Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

Путеви по Мачви су баш пропали да је то језиво.

Ljudi, drug koji ume biti prilično neozbiljan i neukusno duhovit, a koji zna koliko se radujem otvaranju ovog puta, malopre mi je poslao ove dve fotografije, tvrdeći da ih je neko objavio na svom FB profilu u kontekstu našeg toliko očekivanog puta?😳 Kažite mi da me loži i da to nije na ovoj saobraćajnici?
Pogledajte prilog 224693Pogledajte prilog 224694
Nije ovo put Sa-Lo.

Ja juce krenuo za Lo novim putem (iz pravca BG) i oko 17:20 pitam na naplatnoj pre novog mosta na Savi da li se pojacao saobracaj itd. kaze mi zaposlena "put je zatvoren".
Dodjem tamo, stvarno zatvoren. Nemam pojma sta se dogadja.

Брза саобраћајница Лозница - Мали Зворник, спаја и Зворник, а то већ није мало место, притом то је и веома битан и оптерећен правац / гранични прелаз.
Оптерећен пре свега теретним саобраћајем, што, ако ништа друго, због безбедности има смисла.

Ljudi, drug koji ume biti prilično neozbiljan i neukusno duhovit, a koji zna koliko se radujem otvaranju ovog puta, malopre mi je poslao ove dve fotografije, tvrdeći da ih je neko objavio na svom FB profilu u kontekstu našeg toliko očekivanog puta?😳 Kažite mi da me loži i da to nije na ovoj saobraćajnici?
Pogledajte prilog 224693Pogledajte prilog 224694
Ne znam odakle je fotka, pa i da je nova saobraćajnica deluje OK.

Ovo što vidimo je kompresija kroz visok zum objektiva, ako se nešto jako zumira onda se cela perspektiva ekstremno "komprimuje" i dolazi do ovakvog efekta - kada se vozi to je sve ravno.

Ekstreman primer je ova popularna fotka mosta iz Japana, deluje kao da je ogroman uspon, ali u realnosti nije toliko dramatično:

Kompresovana perspektiva
1735549128904.png

međutim most izgleda otprilike ovako
1735549200685.png

Da li oni ovim postom sugerišu vozačima da prekoračuju brzinu? Pitam, pošto u idealnim uslovima, bez gužve na putu, bez prekoračenja brzine sat i 20 je matematički minimum.
Ne sugerišu prekoračenje brzine, nego psihološki bolje zvuči kad kažu da ti treba samo sat i 10 minuta od/do Loznice do/od Beograda, ali ne kažu da zapravo misle na Tošin bunar i to u idealnim uslovima (kojih neće biti osim ako ne preletiš kružne tokove, naplatne rampe i sve ostale automobile na putu). Propaganda nema radno vreme 🙂

U realnosti će to biti sat i po što je svakako mnogo brže nego nekadašnjih 2 i po sata kao što je bilo pre nego što je urađen auto-moto put Ruma - Loznica.

Poslednja izmena:
Danas sam isao do Loznice a veceras do Sapca. Mislim da je pomalo besmisleno govoriti o brzini kojom se stize od jednog do drugog mesta, stize se brze, 5, 10 minuta. Ne znaci to toliko koliko znaci sto nema vise voznje kroz naseljena mesta, nema rupa, loseg puta. recimo ja od Badovinaca do Sapca treba da prodjem Klenje, Bogatic, Belotic, Stitar, Majur i treba mi 35 minuta do Sapca, ali je smor voziti kroz sela plus tragedija od puta.
Za sad mi je izlazak na brzi put do Prnjavora 9-ti krug pakla, ali bolje i to nego kroz sva ova nabrojana mesta.
Na zalost, veceras na povratku iz Sapca na kruznom toku u Stitaru, saobracajka, bilo je magle, momak vozio malo brze i nije na vreme video da je kruzni tu. Zabio se u ogradu, svi su dobro sto je najbitnije.
Znaci, kruzni ce sigurno biti velika opasnost za one koji ne idu tako cesto tim putem.

Vrh