nije baš bio neka "cvećka" pa da ga je narod obožavao. Nazivali su ga gospodarem, što je ok za 19 vek ali mi kao slobodni građani ne bi trebali da imo "gospodara" a to nam se uvek nameće kroz ovakva nametnuta imena. Oblikuje nam se svest da prihvatamo nekog "gospodara"
Sa Milošem Obrenovićem se neko slaže neko ne. Sa Miletićem se neko slaže neko ne. Zašto onda ne bi smo dali imena nekih univerzalnih vrenosti za koje se svi zalažemo. npr. Autoput Slobode, Autoput Svetlosti (metafora, unosi svetlost u mračne i nerazvijene delove), Autoput Napretka, Autput Hrabrih, ako treba i Autoput Ljubavi.
Zamislite da na Kosovu naprave autoput kroz Kosovsku Mitrovicu i Leposavić i nazovu ga Autoput Hašima Tačija, jer je on bio veliki čovek i vizionar !?!?

Poslednja izmena:
Ти комплекси именовања путева су заоставштина од аутопута Братства-јединства.
Ја сам за строго географске одреднице. Може по рекама, може по планинама, може по областима, а најбоље је по одредницама (БГ-Рума-Шид, БГ-НС-Суботица, БГ-Ниш-Прешево, БГ-Чачак, итд.)

Vrh