Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

Da li se u Badovincima pravi novi i veći granični prelaz ili će se brzi put uklopiti na postojeći prelaz?
Uklapamo se u granicni prelaz, na neki nacin.Nama je gradjevinska dozvola od 0+700m , ne od 0+000m. Ostaje nepoznanica tih 700m i treba da se gradi most blizanac pored postojeceg.

Hvala mnogo na info!
Sve u svemu, ako ostaje postojeći prelaz, onda imamo još godine da jašemo dok se ne stvari značajnija ušteda u putovanju do Semberije.
Sve što se uštedi kroz brzi put, izgubi sa u gužvanju pred granicom :(

Hvala mnogo na info!
Sve u svemu, ako ostaje postojeći prelaz, onda imamo još godine da jašemo dok se ne stvari značajnija ušteda u putovanju do Semberije.
Sve što se uštedi kroz brzi put, izgubi sa u gužvanju pred granicom :(

Ali je bezbednije.
I manje umara vozača

Naravno, nešto sad sabiram u glavi, otprilike bi od NBG do granice trebalo 60 min, računaj minimalno 20 min na granici, ako imaš sreće i onda si u Bijeljini za nekih 10 min.
Pa dobro... i tako je značajno brze nego sada, preko Kuzmina i Sremske Rače.
Plus to što si naveo pride.

Sad lešto gledam mapu, zašto nije moglo da ide ovako?

Snimak ekrana 2025-02-10 154931.png

Upravo tako, plan im je da rudnik bude izmedju dva puta. Ali, kao sto kazu, sto je babi milo, to joj se i snilo. Bez novog mosta, bice pojacan pritisak na Pavlovica Most, tako da ce cekanje biti satima za prelazak. Trenutno su tu svakodnevne guzve, kolone kamiona, plus automobili, plus spore carinske sluzbe sa obe strane.

Predlog administratoru: da briše sve postove koji se predviđaju za koliko minuta se stiže do nekog mesta. Nije poenta izgradnje puteva u brzini, već u sigurnosti. Na moto putu Šabac Loznica je već previše izletanja zbog brzine, samo se čeka teza nesreća.

Ja sam prošao tim putem prošle nedelje. Šokantno je koliko ima tragova točkova u blatu i travi pored puta!!!

Skoro niko ne poštuje ograničenje od 100 km/h a takođe sam i primetio neshvatljivu praksu da ogroman broj vozača jednostavno bez ikakve potrebe vozi stalno u levoj traci...

Poslednja izmena:
Ja sam prošao tim putem prošle nedelje. Šokantno je koliko ima tragova točkova u blatu i travi pored puta!!!

Skoro niko ne poštuje ograničenje od 100 km/h a takođe sam i primetio neshvatljivu praksu da ogroman broj vozača jednostavno bez ikakve potrebe vozi stalno u levoj traci...

Posle pričaju kako prosečno merenje brzine na autoputu nije potrebno. Treba razmišljati da se sličan sistem postavi i na brze saobraćajnice.

Мислим да би камере за мерење брзине и кажњавање испред кружних токова биле ефикасна мера.

Ovo sam i ja primetiom. I to mahom vozila koja se kreću 70-80km/h. Razumem da možda nemaju iskustva u vožnji brzim putem ali ne razumem koja im je logika. Možda misle da je desna traka zaustavna.

Treba podići opšte ograničenje na motoputu na 110 km/h prvo, kao što je u većini zemalja.
Pa treba ali i onda bi bilo onih koji bi pičili 150 :) Tih 10 km ne rešava ama baš ništa bitno :)

Ovo sam i ja primetiom. I to mahom vozila koja se kreću 70-80km/h. Razumem da možda nemaju iskustva u vožnji brzim putem ali ne razumem koja im je logika. Možda misle da je desna traka zaustavna.
Pa sigurno da nemaju... I sigurno da ima tupadžija koji baš nemaju neku inteligenciju da skapiraju kako se vozi... Ali šta je država učinila da ih edukuje?? Ništa! U Srbiji su ovakve saobraćajnice bile retke zverke, normalno je da su vozačima nepoznanica... Nije dovoljno otvoriti samo novu modernu saobraćajnicu, treba obrazovati ljude kako se ista koristi, a neminovno ima masa neobrazovanih ljudi (što je OK, ne moraju svi da budu pametni). Evo pozitivnog primera kada su u Bosni otvarali prvi auto-put na svim televizijama su se mesecima vrteli spotovi o pravilnoj vožnji, kako se uključuješ, kako isključuješ, čemu služi zaustavna traka, kako se plaća putarina itd (potražite na Jutjubu). Da li ste ikada videli takve edukativne spotove kod nas?!

Vrh