Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

U stitaru postavljen dodatni znak koji upućuje na kružni tok sa svetlećom signalizacijom.

Prilozi

• tim_radio2025_01_15_22_49_11db2c4ea3-9e26-48a3-8af6-61882648c505.jpg
    tim_radio2025_01_15_22_49_11db2c4ea3-9e26-48a3-8af6-61882648c505.jpg
    71,5 KB · Pregleda: 206
Uh, biće ovde mnogo letećih automobila dok se narod ne navikne na ove kružne tokove.
I posle se smejali jednom liku kad je javno rekao da ćemo da imamo leteće automobile... a on vizionar jbt,.. :)
Šalu na stranu - biće ovde karambola.
Šteta, trebalo je uložiti malo više i denivelisati raskrsnice. Isplatilo bi se dugoročno.

Uh, biće ovde mnogo letećih automobila dok se narod ne navikne na ove kružne tokove.
I posle se smejali jednom liku kad je javno rekao da ćemo da imamo leteće automobile... a on vizionar jbt,.. :)
Šalu na stranu - biće ovde karambola.
Šteta, trebalo je uložiti malo više i denivelisati raskrsnice. Isplatilo bi se dugoročno.

Da.

Ovo jedino resiti nekom jakom signalizacijom ili dosta ranije i cesce staviti one vibro trake-linije, kao vid upozorenja da se nailazi na KT i da se uspori i obrati veca paznja.

U stitaru postavljen dodatni znak koji upućuje na kružni tok sa svetlećom signalizacijom.
Pametno,- ne vredi, ljudi se i dalje zalecu. Pre neko vece je u Lesnici neko ispravio kruzni.
Vec nekoliko puta sam isao tim putem i bas sam obratio paznju na detalje, znakovi, vibro trake. Ja i dalje smatram da su ti kruzni lose resenje. ali stvarno ne znam sta ti ljudi rade i kako ne uspore na vreme. Od prvih vibro traka, koje su malo pre znaka za 80 km/h da ide 200 moze do kruznog da se zaustavi.

Hvala na informacijama
Jedno laičko pitanje: kako su koncipirane galerije i da li ih možete uporediti sa nekim od već postojećih rešenja na putevima? Zvuči zanimljivo, jako me zanima kako to izgleda
Evo kako to izgleda u švajcarskoj, taj neki fazon bi pretpostavljam trebao i tu da se radi gde je pomenuto
IMG_20250117_08550317.jpegIMG_20250117_08545045.jpegIMG_20250117_08535141.jpegIMG_20250117_08521012.jpegIMG_20250117_08513897.jpegIMG_20250117_08513158.jpeg

Мени увек прво падне на памет ова галерија у Авганистану кад се прича о њима :D

1737106360522.jpeg

То је оно што је Вучићи одбио да прави кад су провлачили аутопу ка Македонији, типа шта стесаћемо брдо, није велико. И онда су га "осигурали", па је сигурица попустила и одрон однео нови пут. Е онда да не би скако себи у уста, стесао је цело брдо што је коштало колико две галерије.

Од пре румске петље, има ОМВ након Пећинаца, отприлике око 80 км.

Kod Hrtkovca je planirana jedna benzinska pumpa (ili odmoriste?), tj pre petlje Hrtkovci. Medjutim, nema nikakvih informacija da ce se uskoro izgraditi, bar odmoriste/parkiraliste. Bila pre jedna pumpa na zaobilaznom kod Loznice, jel zna neko da li ona dalje radi? Nisam prosao tu dugo

Radius kretanja vozila sa punim rezervoara je min 800km. U Nemačkoj često ima deonica da nemate pumpu a kazna ako vam nestane goriva na autoputu je 700e (bar kako sam cuo).

Iskljucenje za Petlovacu ima pumpu 200m od iskljucenja na staroj magistrali.

Imate OMV pumpu kod isključenja Loznica-sever (OMV), posle isključenja nastavite ka Šapcu starim putem i nakon par stotina metara ste stigli
Imate i jednu u Petlovači (Lukoil), maltene odmah kod isključenja gde je crkva u Zminjaku.

Nisu pumpe više samo pumpe,već i mesta gde na laptopu odradite deo posla ili se sa kolegama nadjete ,preuzmete robu materijal ili samo popijete po kafu,wc i slično.
Takodje pojavom elektro vozila mnogo je humanije biti na pumpi dok se vozilo puni nego na nekom parkingu bez nadstrešnice na kiši vetru ili suncu.

E sada pošto je to škakljiva tema onda se čeka godinama da se za tako nešto idobije dozvola pa dok se zgradi....

Nisu pumpe više samo pumpe,već i mesta gde na laptopu odradite deo posla ili se sa kolegama nadjete ,preuzmete robu materijal ili samo popijete po kafu,wc i slično.
Takodje pojavom elektro vozila mnogo je humanije biti na pumpi dok se vozilo puni nego na nekom parkingu bez nadstrešnice na kiši vetru ili suncu.

E sada pošto je to škakljiva tema onda se čeka godinama da se za tako nešto idobije dozvola pa dok se zgradi....
Tako je.

Ja do Grcke stanem na 4 pumpe, a sipam gorivo na jednoj.

Zna li neko da li autobuski prevoznici planiraju da krenu za Beograd iz Loznice i obrnuto, novom trasom?

Vrh